21 Kasım 2015, Cumartesi 10:21:20

Temel Kotil açıkladı, Mali seferleri devam edecek mi?

THY'nin Mali'de rehin alınan ekibi İstanbul'a döndü. THY Genel Müdürü Temel Kotil'in karşıladığı ekip açıklama yapmadan havalimanından ayrıldı.
  • insaat muhendisiyim, meslegimi sevidigim icin buyuk projelerde calismak ugruna, Sibirya da ENKA icin projede de calistim, mesleginizi sevecekseniz, calistigini kurumu sevecekseniz, dikenine katilacaksiniz, havaci arkadaslar islerine gelince Pegasus, Onur u, Atlas i begenmiyorlar islerine gelince THY nin uctugu lokasyonlari, hic ucmamak kavramina karsi cikiyorum,
  • arkadasimiz biraz agir uslubla yazmis, ancak bir gercek var havacilikta askeri kokenli kaptanlarimiz, ozel kurumlardan gelenlere nazaran boyle durumlarda cok daha olumlu tavir vermektedirler,
  • Sen kendi haline gül. Sizdeki müdürler senin seviyendeyse vay enerji sektörünün haline. Bizim sektörde senin gibilerine tuvalet temizletirler. Bırak doğuyu gezmeyi. Gel uçak tuvaletleri seni bekliyor.
  • Proje müdürü sakin ol. Havacılıkta görev yapan müdürleri ve Kaptanları bırak, Kabin memurları bile daha senin seviyene düşmedi çok şükür.
  • Show' muş. Insaf. Her şirketin uçuşu durdurduğu Bomoka' ya gitmiş. Ekibi alıp gelmiş. Show yapmak istese VIP' den geçerdi. Reklam olsun diye. Adam üst tipe gidiyor. Bir sürü alternatif görev teklif ediliyor. Kabul etmiyor. Neden çünkü bu ülkede yöneticilere hep bel altı vuruluyor. Sırtından bıcaklıyorlar. Kimseye yaranamıyor. Dinsizin hakkında imansız gelir. Siz görürsünüz ondan sonraki dönemi.
  • Bi tarafın yiyosa kendin bi gidip kalsana orda, dininiz imanınız para olmuş
  • Arkadaşım sen Başpilotun, Tip Müdürlerinin ve Teknik Pilotların maaşalarının hat kaptanından yaklaşık 5000TL daha az olduğunu biliyormusun? Birde ayda 4-5 gün BI yapıyorlar. Ayrıca Kadir Başkan Yönetimi'nde hiçbir müdür bilerek pazar mesaisi yazdırmıyor. Ekip planlamaya sorun. Insanlara iftira atmayınız lütfen. Vicdansızca.
  • Meyve veren ağaç taşlanırmış.
  • Ekibi almaya giden Kaptanlardan birisi Tip Müdürü. Reklam olmasın diye VIP' den geçmek istemedi. Bu Filo için Teknik Pilotarı ile beraber yaptıkları ortada. Bilen biliyor. Insanların günahına girmeyin.
  • Ne zaman Temel Kotil gider de yerine çağımızı daha iyi yorumlayabilen, dürüst, mantıklı, insan ilişkileri ve haklarına saygılı ve en önemlisi de ondan daha genç bir zihin gelirse o zaman şirket fıkra gibi olan yönetimden kurtulur ve A sınıfı bir yönetime 1 adım daha yaklaşmış olur ümit ediyorum.

Atatürk Havalimanı VIP salonunda THY Genel Müdürü Temel Kotil tarafından karşılanan Mali'de rehin alınan 6 THY çalışanını taşıyan uçak saat 09.55'te İstanbul'a indi.

Kotil, ekipleri uçağa kadar giderek karşıladı. Rehine krizinde korku dolu anlar yaşayan ikisi pilot 6 kişilik THY personeli, açıklama yapmadan havalimanından ayrıldı.

KOTİL: THY'YE YÖNELİK SALDIRI DEĞİL

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, rehine krizinin devam ettiği anlarda çalışanları ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve sağ salim kurtarılmalarının sevincini yaşadıklarını kaydetti. Kotil, 'THY'nin Mali'deki istasyon şefinin de kurtarıldıktan sonra İstanbul'a dönmediğini ve oradaki işlerine devam edeceğini kaydederek, " Bu rehine olayı THY'ye karşı yapılan bir saldırı değildi. Biz Afrika uçuşlarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Kotil sözlerini şöyle sürdürdü:

Personelimiz olay anında odalarında beklediler. Arkadaşlarımızı Allah bağışladı ve burdalar. Kurtarılan istasyon şefimizi Mehmet Atmaca istasyonuna geri döndü, çalışmaya devam ediyor. İstanbul'a gelen arkadaşlarımızı da şimdi dinlenmeye gönderiyoruz. Hepimizi geçmiş olsun diyorum. Bu olayın Türk Hava Yolları ile bir ilgisi yok. Bizim personelimiz oradaki en kapsamlı ve en modern otelde konaklıyordu. Büyükelçimiz başta olmak üzere tüm teşkilat konuyla çok ilgilendi. Biz de bugün uçak gönderdik ve şimdi de evlerine dinlenmek için gittiler. Bu durum önlem ile halledilebilecek bir şey değil. Bomako büyük bir şehir ve o otel de çok korunaklı bir otel. Dolayısıyla bu akla gelecek bir şey değil.

Bu olay bize dönük bir olay olmadığı için bizim Afrika'daki uçuşlarımızda bir değişiklik olmaz. Arkadaşlarımız da çok mutlulular. Onları biraz dinlendireceğiz' dedi.

©AirportHaber





















Temel Kotil açıkladı, Mali seferleri devam edecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

insaat ~ 8 yıl önce
insaat muhendisiyim, meslegimi sevidigim icin buyuk projelerde calismak ugruna, Sibirya da ENKA icin projede de calistim, mesleginizi sevecekseniz, calistigini kurumu sevecekseniz, dikenine katilacaksiniz, havaci arkadaslar islerine gelince Pegasus, Onur u, Atlas i begenmiyorlar islerine gelince THY nin uctugu lokasyonlari, hic ucmamak kavramina karsi cikiyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
proje muduru ~ 8 yıl önce
arkadasimiz biraz agir uslubla yazmis, ancak bir gercek var havacilikta askeri kokenli kaptanlarimiz, ozel kurumlardan gelenlere nazaran boyle durumlarda cok daha olumlu tavir vermektedirler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülüyoruma ~ 8 yıl önce
Sen kendi haline gül. Sizdeki müdürler senin seviyendeyse vay enerji sektörünün haline. Bizim sektörde senin gibilerine tuvalet temizletirler. Bırak doğuyu gezmeyi. Gel uçak tuvaletleri seni bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proje Müdürü ~ 8 yıl önce
Proje müdürü sakin ol. Havacılıkta görev yapan müdürleri ve Kaptanları bırak, Kabin memurları bile daha senin seviyene düşmedi çok şükür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Show' a ~ 8 yıl önce
Show' muş. Insaf. Her şirketin uçuşu durdurduğu Bomoka' ya gitmiş. Ekibi alıp gelmiş. Show yapmak istese VIP' den geçerdi. Reklam olsun diye. Adam üst tipe gidiyor. Bir sürü alternatif görev teklif ediliyor. Kabul etmiyor. Neden çünkü bu ülkede yöneticilere hep bel altı vuruluyor. Sırtından bıcaklıyorlar. Kimseye yaranamıyor. Dinsizin hakkında imansız gelir. Siz görürsünüz ondan sonraki dönemi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Et tabi ~ 8 yıl önce
Bi tarafın yiyosa kendin bi gidip kalsana orda, dininiz imanınız para olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla Para ~ 8 yıl önce
Arkadaşım sen Başpilotun, Tip Müdürlerinin ve Teknik Pilotların maaşalarının hat kaptanından yaklaşık 5000TL daha az olduğunu biliyormusun? Birde ayda 4-5 gün BI yapıyorlar. Ayrıca Kadir Başkan Yönetimi'nde hiçbir müdür bilerek pazar mesaisi yazdırmıyor. Ekip planlamaya sorun. Insanlara iftira atmayınız lütfen. Vicdansızca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 Fleet Mng. ~ 8 yıl önce
Meyve veren ağaç taşlanırmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tip Müdürü ~ 8 yıl önce
Ekibi almaya giden Kaptanlardan birisi Tip Müdürü. Reklam olmasın diye VIP' den geçmek istemedi. Bu Filo için Teknik Pilotarı ile beraber yaptıkları ortada. Bilen biliyor. Insanların günahına girmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Ne zaman Temel Kotil gider de yerine çağımızı daha iyi yorumlayabilen, dürüst, mantıklı, insan ilişkileri ve haklarına saygılı ve en önemlisi de ondan daha genç bir zihin gelirse o zaman şirket fıkra gibi olan yönetimden kurtulur ve A sınıfı bir yönetime 1 adım daha yaklaşmış olur ümit ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000