18 Mart 2012, Pazar 09:11:57

TEMEL KOTİL: 'HEDEF 5 MİLYAR DOLAR'

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Yıl başından bu yana yolcu sayısında yüzde 19 artış sağladık. Avrupa 4,6 büyürken, biz yüzde 28 büyüdük. Yani bu yıl büyümeye devam ediyoruz” dedi...
  • hacı.i susurluk çokkk yalakasın beee,böyle nereye gelmeyi düşünüyosun ? altınada ismini yazmışsın,çiçekde gönderseydin barii
  • Başlığı okuyunca korktum valla... Hadefi 5 milyar dolar zarar zannettim... Yaparlar mı yaparlar söylemedi demeyin...
  • vahh vaahh seneye 1 milyar yerine 5 milyar Tl zarar açıklayacaklar yani..
  • diğer arkadaşlar yazmışlar, aynen katılıyorum maddi ve idari konulardaki başarısızlıklarınızı bu şekilde yalanlarla örtemezsiniz zararlarınız katlanarak büyüyecektir çünkü siz şirket yönetimini bilmiyorsunuz o kadar insanın ahını almışken bu dünyada böyle idare edersiniz de öteki tarafta ne yapacaksınız bilmiyorum bakalım cenab-ı allah ı kandırabilecek misiniz işten attıklarınızı onlar müslüman olmadığı için işten attık yerlerine de dini bütün kardeşlerimizi mi aldık diyeceksiniz merak ediyorum kınıyorum ve sevmiyorum sizleri
  • THY A.O. yetkililerine sesleniyorum kar payından çalışanlarada verin verinki verimliliği artırın THY A.O. CARGO çalışanları olarak herkeze ama herkeze THY ÇALIŞANI TAŞERON FİRMA ÇALIŞANI AYIRT ETMEKSİZİN kar payında pay verinde çalışanlar biraz rahatlasın ferahlasın bence TEMEL KOTİL BEY
  • Temel Bey cikar der ki "2012 de kar ettik ve zararimizi 700 milyon eur a dusurduk" nasil yani demeyin, bu sekilde olur herkesde kar ettik sanir, basinda Thy kar etti diye yazar..:))) zaten karadeniz ve akp fikrasi gibi hayatimiz ve yasadiklarimiz, yasatilanlar, inandirilmak istenenler vs. !!! Ayrica Istersende inanma :)))) herkeslerde bir poker face.. Cogu kisiyede yakisiyorda. :)) haketttigimiz yoneticilerimizi ve akp yi Allah basimizdan eksik etmesin, degil mi.
  • THY GERÇEKTEN İÇİ BOŞ VE HERŞEYİN GÖSTERİŞ VE TORPİLDEN İBARET OLDUĞU VE HAVACILIKTAN ANLAMAYAN BECERİKSİZ İNSANLAR TARAFINDAN YÖETİLEN BİR ŞİRKET.THY 2011 YILINDA 1 MİLYAR TL CİVARINDA ZARAR EDERKEN ALMAN LUFTHANSA HAVAYOLLARI LUFTHANSA 2.5 MİLYAR TL YE YAKIN KAR GETİRDİ HEM DE UÇAK ALIP BÜYÜRKEN.( YAKLAŞIK1 MİLYAR EUR) YE YAKIN KAR GETİRDİ ?HİÇ UTANMADAN GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKARAK BAŞARILIYIZ DERKEN KIMI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ? BU ŞİRKETİ BATIRMADAN GİDİN ARTIK YÖENTİMDEN.HERYÖNÜYLE KOSKOCA ŞİRKETİ MAHVETTİNİZ.UÇAK ÜSTÜNE PERSONEL RESMİ GİBİ GÖZBOYAMA ÇABALARIYLA BU İŞLER YÜRÜMÜYOR.THY ŞİMDİYE KADAR BU KADAR KÖTÜ,İŞTEN ANLAMAYAN,ZALİM,ACIMASIZ BİR YÖENTİM GÖRMEDİ.
  • İç hatlar rekabete açıldı. Biraz korktuk. Dedik, 'ne oluyor? Bilet fiyatlarını ne güzel pahalı pahalı satıyorduk' diye. Yıllarca pahalıya sattığınız yetmedi hala aşırı derecede pahalısınız. Bırakın başkaları da ekmek yesin bu işten.İç hatta en uzun mesafe 2 saat. Bana o mesafede ultra lüks olsan ne olur olmasan ne olur . O süre zaten kısa zamanda bir yerden bir yere gitmek için kullanılır lüks olmak için değil.
  • yaptiklariniz yapacaklari nizin teminatidir olur biiznilah sabr
  • badem biyikli yoneticimize nasil yalaniyorsun boyle. Mudurluk bekliyorsan daha iyi yalaman lazim
Kotil, Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yapılan “CEO'nun Yeni Ajandası” adlı oturumda yaptığı konuşmada, Avrupa'daki krizin devam ettiğini söyledi.
 
Seyahatle ekonomi arasında reel bir ilişki bulunduğunu belirten Kotil, “Geçen yıl Avrupa içindeki uçuşlar yüzde 10 büyümüştü. Avrupa'daki bizim de içinde bulunduğumuz hava yollarının büyümesi yüzde 8,7 idi. Ancak bu yıla geldiğimiz zaman hem Avrupa içindeki yolcu seyahati büyümesi yarı yarıya düştü, hem de Avrupa grubunun yolcu taşıma sayısı yarı yarıya düştü. Bu da Avrupa'daki sıkıntı gösteriyor” diye konuştu.
 
“Tabii sıkıntılar bazen fırsatlar da içerir” diyen Kotil, şöyle devam etti:
 
“Biz de bunu çok iyi değerlendiriyoruz. Şu anda network büyüklük oranında dünyanın 7. büyük hava yoluyuz. THY olarak büyümeye devam ediyoruz.
 
Şirketimiz belki şu anda yokuşta ve yokuşta durmaya hiç gelmez. Şu anda da yıl başından bu yana yolcu sayısında yüzde 19 artış sağladık. Avrupa 4,6 büyürken, biz yüzde 28 büyüdük. Yani bu yıl büyümeye devam ediyoruz. 2012'de gaza basmak gerekiyor. Hızlı büyümenin devam etmesi gerekiyor. Bunun güçlü bir marka ile desteklenmesi gerekiyor. Altının doldurulması gerekiyor."
 
“Asıl rakiplerimiz doğuda”
 
Başarılı olmalarının uçuş yaptıkları nokta sayısından kaynaklandığını ifade eden Kotil, şunları kaydetti:
 
“Avrupa'da en çok noktaya uçuş yapan yer İstanbul. Avrupa'nın en büyük hava yolu değiliz henüz. Yolcu sayısında ocak-şubat'ta 3'ncülük bizde. Büyüme alanımız, sefer sayımızı arttırdığımız yer Avrupa. Avrupa'nın 11 noktasına uçuyoruz. Haftada da 250 sefer yapıyoruz. Avrupa bizim için büyük bir pazar. Vizelerin kalkması da bize çok olumlu yansıdı. Bizim asıl rakiplerimiz doğuda çünkü Avrupa'nın en iyi hava yolu biziz. Bunu yaptık. Doğu'da bir kaç arkadaşımız var. Onlar 5 yıldızlı biz 4 yıldızlıyız. Ancak çok yakınız 5'e.”
 
Markaya 100 milyon dolar
 
Kotil, markaya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 100 milyon dolar harcayacaklarını açıkladı. Parayı harcamanın marka vermediğini dile getiren Kotil, şunları dile getirdi:
 
“Onu da genç çalışanlarla, yöneticilerle beslemek gerekiyor. En büyük sermayemiz ve servetimiz çalışanlarımız ve bunların içerisinde özellikle genç yöneticiler. Çık hızlı büyüdüğümüz için sürekli personel temin ediyoruz. Büyük şirketlerimizin yurt dışına daha çok yönelmesi gerekiyor. Gelirimizin yüzde 80'i yurt dışı uçuşlarımızdan. Geçen yıl 4 milyar dolar Türkiye'ye getirdik. İnşallah bu yıl 5 milyar olacak. Ciro hedefimiz 7,8 milyar dolar. Yüzde 30 artarak geliyor sürekli olarak. 1,5 milyar dolar olarak başladık 2003'de. Bizim hedefimiz en az yüzde 50 yurt dışından gelir getirmek.”
 
2000'den önce tekel olduklarını anımsatan Kotil, “Sayın Bakanımız Binali Bey, 'tekel yasak, çift el olacak' dedi. İç hatlar rekabete açıldı. Biraz korktuk. Dedik, 'ne oluyor? Bilet fiyatlarını ne güzel pahalı pahalı satıyorduk' diye. Ancak yurt dışına gitmek zorunda kaldık. İyi ki de gitmişiz. Ciromuz 1,5 milyar dolardan, 7,5 milyar dolara yükseldi” diye konuştu.
 
“Tüm uçaklarımızı İstanbul'dan uçurmak istiyoruz”
 
Merkezlerinin İstanbul olduğunu anlatan Kotil, şöyle devam etti:
 
“Ne kadar uçağımız varsa onları İstanbul'dan uçurmak istiyoruz. 200 uçağa yaklaştık. 500 milyar dolar var havacılıkta. Biz daha 7,8'ini alıyoruz. Daha çok para var. Antalya'dan Moskova'ya günde direkt 6 sefer yapıyoruz. Bodrum-Dalaman'dan henüz yok. Çünkü turistten ziyade iş için uçanların peşindeyiz. Yöneldiğimiz yer büyük pazarlar ama Bodrum-Dalaman'ı da ihmal etmeyeceğiz. Bizim platolarımız, yaylalarımız var. Oralara küçük hava alanları geliyormuş, sayın bakanımız söyledi. Oralara da küçük uçaklar gerekiyor. Transfer yolcu çok tatlı oluyor. Onun da peşindeyiz.” (Hürriyet)
TEMEL KOTİL: 'HEDEF 5 MİLYAR DOLAR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 12 yıl önce
hacı.i susurluk çokkk yalakasın beee,böyle nereye gelmeyi düşünüyosun ? altınada ismini yazmışsın,çiçekde gönderseydin barii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Başlığı okuyunca korktum valla... Hadefi 5 milyar dolar zarar zannettim... Yaparlar mı yaparlar söylemedi demeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
vahh vaahh seneye 1 milyar yerine 5 milyar Tl zarar açıklayacaklar yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
diğer arkadaşlar yazmışlar, aynen katılıyorum maddi ve idari konulardaki başarısızlıklarınızı bu şekilde yalanlarla örtemezsiniz zararlarınız katlanarak büyüyecektir çünkü siz şirket yönetimini bilmiyorsunuz o kadar insanın ahını almışken bu dünyada böyle idare edersiniz de öteki tarafta ne yapacaksınız bilmiyorum bakalım cenab-ı allah ı kandırabilecek misiniz işten attıklarınızı onlar müslüman olmadığı için işten attık yerlerine de dini bütün kardeşlerimizi mi aldık diyeceksiniz merak ediyorum kınıyorum ve sevmiyorum sizleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY A.O. yetkililerine sesleniyorum kar payından çalışanlarada verin verinki verimliliği artırın THY A.O. CARGO çalışanları olarak herkeze ama herkeze THY ÇALIŞANI TAŞERON FİRMA ÇALIŞANI AYIRT ETMEKSİZİN kar payında pay verinde çalışanlar biraz rahatlasın ferahlasın bence TEMEL KOTİL BEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Temel Bey cikar der ki "2012 de kar ettik ve zararimizi 700 milyon eur a dusurduk" nasil yani demeyin, bu sekilde olur herkesde kar ettik sanir, basinda Thy kar etti diye yazar..:))) zaten karadeniz ve akp fikrasi gibi hayatimiz ve yasadiklarimiz, yasatilanlar, inandirilmak istenenler vs. !!! Ayrica Istersende inanma :)))) herkeslerde bir poker face.. Cogu kisiyede yakisiyorda. :)) haketttigimiz yoneticilerimizi ve akp yi Allah basimizdan eksik etmesin, degil mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY GERÇEKTEN İÇİ BOŞ VE HERŞEYİN GÖSTERİŞ VE TORPİLDEN İBARET OLDUĞU VE HAVACILIKTAN ANLAMAYAN BECERİKSİZ İNSANLAR TARAFINDAN YÖETİLEN BİR ŞİRKET.THY 2011 YILINDA 1 MİLYAR TL CİVARINDA ZARAR EDERKEN ALMAN LUFTHANSA HAVAYOLLARI LUFTHANSA 2.5 MİLYAR TL YE YAKIN KAR GETİRDİ HEM DE UÇAK ALIP BÜYÜRKEN.( YAKLAŞIK1 MİLYAR EUR) YE YAKIN KAR GETİRDİ ?HİÇ UTANMADAN GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKARAK BAŞARILIYIZ DERKEN KIMI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ? BU ŞİRKETİ BATIRMADAN GİDİN ARTIK YÖENTİMDEN.HERYÖNÜYLE KOSKOCA ŞİRKETİ MAHVETTİNİZ.UÇAK ÜSTÜNE PERSONEL RESMİ GİBİ GÖZBOYAMA ÇABALARIYLA BU İŞLER YÜRÜMÜYOR.THY ŞİMDİYE KADAR BU KADAR KÖTÜ,İŞTEN ANLAMAYAN,ZALİM,ACIMASIZ BİR YÖENTİM GÖRMEDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İç hatlar rekabete açıldı. Biraz korktuk. Dedik, 'ne oluyor? Bilet fiyatlarını ne güzel pahalı pahalı satıyorduk' diye. Yıllarca pahalıya sattığınız yetmedi hala aşırı derecede pahalısınız. Bırakın başkaları da ekmek yesin bu işten.İç hatta en uzun mesafe 2 saat. Bana o mesafede ultra lüks olsan ne olur olmasan ne olur . O süre zaten kısa zamanda bir yerden bir yere gitmek için kullanılır lüks olmak için değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaptiklariniz yapacaklari nizin teminatidir olur biiznilah sabr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
badem biyikli yoneticimize nasil yalaniyorsun boyle. Mudurluk bekliyorsan daha iyi yalaman lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000