20 Mart 2009, Cuma 14:05:01

TAZMİNAT AVCILARI İŞBAŞINDA!

Amerikalı tazminat avcıları Hollanda’da düşen uçaktaki kazazedeler adına dava açmak istiyor.
  • ben sadece birgenair kazasında boing suçu var demedim. tabiki pilotlarda hata var. pitot tüpü de sinek yüzünden bozulmuş doğru ama o kazadan sonra 757 bilgisayarları boing tarafından sezsiz sedasız değiştirildi çünkü sistem hatalı yapılmıştı..
  • 1 - Amerikalı avukatların bu konuda iş talep etmeleri ve bu amaca yönelik basın toplantısı düzenlemeleri Avukatlık Kanunumuza aykırı ve suç teşkil ediyor. 2 - Amerikalı avukatlar gerçekleri gizliyorlar. Örneğin; A.B.D. Mahkemelerinde son yıllarda bu tür davalarda "yetkisizlik" veya "forum non conveniens" (elverişli olmayan yer) gerekçesiyle davanın düşürülmesi karar veriliyor. Diğer gizlenen bir yön ise, ABD mahkemelerinde psikolojik zarar (yaralanmadım ama çok korktum, strese girdim gibi) nedeniyle açılan davalar reddediliyor. Zira bu kazaya uygulanacak olan hükümler Türkiye'nin de taraf olduğu Varşova Konvansiyonu hükümleridir. Bu Konvansiyon hükümlerine göre sadece maddi zararlar tazminata konu olabiliyor. Av.Yaşar Öztürk
  • Ben sadece suçlu Boing diyen arkadaşa olayı özetledim. National'da ben de defalarca izledim. Bununla yetinmeyip orjinal NTSB RAPORUNU da okudum merak etmeyin. Olayın başlabgıç noktası Pitot Tpünün tıkanması, tabiki kaptan "80 knots" okunurken hız göstergesinde bir gariplik oldugunu farketti. O an bunu önemsemedi. Peki tek suçlu o mu???! 2. pilot böyle durumlarda müdahale etme yetkisine sahiptir. Kaptanın doğru karar veremediği böylesine bir durumda üstelik..
  • 00.28.50de yorum yapan arkadaşım.olay oluş biçimi ve sonuçları ile defalarca discovery ve national geographıc tarafından yayınlandı.olayda en büyük suçlu "80 knot" ikazında sürat saatinin çalışmadığını görmesine rağmen kalkıştan vaz geçme işlemini yapmayan (bu uluslararası kesin bir kuraldır)kaptan ahmet efendinin hatasıdır.izlerseniz görürsünüz.
  • O kazanın sebebini hatırlıyor musunuz? Pitot tüpünde oluşan bir sinek yuvası (o bölgeye ait değişik bir tür sinek tarafından oluşturulmuştu). Nedeni de o uçağın haftalarca apronda yatması . Sinek yuvası yüzünden soldaki p.tüpü tıkanmış ve sonucunda yanlış değer ölçmüştür(hız). O kazada asıl suçlu, oranın yerel teknik bakım şirketiydi.
  • Daha önce birgenair boing 750-200 kazasında boingin suçu vardı dava cok normal eğer boing bir türk firması olsaydı kimbilir Amerikalılar bize ne yapardı?
  • avcılar kendi ülkeleri için avlanıyorlar. şimdi sormak lazım. bre paçoz, 737-800 ler yıllardır kullanılıyor. illa kaza olunca mı çıktı boeing'in yanlışlığı? leş yiyiciler, akbabalar bile sizden daha onurludur. bir de utanmadan davaları sadece boeing'e açabileceklerini belirtmişler. burada havayolunun, insan faktörünün hiç kusuru yok yani, öylemi? o zaman yıllardır bu uçaklara binen ama kader işte ölmeyen milyarlarca insanda "ölebilirdim belki tazminatı" açsın. türkiyede bu davalarda ehil olan avukat veya hukuk bürosu olmadığından ben açamıyorum davayı. uzun lafın kısası görüyormusunuz, yabancı ülkede meydana gelen kazada neler oluyor? evvel olan bunca kazada benim ülkem insanının suçu neydi peki?
  • Yerinde olur.Tazminat davası uygun bir karar insan taşıdıklarını unutmasınlar ona göre uçak yapsınlar!

2 amerikan avukat, uluslararası havacılık danışmanı terrence ford koordinatörlüğünde mağdurlarla temas kurmak üzere Türkiye’ye geldi.

Uçak kazazedelerinin haklarını savunma konusunda uzmanlaşmış Amerikalı avukatlar, Türk Hava Yolları'nın Hollanda’da düşen uçağındaki yolcular adına ABD mahkemelerinde Boeing şirketi aleyhine dava açmak istiyor.

Ankara Divan Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen avukatlar, kazazedeleri THY’yi ya da sigorta şirketleriyle anlaşma imzalamadan önce bir avukatla görüşmeleri konusunda uyardı. Avukatlar, imzalatılacak anlaşmalarla yolcuların Boeing aleyhine dava açma haklarından feragat etmiş sayılabileceklerine dikkat çekti.

Boeing şirketinin, 4'ü mürettebat olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin de yaralandığı kazada kusurlu olduğunu savunan amerikan avukatlar, iki ayrı altimetre cihazından yalnızca birinin otomatik pilotun kullandığı sisteme aktarılmasının kazaya neden olduğunu dile getirdi.

Avukatlara göre arızalı altimetre cihazı otomatik pilotun motorları durdurmasına neden oldu. Pilotlar durumun farkına vardığında ise kazayı önlemek mümkün olmadı. iyi tasarlanmış bir sistemin, insan faktörünü en aza indirmesi gerektiğini dile getiren amerikan avukatlar, Boeing’in pilotların sorumluluğuna dair üst üste açıklamalar yaparak dikkatleri başka yönlere çekmeye çalıştığını dile getirdi. Amerikan avukat, 35 yıl önce Paris’te düşen THY uçağıyla ilgili açılan davada da mağdurları savunmuştu.

Kazadan sonra sigorta şirketlerinin kazazedeler ve yakınlarıyla bağlantıya geçerek anlaşma imzalatabileceklerini ifade eden amerikan avukatlar, Boeing’in THY aracılığıyla imzalatacağı belgelerle sorumluluktan kurtulmaya çalışabileceğini öne sürdü.

Avukatlar, herhangi bir anlaşma imzalamadan önce mağdurların bir avukata danışmasını tavsiye etti.

Amerikalı avukatlar, davayı kazanamamaları halinde mağdurlardan herhangi bir ücret talep etmeyecek.

Kazadan yalnızca fiziksel zarar gören yolcular değil, ölüm tehlikesi atlatan tüm kazazedeler amerikan mahkemelerinde Boeing ve bu kuruluşa parça üreten şirketlere dava açabilecek. Avukatlar, hayatını kaybeden bir yolcunun yakınlarının ortalama 2,5 milyon dolar tazminat alabileceğini tahmin ediyor. bu tür davalar genellikle mahkeme süreci sürerken tarafların anlaşmasıyla son buluyor.

Amerikan avukatlar, "Boeing’in derin cepleri var. Sterns'in de Boeing davalarındaki şöhreti dünya çapındadır" sözleriyle mağdurları kendileriyle bağlantıya geçmeye davet etti.

Mürettebatın ailelerinin de ABD’de dava açabileceğini belirten avukatlar, Türkiye’de THY aleyhine dava açmak gibi bir düşüncelerinin ise olmadığını vurguladı.

TAZMİNAT AVCILARI İŞBAŞINDA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
ben sadece birgenair kazasında boing suçu var demedim. tabiki pilotlarda hata var. pitot tüpü de sinek yüzünden bozulmuş doğru ama o kazadan sonra 757 bilgisayarları boing tarafından sezsiz sedasız değiştirildi çünkü sistem hatalı yapılmıştı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1 - Amerikalı avukatların bu konuda iş talep etmeleri ve bu amaca yönelik basın toplantısı düzenlemeleri Avukatlık Kanunumuza aykırı ve suç teşkil ediyor. 2 - Amerikalı avukatlar gerçekleri gizliyorlar. Örneğin; A.B.D. Mahkemelerinde son yıllarda bu tür davalarda "yetkisizlik" veya "forum non conveniens" (elverişli olmayan yer) gerekçesiyle davanın düşürülmesi karar veriliyor. Diğer gizlenen bir yön ise, ABD mahkemelerinde psikolojik zarar (yaralanmadım ama çok korktum, strese girdim gibi) nedeniyle açılan davalar reddediliyor. Zira bu kazaya uygulanacak olan hükümler Türkiye'nin de taraf olduğu Varşova Konvansiyonu hükümleridir. Bu Konvansiyon hükümlerine göre sadece maddi zararlar tazminata konu olabiliyor. Av.Yaşar Öztürk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben sadece suçlu Boing diyen arkadaşa olayı özetledim. National'da ben de defalarca izledim. Bununla yetinmeyip orjinal NTSB RAPORUNU da okudum merak etmeyin. Olayın başlabgıç noktası Pitot Tpünün tıkanması, tabiki kaptan "80 knots" okunurken hız göstergesinde bir gariplik oldugunu farketti. O an bunu önemsemedi. Peki tek suçlu o mu???! 2. pilot böyle durumlarda müdahale etme yetkisine sahiptir. Kaptanın doğru karar veremediği böylesine bir durumda üstelik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
00.28.50de yorum yapan arkadaşım.olay oluş biçimi ve sonuçları ile defalarca discovery ve national geographıc tarafından yayınlandı.olayda en büyük suçlu "80 knot" ikazında sürat saatinin çalışmadığını görmesine rağmen kalkıştan vaz geçme işlemini yapmayan (bu uluslararası kesin bir kuraldır)kaptan ahmet efendinin hatasıdır.izlerseniz görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O kazanın sebebini hatırlıyor musunuz? Pitot tüpünde oluşan bir sinek yuvası (o bölgeye ait değişik bir tür sinek tarafından oluşturulmuştu). Nedeni de o uçağın haftalarca apronda yatması . Sinek yuvası yüzünden soldaki p.tüpü tıkanmış ve sonucunda yanlış değer ölçmüştür(hız). O kazada asıl suçlu, oranın yerel teknik bakım şirketiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha önce birgenair boing 750-200 kazasında boingin suçu vardı dava cok normal eğer boing bir türk firması olsaydı kimbilir Amerikalılar bize ne yapardı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
avcılar kendi ülkeleri için avlanıyorlar. şimdi sormak lazım. bre paçoz, 737-800 ler yıllardır kullanılıyor. illa kaza olunca mı çıktı boeing'in yanlışlığı? leş yiyiciler, akbabalar bile sizden daha onurludur. bir de utanmadan davaları sadece boeing'e açabileceklerini belirtmişler. burada havayolunun, insan faktörünün hiç kusuru yok yani, öylemi? o zaman yıllardır bu uçaklara binen ama kader işte ölmeyen milyarlarca insanda "ölebilirdim belki tazminatı" açsın. türkiyede bu davalarda ehil olan avukat veya hukuk bürosu olmadığından ben açamıyorum davayı. uzun lafın kısası görüyormusunuz, yabancı ülkede meydana gelen kazada neler oluyor? evvel olan bunca kazada benim ülkem insanının suçu neydi peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yerinde olur.Tazminat davası uygun bir karar insan taşıdıklarını unutmasınlar ona göre uçak yapsınlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000