12 Mayıs 2011, Perşembe 16:19:07

TEC'TE GREV BAŞLIYOR!

Turkish Engine Center’da sendika ile işveren köprüleri attı. İşveren ile sendika hangi maddelerde uzlaşamadı, grev ne zaman başlıyor?
  • TIS'deki ilginç maddelerden biri de dışarıdan Müdür veya Şef alınaması. Öncelik şirkette çalışanlarınmış müdür pozisyonuna atamada. Burası askeriye mi kardeşim, bir gün önce işe bşladım diye dışarıdan gelen adamın onca yıllık tecrübesi, bilgisi çöpe atılsın, yeni mezun çaylakmış gibi şartlarla işe girsin. Tam bir beylik düzeni. Şirkete özel sektörden farklı görüşte, tecrübeli eleman geçişini engelleyen ama şirkete hasbel kader bir şekilde girmiş sendikalıların ağalık düzenini devam ettirmeye yarayan bir mantık. Neymiş adam al, yetiştir. Ticari hayatta bazı şeyler hemen gereklidir, ileri dönük yatırımla bugünve yakın geleceği kurtaramazsınız. THY A.O. pek çok yatırımla genişliyor, kendi içinden bu kadar insanı, yöneticiyi yetiştirebilir mi.
  • Greve gidilir inşallah. Bu arkadaşlar şu anda sunulan teklifi hiç hak etmiyorlar. Sırf kriz ortamı oluşmasın diye şımarık çocuğa verilen sus payı bunlar. Arkadaşların çoğunun İngilizce'si yaptığı iişin gereklerne yetmeyecek seviyede, utanmadan tüm manuel ve formlar Türkçe'ye çevrilsin diye istekleri var, şirket bedava dil okulu hakkı sunar sadece biri kullanır bu hakkı, ha bire kalite problemleri ama arkadaşlar pas biletleri yok diye greve giderler. G,d,n ve sonrasında kimin şirketten atılacağını görün. Artık nerede iş bulursanız...
  • Sevgili TEC çalışanları,haklarınızın elinizden alınmasına elbette ki hayr demelisiniz ve grev dahil tüm meşru haklarınızı sonuna kadar kullanmalısınız.Ancak şunu asla gözden kaçırmayınız!Sendikal mücadele adına,''paraya doymadı ş......ler''diye size küfreden bürokrasiye aman ha dikkat.Bunlar işverenden daha tehlikelidirler!Engerek yılanı bile dokunulmazsa birşey yapmaz ama bunlara dikkat!
  • yeter artık şu sendika ağaları, sömürgeleri, sözde işçinin haklarını savunursunuz ama altlarınızda son model araba, yurt içi yurt dışı geziler kim veriyor parasını işçilerden kesilen paralarla sonra sendika ağaları servetlerine servet katıyorlar zengin kominist oluyorlar ama ona da kominist denmez para bunların dinini imanını bakın nasıl değiştiriyor inanılmaz bir olay.. aman, zarar verin çalıştığınız firmaya ben yaşadım net bilirim bunları sırf işverene zarar vermek için makinalara zarar verdiler bana kimse anlatmasın 21 . yüzyılda grevin haksız bir şey olduğuna.. sendika ne derse o olur hayır olmaz efendim burası senin sendika merkezindeki çay ocağı değildir hesabını ona göre
  • bırak buy işleri ATILLA AYCIN VE GURUBU ne oldu gecen sene işten atılan 270 personel ne yaptınız gerı mı getırdınız bırakın bu işleri adamları kaderlerıne bıraktınız yaa bırakında kalan insanlar bağrii çalışsınlar bu saaten sonra yapılcak bırşey olmadığını sızlerde bılıyorsunuzz elınızde kalan uyeden de olmayınn zaten her şeyi elınıze yuzunuze bulaştırıyorsunuzz..
  • grev tabiki iyi birşey değil ama tec de takip ettiğim kadarıyla başka işler dönüyor.kurtlar vadisinden beter bir ortam var orda.işveren kendi yandaşlarını kışkırtarak personel arasında da huzuru bozmuş.kimse alet olmasın oyunlara.ayrıca teknik ortak olduğu bir şirketin niye gidişatıyla ilgilenmiyor
  • Artık bırakın bu emekci söylemlerini ,işci söylemlerini bu arkadaşların adı çalışanlardır. Hala MÖ lafları ile çalışanlara yönelik duygu sömürüsü yapılıyor. Sendika ,sendika adam ol adam. Bırak bu söylemleri kendin kapitalist düsene göre yiyip içiyorsun sonrada milete emekci ayaklar çekiyorsun. Yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • "Şükretmek"derken koyun olalım,hakkımızı aramayalım,hakkımızı yiyenlerin karşısına alnımızın akıyla çıkmayalım,kapitalizmin kölesi olalım demedim.Tabi ki herkes emeğinin karşılığını almak için uğraşmalı ama herşeyin bir yordamı ve yeri var.Kimse kimseyi kandırmasın..."Emekçiler hakkını istiyormuş" hepimiz emekçiyiz!Kimse padişah torunu,patron çocuğu değil,herkes emek verip gece gündüz çalışıyor,biz de..."Emek, emek"deyip sendikayı şakşaklayanlar,fakir edebiyatı yapanlar işveren sayesinde ayda ortalama ceplerine ne kadar para giriyor onu söylesin!Ezilmekten bahsedildiğini okuyanlar gerçekten ezilen"asgari ücretli"çalışanlar olduğunu sanacaklar.Madem sordunuz;gelişmiş ülkelerin işçileri ekmek yediği kaba pislemiyor,işlerine değer ver
  • Bu haberi görünce Hava-İsin sitesinden isverenin son teklifine baktım, o ücreti şuanda bana teklif etseler çalıştığım havayolundan ayrılıp koşa koşa giderim TEC'e.. Bu koşullarda grevi göze alan meslektaşlarıma cok sasirdim ! Ama bir yandan da onlar greve giderse, her grev sonrasında yaşanan personel değişimi sayesinde bize de TECde çalışma fırsatı doğar diye sevindim. Gelismeleri yakından takip edecegim, bu fırsat kacmaz..Benim durumumdaki tum arkadaslara da tavsiye ederim.
  • Bizim bu grev sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Bizler zihniyet olarak hep şunu savunmuş ve hayat ideolojisi edinmiş kişileriz. Arkadaşlar bu ideolojiyide unutmayın yazın bir kenara çünkü biz gururlu personelin hayat felsefesi budur. "Elindekiyle yetinmeyen, elde edeceğiyle de yetinemez." Biz bu görüşten yola çıktık ve Tec personeli olarak bizim varoluş sebebimiz budur. Ama şunu da anladık ki işverenimizinde bir hayat ideolojisi varmış.Tabi bu felsefeyede saygımız var. O felsefede "Gelin ne kadar hamarat olursa olsun pirinç yoksa pilav yapamaz."Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere ortak olan felsefe ne olmalı sizce? Ben söyleyim,"Bu süreç bir otobüs gibidir binmesini bilmeli, son durağa gelmeden de inmesini bilmeli"

Turkish Engine Center ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen birinci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Bugün saat 11.00’de taraflar arasında yapılan son görüşme de uzlaşmazlıkla sonuçlanınca Hava İş Sendikası’nın daha önce belirlediği 13 Mayıs tarihinde grev resmen başlayacak.

Hava-İş’in grev kararı almasından hemen sonra lokavt ilan eden TEC ise grev sürecinde çalışacak personel isimlerini bir süre önce belirlemişti. TEC personeli yarın saat 12.00’den itibaren resmen iş bırakacak.

UZLAŞMA SAĞLANAMAYAN MADDELER

Hava-İş Sendikası ile TEC, parasal konularda büyük oranda anlaşma sağladı. Ancak taraflar bazı idari maddeler üzerinde uyuşamadı. TEC, Hava-İş’in bastırdığı üç maddede geri adım atsa da anlaşma sağlanamadı.  Hava-İş’in personele pas bilet verilmesi, toplu iş sözleşme süresinin 2012 yılı sonuna kadar geçerli olması şartını önce 2013 Ekim, sonra 2013 Haziran olarak öneren TEC’in, yılda bir kez başarılı başarılı personele iki Cumhuriyet altını verilmesi maddesi de Hava-İş tarafından personel eşitliğine aykırı olduğu, takdir ve teşekkürün yeterli olacağı gerekçesiyle geri çevrildi. TEC’in sözleşme dışı personel oranını yüzde 16 olarak belirlemesine de sendika itiraz etti, rakamın daha aşağıya çekilmesini istedi. Bu maddeler üzerinde uzlaşma sağlanamayınca da TEC’te grev için bütün şartlar oluştu. 

İşveren ile sendika arasındaki görüşmeleri merakla takip eden TEC çalışanları, grev sürecinin işlerine nasıl yansıyacağını merakla beklerken THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun ‘greve giden personeli işten atarız’ şeklindeki açıklaması, çalışanlar arasında işten atılma korkusuna sebep olmuştu.

©AirportHaber.com ÖZEL

TEC'TE GREV BAŞLIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 13 yıl önce
TIS'deki ilginç maddelerden biri de dışarıdan Müdür veya Şef alınaması. Öncelik şirkette çalışanlarınmış müdür pozisyonuna atamada. Burası askeriye mi kardeşim, bir gün önce işe bşladım diye dışarıdan gelen adamın onca yıllık tecrübesi, bilgisi çöpe atılsın, yeni mezun çaylakmış gibi şartlarla işe girsin. Tam bir beylik düzeni. Şirkete özel sektörden farklı görüşte, tecrübeli eleman geçişini engelleyen ama şirkete hasbel kader bir şekilde girmiş sendikalıların ağalık düzenini devam ettirmeye yarayan bir mantık. Neymiş adam al, yetiştir. Ticari hayatta bazı şeyler hemen gereklidir, ileri dönük yatırımla bugünve yakın geleceği kurtaramazsınız. THY A.O. pek çok yatırımla genişliyor, kendi içinden bu kadar insanı, yöneticiyi yetiştirebilir mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Greve gidilir inşallah. Bu arkadaşlar şu anda sunulan teklifi hiç hak etmiyorlar. Sırf kriz ortamı oluşmasın diye şımarık çocuğa verilen sus payı bunlar. Arkadaşların çoğunun İngilizce'si yaptığı iişin gereklerne yetmeyecek seviyede, utanmadan tüm manuel ve formlar Türkçe'ye çevrilsin diye istekleri var, şirket bedava dil okulu hakkı sunar sadece biri kullanır bu hakkı, ha bire kalite problemleri ama arkadaşlar pas biletleri yok diye greve giderler. G,d,n ve sonrasında kimin şirketten atılacağını görün. Artık nerede iş bulursanız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili TEC çalışanları,haklarınızın elinizden alınmasına elbette ki hayr demelisiniz ve grev dahil tüm meşru haklarınızı sonuna kadar kullanmalısınız.Ancak şunu asla gözden kaçırmayınız!Sendikal mücadele adına,''paraya doymadı ş......ler''diye size küfreden bürokrasiye aman ha dikkat.Bunlar işverenden daha tehlikelidirler!Engerek yılanı bile dokunulmazsa birşey yapmaz ama bunlara dikkat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeter artık şu sendika ağaları, sömürgeleri, sözde işçinin haklarını savunursunuz ama altlarınızda son model araba, yurt içi yurt dışı geziler kim veriyor parasını işçilerden kesilen paralarla sonra sendika ağaları servetlerine servet katıyorlar zengin kominist oluyorlar ama ona da kominist denmez para bunların dinini imanını bakın nasıl değiştiriyor inanılmaz bir olay.. aman, zarar verin çalıştığınız firmaya ben yaşadım net bilirim bunları sırf işverene zarar vermek için makinalara zarar verdiler bana kimse anlatmasın 21 . yüzyılda grevin haksız bir şey olduğuna.. sendika ne derse o olur hayır olmaz efendim burası senin sendika merkezindeki çay ocağı değildir hesabını ona göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bırak buy işleri ATILLA AYCIN VE GURUBU ne oldu gecen sene işten atılan 270 personel ne yaptınız gerı mı getırdınız bırakın bu işleri adamları kaderlerıne bıraktınız yaa bırakında kalan insanlar bağrii çalışsınlar bu saaten sonra yapılcak bırşey olmadığını sızlerde bılıyorsunuzz elınızde kalan uyeden de olmayınn zaten her şeyi elınıze yuzunuze bulaştırıyorsunuzz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
grev tabiki iyi birşey değil ama tec de takip ettiğim kadarıyla başka işler dönüyor.kurtlar vadisinden beter bir ortam var orda.işveren kendi yandaşlarını kışkırtarak personel arasında da huzuru bozmuş.kimse alet olmasın oyunlara.ayrıca teknik ortak olduğu bir şirketin niye gidişatıyla ilgilenmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık bırakın bu emekci söylemlerini ,işci söylemlerini bu arkadaşların adı çalışanlardır. Hala MÖ lafları ile çalışanlara yönelik duygu sömürüsü yapılıyor. Sendika ,sendika adam ol adam. Bırak bu söylemleri kendin kapitalist düsene göre yiyip içiyorsun sonrada milete emekci ayaklar çekiyorsun. Yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Şükretmek"derken koyun olalım,hakkımızı aramayalım,hakkımızı yiyenlerin karşısına alnımızın akıyla çıkmayalım,kapitalizmin kölesi olalım demedim.Tabi ki herkes emeğinin karşılığını almak için uğraşmalı ama herşeyin bir yordamı ve yeri var.Kimse kimseyi kandırmasın..."Emekçiler hakkını istiyormuş" hepimiz emekçiyiz!Kimse padişah torunu,patron çocuğu değil,herkes emek verip gece gündüz çalışıyor,biz de..."Emek, emek"deyip sendikayı şakşaklayanlar,fakir edebiyatı yapanlar işveren sayesinde ayda ortalama ceplerine ne kadar para giriyor onu söylesin!Ezilmekten bahsedildiğini okuyanlar gerçekten ezilen"asgari ücretli"çalışanlar olduğunu sanacaklar.Madem sordunuz;gelişmiş ülkelerin işçileri ekmek yediği kaba pislemiyor,işlerine değer ver

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberi görünce Hava-İsin sitesinden isverenin son teklifine baktım, o ücreti şuanda bana teklif etseler çalıştığım havayolundan ayrılıp koşa koşa giderim TEC'e.. Bu koşullarda grevi göze alan meslektaşlarıma cok sasirdim ! Ama bir yandan da onlar greve giderse, her grev sonrasında yaşanan personel değişimi sayesinde bize de TECde çalışma fırsatı doğar diye sevindim. Gelismeleri yakından takip edecegim, bu fırsat kacmaz..Benim durumumdaki tum arkadaslara da tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim bu grev sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Bizler zihniyet olarak hep şunu savunmuş ve hayat ideolojisi edinmiş kişileriz. Arkadaşlar bu ideolojiyide unutmayın yazın bir kenara çünkü biz gururlu personelin hayat felsefesi budur. "Elindekiyle yetinmeyen, elde edeceğiyle de yetinemez." Biz bu görüşten yola çıktık ve Tec personeli olarak bizim varoluş sebebimiz budur. Ama şunu da anladık ki işverenimizinde bir hayat ideolojisi varmış.Tabi bu felsefeyede saygımız var. O felsefede "Gelin ne kadar hamarat olursa olsun pirinç yoksa pilav yapamaz."Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere ortak olan felsefe ne olmalı sizce? Ben söyleyim,"Bu süreç bir otobüs gibidir binmesini bilmeli, son durağa gelmeden de inmesini bilmeli"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000