23 Ekim 2010, Cumartesi 08:46:14

TEHLİKELİ YAKLAŞMA RAPOR EDİLMİŞ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul’a inişte 100 metre kadar birbirlerine yaklaşan iki uçağın atlattığı tehlikenin, olaydan bir gün sonra rapor edildiğini açıkladı.
  • önceki yorumumda yargısız infaz yazmam gerekirken insaf yazmışım.herhalde kontrolöre insafsızca eleştireler yapıldığını ,infazında yargısız olduğunu aynı anda düşündüğüm için oldu.bence buda insan beyninin kolaylıkla hata yapabileceğine bir örnek.mühim olan bu tip olaylardan sonra bir daha tekrarlanmaması için ne gibi yapıcı önlemlerin alınması gerektiği.
  • dünyanın her yerinde yakın geçme hadisesi yaşanabiliyor.çünkü insan faktörü var.yargısız insaf yapmadan önce o kontrolörün ne şartlarda çalıştığı,o anda kontrolünde kaç uçak olduğu,kaç uçağı birbirine tehlike teşkil etmeden en kısa yolla meydana yönlendirmeye çalıştığı,aynı anda kaç tehlikeyi bertaraf ettiği, frekansının doğru çalışıp çalışmadığı,kaç saattir çalıştığı da değerlendirilmelidir.en zor şartlarda son derece iyi çalıştığınızda kimse helal olsun şu şartlarda iyi iş çıkardın demez.ama hata yaptığınızda en kötü siz olursunuz.kimse borda airmiss yapayım diye oturmaz.geçmiş olsun arkadaşım.
  • BU KADAR AZ MAAŞLA KONTROLÖRLÜKMÜ YAPILIR. SAYIN GENEL MÜDÜRÜN BİRAZ DAHA ÇABA GÖSTERİP BU GÜZELİM MESLEĞİ İFA EDEN ESKİ DEYİMLE KULECİ ARKADAŞLARIMIZA BİR AN ÖNCE İYİLEŞTİRME YAPMASI LAZIM. ÇÜNKÜ ALDIKLARI ÜCRET YETMİYOR YETMEYİNCE AKILLARI KONTROLÖRLÜKTE Mİ KALSIN YOKSA GEÇİM DERDİNE Mİ?
  • Degerli ATC çalışanları nasıl sizin içinizde ortamı geren tipler varsa bizde de kokpitte var. Yani sizde de burnundan kıl aldırmayan var. Bu tek taraflı değil. Ama biz herzaman işini efendilikle yapan ATC ve kaptan arkadaşlarımızı seviyoruz. Saygılar
  • 08:03:46 teşekkürler işte profesyonel bir yaklaşım kader birliği demişsizniz noktayı koymuşsunuz. desteklerini esirgemeyen üzüntülerini dile getiren diğer tüm pilotlara da teşekkürler. havacılıktan bihaber yorum yapanlar örnek alın profesyoneller nasıl yorum yapıyor. böyle durumlarda atc ye destek olunur aksi takdirde keyifsiz çalışmalara neden olunur.geçmiş olsun.
  • ama biz burnu havada kendini astronot zanneden kaptanları sevmiyoruz
  • insani olmayan şartlarda, yeşilköye günde 900 gökçene 400 trafiğin güvenle inip kalkmasını sağlayan, kontrolör başına düşen trafik sayısı dünyada en fazla olan, istanbul yaklaşma kontrolörü arkadaşlarım, bir meydan kontrolörü olarak söylüyorum gerçek kahramanlar herzaman sizlersiniz, Allah yardımcımız olsun
  • Değerli ATC de çalışan Arkadaşlarımız , Sizlerle herzaman kader birliği içindeyiz, yapılan tüm saldırıları kokpit olarak kınıyorum. Kaptan Pilot.
  • Arkadaslar JAA istanbula konuyla ilgili sorusturma icin bir heyet yollayacakmis bu hafta basi..
  • linc psikolojisi icinde olanlarin sacma sapan yorumlari yine.kimse bir sey bilmiyor uzman yorumcular atip tutuyor sacma sapan, bulvar magazini turunden hepiniz havaci, pilot ya da trafik kontolu kesildiniz konusmayin da herkes isini yapsin bilmediginiz konuda nasil ahkam kesiyorsunuz yok kesin eski tarihli rapor duzenlenmis yok kelle alinlamiymis filan sokak edebiyati bunlar

Türk Hava Yolları’na (THY) ait iki uçağın Atatürk Havalimanı’na inişte birbirlerine tehlikeli bir şekilde yakınlaşmasıyla ilgili soruşturma sürürken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) yaşananların olayın hemen arkasından rapor edildiğini açıkladı.

13 Ekim’de Johannesburg-İstanbul ve Riyad-İstanbul seferlerini yaparken Atatürk Havalimanı’na inişe geçen iki uçak birbirlerine 100 metre kadar yakınlaşmış, faciayı pilotlardan birinin ani manevrası önlemişti. Kaptan pilotun olayı rapor edeceğini bildirmesi üzerine telaşa kapılan kule kontrolü pilota dil dökmüştü.

Kontrolör “Rapor etme konusunda kararlı mısınız?” diyerek ricada bulunurken, Kaptan Pilot Yalı “Rapor etmeyelim ama çok kritik bir durum yaşadık” demişti. O günün yaşananların rapor edilmediği öne sürülmüştü. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve THY soruşturma başlatırken, önce Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), şimdi de DHMİ açıklama yaptı.

DHMİ, Atatürk Havalimanı ilgili birimleri tarafından konunun 14 Ekim’de genel müdürlüğe rapor edildiği ve bu andan itibaren gerekli incelemelerin yapılması amacıyla sesli ve görüntülü bant kayıtları ile diğer bilgilerin muhafaza altına alınarak birer örneklerinin gönderilmesi yönünde talimatlar verildiği belirtildi.

TEHLİKELİ YAKLAŞMA RAPOR EDİLMİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
önceki yorumumda yargısız infaz yazmam gerekirken insaf yazmışım.herhalde kontrolöre insafsızca eleştireler yapıldığını ,infazında yargısız olduğunu aynı anda düşündüğüm için oldu.bence buda insan beyninin kolaylıkla hata yapabileceğine bir örnek.mühim olan bu tip olaylardan sonra bir daha tekrarlanmaması için ne gibi yapıcı önlemlerin alınması gerektiği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dünyanın her yerinde yakın geçme hadisesi yaşanabiliyor.çünkü insan faktörü var.yargısız insaf yapmadan önce o kontrolörün ne şartlarda çalıştığı,o anda kontrolünde kaç uçak olduğu,kaç uçağı birbirine tehlike teşkil etmeden en kısa yolla meydana yönlendirmeye çalıştığı,aynı anda kaç tehlikeyi bertaraf ettiği, frekansının doğru çalışıp çalışmadığı,kaç saattir çalıştığı da değerlendirilmelidir.en zor şartlarda son derece iyi çalıştığınızda kimse helal olsun şu şartlarda iyi iş çıkardın demez.ama hata yaptığınızda en kötü siz olursunuz.kimse borda airmiss yapayım diye oturmaz.geçmiş olsun arkadaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU KADAR AZ MAAŞLA KONTROLÖRLÜKMÜ YAPILIR. SAYIN GENEL MÜDÜRÜN BİRAZ DAHA ÇABA GÖSTERİP BU GÜZELİM MESLEĞİ İFA EDEN ESKİ DEYİMLE KULECİ ARKADAŞLARIMIZA BİR AN ÖNCE İYİLEŞTİRME YAPMASI LAZIM. ÇÜNKÜ ALDIKLARI ÜCRET YETMİYOR YETMEYİNCE AKILLARI KONTROLÖRLÜKTE Mİ KALSIN YOKSA GEÇİM DERDİNE Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Degerli ATC çalışanları nasıl sizin içinizde ortamı geren tipler varsa bizde de kokpitte var. Yani sizde de burnundan kıl aldırmayan var. Bu tek taraflı değil. Ama biz herzaman işini efendilikle yapan ATC ve kaptan arkadaşlarımızı seviyoruz. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
08:03:46 teşekkürler işte profesyonel bir yaklaşım kader birliği demişsizniz noktayı koymuşsunuz. desteklerini esirgemeyen üzüntülerini dile getiren diğer tüm pilotlara da teşekkürler. havacılıktan bihaber yorum yapanlar örnek alın profesyoneller nasıl yorum yapıyor. böyle durumlarda atc ye destek olunur aksi takdirde keyifsiz çalışmalara neden olunur.geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ama biz burnu havada kendini astronot zanneden kaptanları sevmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
insani olmayan şartlarda, yeşilköye günde 900 gökçene 400 trafiğin güvenle inip kalkmasını sağlayan, kontrolör başına düşen trafik sayısı dünyada en fazla olan, istanbul yaklaşma kontrolörü arkadaşlarım, bir meydan kontrolörü olarak söylüyorum gerçek kahramanlar herzaman sizlersiniz, Allah yardımcımız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli ATC de çalışan Arkadaşlarımız , Sizlerle herzaman kader birliği içindeyiz, yapılan tüm saldırıları kokpit olarak kınıyorum. Kaptan Pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar JAA istanbula konuyla ilgili sorusturma icin bir heyet yollayacakmis bu hafta basi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
linc psikolojisi icinde olanlarin sacma sapan yorumlari yine.kimse bir sey bilmiyor uzman yorumcular atip tutuyor sacma sapan, bulvar magazini turunden hepiniz havaci, pilot ya da trafik kontolu kesildiniz konusmayin da herkes isini yapsin bilmediginiz konuda nasil ahkam kesiyorsunuz yok kesin eski tarihli rapor duzenlenmis yok kelle alinlamiymis filan sokak edebiyati bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000