17 Kasım 2015, Salı 09:04:49

Temel Kotil; 'Afrika'ya 4 yeni hat daha açıyoruz'

Dünyada Afrika kıtasına en çok uçan havayolu olduklarını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu kıtada 4 yeni hat daha açacaklarını bildirdi. Kotil, “Yıl sonuna kadar Madagaskar ve Maurtius, 2016'da Juba ve Conakry’ye sefer başlatmak için çalışıyoruz" dedi.
  • Afrikaya degil. Avusturalya. Uzak dogu adalari Guney Amerikanin cesitli ulkeleri. Canadanin vencuver. Monrial. Amerikanin seatel Dallas. Sanantonyo. Lasvegas daha nice eyaletler var Buralara sefer acin .
  • Temel bey, bizim frekanslar arttıkça Afrikadaki Orta tabaka halk kuvvetleniyor değil mi?
  • Kimileri rızkını altın pırlanta madenlerinden çıkarır, kimileri de çöplükten. Afrika' daki pırlanta ve elmas maddenleri işine girdiniz de haberimiz mi yok? Ne iş? Cevap evet değil ise işin içinde bir pislik olmasından şüpheleniyoruz. Öyleyse kokusu eninde sonunda çıkar. Ha bu arada koku gizlenemeyen tek şeydir. Parfüm falan kar etmez.
  • 789-900 lar siparis verilip, Denver, Dallas, Las Vegas hatlari acilabilir, yakit tuketimi dusuk ve yolcu sayisi az olan ucaklar bu hatlari doldurur, Afrika Afrika bir yere kadar
  • Daha fazla uçak demek daha fazla Cabin crew demek. Globally yours :*
  • bu gazeteciler calisanin hakkini tam veriyormusunuz, keyfi uygulamalar yapiyornusunuz diye neden hic sormaz?
  • 5 Kasımda ise Güney Afrika Maputo değil, Durban hattı açıldı olacaktır.
  • Hadiyin ordan be
  • Aciyorsun da ya yabanci dili cok az olan ya da fransizca bilmeyen adami afrika'ya atiyorsun! fransizcanin ana dil oldugu ulkelere o dili bilmeyen adami yollarsan buyuk sorun yasarsin ozellikle de hem lokal personelle hem de acentalarla! adami parmak takip oynatirlar ne dumenler doner aklin almaz sonra o essiz! gulumsemende durumu kurtarmaz !
  • Oraları nerededir?

Yolcu sayısını her geçen gün artıran Türk Hava Yolları (THY), yurt dışında yeni hatlar açmayı sürdürecek.Dünyada, Afrika kıtasına en çok uçan havayolu şirketi olduklarını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yılın sonuna kadar ve gelecek yılla birlikte toplam 4 hattın daha bu kıtada açılacağını bildirdi. THY'nin Afrika açılımını Yenişafak'a değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu destinasyonda 29 ülkede, 46 şehre uçuş yaptıklarını belirterek, “2008 yılında bu destinasyon, toplam uçuşlarımızın yüzde 6'sını oluşturuyordu. Bugün sefer yaptığımız noktaların yüzde 15'i Afrika kıtasında” dedi.

DOLULUKTAN MEMNUNUZ

“Afrika'ya açtığımız yeni hatların doluluklarından memnunuz” diyen Temel Kotil, 2016 yılında da Afrika da yeni hatlar açılacağını belirterek, “Bu yıl Afrika kıtasında 28 Ekimde Maputo, 5 Kasımda ise Güney Afrika Maputo hatlarına sefer başlattık. Yılsonuna kadar Madagaskar ve Maurtius noktalarına sefer başlatmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Juba Ve Conakry noktalarına sefer başlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Temel Kotil, Türkiye'nin Afrika'ya bakış açısının THY ile aynı seyrettiğine dikkat çekerek, "Afrika kıtasına bizden öncede hava yolu şirketleri uçuyordu. Ama rekabetin olmadığı bu ortamda bilet fiyatları çok yüksekti. THY, girdiği bu pazarda rakiplerine oranla çok daha makul bilet ücretleriyle öne çıktı. THY, sadece Afrika'da en çok noktaya uçan havayolu şirketi değil, dünyada da en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi" dedi.

AFRİKA HATTINDA YOLCU 2 MİLYONU AŞTI

Afrika hattında 2008'de 450 bin olan yolcu sayısının 2014 sonu itibariyle 2 milyonu aştığına işaret eden THY Genel Müdürü Kotil, “2014 yılı sonunda sefer sayımız 24 bin 977'ye yükseldi" açıklamasında bulundu.

Filomuza milli uçak dahil olur

Havacılık sektöründe rekabetin yoğun yaşandığını söyleyen Temel Kotil, bu rekabete karşın yolcu sayılarını her yıl artırdıklarını kaydetti. "Artık sektörde global bir oyuncuyuz" diyen Kotil, Atatürk Havalimanı'nın büyümelerine yanıt vermediğini, uçak alımlarını 3.Havalimanı'na göre yaptıklarını söyledi. Kotil, milli uçakta, seri üretime geçildikten ve izinlerden sonra filolarına dahil etmekten gurur duyacaklarını söyledi.

Yolcu sayısı 51,8 milyon

THY'nin Ocak-Ekim döneminde yolcu sayısı geçen yıl aynı döneme göre, yüzde 12.1 artışla 51.8 milyon olurken; yolcu doluluk oranı ise 1.2 puan düşüşle yüzde 78.9 olarak gerçekleşti. THY'nin KAP'a bildirdiği Ocak-Ekim trafik sonuçlarına göre, yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 16.2, dış hatlarda yüzde 9.2 oldu. THY, Eylül ayında açıkladığı ilk sekiz aylık trafik rakamlarının ardından yılsonu yolcu sayısı ve doluluk oranı hedeflerini aşağı çekmişti. Buna göre THY'nin, yolcu beklentisi 61.7 milyon olarak revize edilmişti. (Yeni Şafak)

Temel Kotil; 'Afrika'ya 4 yeni hat daha açıyoruz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Filorida ~ 8 yıl önce
Afrikaya degil. Avusturalya. Uzak dogu adalari Guney Amerikanin cesitli ulkeleri. Canadanin vencuver. Monrial. Amerikanin seatel Dallas. Sanantonyo. Lasvegas daha nice eyaletler var Buralara sefer acin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orta tabaka ~ 8 yıl önce
Temel bey, bizim frekanslar arttıkça Afrikadaki Orta tabaka halk kuvvetleniyor değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rızık ~ 8 yıl önce
Kimileri rızkını altın pırlanta madenlerinden çıkarır, kimileri de çöplükten. Afrika' daki pırlanta ve elmas maddenleri işine girdiniz de haberimiz mi yok? Ne iş? Cevap evet değil ise işin içinde bir pislik olmasından şüpheleniyoruz. Öyleyse kokusu eninde sonunda çıkar. Ha bu arada koku gizlenemeyen tek şeydir. Parfüm falan kar etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi oradan ~ 8 yıl önce
789-900 lar siparis verilip, Denver, Dallas, Las Vegas hatlari acilabilir, yakit tuketimi dusuk ve yolcu sayisi az olan ucaklar bu hatlari doldurur, Afrika Afrika bir yere kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet şahin ~ 8 yıl önce
kellim kellim la yenfa'a. söyle söyle fayda etmez. kafan normal mi senin? geç otur sen idare et o zaman. adam bir şeyden anlamıyor. sadece siz bilirsiniz. size kalsa uçmasın sadece batının kuyruğuna takılsın thy kemik atınca yiyelim. yön veren değil yönlendirilen olalım. uyanın biraz ya.
Kızkedi ~ 8 yıl önce
Daha fazla uçak demek daha fazla Cabin crew demek. Globally yours :*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazetecelik ~ 8 yıl önce
bu gazeteciler calisanin hakkini tam veriyormusunuz, keyfi uygulamalar yapiyornusunuz diye neden hic sormaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberde hata var ~ 8 yıl önce
5 Kasımda ise Güney Afrika Maputo değil, Durban hattı açıldı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinem ~ 8 yıl önce
Hadiyin ordan be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hacan temelum ~ 8 yıl önce
Aciyorsun da ya yabanci dili cok az olan ya da fransizca bilmeyen adami afrika'ya atiyorsun! fransizcanin ana dil oldugu ulkelere o dili bilmeyen adami yollarsan buyuk sorun yasarsin ozellikle de hem lokal personelle hem de acentalarla! adami parmak takip oynatirlar ne dumenler doner aklin almaz sonra o essiz! gulumsemende durumu kurtarmaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Oraları nerededir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000