09 Ağustos 2014, Cumartesi 09:57:16

TAV YILIN İLK 6 AYINDA NET KARINI ARTIRDI

TAV Havalimanları, 2014 yılının ilk yarısında net kârını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artırarak 85 milyon avroya yükseltti.
  • Sen güvenlikler para verme güvenlikler istirahat yapmadan extra caba sarf ederken çalışsın sende mileti kandır gazeteciler emniyete gidin kaç eksikler çalışıyor güvenlikler piyasaya gidin kaç maaşla çalışıyor güvenlikler
  • Havalimanının her yerine kafeterya,mağaza açarsan artar tabi..yolcuya yürüyecek yer kalmadı..
  • Hizmet yarım.... PARA tam ama...
  • Normal... Uçan kuştan para alır...

TAV Havalimanları, 2014 yılının ilk yarısında net kârını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artırarak 85 milyon avroya yükseltti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “TAV olarak Türkiye’de 5, Türkiye dışında ise toplam 9 havalimanı işletmesiyle ve servis şirketlerimizle istihdama, ülke ekonomisine ve tanıtımına katkımızı sürdürüyoruz. Hizmet verdiğimiz havalimanlarında müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak hareket ediyoruz. Şirket olarak tüm bu çalışmalarımızın karşılığını da finansal sonuçlarımıza yansıtmaktan gurur duyuyoruz. 2014’ün ilk yarısında toplam yolcu sayımız yüzde 13 büyürken, İstanbul dış hat trafiği yüzde 11 artış kaydetti. Ciromuz yüzde 3 artarken, FAVÖK’ümüz yüzde 15 gibi yüksek bir oranda artarak 183 milyon avroya ulaştı. Bu da gelir ve gider yönetimine verdiğimiz önemin en basit örneğidir... Net kârlılıkta daha da yüksek bir artış yakaladık ve net kârımız yüzde 60 artışla 85 milyon avroya çıktı. Ciro artışındaki yavaşlamaya rağmen, kârlılığımızı artırabilmemizin en önemli sebebi yaptığımız inovatif çözümler ve gelişmiş teknolojilerin pratik uygulamalarını kullanarak artırdığımız verimliliktir. İlk altı ayda TL ve rublenin zayıf seyretmesi ve gümrüksüz satış mağazalarındaki yenileme çalışmalarından dolayı kısmen düşük seyreden perakende performansında ikinci altı ayda olumlu seyir bekleyebiliriz" dedi.

"Ayrıca, 2014 yılında Havaş’taki yeniden yapılanmayla verimlilik çalışmalarının ve de Havaş’ın yurtdışına açılmasının şirket karlılığına çok olumlu etki yaptığını da görüyoruz" diye Şener,  "TAV İnşaat tarafından inşa edilen Türkiye’nin en büyük iç hat terminalinde İzmir yolcularına hizmet vermeye başladık. Buna ek olarak Temmuz 2014 itibarıyla Milas Bodrum havalimanı iç hat yolcularına da hizmet veriyoruz. Milas Bodrum Havalimanı’nı dış hatlar da dahil olarak Ekim 2015 tarihinde devralacağız. Alanya ve bölgesine hitap eden Gazipaşa Havalimanımızdan artık THY seferleri de gerçekleşiyor. Burada da önemli bir başarı grafiği yakalayacağız” şeklinde konuştu.

Şener ayrıca havacılık sektöründe TAV’ın oynadığı rolün önemine de vurgu yaptı: “20 yıldan az bir sürede ülkemizin en güçlü uluslararası markalarından biri olan TAV’ı inşa ettik ve bölgemizde havalimanı işletmeciliği alanında bir otorite haline geldik. Aéroports de Paris ile olan ortaklığımız sayesinde ise dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformunun ortağı olduk. Böylece, TAV’ı fazlasıyla hak ettiği şekilde, küresel bir oyuncu haline getirmek için gereken bütün imkânlara sahip olduk. Havacılık sektörünün geleceğine ilişkin değişik sektör kaynaklarının projeksiyonlarına baktığımızda hem ana faaliyet coğrafyamız içindeki ülkelerde, hem de daha uzak bölgelerde sıra dışı bir büyüme potansiyeli görüyoruz. Geldiğimiz noktada üzerimize düşen görev, gelecekteki fırsatlardan da aynı şekilde yararlanabilecek şekilde TAV Havalimanları’nın makas değiştirmesini sağlamak olacak. Yeni coğrafyalarda havalimanı işletmeciliği fırsatlarını ortaya çıkarırken bir yandan da hizmet şirketlerimizle yeni iş geliştirme fırsatlarını kovalıyoruz. Önümüzdeki dönemde, yeni havalimanlarının yanı sıra hizmet şirketlerimizin de yeni büyüme ve karlılık fırsatları yakaladığını göreceğiz.”

TAV YILIN İLK 6 AYINDA NET KARINI ARTIRDI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen güvenlikler para verme güvenlikler istirahat yapmadan extra caba sarf ederken çalışsın sende mileti kandır gazeteciler emniyete gidin kaç eksikler çalışıyor güvenlikler piyasaya gidin kaç maaşla çalışıyor güvenlikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havalimanının her yerine kafeterya,mağaza açarsan artar tabi..yolcuya yürüyecek yer kalmadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hizmet yarım.... PARA tam ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Normal... Uçan kuştan para alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000