13 Nisan 2009, Pazartesi 16:48:58

TC-DAP meclis gündemine taşındı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığa alınan yeni uçağı, içinde bulunulan ekonomik sıkıntılar nedeniyle iade etmeyi düşünüp düşünmediğini sordu.
  • bir başbakanın bir gazete patronu tarafından pijama ile karşılandığı günler çabuk unutuldu keşke o başbakanda o zaman bu işlerle uğraşacağına başbakanlığa en iyi uçağı alsaydı yurt dışına ve yurtiçine bu uçakla gitseydi ona da yakışırdı bu uçak bugün akp'nin yarın belki mhp'nin belki chp'nin olacak yani devletin olan devlette kalır ve bence hepsine yakışır çünkü bu Türkiye Cumhuriyeti'nin prestiji yarın bu uçağın baykal tarafından kullanılmayacağı ne malum
  • One minute sayın başşşbakan ''olmaz olmaz'' böyle savurganlık olmaz üstelik içinde bulunduğumuz bu krizde iken olmaz.. Bu kadar aç işssiz inim inim inlerken vatandaşlar,senin ve sülalenin keyifli ultra lüx uçuş yapın diye bu uçak alınması OLMAZ. Yüce Allah savurganlığı sevmez sayın başbakan senin daha iyi bilmen lazım bu konuları.Bir de A330 almayı düşünüyormuşsun bu hiç OLMAZZZ. Ayıptır günahtır yahu kimin parasını nelere harcıyorsunuz kardeşim pes yani. Pişkinlik vurdumduymazlık aymazlık adamsendecilik YUH YUH YUH. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın hepinizi.
  • ÇOOOOK YAKIŞIR KASIMPAŞALIYA !!!! ZATEN 3 ADET VARDI UÇAK BU DA NEYİN NESİ ŞİMDİ? BU NE SAVURGANLIK NE VURDUMDUYMAZLIKTIR BU EKONOMİK KRİZDE ÇOK MU LAZIMDI!!! YUH DİYORUM BAŞKA DA BİŞEY DEMİYORUM...
  • Bu devlete degil A330 A380 feda olsun. Kiskananlar catlasin. Elestirenler gitsinlerde bir türlü bitirilmeyen ve milyonlarca dolar gömülen batik yatirimlarin hesaplarini sorsunlar. Ama sormazlar cünki bu devleti zarara ugratanlarla ayni zihniyetteler.
  • Bir A330 alana yanında bir G550 bedava, gel vatandaş senin vergilerinin eseri bu gel, sudan ucuz, GEEL. A330 ekipleride gizliden eğitiliyordur şimdi, uçakta bir bakmışsınız hokus pokus, İstanbul a gelivermiş. Adıda TC-HÜP olacakmış.
  • Başbakanlıktakiler----( TC-GAP; TC-ATA, TC-ANA (A- 319) , TC-DAP)---- Hava Kuvvetlerindekiler (Vikipediadan alındı) Grumman Gulfstream G550 (+2 ordered); 3 adet Grumman Gulfstream-IV; 2 adet Cessna 550 Citation II; 2 adet Cessna 560 Citation V; 2 adet Cessna 650 Citation VII--- DHMİ'de de var-----MİT'in de var biliyorsunuz. Kaç tane olduğunu bilmiyorum.------ Tonlarca devlet uçağı VİP görevinde. Bakanlara da birer tane almak lazım. Hatta valilere de birer helikopter.
  • anlaşılan başbakan filoyu genişletiyor bakarsınız thy rakip bi filo kurar yeni bi havayolumuz olur presidentair

Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ''THY tarafından Başbakanlık için sipariş verilen Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jetinin, İstanbul'a getirildiği ve gümrük işlemlerine başlandığı, fiyatının 60 milyon doların üzerinde olduğuna'' ilişkin haberlerin, basında yer aldığını belirtti.

Başbakanlık için böyle bir uçak alınıp alınmadığını, eğer alınmışsa maliyetinin ne olduğunu öğrenmek isteyen Öztürk, Başbakanlığa ait ''ANA'' ve ''ATA'', Cumhurbaşkanlığına ait ''GAP'' uçağı varken, hangi nedenle yeni uçak alımına ihtiyaç duyulduğunun, ekonomik kriz ortamında böyle bir uçağın alınmasının savurganlık olup olmadığının açıklanmasını talep etti. Öztürk, ''Alınan uçağı, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar nedeniyle geri iade etmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 2009 bütçesinde revizyon ile temel ihtiyaç maddelerinde KDV oranının indirilmesinin düşünülüp düşünülmediğini öğrenmek istedi.

TC-DAP meclis gündemine taşındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
bir başbakanın bir gazete patronu tarafından pijama ile karşılandığı günler çabuk unutuldu keşke o başbakanda o zaman bu işlerle uğraşacağına başbakanlığa en iyi uçağı alsaydı yurt dışına ve yurtiçine bu uçakla gitseydi ona da yakışırdı bu uçak bugün akp'nin yarın belki mhp'nin belki chp'nin olacak yani devletin olan devlette kalır ve bence hepsine yakışır çünkü bu Türkiye Cumhuriyeti'nin prestiji yarın bu uçağın baykal tarafından kullanılmayacağı ne malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
One minute sayın başşşbakan ''olmaz olmaz'' böyle savurganlık olmaz üstelik içinde bulunduğumuz bu krizde iken olmaz.. Bu kadar aç işssiz inim inim inlerken vatandaşlar,senin ve sülalenin keyifli ultra lüx uçuş yapın diye bu uçak alınması OLMAZ. Yüce Allah savurganlığı sevmez sayın başbakan senin daha iyi bilmen lazım bu konuları.Bir de A330 almayı düşünüyormuşsun bu hiç OLMAZZZ. Ayıptır günahtır yahu kimin parasını nelere harcıyorsunuz kardeşim pes yani. Pişkinlik vurdumduymazlık aymazlık adamsendecilik YUH YUH YUH. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın hepinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÇOOOOK YAKIŞIR KASIMPAŞALIYA !!!! ZATEN 3 ADET VARDI UÇAK BU DA NEYİN NESİ ŞİMDİ? BU NE SAVURGANLIK NE VURDUMDUYMAZLIKTIR BU EKONOMİK KRİZDE ÇOK MU LAZIMDI!!! YUH DİYORUM BAŞKA DA BİŞEY DEMİYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu devlete degil A330 A380 feda olsun. Kiskananlar catlasin. Elestirenler gitsinlerde bir türlü bitirilmeyen ve milyonlarca dolar gömülen batik yatirimlarin hesaplarini sorsunlar. Ama sormazlar cünki bu devleti zarara ugratanlarla ayni zihniyetteler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir A330 alana yanında bir G550 bedava, gel vatandaş senin vergilerinin eseri bu gel, sudan ucuz, GEEL. A330 ekipleride gizliden eğitiliyordur şimdi, uçakta bir bakmışsınız hokus pokus, İstanbul a gelivermiş. Adıda TC-HÜP olacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başbakanlıktakiler----( TC-GAP; TC-ATA, TC-ANA (A- 319) , TC-DAP)---- Hava Kuvvetlerindekiler (Vikipediadan alındı) Grumman Gulfstream G550 (+2 ordered); 3 adet Grumman Gulfstream-IV; 2 adet Cessna 550 Citation II; 2 adet Cessna 560 Citation V; 2 adet Cessna 650 Citation VII--- DHMİ'de de var-----MİT'in de var biliyorsunuz. Kaç tane olduğunu bilmiyorum.------ Tonlarca devlet uçağı VİP görevinde. Bakanlara da birer tane almak lazım. Hatta valilere de birer helikopter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
anlaşılan başbakan filoyu genişletiyor bakarsınız thy rakip bi filo kurar yeni bi havayolumuz olur presidentair

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000