06 Ocak 2009, Salı 20:31:30

TAV, 140 milyon dolarlık kirasını ödedi

TAV Havalimanları, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 2009 yılına ait 140 milyon Dolar'lık kira bedelini düzenlediği törenle ödedi.
  • eskiden düğün dernek açılış toplantıya giderlerdi devir değişti kira ödeme törenlerine gidiliyo hayırdır inşallah
  • BENDE TAV'I TEBRİK EDERİM. HELAL OLSUN SİZE. DHMİ'YE İSE TEESSÜF EDERİM BU GELİRLERLERDEN ÇALIŞANLARA HİÇ Mİ PAY VERİLMEZ YA HU!
  • Eskiden insanlarımızın uçakları sadece gökyüzünden geçerken izlediklerini bilirim.şimdi içhatlar terminallleri Harem otogarı gibi ..Sn bakanımızı ve TAV ı hizmetlerinden dolayı kutluyorum..Havacılıkta çağ atladık Sn bakanımızdan şimdi hızlı tren projesini bekliyoruz..artık otobüsleri şehirlerarası taşımacılıktan çıkarmalıyız ..Aslında çok geç kaldık ama yine de iyi yoldayız Sn bakanımız ....
  • Sn.Bakanı havacılığa katkıları için kutlarız.Bu devirde Erzincanlı olmak varmış..... Havacılığa katkı yaptılar da ,hızlı trende fena çuvallamışlardı.TAV ada ülke ekonomisine katkıları için tebrikler.
  • çok eski değil daha 10 yıl önce hava alanlarımızın tuvaletlerinin, terminal binalarının camlarının kirliliğini ve terminal binalarının sıkışıklığını konuşurken şimdi 140 milyon dolarları konuşuyoruz. Gelde şu sayın bakan Binali Yıldırım'ın heykelini şu hava alanlarının önüne dikme , şu ülkeye hizmet edenlerin değerini birde görev başındayken bir bilseydik bari. Geçmişte terminal binalarının özelleştirilmesine, güvenliğin özelleştirilmesine, iç hatların özel sektöre açılmasına karşı çıkanlar sn bakanlara selam olsun. Bunları o günlerde gündeme getiripte hayal kırıklığına uğrayan o günkü büroklatlarada helal olsun.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nden 3 yıl önce yapılan ihale ile Atatürk Havalimanı’nın işletmesini 15,5 yıllığına alan TAV Havalimanları Holding, 2009 yılına ait kira bedelini ödedi.

Sani ŞenerAtatürk Havalimanı International Airport Hotel’de kira ödemesiyle ilgili düzenlenen toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DHMİ Genel Müdür Orhan Birdal, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve  TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener katıldı.

2009 yılana ait kira bedeli olan 140 milyon dolar değerindeki çeki TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a takdim etti.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Türkiye ekonomisinin en önemli özelleştirmelerinden birisi olan Atatürk Havalimanı özelleştirmesinin 2009 yılı peşin kirasının ödemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek Anlıda biz bu kirayı üç yıldan beri ödüyoruz ancak biz esasen 140 milyon dolar bu yılki kiramızı öderken küresel krize rağmen hayatın devam ettiğini, morallerimizin en üst düzeyde olması gerektiğini ve Türkiye ekonomisine güvenme inancını kamuoyuyla paylaşabilmek için böyle bir katılım düzenledik” dedi.

Binali YıldırımTörene katılmak için Ankara’dan gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşmasında, “Küresel kriz başta Amerika ve Avrupa olmak üzere bütün dünyaya etkiledi. Çünkü finans sektörü çöktü. Piyasalar bozuldu ve güven problemi bütün dünyayı sardı. Piyasalarda fiyat oluşmadığı için finans oluşmuyor. Finansman yapılamayınca ticaret yapılmıyor. Ticaret yapılmayınca üretim etkileniyor. Zincirleme olarak her kez etkileniyor. İşte böyle bir durumda da en çok etkilenmesi gerek sektörün başında da turizm ve ulaştırma geliyor. Allaha şükür rakamlarımız gayet güzel çıktı. 25 milyonu aştık turizmde bir sıkıntımız yok. Hava taşımacılığında da bu sene kasım ayında dünyada yüzde 13’lük bir daralma olurken, bizde 2008 yılında ortalama büyümesi yüzde 6’yı geçti” dedi.

Bakan transit yolcularına yeni bir uygulama yapılması gerektiğini belirten Bakan Yıldırım, her dört yolcunun birinin transit olduğunu vurgulayarak, ‘Transit yolculardan uzun süre kalacak misafirlerimiz için bir alt yapı hazırlamamız lazım. 3 saatin üzerinden kalan yolcuları turlar düzenleyerek İstanbul’u gezdirmemiz lazım.’ dedi.

Ayrıca Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşması sırasında, AirportHaber’in ortaya çıkardığı “VIP’den terlikli geçiş olayı”na atıfta bulundu. Yıldırım, Temel Kotil’e doğru bakarak, 2008 yılında sektörde mizahi olaylarında yaşandığını söyledi.

Bakan Yıldırım, törenin ardından Atatürk Havalimanı’nda körükte bekleyen Türk Hava Yolları’nın B777-300ER’ını gezdi.

TAV

TAV, 140 milyon dolarlık kirasını ödedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Bakanla kira merasimi ~ 15 yıl önce
eskiden düğün dernek açılış toplantıya giderlerdi devir değişti kira ödeme törenlerine gidiliyo hayırdır inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özden havacı ~ 15 yıl önce
BENDE TAV'I TEBRİK EDERİM. HELAL OLSUN SİZE. DHMİ'YE İSE TEESSÜF EDERİM BU GELİRLERLERDEN ÇALIŞANLARA HİÇ Mİ PAY VERİLMEZ YA HU!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KULECİ ~ 15 yıl önce
Eskiden insanlarımızın uçakları sadece gökyüzünden geçerken izlediklerini bilirim.şimdi içhatlar terminallleri Harem otogarı gibi ..Sn bakanımızı ve TAV ı hizmetlerinden dolayı kutluyorum..Havacılıkta çağ atladık Sn bakanımızdan şimdi hızlı tren projesini bekliyoruz..artık otobüsleri şehirlerarası taşımacılıktan çıkarmalıyız ..Aslında çok geç kaldık ama yine de iyi yoldayız Sn bakanımız ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avcı ~ 15 yıl önce
Sn.Bakanı havacılığa katkıları için kutlarız.Bu devirde Erzincanlı olmak varmış..... Havacılığa katkı yaptılar da ,hızlı trende fena çuvallamışlardı.TAV ada ülke ekonomisine katkıları için tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski havacı ~ 15 yıl önce
çok eski değil daha 10 yıl önce hava alanlarımızın tuvaletlerinin, terminal binalarının camlarının kirliliğini ve terminal binalarının sıkışıklığını konuşurken şimdi 140 milyon dolarları konuşuyoruz. Gelde şu sayın bakan Binali Yıldırım'ın heykelini şu hava alanlarının önüne dikme , şu ülkeye hizmet edenlerin değerini birde görev başındayken bir bilseydik bari. Geçmişte terminal binalarının özelleştirilmesine, güvenliğin özelleştirilmesine, iç hatların özel sektöre açılmasına karşı çıkanlar sn bakanlara selam olsun. Bunları o günlerde gündeme getiripte hayal kırıklığına uğrayan o günkü büroklatlarada helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000