22 Ekim 2010, Cuma 15:09:49

TASSA BU SORUNUN CEVABI İÇİN SORUŞTURULUYOR

Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA Yönetim Kurulu hakkında İl Dernekler Müdürlüğü’ne soruşturma istendiği ortaya çıktı. Peki soruşturmanın sebebi neydi?
  • Sevgili arkadaşlar rapor falan bahane..Açın artık gözünüzü. Semra amirimizin başarısını, vizyonunu, yeteneklerini ve bu işi ne kadar iyi yaptığını hepimiz biliyoruz.. işini hakkıyla severek yapan birinin ilerde KHB'na aday olabileceğini bile biliyoruz.. Başkanlıkta herkes raporluyken neden sadece Semra amirimiz işinden oldu.? Birinin önünü kesmek istersen eğer eline geçen ilk açığı kullanırsın..İş hayatı böyledir işte. Heryerde kural aynıdır. yok rapor almış yok sahteymiş yok alerjisi varmış bla bla bla.. diğer alerjisi olan raporlu amirler veya memurlar neden hala işlerine devam ediyorlar?? Onlarıda çıkarsana işten.. ama onların başarıları fazla gözönünde değil değil mi???
  • nerden biliyosun boşa rapor aldığını ayıptır artık herkesin aldığı raporlar ortada semra hanımın demekki arkası sağlam değildi başına bu geldi yalandan rapor alan kaynıyo bu şirket konuşturmayın beni şimdi mesai arkadaşım sana allahtan herşeyin gönlünce olmasını diliyorum en kısa zamanda işe iadeyi kazanıp şirkete dön de bu da kapak olsun millete
  • öyle bol keseden atmayla olmuyo allah sizin de başınıza verirse görürsünüz öyle kötü yorumları bunları yazanlar belli önceden eminimki semra amirin yanında hahahihi yapan tassa takımı ve yandaşları sizlerde işinizden olursanız ki allah görüyor o zaman siz nerelere gitceksiniz bakalım ayıptır kız medyatikti güzel hatun başarılı hatun e normalki medya ilgi gösteriyo ayıp artık susun sizin de bigün başınıza gelebilirdi amirim saygılar :)))
  • valla uyanıklık edip rapor alırsan boyle olurrr sonra buralarda cırpınırsın
  • Kendisine yapılan haksızlığa karşı açtığı SAVAŞ mı hata yoksa baskalarının yaptıgı ayırımcılığı ortaya cıkarmakmı?? Yoksa asıl uzaklaştırılma sebebinin ortaya çıkacağından korkan şirket içi MAFİA ve satın aldıkları dernek üyelerinın yapmış oldukları entrikaları mı hata??? Cevap vericek bir baba yiğit varsa buyursun bakalım!! Herşey yakında ortaya çıkacak nasılsa..
  • Semra kizimiz cok caliskan cok basarili cok yonlu biriydi..kendisini cok severim ama bu olayda Semranin da buyuk hatasi var..
  • Boylesine ozel ve degerli Kabin Amiri Semra Civelekhan bahane bulunarak isten cikartilmis ve haksizlik yapilmistir. Tassa da karsi taraf olmamak adina ihrac etmistir kendisini.Eminim en kisa zamanda ise iade edilecektir.
  • hanım kız atraksiyonda yeni bir film adı mı acaba? izah lütfen
  • HAHAHAHAHHAHAHAHaHaHA valla sen beni güldürdün allahta seni İNŞALLAHHHHHHHHHHHHHHHH .vukuatları yapana başkaları fırçayı yiyen izzet anlamadım gitti .bu hanım kızımız niye bu kadar atraksiyonda bir merak edin bir araştırın yahu......
  • bir kez daha güven kaybettin izzet son 4 ayda 3.vukuat bunların altından nasıl kalkmayı düşünüyorsun acaba?

Türkiye Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA, Genel Sekreter Semra Dereli’ningörevine son verilmesi ile ilgili mercek altına alındı.
Genel Sekreter Semra Dereli Civelekhan’ın tüzük ve dernekler kanununa uygunsuz bir biçimde yönetimden ihraç edildiği iddiasıyla İl Dernekler Müdürlüğü’ne başvurduğu ve olayla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.

TASSA Havayolları Kabin Memurları Tüzüğü’nün 5’inci maddesinin A bendinde: “Üyelik kabin memurluğu yapılan süre ile sınırlıdır. Bu süre zarfında üyeliğin devam edip etmemesine yönetim kurulu yetkilidir.” yazmasına rağmen, Semra Dereli’nin THY tarafından görevine son verilmesinden hemen sonra TASSA Genel Sekreterliği’nden alınması tartışma yarattı. Semra Dereli, Dernekler Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, “TASSA Yönetim Kurulu'nun üyelikten ve yönetim kurulundan çıkarılmam için tüzükte yer alan nedenler belirtilmemiştir. Tüzüğün 8.maddesine göre: yıllık aidatlarımı yazılı talebe rağmen üç ay üst üste ödememek, dernek üyeleri arasında ahenksizlik yaratmak, derneğin gayesini ihlal veya rencide etmek, dernekler kanununun öngördügü yasaları ihlal etmek, genel olarak dernek üyeliğini muhafaza etmesinde yarar yerine zararda bulunmak, madde 18 a bendine gore: mazeret belirtmeksizin 3 kere üst üste yönetim kurulu toplantısına katılmamak şartlarından herhangi birine uymadığım halde yönetim kurulunun kararı ile üyelikten ihraç edilmem haksız ve uygunsuz bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

Semra Dereli’nin, THY’ye karşı açtığı işe iade davası halen devam ediyor. Deneyimli kabin amiri Semra Dereli’nin mahkeme kararı ile işe iade hakkı veya başka bir havayolu şirketinde kabin memuru olarak çalışma hakkı bulunurken TASSA’nın Dereli’yi apar topar ihraç etmesi akıllarda soru işareti uyandırdı.

TASSA’da, Berna Tanyolaç’ın başkanlığı döneminde çalışmaya başlayan Semra Dereli Civelekhan, 17 Mart 2009 tarihinde yapılan genel kurul sonrasında görevine, Genel Sekreter olarak devam etmişti. TASSA Extra Dergisi’nin de Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Dereli, TASSA’nın öne çıkan başarılı projelerinde yer almıştı.

İl Dernekler Müdürlüğü’nün yürüteceği soruşturmanın sonunda Semra Dereli’ye görev iadesi yapılması halinde TASSA Yönetim Kurulu için olağanüstü seçim yapılması öngörülüyor.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI MI?

Bu arada, TASSA Tüzüğü’nün 7 No’lu maddesinde: “Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir.Üyeler arasında dil,ırk,renk,din,cinsiyet ve mezhep farkı gözetilemez” maddesinin yer almasına rağmen Semra Dereli Civelekhan’ın üyelikten ve Yönetim Kurulu’ndan çıkarılmasına karşın Yunan vatandaşı Fanis Papakyriakos ile evlenerek Yunanistan’a yerleşen Mine Şerefoğlu, halen görevine devam ediyor. Mine Şerefoğlu, TASSA Başkanı İzzet Levi’nin de baldızı.

Denetleme Kurulu üyesi Nuray Tiryaki’nin ise son genel kurul sonrasında dernekten istifa ettiği, yeniden derneğe üye olma ve asil denetleme kurulu üyesi olma işlemlerinin gerçekleştirilmediği biliniyor.

RAPORLUYKEN İŞTEN ÇIKARILDI

TASSA Genel Sekreteri Semra Dereli Civelekhan, Türk Hava Yolları’nda kabin amiri olarak görev yaparken, alerji raporu aldığı gerekçe gösterilerek iş akdi geçen Temmuz ayında fesh edilmişti. Deneyimli Kabin Amiri Dereli, kendisi gibi 123 kişinin daha alerji raporu alarak Afrika hatlarından muaf tutulduğunu savunarak THY’ye işe iade davası açmıştı. Semra Dereli, iş akdinin fesh edilmesinden hemen sonra TASSA Yönetim Kurulu’ndan ihraç edilmişti.

©AirportHaber.com ÖZEL

TASSA BU SORUNUN CEVABI İÇİN SORUŞTURULUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili arkadaşlar rapor falan bahane..Açın artık gözünüzü. Semra amirimizin başarısını, vizyonunu, yeteneklerini ve bu işi ne kadar iyi yaptığını hepimiz biliyoruz.. işini hakkıyla severek yapan birinin ilerde KHB'na aday olabileceğini bile biliyoruz.. Başkanlıkta herkes raporluyken neden sadece Semra amirimiz işinden oldu.? Birinin önünü kesmek istersen eğer eline geçen ilk açığı kullanırsın..İş hayatı böyledir işte. Heryerde kural aynıdır. yok rapor almış yok sahteymiş yok alerjisi varmış bla bla bla.. diğer alerjisi olan raporlu amirler veya memurlar neden hala işlerine devam ediyorlar?? Onlarıda çıkarsana işten.. ama onların başarıları fazla gözönünde değil değil mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nerden biliyosun boşa rapor aldığını ayıptır artık herkesin aldığı raporlar ortada semra hanımın demekki arkası sağlam değildi başına bu geldi yalandan rapor alan kaynıyo bu şirket konuşturmayın beni şimdi mesai arkadaşım sana allahtan herşeyin gönlünce olmasını diliyorum en kısa zamanda işe iadeyi kazanıp şirkete dön de bu da kapak olsun millete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öyle bol keseden atmayla olmuyo allah sizin de başınıza verirse görürsünüz öyle kötü yorumları bunları yazanlar belli önceden eminimki semra amirin yanında hahahihi yapan tassa takımı ve yandaşları sizlerde işinizden olursanız ki allah görüyor o zaman siz nerelere gitceksiniz bakalım ayıptır kız medyatikti güzel hatun başarılı hatun e normalki medya ilgi gösteriyo ayıp artık susun sizin de bigün başınıza gelebilirdi amirim saygılar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
valla uyanıklık edip rapor alırsan boyle olurrr sonra buralarda cırpınırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendisine yapılan haksızlığa karşı açtığı SAVAŞ mı hata yoksa baskalarının yaptıgı ayırımcılığı ortaya cıkarmakmı?? Yoksa asıl uzaklaştırılma sebebinin ortaya çıkacağından korkan şirket içi MAFİA ve satın aldıkları dernek üyelerinın yapmış oldukları entrikaları mı hata??? Cevap vericek bir baba yiğit varsa buyursun bakalım!! Herşey yakında ortaya çıkacak nasılsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Semra kizimiz cok caliskan cok basarili cok yonlu biriydi..kendisini cok severim ama bu olayda Semranin da buyuk hatasi var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Boylesine ozel ve degerli Kabin Amiri Semra Civelekhan bahane bulunarak isten cikartilmis ve haksizlik yapilmistir. Tassa da karsi taraf olmamak adina ihrac etmistir kendisini.Eminim en kisa zamanda ise iade edilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hanım kız atraksiyonda yeni bir film adı mı acaba? izah lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAHAHAHAHHAHAHAHaHaHA valla sen beni güldürdün allahta seni İNŞALLAHHHHHHHHHHHHHHHH .vukuatları yapana başkaları fırçayı yiyen izzet anlamadım gitti .bu hanım kızımız niye bu kadar atraksiyonda bir merak edin bir araştırın yahu......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kez daha güven kaybettin izzet son 4 ayda 3.vukuat bunların altından nasıl kalkmayı düşünüyorsun acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000