20 Ağustos 2008, Çarşamba 12:41:40

TEMEL KOTİL’DEN ACENTELERE TAVSİYE

THY’nin internet üzerinden biletleme hizmet bedelinde indirime gitmesinden rahatsız olan seyahat acenteleri THY Genel Müdürü Temel Kotil’i ziyaret etti. Kotil, acentelere teknolojiye ayak uydurun uyarısında bulundu.
  • Önce THY Acentelere karsi tavri FLUDUR.Zira onlari bir kene gibi görür bilhassa personeli.Teknoloji deyince sayet Internet girisi olmayan Acente var ise,onlar Acenteligi birakmalidir.POOS normal acentede olmasi lazimdir.THY Acentesine kendisi rakip rolu oynuyorsa,bunuda acik söyler.Yani ben artik yolcumdan servis parasi almiyorum der isi bitirir.Tabii ki Mukaveleler var ise bunun uygulamada kalkmasi lazimdir.Yurtdisindaki Acenteleri tereyagdan kil ceker gibi 30 yillik mukaveleler sifirlandi.Bunda Yurtdisi Acenteler Birliginin Yönetiminde bulunan Büyük Acentelerin sahsi menfaatleri icin,kücük hesablarina kurban ettiler.
  • TEMEL BEY BU İŞİN SUYUNU ÇIKARTTI GÜVENDİĞİ 3-5 TUR OPARATÖRÜ ACENTA VE ONLARIN İNTERNET SİTESİ.1618 SAYILI YASADA ACENTA İFLASIDA KAPANMAYA NEDEN DEĞİL ARTIK THY ADI İLE VATANDAŞI SANAL ORTAMDA KARŞILIKLI YOLUN BAKALIM NEREYE KADAR.1 YIL İÇİNDE BU İŞİN SONUCUNU THY GÖRECEKTİR ANCAK BİLETÇİ ACENTALAR BİRAZ YAPTIRIM UYGULAR SATMAZSSA TABİ. O YÜREK VARMI...?
  • Siz THY yönetimince biz gercektende ,oldugunuz yerden o kadar aptalmı görükuyoruz dersiniz, yapmayın kendi anlattıgınıza kendiniz inanıyormusunuz Allah askina ya
  • BUNLARI BİRAZ TANIYAN NE KADAR RAHAT YALAN SÖYLEDİKLERİNİ HEMEN ANLAR....GEÇEN YIL BU İŞ BAŞLARKEN ACENTALARA" MERAK ETMEYİN BİZ DE SERVİS BEDELİ ALACAĞIZ . SİZLE REKABET ETMEYECEĞİZ "DEMEDİNİZ Mİ? ŞİMDİ ÇİZMELİ KEDİ GÜNAH ÇIKARTIYOR. SEN PAZARLAMA BŞK. DEĞİL MİSİN? NEYİ PAZARLIYORSUN? SATIŞ BŞK SIFATI İLE HERKESİ SATTIĞIN AYAN BEYAN ORTADA DA, ACENTALARI SİLEREK NEREYE VARACAKSIN???TEMEL BEY DE GAZ ALMAKLA MEŞGUL..ARADA BİR DE ALDIĞI GAZI ÇIKARTIYOR..LAFA BAK "YÖNETİM BENİ GÖREVDEN ALIR"MIŞ...AYIP BE, HEPİNİZ BİRBİRİNİZİ YUKARIYA (BAŞBAKANA, MALIYE BAKANINA ) GAMMAZLAMIYOR MUSUNUZ? YERİM SENİ, YÖNETİMDEN KORKAN(!) GENEL MÜDÜR...N'OOLDU BAKIYORUM, ARANIZDAN SU SIZMIYOR???RÜYANIZDA GÖREMEYECEĞİNİZ SALTANATA KAVUŞTUNUZ..KAVGAYA NE GEREK VAR? Dİ Mİ? KARDEŞ KARDEŞ GÖTÜRELİM...İŞİ...HERKESİN ALANI BELLİ NASIL OLSA...HADİ HAYIRLI İŞLER..DUVARA AZ KALDI...CANDAN BIRAK ŞU NEYİ...HAMDİ İN KAPUTUN ÜSTÜNDEN...ÇARPIYORUUUUZ.
  • Sayin Kotil,Teknoloji sunuldu da biz almadik mi,acentalara yenilik sunuldu da kabul etmediler mi ? Oncelikle rezervasyon ve muhasebe sistemlerinizdeki ILKELLIKLERI kaldirin,Nuhnebiden kalma.mevta olmus sistemlerinizle bizi oyaliyorsunuz,ondan sonra da teknoloji havasi atiyorsunuz.Lutfen biraz insaf..Acentalara cektirdiginizi bir gun size de cektiriler..

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), IATA Komitesi üyeleri  ve Türk Hava Yolları arasında yaşanan internet üzerinden biletlemedeki indirim sıkıntısı  sürüyor.   TÜRSAB ve IATA komitesi üyeleri, önceki gün THY Genel Müdürü Temel Kotil’i ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. THY üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, THY’nin maksimum kart uygulaması ile Anadolu Jet Çağrı Merkezi’nden alınan hizmet bedelinin düşük olması konuları da gündeme getirildi.

TÜRSAB ve IATA yetkilileri Temel Kotil’e, THY’nin internet hizmet bedellerini  yüzde 30 civarında düşüreceklerini beyan ettiklerini ancak açıkladıkları rakamın sadece iç hat ekonomi ve kısa mesafe ekonomi sınıfında bu orana uyduğunu ilettiler.  İç  ve dış hat business sınıflarında ve dış hat uzun mesafe ekonomi sınıflarında açıklanan rakamların çok düşük olduğunu ifade eden acenteler, mevcut durumun özellikle bir kişiden fazla ailece yapılan seyahatlerde ciddi farklar oluştuğunu anlattılar. Temel Kotil ise, bu bedelleri tekrar inceleyeceklerini belirtti.

KOTİL: “ ACENTELER TEKNOLOJİYE UYMALI”

Kotil, internet üzerinden alınan hizmet bedellerini hiçbir zaman sıfıra düşürmeyi düşünmediklerini ifade ederek, “Bizim internet satış oranımız yüzde 4. Avrupalıların ise yüzde 40. Yani bizde bir sıfır eksik oluyor. İnternet bir trend. Ne kadar geciktirirseniz geciktirin bilemediniz iki sene daha tutarsınız. İnterneti geciktirmek yerine gerçeği görelim ve acentelerimizin e-acente olma gayretinde olması lazım. Yenilik ve teknolojinin karşısında kimse duramaz. Ben de duramam, durursam yönetim kurulu beni de görevden alır.” diye konuştu. İleride acentelerin de “e-acente ” olacaklarını belirten Genel Müdür, “Lütfen alınmayın ama acenteler gelişmelere ayak uyduramazlarsa bu bizim sorunumuz değil, ne yapabiliriz dünyanın buraya gittiğini o kadar açık ki. Biz direk hizmet verilen satışta acentelerimize rakip olmayı düşünmedik ve düşünmüyoruz. Satış ofislerimizi kapatıp çekilmeyi hedefliyoruz. Çağrı merkezlerini de acentelerimize rakip olsun diye işletmiyoruz. Ama internette olmak zorundayız ve olacağız.” dedi.

ÇİZMECİOĞLU ACENTELERE HAK VERDİ

THY Türkiye Ticaret Müdürü Faruk Çizmecioğlu ise, acentelere destek verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Avrupalı veya Amerikalı eğer biletini direk acenteden alıyorsa ‘acentenin hizmet bedelini’ sorgulamaz. Onu acentenin hakkı olarak görür. Ülkemizde ise bizim yolcumuz bunu acentesine pazarlık ve baskı yapmak için kullanabilir. Yani aslında biletini yine acentesinden alır ama ‘bak internette şu kadar, sen neden bu kadar alıyorsun daha az al’ diyebilir. En azından ülkemizde hizmete gösterilen saygı bilinci gelişene kadar bu konuda korumacı olmak gerekir.”

MAKSİMUM KART İTİRAFI

THY’nin maksimum kart uygulaması da toplantıda geniş bir yer tuttu. Temel Kotil, bu kampanyanın acenteler dahil edilmeden başlatılmasının yanlış olduğunu kabul etti. Kotil, “Anlaşmayı imza etmiş olduk ancak bu kampanyayı kaldırmayı düşünmüyoruz. İyi gidiyor ama acilen acentelerimizi de kampanyaya dahil etmemiz lazım. Bunu kabul ediyoruz ve  banka ile görüştük. Aslında bugün buraya bu işi bitirmiş olarak gelmeyi ve ‘Sizleri de dahil ettik.’ demeyi çok istiyordum. Ama bugüne yetişmedi. Birkaç gün içinde halledip isteyen acentemize THY pos cihazı koyarak aynı şartlarla satış yapmasını sağlayacağız. Haklısınız ”dedi.

ACENTELER KAPANIR

TÜRSAB yetkilileri toplantıda Anadolu Jet çağrı merkezinden alınan hizmet bedelinin, internetten alınan bedel gibi daha düşük alındığını belirterek, ileride THY’nin çağrı merkezinden de buna benzer bir uygulamaya başlanmasından endişe ettiklerini dile getirdiler.

Bu endişelerini, “Direk satışa yönelik politika izleyen bir havayolu çağrı merkezi ile özellikle THY gibi bir hava yolunun çağrı merkezi ile hiçbir acentenin baş edemeyeceğini ve bize rakip olursanız hepimiz kapanırız” sözleriyle ifade eden acenteler, Anadolu Jet çağrı merkezi hizmet bedelinin yükseltilmesini rica ettiler. Özellikle Anadolu acentelerinin bu uygulamadan ötürü THY’ye çok tepkili olduğu ve iç hat satışlarında bir düşüş varsa bundan kaynaklandığı belirtildi.

TEMEL KOTİL’DEN ACENTELERE TAVSİYE

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Önce THY Acentelere karsi tavri FLUDUR.Zira onlari bir kene gibi görür bilhassa personeli.Teknoloji deyince sayet Internet girisi olmayan Acente var ise,onlar Acenteligi birakmalidir.POOS normal acentede olmasi lazimdir.THY Acentesine kendisi rakip rolu oynuyorsa,bunuda acik söyler.Yani ben artik yolcumdan servis parasi almiyorum der isi bitirir.Tabii ki Mukaveleler var ise bunun uygulamada kalkmasi lazimdir.Yurtdisindaki Acenteleri tereyagdan kil ceker gibi 30 yillik mukaveleler sifirlandi.Bunda Yurtdisi Acenteler Birliginin Yönetiminde bulunan Büyük Acentelerin sahsi menfaatleri icin,kücük hesablarina kurban ettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkadras ~ 16 yıl önce
TEMEL BEY BU İŞİN SUYUNU ÇIKARTTI GÜVENDİĞİ 3-5 TUR OPARATÖRÜ ACENTA VE ONLARIN İNTERNET SİTESİ.1618 SAYILI YASADA ACENTA İFLASIDA KAPANMAYA NEDEN DEĞİL ARTIK THY ADI İLE VATANDAŞI SANAL ORTAMDA KARŞILIKLI YOLUN BAKALIM NEREYE KADAR.1 YIL İÇİNDE BU İŞİN SONUCUNU THY GÖRECEKTİR ANCAK BİLETÇİ ACENTALAR BİRAZ YAPTIRIM UYGULAR SATMAZSSA TABİ. O YÜREK VARMI...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oylemi gözükuyoruz ~ 16 yıl önce
Siz THY yönetimince biz gercektende ,oldugunuz yerden o kadar aptalmı görükuyoruz dersiniz, yapmayın kendi anlattıgınıza kendiniz inanıyormusunuz Allah askina ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HADİ ORDAN... ~ 16 yıl önce
BUNLARI BİRAZ TANIYAN NE KADAR RAHAT YALAN SÖYLEDİKLERİNİ HEMEN ANLAR....GEÇEN YIL BU İŞ BAŞLARKEN ACENTALARA" MERAK ETMEYİN BİZ DE SERVİS BEDELİ ALACAĞIZ . SİZLE REKABET ETMEYECEĞİZ "DEMEDİNİZ Mİ? ŞİMDİ ÇİZMELİ KEDİ GÜNAH ÇIKARTIYOR. SEN PAZARLAMA BŞK. DEĞİL MİSİN? NEYİ PAZARLIYORSUN? SATIŞ BŞK SIFATI İLE HERKESİ SATTIĞIN AYAN BEYAN ORTADA DA, ACENTALARI SİLEREK NEREYE VARACAKSIN???TEMEL BEY DE GAZ ALMAKLA MEŞGUL..ARADA BİR DE ALDIĞI GAZI ÇIKARTIYOR..LAFA BAK "YÖNETİM BENİ GÖREVDEN ALIR"MIŞ...AYIP BE, HEPİNİZ BİRBİRİNİZİ YUKARIYA (BAŞBAKANA, MALIYE BAKANINA ) GAMMAZLAMIYOR MUSUNUZ? YERİM SENİ, YÖNETİMDEN KORKAN(!) GENEL MÜDÜR...N'OOLDU BAKIYORUM, ARANIZDAN SU SIZMIYOR???RÜYANIZDA GÖREMEYECEĞİNİZ SALTANATA KAVUŞTUNUZ..KAVGAYA NE GEREK VAR? Dİ Mİ? KARDEŞ KARDEŞ GÖTÜRELİM...İŞİ...HERKESİN ALANI BELLİ NASIL OLSA...HADİ HAYIRLI İŞLER..DUVARA AZ KALDI...CANDAN BIRAK ŞU NEYİ...HAMDİ İN KAPUTUN ÜSTÜNDEN...ÇARPIYORUUUUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BLUEDOLPHIN ~ 16 yıl önce
Sayin Kotil,Teknoloji sunuldu da biz almadik mi,acentalara yenilik sunuldu da kabul etmediler mi ? Oncelikle rezervasyon ve muhasebe sistemlerinizdeki ILKELLIKLERI kaldirin,Nuhnebiden kalma.mevta olmus sistemlerinizle bizi oyaliyorsunuz,ondan sonra da teknoloji havasi atiyorsunuz.Lutfen biraz insaf..Acentalara cektirdiginizi bir gun size de cektiriler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000