25 Şubat 2012, Cumartesi 08:43:31

TEK RAKİBİ THY!

Alman Die Zeit gazetesi, Alman Lufthansa havayollarının THY'nin üstün hizmet kalitesine erişemediğine yer verdi
  • Hizmet kalitesi ile filo buyuklugunun ne alakasi var ?Ona bakarsan Lufthansa da US Airways kadar olamaz. Ben Lufthansa ile cok ucuyorum, hizmet guzel ama THY kadar olamaz ne US Airways ne Lufthansa hicbiri THY kadar olamaz. Bu arada belki bilmiyorsundun THY 179 ucakla istanbul - samsun arasinda yemek verirken amerikada US airways 340 ucak ile Philadelphia- San diego arasinda yani 6 saatlik ucus da yemek vermek degil bedava Cola bile vermze sen gelde THY ye kotu de olmaz THY gozumuzun nuru gururumuz saydi duyalim biraz bayragimizi ve bizleri dunya capinda temsil eden THY'ye.
  • ALMANLAR BIZI OVUYOR VE YUCELTIYOR FAKAT KENDIMIZ BUYUMEMIZE KATLANAMIYORUZ .DUNYANIN EN IYI HAVAYOLU SIRKETI BIZ OLACAGIZ.
  • We love Turkish Airlines..
  • Bakıyorum aranız çok iyi Thy ile buna sadece gülüyor bu haberi okuyanlar.Önce Thy filosunu lufthansa kadar bi genişletsin sonra lufthansa özenir Thy'ye.
  • THY personel giderleri bakımından Easyjet ile aynı seviyede. Yönetim de biliyor ki bu giderler artarsa şirketin hiçbir özelliği kalmaz bu bakımdan TIS'de rekabet avantajımızı yitirmeyelim dediler. Ama sorun şu ki eğer rakip olarak Lufthansa'yı görüyorsan sende çalışanlarına daha iyi ödeme yapabilmelisin ki şirket performansı düşmesin. Ayrıca Lufthansa bu yıl kar açıklayacak çünkü krizin orta yerinde olmalarına rağmen düzgün yönetildiklerinden dolayı kara geçebildiler. THY yönetim kurulu ile Lufthansa Yönetim kurulunu kıyaslayın ne dediğimi anlarsınız. Lufthansa'daki arkadaşlarım sormuşlardı: Emniyet, kabin ve yer hizmetleri kötü amavikramınız çok iyi. Sadece iyi ikramla nereye kadar gidebilirsiniz? Bunu dediklerinde 2009'du. Analayana..
  • Şimdi başörtüsü polemiğini burada dile getirmek provakasyon mudur?EVET. Ayrıca Temel Kotil iyi bir yönetici değildir Kotil'in şu şirkete kattığı bir vizyon yoktur. Nisan ayında da büyük ihtimalle gidecek onun yerine keşke yabancı CEO gelse. Belki o zaman şirket eski gelir-gider dengesine kavuşur. Lufthansa'nın ne kadar başarılı bir şirket olduğunu şöyle anlatayım. Personel maliyetleri kişi başına indirdiğimizde THY'nin 3 katı. Eşdeğer hatlarda fiyatlar THY ile aynı ve buna rağmen kar edebiliyor. THY'den daha emniyetli, uçakları daha temiz ve hostesleri çok gülmez ama emergency anında bizimkisi çığlık atarken onlar hayat kurtarır.
  • Hala kindarlık dizboyu. Sorunun kök nedenini anlayamamışsın. Hiçbir çalışan durup dururken çalıştığı şirketi eleştirmez. Çalışanlara mobbying yapılıyor, kariyer planlarını ellerinden alıyorsunuz. Bu arada eleştirince hemen hakaret oluyor. Bir de şunu anlamıyorum, sanki şirket muhteşem gidiyor. 2008 yılını hatırlayalım ve şimdiki zamana bakalım. Gereksiz harcamalar arttı mı evet. Fazla müdürlükler çıktı mı evet. 2008'de zaman eleştirileri ben de savunurdum. Eğer siz ve benzerlerinizin biraz gururu var ise toplu sözleşmede müdür ve üstüne ücret artışı istemezler. Bu arada eğitimin nedir?? Benim hem İTÜ hem Boğaziçi o yüzden yorumlarını anlayabiliyorum merak etme ve eleştiriyi kabullenmek erdemdir diyorum.
  • dilerim iskambilden yapı çökmez de , onca insan açıkta kalmaz. gerçi onlar da alacaklarını aldılar ya. thy çalışanları ülkedeki sayılı mutlu azınlıktan biri.
  • Gururumuz THY çok iyi gidiyor, maşallah ama bizim gönlümüzden geçen başörtülü kabin memuru arkadaşlarımızında THYimizde çalışabilmesi, umarım Sn. Kotil bu konuda bir açılım yapar. Allaha emanet olun.
  • THY iyi ama,personel içinde THY yi taşıyamayan,çok insan var,90 lı yılların başında ŞEF yapılan grupta şu anda okuma-yazması dahi düzgün olmayanlar var,iki kelimeyi bir araya getirmeyenler var.Satış-Trafik şefi olup,satış ın S sinden anlamayan,bir rezervasyonu kapatamayan,bir uçakta fiyat bakamayan,uçağın saatine bakamayan insanlar var,bunlar aynı zamanda ''Mağduruz''diyede bağırırlar.Zamanında aylık 3000 USD fazla mesailer alırlardı bunlar(part-time ları çalıştırıp)şimdi olmayınca KİN kusuyorlar.Bunlar kahvede mesai doldururken part-time lar kahveye gidip MCO isterlerdi.
Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Die Zeit, bugünkü sayısında, THY'nin uluslararası alandaki büyümesine geniş yer ayırdı.

THY'den yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 550 bin tiraja sahip, Almanya'nın önemli gazetelerinden Die Zeit'in, ekonomi sayfasında THY'ye tam sayfa ayırdığı belirtildi.

Açıklamada, gazetede, THY'nin yeni açılan hatları ve artan yolcu sayısı örnek gösterilerek, diğer havayolları zorluklar çektiği halde THY'nin gösterdiği büyümeden, dünyanın en iyi havayolu şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesinden bahsedildiği kaydedildi.

Gazetedeki yazıda, Alman Lufthansa Havayollarının THY'nin üstün hizmet kalitesine erişemediğinin belirtildiği aktarılan açıklamada, Lufthansa'nın, Emirates ve Etihad'dan ziyade asıl rakibinin THY olduğundan söz edildiği bildirildi.

(Habertürk)
TEK RAKİBİ THY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hizmet kalitesi ile filo buyuklugunun ne alakasi var ?Ona bakarsan Lufthansa da US Airways kadar olamaz. Ben Lufthansa ile cok ucuyorum, hizmet guzel ama THY kadar olamaz ne US Airways ne Lufthansa hicbiri THY kadar olamaz. Bu arada belki bilmiyorsundun THY 179 ucakla istanbul - samsun arasinda yemek verirken amerikada US airways 340 ucak ile Philadelphia- San diego arasinda yani 6 saatlik ucus da yemek vermek degil bedava Cola bile vermze sen gelde THY ye kotu de olmaz THY gozumuzun nuru gururumuz saydi duyalim biraz bayragimizi ve bizleri dunya capinda temsil eden THY'ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ALMANLAR BIZI OVUYOR VE YUCELTIYOR FAKAT KENDIMIZ BUYUMEMIZE KATLANAMIYORUZ .DUNYANIN EN IYI HAVAYOLU SIRKETI BIZ OLACAGIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
We love Turkish Airlines..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bakıyorum aranız çok iyi Thy ile buna sadece gülüyor bu haberi okuyanlar.Önce Thy filosunu lufthansa kadar bi genişletsin sonra lufthansa özenir Thy'ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY personel giderleri bakımından Easyjet ile aynı seviyede. Yönetim de biliyor ki bu giderler artarsa şirketin hiçbir özelliği kalmaz bu bakımdan TIS'de rekabet avantajımızı yitirmeyelim dediler. Ama sorun şu ki eğer rakip olarak Lufthansa'yı görüyorsan sende çalışanlarına daha iyi ödeme yapabilmelisin ki şirket performansı düşmesin. Ayrıca Lufthansa bu yıl kar açıklayacak çünkü krizin orta yerinde olmalarına rağmen düzgün yönetildiklerinden dolayı kara geçebildiler. THY yönetim kurulu ile Lufthansa Yönetim kurulunu kıyaslayın ne dediğimi anlarsınız. Lufthansa'daki arkadaşlarım sormuşlardı: Emniyet, kabin ve yer hizmetleri kötü amavikramınız çok iyi. Sadece iyi ikramla nereye kadar gidebilirsiniz? Bunu dediklerinde 2009'du. Analayana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şimdi başörtüsü polemiğini burada dile getirmek provakasyon mudur?EVET. Ayrıca Temel Kotil iyi bir yönetici değildir Kotil'in şu şirkete kattığı bir vizyon yoktur. Nisan ayında da büyük ihtimalle gidecek onun yerine keşke yabancı CEO gelse. Belki o zaman şirket eski gelir-gider dengesine kavuşur. Lufthansa'nın ne kadar başarılı bir şirket olduğunu şöyle anlatayım. Personel maliyetleri kişi başına indirdiğimizde THY'nin 3 katı. Eşdeğer hatlarda fiyatlar THY ile aynı ve buna rağmen kar edebiliyor. THY'den daha emniyetli, uçakları daha temiz ve hostesleri çok gülmez ama emergency anında bizimkisi çığlık atarken onlar hayat kurtarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hala kindarlık dizboyu. Sorunun kök nedenini anlayamamışsın. Hiçbir çalışan durup dururken çalıştığı şirketi eleştirmez. Çalışanlara mobbying yapılıyor, kariyer planlarını ellerinden alıyorsunuz. Bu arada eleştirince hemen hakaret oluyor. Bir de şunu anlamıyorum, sanki şirket muhteşem gidiyor. 2008 yılını hatırlayalım ve şimdiki zamana bakalım. Gereksiz harcamalar arttı mı evet. Fazla müdürlükler çıktı mı evet. 2008'de zaman eleştirileri ben de savunurdum. Eğer siz ve benzerlerinizin biraz gururu var ise toplu sözleşmede müdür ve üstüne ücret artışı istemezler. Bu arada eğitimin nedir?? Benim hem İTÜ hem Boğaziçi o yüzden yorumlarını anlayabiliyorum merak etme ve eleştiriyi kabullenmek erdemdir diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dilerim iskambilden yapı çökmez de , onca insan açıkta kalmaz. gerçi onlar da alacaklarını aldılar ya. thy çalışanları ülkedeki sayılı mutlu azınlıktan biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gururumuz THY çok iyi gidiyor, maşallah ama bizim gönlümüzden geçen başörtülü kabin memuru arkadaşlarımızında THYimizde çalışabilmesi, umarım Sn. Kotil bu konuda bir açılım yapar. Allaha emanet olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY iyi ama,personel içinde THY yi taşıyamayan,çok insan var,90 lı yılların başında ŞEF yapılan grupta şu anda okuma-yazması dahi düzgün olmayanlar var,iki kelimeyi bir araya getirmeyenler var.Satış-Trafik şefi olup,satış ın S sinden anlamayan,bir rezervasyonu kapatamayan,bir uçakta fiyat bakamayan,uçağın saatine bakamayan insanlar var,bunlar aynı zamanda ''Mağduruz''diyede bağırırlar.Zamanında aylık 3000 USD fazla mesailer alırlardı bunlar(part-time ları çalıştırıp)şimdi olmayınca KİN kusuyorlar.Bunlar kahvede mesai doldururken part-time lar kahveye gidip MCO isterlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000