03 Ocak 2016, Pazar 10:21:24

Tazminat yok, konaklama var

Yurdu etkisi altına alan elverişsiz hava şartları, uçak seferlerini de engelledi. Hafta içindeki başta THY olmak üzere yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin 400'ün üzerinde uçuşu iptal edilirken, düzenlenen seferler ise uzun süreli rötarlarla gerçekleştirilebildi.
  • kesinlikle her havalimanında yolcu hakları masaları olmalı artık. devletin görevlendirdiği bu birim yolcuyla şirket arasındaki problemleri kanuna uygun çözmeli.
  • 1990 yilinda bende ailemle magdur kalmistim ankarada yaklasik 20 saat beklemistik. ucagimiz gelcek geliyor gelcek gelmisti arizali- anlatip durdular. perisan olmustuk, yerde uyuyorduk. resimler cekmistik. buyuk rezilik yasamistik
  • kis aylari buradan cok daha zor gecen kanada,rusya gibi ulkeler,kara,firtinaya vs onlemler alabiliyor da buyudugu,gelistigi,zenginlestigi soylenen ulkemiz neden alamiyor ? bircok ilde arac,gerec ve onlari kullanacak yeterli personel olmadigindan havalimanlarinda ucaklar mahsur kaldi! erzincanlilarin hakimiyetindeki dhmi,ancak apronda hizli araba kullananlara ceza kessin! is bilmeyenleri,tecrubesizleri vs sirf yandas,hemsehri vs diye havacilik gibi hata kaldirmayan,bilgi,tecrube,yetenek isteyen sektorlerde torpille calisan ve yonetici yaparsaniz,insaniniza sirf onlara iyi hukmetmek,cahil birakmak icin kaliteli egitim verip egitmezseniz,devamli biat ve sukuru onlara asilarsaniz olacagi budur, normaldir!
  • ARFF hariç DHMI istanbulda bitmiş vaziyette. Apron ortasında sürat yapmanın dışında ne iş yaptıklarını biri yazabilir mi ? Mesela ; Özellikle DOCO ve TGS araçları resmen yarış yapıyor ama ne hikmettir ki görülmüyor.
  • Tazminat. Turkiye cumhuriyetinde Memleketimizde. Haksiz yere tazminat odenmez. Firsatcilik aramayin. Biz musluman ulkeyiz.
  • Neden geliyorsun Neden Hava alanina geliyorsun durmadan devlet hava meydanlari ucak sirketleri devamli anos ediyorlar. Ne tazminsti Eger hava iyi ise ucak cok gecikmeli kalkarsa Hade neise hava sartlari elverisli degilse emniyetli bir ucus saglanamiyorsa Ucaklar nasil ucar. Ucagin kalkmasi icin pist temiz olacak. Gorus mesafesi. En az. 600 metre. Olmasi lazimki. Ucak kalksin birde sidetli ruzgar ve firtinada ucak kakmaz. Tazminat diyen. Bu sartlarda. Allahtan korkun tazminat meselesi yabaci zihniyetlerin. Dusuncesidir rast gel tazminat olmaz.
  • 3 gün havalimaninda rezil perisan olduk. Esim 6 aylik hamile buna ragmen bize otel bile vermediler. 3 günde tam 5 tane bilet degistirdik tam 4 ucagimiz iptal oldu 1 tanesinedr yanlis tarih yazmis thy bilet satici bayan. Tazminat istedim yok diyorlar kimseye birsey vermiyorlarmis. Her sene türkiyeye ucarim. Bu sene ilk kez thy ile uctum bir daha tövbe..
  • bu ne yaa. tazminat sart. en az 3 saat gecikme olursa tazminat alabilirsin burda
  • Millet Nasıl tazminat alacak Ayrıntılı bir şekilde açıklama yapın herkes öğrensin.
  • Sen işi bilen deneyimli personeli erken emekli edersen,kendi adamlarını iş sahibi yapmak için işten sebepsiz atarsan.torpil,hemşericilik,particilik yaparsan,bizden ondan ayrımı yaparsan işi bilmeyen ve ehil olmayan adamları iş başına getirirsen böyle rezil olursun Bütün Dünyaya işte..THY nin geldiği son nokta budur maalesef.Kimse çıkıp da kar,kış bunlar çok normal demesin çünkü el oğlu bir yerleriyle güler bize sonra. Gerekli tedbirler alınmadığı için yaşanan bu uçuş iptalleri ve aksaklıklar neden Dünyadaki soğuk hava şartlarına sahip ülkelerde bu derece yaşanmaıyor acaba bunu düşünmemiz gerekir.Ülkemizden çok daha soğuk ülkeler var ki onlarda bile bu denli problem yaşanmıyor.Sorumlu herkesin şapkasını alıp düşünmesi lazım.Bu durum normla diyerek kimse kimseyi kandırmasın.Soğukta uçuş operasyonları yaplamasaydı adamlar uçak bile kaldıramazdı.Kimse yutmuyor çünkü artık soğuk ve kar bahenelerini...

Yurdu etkisi altına alan elverişsiz hava şartları, uçak seferlerini de engelledi. Hafta içindeki başta THY olmak üzere yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin 400'ün üzerinde uçuşu iptal edilirken, düzenlenen seferler ise uzun süreli rötarlarla gerçekleştirilebildi.

Yolcular, otellerde yer bulunmayınca havalimanlarındaki salonlarda yatmak zorunda kaldı. Bank, sandalye veya yerde yatarak uçuş saatini bekleyenlerin yanı sıra en büyük sıkıntıyı çocuklu aileler, yaşlılar ve hastalar yaşadı.

Mağduriyetlerinin karşılanması amacıyla tazminat almak için şikayette bulunanlar ise bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü havayolu şirketleri, ‘mücbir sebep' olarak gösterilen kar yağışında yaşanan iptal ve gecikmeler nedeniyle tazminat ödemekten muaf tutuluyor. Şirketler, bu gibi durumlarda yolculara ‘ikram, transfer ve konaklama' gibi hizmetler sunuyor.

Havayolu şirketleri, “elverişsiz hava koşulları (sis, kar, fırtına, buzlanma gibi), değişken politik durumlar, beklenmedik güvenlik ve emniyet zaafları ile sınırlamaları, grevler, havalimanı sorunları, hava trafiği sınırlamaları, bagaj, yolcu, uçak ve havalimanını içeren istisnai güvenlik tedbirleri” gibi gerekçelerle uçuşların iptal edilmesi veya geciktirilmesinde yolculara tazminat ödemiyor. Ancak şirketler bu gibi durumlarda da mağduriyetin giderilmesi amacıyla yolcuların yiyecek, transfer ve konaklama ihtiyaçlarını karşılıyor. Yolcular, iptal edilen uçuşlarını ise sunulan alternatif günlerde herhangi bir ücret ödemeksizin gerçekleştirebiliyor. Hatta bazı şirketler, yolcuları yine ek ücret almadan diğer havayolları ile uçuruyor.

KIŞ ÇİLESİ MARTA KADAR

Yetkililer kar, şiddetli fırtına ve sis gibi olumsuz hava şartlarının mart sonuna kadar yaşanacağı uyarısında bulunuyor. Bu yüzden, yolcuların havalimanına gelmeden önce mutlaka şirketlerin internet sitelerinden uçuş iptalleri konusundaki duyurularını takip etmeleri isteniyor. Ayrıca, fazladan satılan biletler konusunda mağduriyet yaşanmaması için internet üzerinden on line check-in yaptırılması ve havalimanına mümkün olduğunca erken gidilmesi tavsiye ediliyor.

HAKKINIZI ARAYIN!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de, mağduriyet yaşayan yolcuların haklarını aramaları konusunda sık sık uyarıyor. Kurum son yayınladığı genelgeyle, uçaklardaki teknik arıza ve operasyonel nedenlerin olağanüstü hal (mücbir sebep) olarak kabul edilmeyeceğini duyurdu. Genelgeye göre uçakta 2 saat ve üzeri bekletilen yolculara hizmet sunulması gerekiyor. Yolcuların, tarife değişikliğinden 2 haftadan daha az sürede haberdar edilmesi halinde ise bu durum uçuş iptali başlığı altında değerlendiriliyor ve iptal hükümleri uygulanarak yolcu mağduriyetinin havayolu şirketleri tarafından karşılanması gerekiyor. Ayrıca uçuş iptali halinde yolculara önerilen güzergâh değişikliğinin, gün kısıtlaması olmadan, boş koltuk durumu dikkate alınarak, yolcunun uygun göreceği tarihe ücret tahsil edilmeksizin yapılacağına dikkat çekiliyor. (Mustafa Gün/Zaman)

Tazminat yok, konaklama var

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

shgm ~ 8 yıl önce
kesinlikle her havalimanında yolcu hakları masaları olmalı artık. devletin görevlendirdiği bu birim yolcuyla şirket arasındaki problemleri kanuna uygun çözmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 8 yıl önce
1990 yilinda bende ailemle magdur kalmistim ankarada yaklasik 20 saat beklemistik. ucagimiz gelcek geliyor gelcek gelmisti arizali- anlatip durdular. perisan olmustuk, yerde uyuyorduk. resimler cekmistik. buyuk rezilik yasamistik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
kis aylari buradan cok daha zor gecen kanada,rusya gibi ulkeler,kara,firtinaya vs onlemler alabiliyor da buyudugu,gelistigi,zenginlestigi soylenen ulkemiz neden alamiyor ? bircok ilde arac,gerec ve onlari kullanacak yeterli personel olmadigindan havalimanlarinda ucaklar mahsur kaldi! erzincanlilarin hakimiyetindeki dhmi,ancak apronda hizli araba kullananlara ceza kessin! is bilmeyenleri,tecrubesizleri vs sirf yandas,hemsehri vs diye havacilik gibi hata kaldirmayan,bilgi,tecrube,yetenek isteyen sektorlerde torpille calisan ve yonetici yaparsaniz,insaniniza sirf onlara iyi hukmetmek,cahil birakmak icin kaliteli egitim verip egitmezseniz,devamli biat ve sukuru onlara asilarsaniz olacagi budur, normaldir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 8 yıl önce
ARFF hariç DHMI istanbulda bitmiş vaziyette. Apron ortasında sürat yapmanın dışında ne iş yaptıklarını biri yazabilir mi ? Mesela ; Özellikle DOCO ve TGS araçları resmen yarış yapıyor ama ne hikmettir ki görülmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hawaii ~ 8 yıl önce
Tazminat. Turkiye cumhuriyetinde Memleketimizde. Haksiz yere tazminat odenmez. Firsatcilik aramayin. Biz musluman ulkeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Neden geliyorsun Neden Hava alanina geliyorsun durmadan devlet hava meydanlari ucak sirketleri devamli anos ediyorlar. Ne tazminsti Eger hava iyi ise ucak cok gecikmeli kalkarsa Hade neise hava sartlari elverisli degilse emniyetli bir ucus saglanamiyorsa Ucaklar nasil ucar. Ucagin kalkmasi icin pist temiz olacak. Gorus mesafesi. En az. 600 metre. Olmasi lazimki. Ucak kalksin birde sidetli ruzgar ve firtinada ucak kakmaz. Tazminat diyen. Bu sartlarda. Allahtan korkun tazminat meselesi yabaci zihniyetlerin. Dusuncesidir rast gel tazminat olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yürü git ~ 8 yıl önce
bişeyden anladığın yok konuşma bari
Hüsnü ~ 8 yıl önce
3 gün havalimaninda rezil perisan olduk. Esim 6 aylik hamile buna ragmen bize otel bile vermediler. 3 günde tam 5 tane bilet degistirdik tam 4 ucagimiz iptal oldu 1 tanesinedr yanlis tarih yazmis thy bilet satici bayan. Tazminat istedim yok diyorlar kimseye birsey vermiyorlarmis. Her sene türkiyeye ucarim. Bu sene ilk kez thy ile uctum bir daha tövbe..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
o zaman oturcaksın evinde gezmeyeceksin dışarıda
dutch ~ 8 yıl önce
bu ne yaa. tazminat sart. en az 3 saat gecikme olursa tazminat alabilirsin burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Millet Nasıl tazminat alacak Ayrıntılı bir şekilde açıklama yapın herkes öğrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten ~ 8 yıl önce
çakal ordusu hep bu havalarda ucmaya meraklı iyi olmus bu haber:))))
MEMUR ~ 8 yıl önce
Sen işi bilen deneyimli personeli erken emekli edersen,kendi adamlarını iş sahibi yapmak için işten sebepsiz atarsan.torpil,hemşericilik,particilik yaparsan,bizden ondan ayrımı yaparsan işi bilmeyen ve ehil olmayan adamları iş başına getirirsen böyle rezil olursun Bütün Dünyaya işte..THY nin geldiği son nokta budur maalesef.Kimse çıkıp da kar,kış bunlar çok normal demesin çünkü el oğlu bir yerleriyle güler bize sonra. Gerekli tedbirler alınmadığı için yaşanan bu uçuş iptalleri ve aksaklıklar neden Dünyadaki soğuk hava şartlarına sahip ülkelerde bu derece yaşanmaıyor acaba bunu düşünmemiz gerekir.Ülkemizden çok daha soğuk ülkeler var ki onlarda bile bu denli problem yaşanmıyor.Sorumlu herkesin şapkasını alıp düşünmesi lazım.Bu durum normla diyerek kimse kimseyi kandırmasın.Soğukta uçuş operasyonları yaplamasaydı adamlar uçak bile kaldıramazdı.Kimse yutmuyor çünkü artık soğuk ve kar bahenelerini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000