18 Ekim 2008, Cumartesi 08:30:40

Temel Kotil’in dikkatine...

Türkiye Gazetesi yazarlarından Metiner Sezer, bugünkü köşesinde THY ile yaptığı Adana uçuşunu köşesine taşımış... Yazı şöyle başlıyor; "Temel Kotil'in dikkatine..."
  • Sayın Metin bey! Ben bir THY çalışanı olarak yönetimin yaptığı birçok uygulamayı doğru bulmuyorum.Ama sizin yazdığınız yazı ve şikayette yönetimin yaptığından daha yanlış.4.cü sıradan 3 sıra arkaya 7.ci sıraya geçerek kimyanız bozuluyorsa sizin zaten kimyasal bir sorununuz var demektir.Sizin gibi en önde oturucam takıntısı olan bir sürü kimaysı bozuk var ülkemizde ve yönetime yakın olanlar birşekilde bu egeosunu tatmin ediyor.Siz bu seferde edemdiniz ama eminim diğer uçuşlarınızda bu amacınıza ulaşırsınız.3 sıra arkada oturdunuz diye,çalışan emek veren insanların cezalandırılmasını isteyecek kadar kimaysal sorunlu biri olduğunuz zaten çok açıkça belli oluyor.Asıl amacınız bence şikayet edeyimde THY yönetimi bana bedava bilet versin mantığı olsa gerek.Umarım Yönetim siz ve sizin gibilere şu bedava bilet verme işini keserde sizde bu tür yazılar yazmayı bırakırsınız.
  • Reha muhtar THY hakkında, THY'nın nereden nereye geldiğini gösteren çok önemli bir yazı yazmış.Onu buraya alsaydınız, THY ve AKP'yi biraz kızdırırdınız ama gazetecilik yapardınız.
  • herkes gazeteci olmaz , bilim,kültür,fazilet isteyen bir meslektir işte bu yüzden THY yönetimin gazetecilerin köşelerinde yazdıklarını görmemezlikten gelmeleri gerektiğini düşünmekteyim aksi takdirde THY bilet satacak yolcu bulamayacak nedeni açık 15.000 gazeteciye PASS (HEDİYE) bilet veröek büyük bir külfet olacak b
  • Köse yazarlarindan Reha Muhtar'in yazisini görmek isterdim bu günkü WEB sayfanizda,maalesef kisisel bir olayi almissiniz.Insallah sizdede okumak imkanimiz olur.
  • TEBRIK EDIYORUM SUPER YORUM KATILIYORUM
  • Bu sektörde çalışan arkadaşlar hemen tepkisini göstermiş. Tamam belki Metiner Bey yanlış anlamış ya da yanlış anlaşılmış bir durum olabilir. Böyle bir yazıda durumu bilen bir kişi hemen karar verip birşseyler söyleyebilir. Ama teknik konuda bilgisi olmayan birisi için, müşteri memnuniyeti için izah etmek gerekir. Bu durumlara karşı müşteri temsilciliği adına birisi mektup yazıp durumu düzeltebilir. Hemen yolcuyu karalamak suçlamak haksızsın demek çözüm değildir. Ortada birini suçlamak suçlu aramamak gerek sonuç olarak bir problem varsa çözüm üretmek gerek diye düşünüyorum.
  • YAZARIMIZIN THY DEN UZUN ZAMANDIR PASS BİLET VEYA BALLI UÇUŞ ALMADIĞI ANLAŞILIYOR.GÖNDERİN BİR DIS HAT MEYDAN AÇILIŞI UÇUŞUNA BAKALIM BİR SONRAKİ YAZISI NEKADAR GÜZEL BİR UÇUS GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ YAZAR
  • beyefendinin yaşadiği travma gerçekten de çok ağır.sanırsın uçağın kapısını açıp adamı aprona fırlatıvermişler.bir de kendi kendine senaryolar yazmış bu travmanın etkisiyle.cevap yazacak çok şey var ama gerek yok.
  • sayın sezer böyle ufak bir olayı büyütüp haber sitelerine taşımak küçük insanların işidir ve provokasyon içerir.daha önemli konuları paylaşıp ülkemizin gelişimine katkıda bulunursak daha hoş olur.böyle basit şeylerle gündemi meşgul etmeyin. saygılarımla
  • sayın Sezer sanıyorum hata kendinizde. öncelikle exit koltukların alan kontrolune geçeli 3-4 ay oluyor.Artık ne call centre dan ne de web sitesinden bu koltukların alımına izin verilmiyor.Sistem bunları kısıtladı.Ayrıca business kabinde kaç sıra ayarlanırsa ayarlanır buna neden bu kadar taktınız verin parayı sizin içinde perde bir arka sıraya kaldırılsın servisiniz farklı verilsin.Sanki bu uygulama bir Thy de var.Sırf yazmak için madur olmanızmı gerekiyor alın size 550 madur olmuş insan. Neden çağrı merkezinde madur olanları da dile getirmiyorsunuz.

14 Ekim 2008 Salı günü Türk Hava Yolları’nın TK0454 sefer sayılı uçağı ile Adana’ya seyahat ettim. Ne seyahatti ama!.. Bin pişman oldum. THY’nin güzel bir uygulaması var. Oldukça modern bir uygulama bu. Uçuş saatine 24 saat kala internete girip online işlemle ‘check-in’ yapabiliyorsunuz. Yerinizi ayırtıp uçuş biletinizi alabiliyorsunuz yani. Ben de öyle yaptım. 4D numaralı koltuğu ayırdım. Elektronik uçuş kartımdan bir de çıkış aldım ve elimi kolumu sallaya sallaya polis kontrolünden geçip uçağa bindim. Her şey yolundaydı. Ta ki, hostesin tepeme dikilmesine kadar. “Biletinize bakabilir miyim?” Buyurun bakın. Baktılar da. Az sonra bir kişi daha dikildi başıma. “Burası benim yerim!” Hayır, benim!.. Koltuk o zatın çıktı. Görevli öyle söyledi çünkü. Beynimden vurulmuşa döndüm tabii. Nasıl olur, burası benim. İnternetten aldım, dediysem de para etmedi. 7’nci sıraya yönlendirdiler beni. Kanıma dokundu ama orada kavga edecek halim yoktu. Çaresiz gidip oturdum. Oturmasına oturdum ama canım sıkıldı. Kimyam bozuldu. Koca bir gün atamadım üzerimden o hadisenin stresini.

Olayın esası şu: İç hatlarda bazen hiç ‘business class’ koymazlar. Bazen de bir iki sırayla sınırlı tutarlar. Benim web sitesine girdiğim esnada Üç sıra ‘business class’tı. Demek ki sonradan hatırlı birileri girdi devreye, yahut da 3 kuruş farka tamah edip ona da sattılar 4D numaralı koltuğu. Hem de ‘business class’ olarak. ‘Business class’ bilet ‘economy class’ın iki katı fiyatla satılıyor. Sırayı ‘business’ yapmanın hiçbir zorluğu yok. Sadece, perdeyi bir sonraki sıraya kaydıracaksın o kadar!

Hasılı benim asabım bozuldu. Yanıma kâr kaldı. Hakeza pilot. Adı üstünde pilot. Koskoca uçağı yöneten o. Onun da canı sıkıldı. Ve tabii hostesler. Bir de yolcular var. Olay onların gözü önünde cereyan etti. Yani demek istiyorum ki, bir veya iki kişinin gönlünü hoş edeyim derken, 150 kişinin huzurunu bozdu THY. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Sonradan öğrendim, sık sık oluyormuş bu tip uygulamalar. THY’ye hiç yakışmayan bir davranış bu. THY Genel Müdürü Temel Kotil’in bu duruma derhal müdahale etmesi ve görevini suistimal eden yer hizmetleri elemanlarını cezalandırması gerekiyor. Yoksa, THY prestij kaybeder ki, bir hava yolu yolcu taşıma şirketi için çok önemlidir müşteri memnuniyeti!

Metiner SEZER
TÜRKİYE

Temel Kotil’in dikkatine...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Bedava bilet için yazı yazmak ne kadar ayıp! ~ 15 yıl önce
Sayın Metin bey! Ben bir THY çalışanı olarak yönetimin yaptığı birçok uygulamayı doğru bulmuyorum.Ama sizin yazdığınız yazı ve şikayette yönetimin yaptığından daha yanlış.4.cü sıradan 3 sıra arkaya 7.ci sıraya geçerek kimyanız bozuluyorsa sizin zaten kimyasal bir sorununuz var demektir.Sizin gibi en önde oturucam takıntısı olan bir sürü kimaysı bozuk var ülkemizde ve yönetime yakın olanlar birşekilde bu egeosunu tatmin ediyor.Siz bu seferde edemdiniz ama eminim diğer uçuşlarınızda bu amacınıza ulaşırsınız.3 sıra arkada oturdunuz diye,çalışan emek veren insanların cezalandırılmasını isteyecek kadar kimaysal sorunlu biri olduğunuz zaten çok açıkça belli oluyor.Asıl amacınız bence şikayet edeyimde THY yönetimi bana bedava bilet versin mantığı olsa gerek.Umarım Yönetim siz ve sizin gibilere şu bedava bilet verme işini keserde sizde bu tür yazılar yazmayı bırakırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Reha muhtar THY hakkında, THY'nın nereden nereye geldiğini gösteren çok önemli bir yazı yazmış.Onu buraya alsaydınız, THY ve AKP'yi biraz kızdırırdınız ama gazetecilik yapardınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz ~ 15 yıl önce
herkes gazeteci olmaz , bilim,kültür,fazilet isteyen bir meslektir işte bu yüzden THY yönetimin gazetecilerin köşelerinde yazdıklarını görmemezlikten gelmeleri gerektiğini düşünmekteyim aksi takdirde THY bilet satacak yolcu bulamayacak nedeni açık 15.000 gazeteciye PASS (HEDİYE) bilet veröek büyük bir külfet olacak b

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Köse yazarlarindan Reha Muhtar'in yazisini görmek isterdim bu günkü WEB sayfanizda,maalesef kisisel bir olayi almissiniz.Insallah sizdede okumak imkanimiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAWOPS CEVAP ~ 15 yıl önce
TEBRIK EDIYORUM SUPER YORUM KATILIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan Arslan ~ 15 yıl önce
Bu sektörde çalışan arkadaşlar hemen tepkisini göstermiş. Tamam belki Metiner Bey yanlış anlamış ya da yanlış anlaşılmış bir durum olabilir. Böyle bir yazıda durumu bilen bir kişi hemen karar verip birşseyler söyleyebilir. Ama teknik konuda bilgisi olmayan birisi için, müşteri memnuniyeti için izah etmek gerekir. Bu durumlara karşı müşteri temsilciliği adına birisi mektup yazıp durumu düzeltebilir. Hemen yolcuyu karalamak suçlamak haksızsın demek çözüm değildir. Ortada birini suçlamak suçlu aramamak gerek sonuç olarak bir problem varsa çözüm üretmek gerek diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAWOPS ~ 15 yıl önce
YAZARIMIZIN THY DEN UZUN ZAMANDIR PASS BİLET VEYA BALLI UÇUŞ ALMADIĞI ANLAŞILIYOR.GÖNDERİN BİR DIS HAT MEYDAN AÇILIŞI UÇUŞUNA BAKALIM BİR SONRAKİ YAZISI NEKADAR GÜZEL BİR UÇUS GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ YAZAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu davut ~ 15 yıl önce
beyefendinin yaşadiği travma gerçekten de çok ağır.sanırsın uçağın kapısını açıp adamı aprona fırlatıvermişler.bir de kendi kendine senaryolar yazmış bu travmanın etkisiyle.cevap yazacak çok şey var ama gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adisiniz ~ 15 yıl önce
sayın sezer böyle ufak bir olayı büyütüp haber sitelerine taşımak küçük insanların işidir ve provokasyon içerir.daha önemli konuları paylaşıp ülkemizin gelişimine katkıda bulunursak daha hoş olur.böyle basit şeylerle gündemi meşgul etmeyin. saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabanaze ~ 15 yıl önce
sayın Sezer sanıyorum hata kendinizde. öncelikle exit koltukların alan kontrolune geçeli 3-4 ay oluyor.Artık ne call centre dan ne de web sitesinden bu koltukların alımına izin verilmiyor.Sistem bunları kısıtladı.Ayrıca business kabinde kaç sıra ayarlanırsa ayarlanır buna neden bu kadar taktınız verin parayı sizin içinde perde bir arka sıraya kaldırılsın servisiniz farklı verilsin.Sanki bu uygulama bir Thy de var.Sırf yazmak için madur olmanızmı gerekiyor alın size 550 madur olmuş insan. Neden çağrı merkezinde madur olanları da dile getirmiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000