14 Eylül 2015, Pazartesi 11:30:50

Temel Kotil'den 'bilet fiyatı' açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız" dedi.
  • 3.havaalanı olana kadar mevcut durumda tasarruf yapılabilir.Her ne kadar kriz telafuz edilmiyorsa da kriz var.Öncelikle dağınık durumdaki genel mdlük toplanmalı kimi ikitelli kimi halkalı ....o kadar kira vermek yazık...kimler ihya oluyor kim bilir.Kadıköy Satış binası ayyuka çıkmış yıllardır boşuna o kadar kira veriliyor...bilet satışı al Kadıköy merkeze veya Bağdat caddesine...diğer personeli de home office yap...Harbiye keza ne gerek var pazarlamacılara masa oda...yurtiçi ve dışında ya şehire ya da alana ofis kur her yere ne gerek var...Yazık yaaa
  • bu üçüncü havaalanı hızlanmalı tüm kurumlar destek vermeli artık ahl de slot kalmadı uçuşlar kısıtlı her uçak gecikmeli seneye yaşanacakları düşünemiyorum arz talebi karşılamayacak uçaklar değil fiyatlar uçacak tek kurtuluşumuz yeni havalimanının bitmesi türk havacılığı ancak böyle nefes alır bu yatırım çok geç kaldı.
  • Sayin Kotil maaslarimiz dibe vurdu, bu konuda iyilstirme bekliyoruz
  • Sayın kotil tav 15 yıllığına 3 milyar dolara kiralamışken yeni havalanı 25 yıllığına 25 milyar euroya kiralandı. Bu parayı nasıl cıkartacaklar sanıyorsunuz??
  • Ya temel 1 Kasım'da bende senin gideceğini düşünüyorum.....
  • Asya ya THY ile gitmek imkansiz Qatar ve Emirates ile gitmek durumunda kaliyoruz anliyorum ucaklar dolu demek ki slot sayisini gunde bircok hatta ikiye cikarmak lazim, 777 9x siparisleri bir an once verilmeli, 3. havalimaninin gelismesiyle ancak yetisecektir,
  • thy su anda arjantin ucuslarinda en yakin rakibine 30 % fark atiyor,ulkemizi seviyoruz,thy ile ucmak isteriz ama 1000 dolar fark var, colugun cocugun nafakasi oyle kolay harcanmiyor.. iberia ile ucuyorum,ekonomik oluyor..
  • neyin maaliyeti azalacak ben anlamadim.Anlayan anlatabilirmi?
  • Ryanairdakı gibi uygulayın olurmu beyler?
  • "Ortamlarda daha ucuza bilet alacaksiniz dersin. Kim bilecek?"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız" dedi.

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün uçak bilet fiyatlarına yansıdığını belirterek, piyasalardaki dalgalanmaların da fiyatları etkilediğini belirtti.

Petrol fiyatlarında 2009'da yaşanan düşüşü, o dönemde bilet fiyatlarına yansıttıklarını hatırlatan Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla beraber azalacak masrafların, bilet fiyatlarına da yansıyacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca düşen petrol fiyatları da uçak biletlerine yansımaktadır. Bilet fiyatları zaten çok düştü. Bizim ciromuz yolcu sayısı kadar artmıyor fakat kar oranlarımızda hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Temel Kotil, fiyat oranlarını, piyasalardaki döviz kur hareketlerinin de belirlediğini belirterek, "Bugüne kadar hiçbir uçağımızda boşluk olmadı, fiyatları buna göre ayarlayıp kar-yolcu ilişkisini iyi dengelediğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan uçakların karbon salınımını azaltmak için THY'nin çalışmalarının bulunduğunu anlatan Kotil, sözlerini şöyle bitirdi:

"Karbon salımının azaltılmasını 2050 yılına kadarki sürede ciddi oranda düşürmek istiyoruz. Peki Türk Hava Yolları'nda ne yapıyoruz? Uçaklarımızın yaşları oldukça genç, bu da bize yakıt tüketiminde ciddi kar sağlıyor. Ayrıca yakıt tüketimini azaltmak için optimizasyonlar yapan yazılımları kullanmaktayız. Uçaklar hafif havada yörüngelerini değiştiriyor. Dolayısıyla biz de en az yakıtla en uzun mesafeyi giderek çevreye katkı vermekteyiz." 

Temel Kotil'den 'bilet fiyatı' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Kiracı ~ 9 yıl önce
3.havaalanı olana kadar mevcut durumda tasarruf yapılabilir.Her ne kadar kriz telafuz edilmiyorsa da kriz var.Öncelikle dağınık durumdaki genel mdlük toplanmalı kimi ikitelli kimi halkalı ....o kadar kira vermek yazık...kimler ihya oluyor kim bilir.Kadıköy Satış binası ayyuka çıkmış yıllardır boşuna o kadar kira veriliyor...bilet satışı al Kadıköy merkeze veya Bağdat caddesine...diğer personeli de home office yap...Harbiye keza ne gerek var pazarlamacılara masa oda...yurtiçi ve dışında ya şehire ya da alana ofis kur her yere ne gerek var...Yazık yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 9 yıl önce
bu üçüncü havaalanı hızlanmalı tüm kurumlar destek vermeli artık ahl de slot kalmadı uçuşlar kısıtlı her uçak gecikmeli seneye yaşanacakları düşünemiyorum arz talebi karşılamayacak uçaklar değil fiyatlar uçacak tek kurtuluşumuz yeni havalimanının bitmesi türk havacılığı ancak böyle nefes alır bu yatırım çok geç kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 9 yıl önce
Sayin Kotil maaslarimiz dibe vurdu, bu konuda iyilstirme bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stewart ~ 9 yıl önce
Sayın kotil tav 15 yıllığına 3 milyar dolara kiralamışken yeni havalanı 25 yıllığına 25 milyar euroya kiralandı. Bu parayı nasıl cıkartacaklar sanıyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel zayıf ~ 9 yıl önce
Ya temel 1 Kasım'da bende senin gideceğini düşünüyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış düşünce ~ 9 yıl önce
Yanılıyorsun. :)
asya ~ 9 yıl önce
Asya ya THY ile gitmek imkansiz Qatar ve Emirates ile gitmek durumunda kaliyoruz anliyorum ucaklar dolu demek ki slot sayisini gunde bircok hatta ikiye cikarmak lazim, 777 9x siparisleri bir an once verilmeli, 3. havalimaninin gelismesiyle ancak yetisecektir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
thy su anda arjantin ucuslarinda en yakin rakibine 30 % fark atiyor,ulkemizi seviyoruz,thy ile ucmak isteriz ama 1000 dolar fark var, colugun cocugun nafakasi oyle kolay harcanmiyor.. iberia ile ucuyorum,ekonomik oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 9 yıl önce
neyin maaliyeti azalacak ben anlamadim.Anlayan anlatabilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 9 yıl önce
Ryanairdakı gibi uygulayın olurmu beyler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 9 yıl önce
"Ortamlarda daha ucuza bilet alacaksiniz dersin. Kim bilecek?"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000