15 Temmuz 2010, Perşembe 13:16:07

TEKNİK A.Ş. İTİRAZINI GERİ ÇEKTİ

THY Teknik A.Ş ile Hava-İş Sendikası arasında çoğunluk tespiti itiraz davasında işveren, davadan feragat etti. Böylece itiraz davası da mahkemece reddedildi.
  • THY TEKNİK A.Ş YÖNETİCİLERİNİ SÖZLEŞMESİZ ÇALIŞTIRDIKLARI BU ORTAMDA BİLE İŞLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİREN ÇALIŞANLARINDAN YANA OLMALARINI BEKLİYORUZ. YOKSA HALA ÇALIŞANINA FAZLA GÖRDÜĞÜ PARALARI TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN HAKKINI, KENDİ RAHATLARI İÇİN YAKITI ŞİRKETTEN 24 SAAT KENDİLERİNE TAHSİS EDİLMİŞ YILLIK İZİNLERİNE BİLE GÖTÜRDÜKLERİ MAKAM ARAÇLARINA VE EĞLENCEDİR, PİKNİKTİR V.S. ŞEYLEREMİ HEBA EDECEKLER.HZ. ÖMERİN YAŞAMINA BİR GÖZATMALARINI ÖNERİRİM. SAYGI
  • Yine güzel bir ders'tir; Aidatlar gönüllük ilkesi ile Sendika hesabına yatmış, 1700 kişinin 1200 oyunu delege seçimlerinde İşverenin hafızasına 'BİZ SENDİKAMIZLAYIZ' diyerek kazımış ve sormuştur: 'SİZ KİMLERLESİNİZ'?. Biz'HAKLIYIZ KAZANDIK'. Kardeşliğe, sevgilerim ile Hayırlı ve uğurlu olsun..
  • 20 yıllık Sendikal mücadelede kör kişisel çıkarlar ve ihtirasi guruplar etkisinde kalmayan saldırılara, bölünmeye, parçalanmaya karşı dimdik ayakta duran Hava İş Sendikası üyeleri ve yöneticileri bu direngen ve kazanmayı bilen mücadele gücünü sadece ve sadece üyesinin iradesinden alan insanlar ve kurumlardan biridir ve her dönem, Türkiye Çalışma yaşamının önderidir, Önderleridir.
  • Günlerin bu gün getirdiği baskı zulum, kanıksanmış bir doğallık olarak kabul görmektedir ülkemizde yaşayan büyük bir kalabalık tarafından. Buna rağmen hükümetin ve o nun atadığı yöneticilerin tüm baskı ve dayatmalarına hukuksuzluklarına ve hak gasplarına karşı duran İnsan, İnsan'lar ve bu insanların temsil ettiği, edildiği kurumlarda var...
  • sendika için önemli olan thy ao dur.kimse yok teknik şöyle yok böyle diye atıp tutmasın.birşey olacağı yok.benzer bir anlaşma sağlanır herşey unutulur gider.
  • BU KESİNLİKLE İŞVERENİN BİR OYUNU.ALTINDAN BAKIN NE ÇIKACAK BEN SÖYLİYEYİM..BİZ THY A.O GİBİ KAR EDEMEDİK OYÜZDEN DAHA AŞAĞIYA BİR SÖZLEŞME.SENDİKA GREV KARARI ALIRSA BİZ LOKAVY YAPMIYACAĞIZ.KAPI ORDA GİREN GİRER GİRMEYEN KENDİSİ BİLİR......AYNEN BUNLAR OLACAK...BUNLAR VAR BUNLAR ÖĞLE UYANIKLARKİ.. AMA HEPSİNİN ÜSTESİNDEN BERABER GELECEĞİZ ARKADAŞLAR...
  • sözleşme sözleşme allem kallem mahkeme vs vs ile çalışanları oyaladılar bakın engine center artık pratt withney e para kazandırıyor 1 e mal olan 3 e mal olmaya başladı tek kazanan prattwithney, motor atölyesi öldürüldü, arada goodrichede bi parçasını sattılar oda ayrılıyor. sözleşme imzalandığı gün hemen itiraz geri çekiliyor vay be ne tesadüf, ben söylim bir daha böyle bir parçalama satış olduğunda bir olay daha getirir yönetim gene mahkeme olur olmasada çalışanlara oyalansın diye bişe ortaya atılır arada bi iki bişe daha satarlar sonra sonraso geliyor işte :D
  • tgs genel müdürü (HK) görevden alındı
  • thy teknık aynı thy sozleşmesine imza atmayacak. daha fazlasını hakediyoruz...
  • EŞEĞİ KAYBETTİRİP BULDURMA HİKAYESİ BU HİKAYE..BİZ BİZİM ONURUMUZLA OYNAYAN İŞVERENDEN SENDİKANIN MASADA HESAP SORMASINI BEKLİYORUZ.ÖYLE AYNI SÖZLEŞME BURDA DA İMZALANACAK DİYE BİR ŞEY YOK.SENDİKA SENDİKA OLACAK VE YAPILANLARIN HESABINI SORACAK BAŞKA TÜRLÜ OLMAZ.NUMARA YOK.ATELYELER ÖZELLEŞTİRİLİYOR.BUNA KARŞI NE YAPILACAK ÖNEMLİ OLAN İDARİ MADDELER VE İŞ GÜVENCESİ.THY DEKİ 8 MADDE GİBİ NE OLACAĞI VE NASIL YORUMLANACAĞI BİLİNMEYEN MADDELER BİZE DAYATILMASIN SAKIN.ÖNCE İŞ GÜVENCESİ VE ÖZELLEŞŞTİRMEYE KARŞI SENDİKAL GÜVENCE.TEKNİSYENLERİ MEMURLAR VE UCUCULARLA KARŞILAŞTIRN YANILIR.
İşte Hava-İş tarafından üyelerine yapılan o açıklama:

THY Teknik A.Ş işletmesinde yaklaşık 18 aydır geciken 2. Dönem toplu iş sözleşme prosedürü ile ilgili 15 Temmuz 2010 tarihinde işverenliğin çoğunluk tespitine yönelik itiraz davası esnasında, THY Teknik A.Ş Yönetiminin aldığı kararla davacı işveren tarafı, davadan feragat etmiştir. Bu çerçevede Mahkemece feragat nedeniyle itiraz davası reddedilmiştir.

Elbette, 2500 üyemizin sendikal haklarının değerlendirilmesi, iş barışı ve huzurunun yeniden tesis edilmesi yönünden işverenliğin attığı bu adımı olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Çalışma yaşamının sendikal haklar yönünden en önemli bileşenlerinden olan toplu iş sözleşmesinin tarafların özgür iradesi ile yeniden oluşmasının hem çalışanlar hem de şirket için ne denli önemli bir motivasyon aracı olduğu bu uyuşmazlık döneminde yaşananlarla ortaya çıkmıştır.

Hava-İş Sendikasının temel kaygısı üyelerinin haklarının korunması ve geliştirilmesidir. Hava-İş sendikası olayları kişisel, duygusal, tepkisel yaklaşımlarla değil, çalışanların, işçi sınıfının olgun ve kararlı duruşundan kaynaklanan özgüven ve inançla değerlendirmektedir.

Önümüzde çözümlenmesi gereken önemli bir süreç vardır. Hava-İş yönetimi üyelerinin sorunları ile ilgili olarak deneyim ve birikimi ile bu süreci çözüme dönüştürmeye hazırdır.

Değerli üyelerimiz;

Bu gün görülmekte olan davada işverenliğin feragati ile oluşacak hukuki sürece göre, Mahkemenin kesinleşmiş kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tevdi edilecektir.

Bu karar çerçevesinde Bakanlık, çoğunluk tespiti işlemini ilk olarak THY Teknik A.Ş yaptığı için yetki belgesini işverene tevdi edecek ve bu yetki belgesi alındıktan sonra işverenlik sendikayı 15 gün içinde toplu iş sözleşme görüşmesine çağıracaktır.

Böylelikle toplu iş sözleşmesinin görüşmeler süreci başlamış olacaktır. Temennimiz işçilerin hak ve menfaatlerinin hakkaniyetle değerlendirilmesi, bu sayede görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmasıdır.

Yeni sürecin tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Saygılarımızla.
TEKNİK A.Ş. İTİRAZINI GERİ ÇEKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY TEKNİK A.Ş YÖNETİCİLERİNİ SÖZLEŞMESİZ ÇALIŞTIRDIKLARI BU ORTAMDA BİLE İŞLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİREN ÇALIŞANLARINDAN YANA OLMALARINI BEKLİYORUZ. YOKSA HALA ÇALIŞANINA FAZLA GÖRDÜĞÜ PARALARI TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN HAKKINI, KENDİ RAHATLARI İÇİN YAKITI ŞİRKETTEN 24 SAAT KENDİLERİNE TAHSİS EDİLMİŞ YILLIK İZİNLERİNE BİLE GÖTÜRDÜKLERİ MAKAM ARAÇLARINA VE EĞLENCEDİR, PİKNİKTİR V.S. ŞEYLEREMİ HEBA EDECEKLER.HZ. ÖMERİN YAŞAMINA BİR GÖZATMALARINI ÖNERİRİM. SAYGI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yine güzel bir ders'tir; Aidatlar gönüllük ilkesi ile Sendika hesabına yatmış, 1700 kişinin 1200 oyunu delege seçimlerinde İşverenin hafızasına 'BİZ SENDİKAMIZLAYIZ' diyerek kazımış ve sormuştur: 'SİZ KİMLERLESİNİZ'?. Biz'HAKLIYIZ KAZANDIK'. Kardeşliğe, sevgilerim ile Hayırlı ve uğurlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 yıllık Sendikal mücadelede kör kişisel çıkarlar ve ihtirasi guruplar etkisinde kalmayan saldırılara, bölünmeye, parçalanmaya karşı dimdik ayakta duran Hava İş Sendikası üyeleri ve yöneticileri bu direngen ve kazanmayı bilen mücadele gücünü sadece ve sadece üyesinin iradesinden alan insanlar ve kurumlardan biridir ve her dönem, Türkiye Çalışma yaşamının önderidir, Önderleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Günlerin bu gün getirdiği baskı zulum, kanıksanmış bir doğallık olarak kabul görmektedir ülkemizde yaşayan büyük bir kalabalık tarafından. Buna rağmen hükümetin ve o nun atadığı yöneticilerin tüm baskı ve dayatmalarına hukuksuzluklarına ve hak gasplarına karşı duran İnsan, İnsan'lar ve bu insanların temsil ettiği, edildiği kurumlarda var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sendika için önemli olan thy ao dur.kimse yok teknik şöyle yok böyle diye atıp tutmasın.birşey olacağı yok.benzer bir anlaşma sağlanır herşey unutulur gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU KESİNLİKLE İŞVERENİN BİR OYUNU.ALTINDAN BAKIN NE ÇIKACAK BEN SÖYLİYEYİM..BİZ THY A.O GİBİ KAR EDEMEDİK OYÜZDEN DAHA AŞAĞIYA BİR SÖZLEŞME.SENDİKA GREV KARARI ALIRSA BİZ LOKAVY YAPMIYACAĞIZ.KAPI ORDA GİREN GİRER GİRMEYEN KENDİSİ BİLİR......AYNEN BUNLAR OLACAK...BUNLAR VAR BUNLAR ÖĞLE UYANIKLARKİ.. AMA HEPSİNİN ÜSTESİNDEN BERABER GELECEĞİZ ARKADAŞLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sözleşme sözleşme allem kallem mahkeme vs vs ile çalışanları oyaladılar bakın engine center artık pratt withney e para kazandırıyor 1 e mal olan 3 e mal olmaya başladı tek kazanan prattwithney, motor atölyesi öldürüldü, arada goodrichede bi parçasını sattılar oda ayrılıyor. sözleşme imzalandığı gün hemen itiraz geri çekiliyor vay be ne tesadüf, ben söylim bir daha böyle bir parçalama satış olduğunda bir olay daha getirir yönetim gene mahkeme olur olmasada çalışanlara oyalansın diye bişe ortaya atılır arada bi iki bişe daha satarlar sonra sonraso geliyor işte :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tgs genel müdürü (HK) görevden alındı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy teknık aynı thy sozleşmesine imza atmayacak. daha fazlasını hakediyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EŞEĞİ KAYBETTİRİP BULDURMA HİKAYESİ BU HİKAYE..BİZ BİZİM ONURUMUZLA OYNAYAN İŞVERENDEN SENDİKANIN MASADA HESAP SORMASINI BEKLİYORUZ.ÖYLE AYNI SÖZLEŞME BURDA DA İMZALANACAK DİYE BİR ŞEY YOK.SENDİKA SENDİKA OLACAK VE YAPILANLARIN HESABINI SORACAK BAŞKA TÜRLÜ OLMAZ.NUMARA YOK.ATELYELER ÖZELLEŞTİRİLİYOR.BUNA KARŞI NE YAPILACAK ÖNEMLİ OLAN İDARİ MADDELER VE İŞ GÜVENCESİ.THY DEKİ 8 MADDE GİBİ NE OLACAĞI VE NASIL YORUMLANACAĞI BİLİNMEYEN MADDELER BİZE DAYATILMASIN SAKIN.ÖNCE İŞ GÜVENCESİ VE ÖZELLEŞŞTİRMEYE KARŞI SENDİKAL GÜVENCE.TEKNİSYENLERİ MEMURLAR VE UCUCULARLA KARŞILAŞTIRN YANILIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000