04 Ocak 2011, Salı 11:07:36

TEC, 2010'U KAÇ MOTORLA KAPATTI?

THY Teknik A.Ş. ve ABD'li motor devi Pratt&Whitney ortaklığındaki Türk Motor Merkezi'nin (Turkish Engine Center-TEC) 2010 yılı rakamları belli oldu... Peki, TEC geçtiğimiz yıl kaç motor teslim etti? İşte ayrıntılar...

Sabiha Gökçen’de kurulu bulunan Türk Motor Merkezi, Aralık ayında Türk Hava Yolları’na 6 adet motor teslim ederek, 2010 yılını 30 adet motor teslimatı ile kapattı.

AirportHaber’e açıklamada bulunan Türk Motor Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Bilal Ekşi, 2010 yılının kendileri için başlangıç olduğunu, 6 ayda bu hedefe ulaştıklarını, 2011 hedeflerinin ise 80 adet motor bakımı olduğunu, bu motorların 56’sının Türk Hava Yolları’na, geri kalan 24 adet motorun ise diğer müşterilere ait olmasını beklediklerini, bu amaçla potansiyel müşteriler ile hızlı bir görüşme trafiği içinde olduklarını söyledi.

Bilal Ekşi, bakımını yaptıkları motorların EGT performanslarından çok memnun olduklerını, TAT konusunda da hızlı bir iyileşme içinde bulunduklarını, 6 ay içinde hizmet süresi (TAT – Turnaround Time) performanslarını %20 civarında iyileştirdiklerini ifade etti.

Türk Motor Merkezi’nin bu performansı ile kısa sürede dünya çapında hizmet veren bir kuruluş haline geleceğini söyleyen Ekşi, şimdiden Türk Hava Yolları dışında, Sun Express, Yemen Airways, Corendon ve Sky Airlines motorlarına bakım hizmeti verdiklerini ayrıca AVE.COM ve BH Airlines ile de bakım anlaşması imzaladıklarını belirtti. Pratt & Whitney networkünü de kullanarak dünyanın çeşitli ülkelerinde ihalelere girdiklerini, bu amaçla Arjantin, Yemen ve Bosna Hersek Sivil Havacılığı tarafından yetkilendirildiklerini, yakında da Çin Sivil Havacılık Yetkisi için sürecin başlayacağını ifade eden Ekşi, İstanbul’un Havacılık Bakım Merkezi olması yönünde üstlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

2011 yılının tüm sivil havacılık camiasına başarı getirmesi dileğinde bulunan Ekşi, Türk Motor Merkezi olarak 2011 yılında performansları ile müşterilerinin hizmetinde olacaklarını ifade etti.

TEC, 2010'U KAÇ MOTORLA KAPATTI?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000