24 Mayıs 2010, Pazartesi 13:00:35

TAV, ÇOCUKLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan kültür ve sanat platformu TAV Galeri, bu yıl 8’si düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları’nda yarışacak çocukların etkinliğine ev sahipliği yaptı.
  • Bayramda Türk bayrağı bile asmayan meydanlara ders olsun. Biraz TAV ı örnek alın ne olur !
TAV Havalimanları Holding iştiraklerinden TAV İstanbul tarafından işletilen Atatürk Havalimanı’nda bulunan kültür ve sanat platformu TAV Galeri, uluslararası bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 8’si düzenlenecek olan ve yaklaşık 120 ülkeden 600 çocuğun yarışacağı Türkçe Olimpiyatları’nın geçmiş yıllardaki yarışmalarında çekilen renkli karelerinden oluşan “Türkçe Olimpiyatları Sergisi” yarışmaya katılacak çocukların da gösterileri ile TAV Galeri’de açıldı.  

Türkiye’nin 7 yöresinden esintileri içeren halk oyunları ile başlayan Sergi; Mozanbik, Kuzey Irak, Moldovya’dan yarışmaya katılan çocukların Türkçe olarak şiirler okuması ve şarkılar söylemesi ile başladı. Açılış kurdelesi çocukların da katılımı ile TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ve Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil tarafından kesildi.

Serginin açılışında konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Güney Avrupa’nın en iyi havalimanı seçilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nda uluslararası bir sergiye daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TAV Galeri açıldığı günden bu yana 11’nci sergisini ağırlıyor. Dünyanın farklı yerlerinden gelen ve yöresel kıyafetleriyle açılışa renk katan çocukların, Türkçe söylediği şarkılar ve okuduğu şiirler bizleri duygulandırırken, Türkçe Olimpiyatları ülkemizin tanıtımı açısından büyük öneme sahiptir. Tüm çocuklara Türkçe Olimpiyatları’nda başarılar diliyoruz” dedi.  

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil de, “Şu an içinde bulunduğumuz Atatürk Havalimanı dünyanın en iyi terminali seçildi. Bugün 8. Türkçe Olimpiyatları’nda yarışacak olan 120 ülkeden çocuğumuzu ağırlıyoruz.  Biz de Türk Hava Yolları olarak dünyada 67 ülkede 120 noktaya uçuyoruz. Demek ki Türkçemiz Türk Hava Yolları’ndan daha ileridedir. Biz de bunu geliştirmek için çaba sarfediyoruz “ dedi. 70 fotoğraftan oluşan Türkçe Olimpiyatları Sergisi, 26 Mayıs-10 Haziran tarihlerinde İstanbul Atatürk, Havalimanı’nda ziyaret edilebilecek.




 

TAV, ÇOCUKLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bayramda Türk bayrağı bile asmayan meydanlara ders olsun. Biraz TAV ı örnek alın ne olur !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000