06 Kasım 2009, Cuma 08:04:56

Temel Kotil Madrid'de konuştu

Kotil, "Krize rağmen yatırım yapan, yeni destinasyonlar açan ve en hızlı büyüyen tek havayolu şirketiyiz" dedi...
  • Ya arkadaşlar sürekli olumsuz eleştiriler yapılıyor ama doğru galiba. Mesela ikram konusunda eski şirket varken THY bir numaraydı. Yeni firma ise havayolu ikramında tecrübeli değil. Lokantacılıktan geliyorlar. Dolayısı ile eskiden hakikaten çok iyidi. Bunu kabul edin lütfen. Amaç yeniyi kötülemek değil. Eskiden olan güzellikleri göstermek.
  • THY'nın yeni taraftarları yazı yazmasını da bilmiyor. Büyük harf yazmayın lütfen. Türkçeyi doğru kullanın. Sonra savunmanızı yaparsınız... Bu kıyağımı da unutmayın.
  • UÇAK BAŞINA BİRBUÇUK MİLYON DOLAR, YÜZ UÇAKTA 150 MİLYON DOLAR. BÜYÜT BAKALIM, DENİZ NEREDE BİTECEK?
  • airbus ın internet sitesinde 3 adet opsinlu 330 daha kesin siparişe çevrildiğine dair bi haber var bugün tarihli. siz bahsetmemişsiniz hiç. eski bi habermi , siz mi daha yazmadınız?
  • ŞİMDİKİ THY YÖNETİMİNİNİ ELEŞTİRENLER İÇİN BEN ANLAMIYORUM DEMİŞSİNİZ.ELEŞTİRİDE BULUNANLAR İÇİN THY'DE ÇALIŞAMAYANLAR TARZINDA SÖYLEMDE BULUNMUŞSUNUZ.BİR DE THY'DE BOŞ İNSANLARIN YERİ OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞSİNİZ.TAMAMEN OBJEKTİF BİR DÜŞÜNCEYLE SÖYLÜYORUM . HER ZAMAN ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAKTA FAYDA VARDIR.EN İYİSİNİ BEN BİLİP UYGULARIM ZİHNİYETİ SON DERECE YANLIŞTIR.HİÇ KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.ÖNEMLİ OLAN YAPILAN HATALARIN ÇOK GEÇMEDEN FARKINA VARIP BİR DAHA TEKRARLANMAMASIDIR.THY'DE MAALESEF ŞU ANDA OKADAR ÇOK BOŞ İNSANLAR MEVCUT Kİ .GERÇEKLER ACI OLSADA DEĞİŞMEZ.KALİFİYE ELEMANLARI TERCİH ETMEK FİLOYU VE SEFERLERİ ARTTIRMAKTAN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR.
  • ya ben anlamıyorum ulusal havayolumuz her kafadan bir ses cıkıyor .THY istikrarlı bir sekilde bir cok buyuk havayolu şirketine rakip oldu ve olmayada devam ediyor. bir thy çalısanı olarak şirketimle guru duyuyorum meyve veren agaç taşlanır.pistte her kalkan uçagı görünce tüylerim diken diken oluyor guru duyuyorum.ve sunuda söleyim bu THY karalamaya calısan arkadaslar bir sey yaptı şirket ? işe giremiyorsan şirket için yetersizsen adamlar ne yapsın bu şirkette boş adamın işi yoktur . saygılar
  • Ssyın okuyucu ve yorumcular. THY böyle büyümesinin gizemi; Ne eski ne de yeni genel müdürde. Devede devede.
  • Lutfen yapmayin .. herkes Cem Bey ve Temel Bey'in de hakkini vermelidir. Cem Bey sirketin uzerindeki olu topragini kaldirmistir .. bu dogru .. ancak sirket ici burokrasi ile mucadele edemedigi durumlar da olmustur (bakiniz kendi kitabi*kendi soyledikleri).. su anda Cem Bey donemine ovguler duzup, su anki yonetime camur atan mentalite; o donemde Cem Bey'in yanlis yaptigini soyluyordu (bkz. yine Cem Bey'in kitabi) .. Cem Bey olsaydi nasil olurdu? dogru bir soru degildir. Cem Bey zaten GM ve YKB olarak mevcut yonetimden daha uzun bir sure gorevde olmustur. Sunu kabul edelim Cem Bey, apoletli yoneticilerin oldugu bir kurumu bir devlet sirketine transforme etmistir. Mevcut yonetim ise bir devlet sirketini karli bir sirkete. anlamsiz tartism
  • THY de durum vahim galiba ne yaptıklarını bilemez hale gelmişler. Birileri uyandırsa fena olmayacak.
  • ne yaptılar thy ye sürekli uçarım o zamanlarıda iyi bilirim cem kozlu dönemi tamamen kayıptı şimdi airfrance ile yarışıyon niye görmüyonuzki bunu hep siyasi hep siyasi yiğidin hakkını verin

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Madrid-İstanbul seferlerine başlamasının 25. yılı dolayısıyla Madrid'de basın toplantısı düzenledi. THY'nin tanıtımı, vizyonu ve hedefleriyle ilgili sunum yapan Kotil, THY'nin 2006 yılında özelleştirilmesinden sonra "kurumsal mantalitenin tamamen değiştiğini" ve "yolcuların patron olduğu bir anlayışın geldiğini" söyledi.

THY'nin 1984 yılı kasım ayında başlattığı Madrid-İstanbul seferlerinin ilk olarak haftada 3 uçuş olarak yapıldığını, şimdi ise haftada 10 uçuşun bulunduğunu kaydeden Kotil, 2008'de Madrid'den toplam 43 bin yolcu taşıdıklarını, 2009'un ilk 10 ayına göreyse bu sayının 53 bine çıktığını kaydetti.

İspanya'daki ikinci destinasyonlarının Barcelona olduğunu ve Barcelona-İstanbul seferlerinin başlamasının da 10. yılının kutlandığını hatırlatan Kotil, Madrid ve Barcelona'dan sonra, İspanya'da yeni direkt destinasyon olarak Sevilla, Malaga ve Bilbao'yu düşündüklerini açıkladı.

Şirketin kuruluşundan bugüne gelişimini özetleyen Kotil, Avrupa Havayolları Birliği (AEA) içinde en büyük 4. havayolu şirketi olan THY'nin hava trafiği ile yolcu sayısında en hızlı büyüyen tek firma olduğunu kaydetti. İstatistiklere göre, THY'nin 2003-2008 yıllarında yolcu sayısı toplam yüzde 116 (dış uçuşlarda yüzde 114, iç uçuşlarda yüzde 118) arttı ve son 3 yılda dış hatlar transit yolcu sayısı yüzde 170'lik artış gösterdi.

Kotil, İstanbul'u "dünyanın her yönüne uçulabilen bir merkez" olarak tanımladı ve dış hatlar transit yolcularına büyük önem verdiklerini, bu anlamda da son olarak geçen ekim ayında Güney Kore'nin Asiana Havayollarıyla ortak uçuş anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

THY'nin "gurur duyduğu" özelliklerinden birinin "taze ve sağlıklı yemek servisi" olduğunun altını çizen Genel Müdür Kotil, "THY'nin sunduğu kaliteli yemek servisinden dolayı, diğer birçok havayolu şirketi Türkiye'ye olan uçuşlarında yemek kalitelerini yükseltmek zorunda kaldı" dedi.

Avrupa'da bazı havayolu şirketlerinin, yolculardan uçak bileti dışında bagaj ücreti de alma yönünde çalışmalar başlattığının hatırlatılması üzerine ise Kotil, "böyle bir uygulamanın THY içinde asla düşünülemeyeceğini" belirtti. Kotil, "Bizde bagaj ve yemek gibi her şey uçak biletine dahildir. Biz, bagaj parası almak gibi uygulamaların tersine, internet servisi vermek gibi hizmete yönelik yatırımlarımızı artırıyoruz" diye konuştu.

Kotil, şubat ayında Amsterdam'da meydana gelen kazayla ilgili bir soru üzerine de, ilk günlerde yolcu oranının etkilendiğini, ancak şu an için hiçbir etkilenmenin söz konusu olmadığını belirtti. Kotil, güvenlik konusuna büyük önem verdiklerini ve buna yönelik yatırım yaptıklarını da söyledi.

Habertürk

Temel Kotil Madrid'de konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ya arkadaşlar sürekli olumsuz eleştiriler yapılıyor ama doğru galiba. Mesela ikram konusunda eski şirket varken THY bir numaraydı. Yeni firma ise havayolu ikramında tecrübeli değil. Lokantacılıktan geliyorlar. Dolayısı ile eskiden hakikaten çok iyidi. Bunu kabul edin lütfen. Amaç yeniyi kötülemek değil. Eskiden olan güzellikleri göstermek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nın yeni taraftarları yazı yazmasını da bilmiyor. Büyük harf yazmayın lütfen. Türkçeyi doğru kullanın. Sonra savunmanızı yaparsınız... Bu kıyağımı da unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UÇAK BAŞINA BİRBUÇUK MİLYON DOLAR, YÜZ UÇAKTA 150 MİLYON DOLAR. BÜYÜT BAKALIM, DENİZ NEREDE BİTECEK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
airbus ın internet sitesinde 3 adet opsinlu 330 daha kesin siparişe çevrildiğine dair bi haber var bugün tarihli. siz bahsetmemişsiniz hiç. eski bi habermi , siz mi daha yazmadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞİMDİKİ THY YÖNETİMİNİNİ ELEŞTİRENLER İÇİN BEN ANLAMIYORUM DEMİŞSİNİZ.ELEŞTİRİDE BULUNANLAR İÇİN THY'DE ÇALIŞAMAYANLAR TARZINDA SÖYLEMDE BULUNMUŞSUNUZ.BİR DE THY'DE BOŞ İNSANLARIN YERİ OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞSİNİZ.TAMAMEN OBJEKTİF BİR DÜŞÜNCEYLE SÖYLÜYORUM . HER ZAMAN ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAKTA FAYDA VARDIR.EN İYİSİNİ BEN BİLİP UYGULARIM ZİHNİYETİ SON DERECE YANLIŞTIR.HİÇ KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.ÖNEMLİ OLAN YAPILAN HATALARIN ÇOK GEÇMEDEN FARKINA VARIP BİR DAHA TEKRARLANMAMASIDIR.THY'DE MAALESEF ŞU ANDA OKADAR ÇOK BOŞ İNSANLAR MEVCUT Kİ .GERÇEKLER ACI OLSADA DEĞİŞMEZ.KALİFİYE ELEMANLARI TERCİH ETMEK FİLOYU VE SEFERLERİ ARTTIRMAKTAN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya ben anlamıyorum ulusal havayolumuz her kafadan bir ses cıkıyor .THY istikrarlı bir sekilde bir cok buyuk havayolu şirketine rakip oldu ve olmayada devam ediyor. bir thy çalısanı olarak şirketimle guru duyuyorum meyve veren agaç taşlanır.pistte her kalkan uçagı görünce tüylerim diken diken oluyor guru duyuyorum.ve sunuda söleyim bu THY karalamaya calısan arkadaslar bir sey yaptı şirket ? işe giremiyorsan şirket için yetersizsen adamlar ne yapsın bu şirkette boş adamın işi yoktur . saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ssyın okuyucu ve yorumcular. THY böyle büyümesinin gizemi; Ne eski ne de yeni genel müdürde. Devede devede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lutfen yapmayin .. herkes Cem Bey ve Temel Bey'in de hakkini vermelidir. Cem Bey sirketin uzerindeki olu topragini kaldirmistir .. bu dogru .. ancak sirket ici burokrasi ile mucadele edemedigi durumlar da olmustur (bakiniz kendi kitabi*kendi soyledikleri).. su anda Cem Bey donemine ovguler duzup, su anki yonetime camur atan mentalite; o donemde Cem Bey'in yanlis yaptigini soyluyordu (bkz. yine Cem Bey'in kitabi) .. Cem Bey olsaydi nasil olurdu? dogru bir soru degildir. Cem Bey zaten GM ve YKB olarak mevcut yonetimden daha uzun bir sure gorevde olmustur. Sunu kabul edelim Cem Bey, apoletli yoneticilerin oldugu bir kurumu bir devlet sirketine transforme etmistir. Mevcut yonetim ise bir devlet sirketini karli bir sirkete. anlamsiz tartism

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY de durum vahim galiba ne yaptıklarını bilemez hale gelmişler. Birileri uyandırsa fena olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne yaptılar thy ye sürekli uçarım o zamanlarıda iyi bilirim cem kozlu dönemi tamamen kayıptı şimdi airfrance ile yarışıyon niye görmüyonuzki bunu hep siyasi hep siyasi yiğidin hakkını verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000