14 Aralık 2012, Cuma 09:05:45

TEMEL KOTİL ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Milano Bocconi Üniversitesi'nde verdiği konferansta, serbest piyasa ve rekabetten yana olduklarını söyledi.
  • THY Genel Müd. Sayin KOTiL, bugun 18.45'te B.evler Genclik Meclisinde ogrencilerin sorularini yanitlayacak.Hepiniz davetlisiniz
  • I guess you just couldn't notice the exclamation marks at the end, which means I'm cheering.. so can definitely use "Title Case" for all the words in the sentence... Kanada'da yaşayan türklere ingilizce dersi verilir...
  • Ingilizceyi iyi derecede bilen arkadas, 'We Love You" degil " We love you" demek istedin galiba. Ingilizce'de imla kurallarina dikkat edelim lutfen, Kanada'dan selamlar, ingilizceyi iyi bilen arkadas.
  • Sevgili okuyucular hepinize iyi akşamlar... muhtemelen buradaki en iyi ingilizce seviyesine sahip yorumcu olarak (hadi mütevaziliği de bırakayım "en iyisi olarak") şunu söylemek istiyorum: eskiden önemli şirketlerin CEO'larının dış ülkelerde çok düzgün ve akıcı ingilizce konuşmaları gerektiğini düşünürdüm, ama artık böyle düşünmüyorum. Ne kadar kırık ve bozuk bir ingilizceye sahip olursanız markanız ve ürününüz o kadar öne çıkıyor, "sömürge ülkesinin şirketi" algısı yok oluyor ve "eeh ben ürünüm ve şöhretim ile buradayım ve ingilizceyi iyi konuşmaya tenezzül bile etmiyorum" duruşu öne çıkıyor.. darısı diğer vauww woavv diye aklı sıra amerikan aksanı yapmaya çalışan tiplerin başına... We Love You Mr. Temell Cotthill !!!
  • THY fransiz sarabi vermisti, kotude degildi, sarabida servis arabasini uzerine koyup teshir etmislerdi. United, ABD Avrupa hattinda bu sarabi 7USD'ye satiyor, fakat ABD-Seoul ve Tokyo arasinda bedava veriyor. Bunuda yaparken sarabi cekmecede sakliyorlar, sen istersen veriyorlar. Bircok kisi direkt isteyemeye cekiniyor cunki 7USD isterlerse kotu duruma dusecekler, alirsan pahali, geri cevirirsen utac olacak diye. Verdikleri sarapda avustralya sarabi, cok iyi degil. Ben alkollu ickide thy'i amerika'daki havayollarina gore daha comert buluyorum. unutmiyalim ki thy bilet fiyatlari dusuk degil hatta yuksek bile.
  • sn temel bey her sey cok guzel ama tasralardan ıstıhtam fazlası dıye 19 kısı nın durumu ne olacak hem personele ıhtıyac var denıyor hemde tasralardan personel cıkarılıyor bu tezat ne ıcın bunların gunahları neydı 2 dugagınızın arasındamıydı yazık cok yazık sızlergıbı ehlı sunnet kısılerın yaptıklarına
  • Kesin italyanlarda türklerin ingilizce seviyelerinin ne kadar düsük oldugu algisini yaratmistir. Temel bey bu kadar köklü bir sirketin ceo su olararak konustugu ingilizcesini kesinlikle ortaokul ögrencisi seviyelerinden daha üst seviyelere yükseltmesi gerekir. Saygilar
  • herşeyin yalan herşeyin palavra...
  • HADİ BU 305 KİŞİ İÇİN BÖYLE AÇIKLAMA YAPARAK KENDİNİZİ RAHATLATDIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSUNUZ SN. GENEL MÜDÜRÜM. PEKİ 5-6-10-20 YIL ÇALIŞMIŞ OLAN PERSONELİN İSTİHDAM FAZLALIĞI NEDENİYLE İŞ AKİTLERİNİ BİR ANDA FESH ETMENİZ VE BAŞKA BİR NOKTA DA GÖREV VERMEMENİZE NE DEMELİ. BARİ AÇIKLAMALARINIZDA DİK DURUN. BİZ BÖYLE İSTEDİK DEYİNİZ.BU AÇIKLAMA İNANIN SİZLERE DAHA PRESTİJ KAZANDIRIR. HER MEKAN GEÇİCİDİR BİR MOLA YERİDİR. SİZDE MOLANIZI KULLANIYORSUNUZ.
  • temel yine çelişkilerle dolu birçok açıklamalar yapmış ve yine içi boş göstermelik süslü beyanatlarına devam etmiş.yazının sonlarına doğru bir kısım dikkatimi çekti.'işten çıkarılan bu kişiler,illegal hareket etteikleri için çıkarıldılar' diyor kendisini savunmak ve haklı çıkarmak için.Dünyanın hiçbiryerinde basın açıklaması dinlemiş olduğu için kimseyi işten atmazlar ayrıca o gün orada yaklaşık 3000 kişinin olduğunu herkes biliyor ve sen bu kişilerin arasından sadece 305 kişiyi günah keçisi olarak seçip kapının önüne koyuyorsun haksız ve illegal bir şekilde.Bundan başka önemli bir nokta da soru önergesi üzerine açıklanan rakamalara göre 2003 yılından bu yana daha emekliliği bile gelmemiş 7000 civarında gariban,torpili olmayan personeli saçma sapan ve sudan nedenlerle kendi adamlarınıza yer açmak,kadro açmak için kapının önüne koydunuz.bu kişiler de mi eylem yapmıştı söyleyin.haksızca işten atılanlar işe iade davasını kazanıyor ama işe geri alınmıyor.yapılanlardan utanmak lazım

Bazı temaslarda bulunmak üzere İtalya'ya giden Genel Müdür Kotil, dün Milano Bocconi Ünivesitesi'nde, "Hava Yolu Endüstrisinde Beklenti ve Perspektifler: Türk Hava Yolları örneği" konulu konferans verdi.

Bocconi Üniversitesi öğretim üyelerinden Magda Antonili, üniversitelerinin Türkiye ile çok sayıda işbirliğinin olduğunu, pek çok Türk öğrencinin üniversitelerinde eğitim öğrenim gördüğünü belirterek, "Doktor Kotil, bize bu fantastik havayolunun idaresini, deneyimlerini, büyümesini anlatacak" diyerek, söz verdi.


Temel Kotil, THY'nin son 10 yılda yaptığı atılımlarla, uçuş noktalarını arttırarak en fazla ülkeye uçan havayolu unvanını aldığını, filosunu büyüttüğünü, kurumlarında istihdam edilen işçilerin ve yolcuların sayısında yaşanan artışı, yaptığı sunumla anlattı.

'Hub' olarak kullandıkları İstanbul'un coğrafi konumu itibarıyla kendilerine büyük avantaj sağladığını anlatan Kotil, Thy'nin Asya'ya en fazla uçuş yapan Avrupalı havayolu olduğunu, Afrika'da kimsenin gitmediği yerlere gittiklerini dile getirdi. "Ben Afrika'yı çok severim. Buralara herkes gitmeli. Afrika geleceğin kıtası olacak" diyen Kotil, kıtanın gelişmeye açık, insanların sevecen olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandıran Temel Kotil, iç pazarda Pegasus'un büyümesine yönelik bir soruya,

"Bizim için rekabet olumsuz bir şey değil aksine bizim de faydalanacağımız bir şey. Rekabeti tercih ederiz, rekabeti seviyoruz. Bu THY'nin de çıkarı" yanıtını verdi.

Bir öğrencinin, Avrupa'da İngiliz British Airways ve İspanyol Iberia'nın, Hollandalı KLM ile Air France'ın şirket evliliği yaptığını, THY'nin böyle bir şey düşünüp düşünmediği sorulan THY Genel Müdürü, "THY'nin diğer pazarlara açılımı için başka şeye ihtiyacı yok. Biz yeteri kadar büyüğüz. Bu şekilde rekabet etmek istiyoruz. Başka şirketlerle evlilik düşünmüyoruz" dedi.

THY'de alkollü içki vermediği yönünde bir öğrencinin makale okuduğunu hatırlatması üzerine Kotil, "Welcome drinkler arasında sadece taze meyve suyu ikram ediyoruz. İsteyen olursa içki de ikram ediliyor. Ayrıca kabin içerisinde alkollü içecek servisi var" ifadelerini kullandı. Aynı öğrencinin geçen bahar aylarında yaşanan işten çıkarmalara ilişkin sorusunu da Temel Kotil, şöyle yanıtladı:

"İmaja önem veriyoruz. Şirket büyüyor, bu süreçte bazı hatalar olur. Biz mükemmel değiliz. Hep daha iyiye gidebilmek amaç. Mükemmel olduğumuzu iddia etmiyorum ama etkinliği her zaman daha iyiye götürmeye çalışıyoruz. İşten çıkarılan bu kişiler, illegal hareket ettikleri için işten çıkarıldılar. Bu arada, yılda bin kadar kişiyi de istihdam ediyoruz."

Lufthansa ile ortaklık konusundaki bir soruya da Kotil, iki şirketin de borsada işlem gören şirketler olduğunu şu aşamada yorum yapmasının doğru olmayacağını söylemekle yetindi.

TEMEL KOTİL ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

yuficik ~ 11 yıl önce
THY Genel Müd. Sayin KOTiL, bugun 18.45'te B.evler Genclik Meclisinde ogrencilerin sorularini yanitlayacak.Hepiniz davetlisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eko_kanada'ya ~ 11 yıl önce
I guess you just couldn't notice the exclamation marks at the end, which means I'm cheering.. so can definitely use "Title Case" for all the words in the sentence... Kanada'da yaşayan türklere ingilizce dersi verilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooooo ~ 11 yıl önce
walla iyi laf koymuşun..... buna kapak olsun derler bizim türkçede
Eko-Kanada ~ 11 yıl önce
Ingilizceyi iyi derecede bilen arkadas, 'We Love You" degil " We love you" demek istedin galiba. Ingilizce'de imla kurallarina dikkat edelim lutfen, Kanada'dan selamlar, ingilizceyi iyi bilen arkadas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ve ingilizce ~ 11 yıl önce
Sevgili okuyucular hepinize iyi akşamlar... muhtemelen buradaki en iyi ingilizce seviyesine sahip yorumcu olarak (hadi mütevaziliği de bırakayım "en iyisi olarak") şunu söylemek istiyorum: eskiden önemli şirketlerin CEO'larının dış ülkelerde çok düzgün ve akıcı ingilizce konuşmaları gerektiğini düşünürdüm, ama artık böyle düşünmüyorum. Ne kadar kırık ve bozuk bir ingilizceye sahip olursanız markanız ve ürününüz o kadar öne çıkıyor, "sömürge ülkesinin şirketi" algısı yok oluyor ve "eeh ben ürünüm ve şöhretim ile buradayım ve ingilizceyi iyi konuşmaya tenezzül bile etmiyorum" duruşu öne çıkıyor.. darısı diğer vauww woavv diye aklı sıra amerikan aksanı yapmaya çalışan tiplerin başına... We Love You Mr. Temell Cotthill !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkol ve THY vs. ABD havayollari ~ 11 yıl önce
THY fransiz sarabi vermisti, kotude degildi, sarabida servis arabasini uzerine koyup teshir etmislerdi. United, ABD Avrupa hattinda bu sarabi 7USD'ye satiyor, fakat ABD-Seoul ve Tokyo arasinda bedava veriyor. Bunuda yaparken sarabi cekmecede sakliyorlar, sen istersen veriyorlar. Bircok kisi direkt isteyemeye cekiniyor cunki 7USD isterlerse kotu duruma dusecekler, alirsan pahali, geri cevirirsen utac olacak diye. Verdikleri sarapda avustralya sarabi, cok iyi degil. Ben alkollu ickide thy'i amerika'daki havayollarina gore daha comert buluyorum. unutmiyalim ki thy bilet fiyatlari dusuk degil hatta yuksek bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mısafır ~ 11 yıl önce
sn temel bey her sey cok guzel ama tasralardan ıstıhtam fazlası dıye 19 kısı nın durumu ne olacak hem personele ıhtıyac var denıyor hemde tasralardan personel cıkarılıyor bu tezat ne ıcın bunların gunahları neydı 2 dugagınızın arasındamıydı yazık cok yazık sızlergıbı ehlı sunnet kısılerın yaptıklarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kotil ve berbat ingilizcesi ~ 11 yıl önce
Kesin italyanlarda türklerin ingilizce seviyelerinin ne kadar düsük oldugu algisini yaratmistir. Temel bey bu kadar köklü bir sirketin ceo su olararak konustugu ingilizcesini kesinlikle ortaokul ögrencisi seviyelerinden daha üst seviyelere yükseltmesi gerekir. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingilizce ve turkler ~ 11 yıl önce
Bey yarim asirdan fazla yasadim, bunun ikinci yarisinida abd'de yasadim. ingilizce konusabilmenin onemi turkiye'de abartiliyor. bunu bizim avrupa'lilara karsi duydugumuz asagilik duygusunun bir parcasi olarak goruyorum. Belirli meslekler var, ornegin atc, ucak pilotu, turizim acentasi, ingilizce konusa bilmek cok onemli, ama herhangi bir devlet kurumunda calisanlar icin onemli degil, konusabilirlerse elbette iyi olur.
poland ~ 11 yıl önce
Bide dusun adam bu kotu ingilizcesi ile 1986'da ABD'nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamlamış. Demek birde ingilizceyi iyi bilse....
Ama sadede gel, ~ 11 yıl önce
İyi ama, Sadede bakmak lazım bence, Nice iyi ingizce konuşan CEO'lar var belki ama hikaye :) Ama bu ingilizcesi ile neler başardı.... Ben buna bakarım...
ne diyim ~ 11 yıl önce
İngilizce yerine İNGİLİÇÇE diyen birinin ingiliççe bilmezseniz işe alınmazsınız demesi ayrı bir ironi
:) ~ 11 yıl önce
Bence Temel kendi İngizilicesinin çok iyi olduğunu düşünüyor ben duydum bir gün kendisi uçağa gelmiş ve Türk bir CEO !.Turk kabin ekibiyle İng ce konuşmuş yani bu adamda sizce akıl olabilirmi trajı komik bir olay
herşeyin ~ 11 yıl önce
herşeyin yalan herşeyin palavra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
HADİ BU 305 KİŞİ İÇİN BÖYLE AÇIKLAMA YAPARAK KENDİNİZİ RAHATLATDIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSUNUZ SN. GENEL MÜDÜRÜM. PEKİ 5-6-10-20 YIL ÇALIŞMIŞ OLAN PERSONELİN İSTİHDAM FAZLALIĞI NEDENİYLE İŞ AKİTLERİNİ BİR ANDA FESH ETMENİZ VE BAŞKA BİR NOKTA DA GÖREV VERMEMENİZE NE DEMELİ. BARİ AÇIKLAMALARINIZDA DİK DURUN. BİZ BÖYLE İSTEDİK DEYİNİZ.BU AÇIKLAMA İNANIN SİZLERE DAHA PRESTİJ KAZANDIRIR. HER MEKAN GEÇİCİDİR BİR MOLA YERİDİR. SİZDE MOLANIZI KULLANIYORSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CREW ~ 11 yıl önce
temel yine çelişkilerle dolu birçok açıklamalar yapmış ve yine içi boş göstermelik süslü beyanatlarına devam etmiş.yazının sonlarına doğru bir kısım dikkatimi çekti.'işten çıkarılan bu kişiler,illegal hareket etteikleri için çıkarıldılar' diyor kendisini savunmak ve haklı çıkarmak için.Dünyanın hiçbiryerinde basın açıklaması dinlemiş olduğu için kimseyi işten atmazlar ayrıca o gün orada yaklaşık 3000 kişinin olduğunu herkes biliyor ve sen bu kişilerin arasından sadece 305 kişiyi günah keçisi olarak seçip kapının önüne koyuyorsun haksız ve illegal bir şekilde.Bundan başka önemli bir nokta da soru önergesi üzerine açıklanan rakamalara göre 2003 yılından bu yana daha emekliliği bile gelmemiş 7000 civarında gariban,torpili olmayan personeli saçma sapan ve sudan nedenlerle kendi adamlarınıza yer açmak,kadro açmak için kapının önüne koydunuz.bu kişiler de mi eylem yapmıştı söyleyin.haksızca işten atılanlar işe iade davasını kazanıyor ama işe geri alınmıyor.yapılanlardan utanmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000