14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:35:32

TEC'TE HANGİ MADDELER KABUL EDİLDİ?

TEC yönetimi ile Hava-İş Sendikası arasında grevin eşiğinden dönülen anlaşmazlık dün mutlu sonuçlandı. Taraflar hangi maddeler üzerinde uzlaştı.
  • bu zor dönem de yeni bir iş yeri ve yeni bir patrona karşı iş yerinin bütünlüğünü sağlayarak bu sözleşmeye imzlarını atmışlardır.bu üç arkadaşımıza göstermiş olduğu üstün bir performanslarından dolayı teşekkür ederim.
  • 1999 girişlilere alınan 2 derece çok iyi THY teknik olarak bizde istiyoruz. Bende 99 girişliyim ve benimde 2 derecem kayıp. Bu sözlemede alırız inşallah.
  • TEC HABER AMA YORUM TGS YE.. DAHA GEÇEN 250 ARKADAŞIMIZ AYRILMIŞ DİYOR YALANCININ BİRİ...ALTI ÜSTÜ 40 KİŞİ AYRILMIŞ VE SEKTÖRDE OLAĞAN BİR DURUM.. HAVAŞ VE CELEBİYE SORUN BİR BAKALIM
  • böyle mutlu sonmu olurmuş..TGS nolacak peki ordaki çalışna uçak altındaki gariban ezilmiş hakları gasp edilmiş ordaki işçiler nolacak onların hakkını kim savunacak hiçmi yürekli bıçak sırtına koyacak insanımız kalmadı ..yazık ordaki çalışna arkadaşlarmıza uçak altında çalışan insanlarımız bizim evladımız değilmi tgs onlar sizin üvey çocuklarınızmı neden faldan mesaiye bırakıp sonrda onların emekleri karşılığını ödemiyosunuz daha 5 gün önce 250 elemanınız işten çıktı sordunuzmu kendinize bu işçiler niye çıktı diye ... söz bizde kalmadı artık söz kalbi titreye saf fıtratı bozulmamış eli vicdanına giden yöneticilerde oda kalmışsa bu tgsedee...
  • teknik a.ş. ye pas bilet kabul edildide ne oldu?02.02.2011 de imzalandı 14.05.2011 oldu hala kullanılmıor!!! her sorduğumuzda önümüzdeki ayın sonunda halolacak cevabı alıoruz sendika yetkililerinden susturdular bizi oke kabul dediler hala ortada uçuş hakkı yok..
  • pas biletleri kabul ettirememis..daha baska neler var kabul edilmeyen???

İşte Hava-İş’in sözleşme açıklaması:

“11 Kasım 2010 tarihinde başlayan Pratt & Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi TEC 1. Dönem toplu iş sözleşmesi, bugün sendikamızın grev uygulamasına başlayacağı saatlerde işverence sendikamıza yapılan görüşme çağrısı sonrası anlaşma ile sonuçlanmıştır.

Öncelikle bu mücadelede onurluca haklarına sahip çıkan sendikası ile dayanışma içinde olan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

7 aydır işçilerle birlikte, her aşamasında birlikte karar verilerek sürdürülen süreç işçilerin sendikaya verdiği onay ile önemli kazanımlarla sonuçlandırıldı. Uyuşmazlıkta bulunan 17 Madde üzerinde yapılan anlaşma sonucu;

Son görüşmeye kadar işverence idari maddelerde getirilen, yürürlük süresinin 2011 yılından itibaren 3 yıl olması, performans sistemine dayalı maddi ödüllendirme teklifi ile sınırsız sayıda farklı giriş ücreti ile işçi alınabilmesine yönelik işveren teklifleri kabul edilmedi.

Bu işyerinde ilk kez imzalanan bu toplu iş sözleşme ile yürürlük tarihi yetki belgemizin alındığı 26.10.2010 tarihinden itibaren 2.5 yıl olarak belirlendi.
Ücret sistemi bireysel iş sözleşmesi kapsamından çıkarılarak Kıdem Ücret İş Tazminatı skala sistemine dönüştürülmüş, bu ücret artış sistemi ile Kasım 2009 dan 01.01.2011 tarihine kadar olan kısım ile ilgili üyelerimizin Teknik A.Ş’den geçişleri esnasındaki ücretlerine 14 aylık kümülatif % 20,6 oranında zam uygulanmış oldu. Teknik A.Ş’den bu şirkete geçen üyelerimiz THY Teknik A.Ş’de %6 zammı önceden aldıklarından farklarını da bu şirketten almıştı. Dolayısıyla bu üyelerimizin aldıkları toplam kümülatif ücret artışı yaklaşık % 27’nin üzerinde gerçekleşmiştir.

Bu döneme ait ücretlerle ilgili tüm üyelerimize işe giriş tarihine bakılmaksızın üyelerimizin 26.10.2010 tarihindeki ücretlerinin 2 katına, 2000TL ilave edilerek 2011 Haziran ayı bordrolarında ödeme yapılacaktır.

01.01.2011 tarihinden imza tarihine kadar olan farklar ise 26.10.2010 tarihindeki ücretler temel alınarak, ücret ve ücrete bağlı diğer ödemeler üzerinden ayrıca hesaplanarak 2011 Haziran ayı bordrolarında ödenecektir.

1. yıl 2 altı ay ücret zammı %3, 2.yıl 1. Altı ay %4 2. Altı ay %3 3.yıl 1. Altı ay ise %4 oranında artış yapılacak, ancak bu altı aylarda enflasyon bu rakamları aştığı takdirde aşan kısım bu altı aylık kısımlara geriye doğru yansıtılacaktır. Bu zamlar ayrıca vardiya primlerine de uygulanacaktır.
Yapılan anlaşma ile sosyal haklarda önemli artışlar sağlandı. Aylık sosyal yardım TİS süresince 130 TL/AY’dan 280 TL/Ay’a yükseltildi.

Evlenme Yardımı 800 TL
İş Kazası Maluliyet ve Ölüm Yardımı 4.500 TL
Doğum Yardımı 375 TL
Ölüm Yardımı 1000 TL olarak belirlendi.
Yrıca THY Teknik A.Ş’de 1999 yılında sözleşmeli işe başlayan üyelerimizin, iş tazminatlarındaki 2 kademe kıdem kayıpları sorunu da çözümlenmiştir.”

 Tüm bu kazanımların TEC işçisine ve ülkemiz işçi sınıfına hayırlı olmasını dileriz" denildi.
 

TEC'TE HANGİ MADDELER KABUL EDİLDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu zor dönem de yeni bir iş yeri ve yeni bir patrona karşı iş yerinin bütünlüğünü sağlayarak bu sözleşmeye imzlarını atmışlardır.bu üç arkadaşımıza göstermiş olduğu üstün bir performanslarından dolayı teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1999 girişlilere alınan 2 derece çok iyi THY teknik olarak bizde istiyoruz. Bende 99 girişliyim ve benimde 2 derecem kayıp. Bu sözlemede alırız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEC HABER AMA YORUM TGS YE.. DAHA GEÇEN 250 ARKADAŞIMIZ AYRILMIŞ DİYOR YALANCININ BİRİ...ALTI ÜSTÜ 40 KİŞİ AYRILMIŞ VE SEKTÖRDE OLAĞAN BİR DURUM.. HAVAŞ VE CELEBİYE SORUN BİR BAKALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
böyle mutlu sonmu olurmuş..TGS nolacak peki ordaki çalışna uçak altındaki gariban ezilmiş hakları gasp edilmiş ordaki işçiler nolacak onların hakkını kim savunacak hiçmi yürekli bıçak sırtına koyacak insanımız kalmadı ..yazık ordaki çalışna arkadaşlarmıza uçak altında çalışan insanlarımız bizim evladımız değilmi tgs onlar sizin üvey çocuklarınızmı neden faldan mesaiye bırakıp sonrda onların emekleri karşılığını ödemiyosunuz daha 5 gün önce 250 elemanınız işten çıktı sordunuzmu kendinize bu işçiler niye çıktı diye ... söz bizde kalmadı artık söz kalbi titreye saf fıtratı bozulmamış eli vicdanına giden yöneticilerde oda kalmışsa bu tgsedee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
teknik a.ş. ye pas bilet kabul edildide ne oldu?02.02.2011 de imzalandı 14.05.2011 oldu hala kullanılmıor!!! her sorduğumuzda önümüzdeki ayın sonunda halolacak cevabı alıoruz sendika yetkililerinden susturdular bizi oke kabul dediler hala ortada uçuş hakkı yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pas biletleri kabul ettirememis..daha baska neler var kabul edilmeyen???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000