09 Haziran 2016, Perşembe 09:42:43

'Taşıt sürücüsü' tabiri pilotları kızdırdı

Atatürk Havalimanı’ndaki gümrüksüz satış mağazalarına konulan bilgilendirme panosunda pilotlar ve kabin ekipleri için kullanılan tabirler tepki çekti.
  • Zoruna gidenin borusuna gitsin demis atalarimiz.
  • aslında TDK'ya göre "hizmetli"nin eş anlamlısı olan "müstahdem"i de kullanabilirlermiş.
  • Her mesleğin bir ünvanı vardır. taşıt ne demek sürücü ne demek. gerçekten saçmalamışlar.
  • uçak taşıt,kullanan ise sürücüdür neyin atarlanması bu.
  • tabelayı yazanlara da yorum yapma enerjisinde bulunanlara da akıl fikir versin diyorum
  • güzel bir afiş olmuş..evet uçak şöförü ve yardımcısı bu kadar basit...konuşmaya bile gerek yok
  • Bunu oraya yazdiran ezik vatandas, amma icerlemissin he pilotlugu. Olm bu kadar kompleks yapma lan, belki ruyanda bir gun sen de pilotluk yaparsin, tasit surucusu ney yaw
  • Burada egodur odur budur dersiniz, o uçağa binince de İngiliz kraliyet ailesi mensubu gibi triplere girersiniz. Gören de dünyanın en alçak gönüllü milleti sanar
  • aslinda konu cok sacma yerlere geldi ama bizde ego sorunu var orasi kesin.. adamlar o yaziyi hangi dusunceyle yazdi bilmiyorum ama burda pilot olamamis veya kabine girememis kendini bilmez modellere gun dogmus orasi kesin :)) gencler fena para aliyoruz kudurun.
  • Besmelesiz mesleklerimizi ağzınıza almayın çarpılırsınız, hiçbiriniz bir pilot , bir kabin memuru, bir teknisyen etmezsiniz.

Atatürk Havalimanı’ndaki gümrüksüz satış mağazalarına konulan bilgilendirme panosunda pilotlar ve kabin ekipleri için kullanılan tabirler tepki çekti.

Atatürk Havalimanı’nda bulunan gümrüksüz satış mağazalarındaki bilgilendirme panosunda pilotlar için, “ taşıt sürücüsü” kabin ekipleri için de ‘hizmetli” ifadesi kullanılması tepkiye neden oldu.

Uçuş sonrası alışveriş yapmak için gümrüksüz satış mağazalarının yolunu tutan kokpit ve kabin ekipleri, kasa bölümünde yer alan bilgi levhasındaki ifadeleri görünce şaşkınlık yaşadı.

Gümrüksüz satış mağazalarındaki limit kullanımına ilişkin uyarının “ THY Taşıt Sürücüleri ve Hizmetlilerinin Dikkatine” başlığıyla verilmesi üzerine pilotlar ve kabin ekipleri ifadelerin değiştirilmesi için Pilotlar Derneği Talpa’ya başvurdu. Talpa ise işletmeci firma ile temasa geçerek, ifadelerin rahatsızlık yarattığını ve değiştirilmesi istedi. Bunun üzerine işletmeci firma levhaları kaldırma kararı aldı.

©Airporthaber.com ÖZEL


 

'Taşıt sürücüsü' tabiri pilotları kızdırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (188)

Dogrucu Davut ~ 8 yıl önce
Zoruna gidenin borusuna gitsin demis atalarimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 8 yıl önce
aslında TDK'ya göre "hizmetli"nin eş anlamlısı olan "müstahdem"i de kullanabilirlermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
Her mesleğin bir ünvanı vardır. taşıt ne demek sürücü ne demek. gerçekten saçmalamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ll ~ 8 yıl önce
uçak taşıt,kullanan ise sürücüdür neyin atarlanması bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konuk ~ 8 yıl önce
tabelayı yazanlara da yorum yapma enerjisinde bulunanlara da akıl fikir versin diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceko ~ 8 yıl önce
güzel bir afiş olmuş..evet uçak şöförü ve yardımcısı bu kadar basit...konuşmaya bile gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 captain ~ 8 yıl önce
burda ancak yazarsın sen kekomusun cekomusun nesin :) gerçek hayatta bizim ortamımıza dahi giremeyen senin gibi tipler ancak burda öter borunuz. gel yüzümüze söyle. pilot olmak için can atmış ama bi türlü olamamış kapasitesi yetmemiş. fesat insan seniii :)
ceko ~ 8 yıl önce
yurt dışında sıradan bir meslek..lise mezunu olmak yeterli..birazcık kafa çalışıyorsa ve sağlığın yeterliyse herkezin yapabileceği bir iş..bizim ülkemizde şişire şişire balona dönen bir meslek dalı...bir toplu iğne yeter patlatmaya...bu kadar basit
777 captain ~ 8 yıl önce
ceko veya keko bak kendinde diyosun sağlığın yerinde olacak ve kafa çalışıcak diye. ama o kafa çok iyi çalışması ve ingilizceyide iyi bilmen lazım. yani kafanın birazcık çalışması söz konusu değil ve olamazda zaten. artık özel uçuş okulları bile sınavla öğrenci alıyo. ve o 14 tane sınavı söylememede gerek yok heralde :) kaldıki havayollarına girerkende havayollarının yaptığı sınavlar var. öyle azcık kafası çalışan insanların geçebileceği sınavlar değil. neden bu kadar yaran var ? kaç kere pilot olmaya kalktında beceremedin acaba ? nazar etme ceko calış seninde olur ;) yurt dışında bile öyle herkesin olabileceği bi meslek olsa yurt dışı pilottan geçilmezdi. kaç ülkeden kaç pilotla tanıştınki. yurt dışında bu işin kolay olduğunu söylüyosun ? senin gibi fesat ve kıskanç insanlar nasıl bi karaktere sahipsiniz anlamıyorumki. sen kolaymı sanıyosun yüzlerce insanın sorumluluğunu almayı ? en ufak hatanda o yüzlerce insan ve kendi canın yok oluyo. böyle bir meslek bizimkisi basite indirgeme !!
ceko ~ 8 yıl önce
çok pilotçuk tanıdım kafa o kadar da fazla çalışmıyor...biraz çalışsın yeterli..lise mezunu yeterli..nasıl inğilizceyi katlettiklerini hep beraber görüyoruz...topu topu kaç kelime konuştukları malum...öyle abartmayın amerikada maymun bile uçak kullandı....
cekoya ~ 8 yıl önce
bir toplu iğne derken?lubitz gibi çakarım uçağa diyosun?sizin o kokpitte ne işiniz var?bu ego ile son derece tehlikelisiniz siz.
Haha ~ 8 yıl önce
Bunu oraya yazdiran ezik vatandas, amma icerlemissin he pilotlugu. Olm bu kadar kompleks yapma lan, belki ruyanda bir gun sen de pilotluk yaparsin, tasit surucusu ney yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gösterişmiş ~ 8 yıl önce
Burada egodur odur budur dersiniz, o uçağa binince de İngiliz kraliyet ailesi mensubu gibi triplere girersiniz. Gören de dünyanın en alçak gönüllü milleti sanar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kac tane ~ 8 yıl önce
Ingiliz ailesinden birini gordun hayatinda sen?
Gunah ~ 8 yıl önce
Gunaha girmek istiyorsan gel buradaki 160 kusur yorumu oku.. Insanin icini curutuyorsunuz be! Islam ulkesi vatandasinin ic dunyasina bakin. Hem de Ramazan ayinda. Hic mi ic huzurunuz yok? Hic mi mutlu degilsiniz de buralara bu yorumlari atabiliyorsunuz. Allah islah etsin.
gösterişmiş ~ 8 yıl önce
Haklısın yanlış yazmışım,Türk kraliyet ailesi yazacaktım. Türk kraliyet ailesinden baya gördüm çünkü. Özür dilerim sayın alçakgönüllü halk adamı.
millet ~ 8 yıl önce
milletle bu kadar sorununuz varsa neden gidip başka şirkette çalışmıyorsunuz?
,, ~ 8 yıl önce
aslinda konu cok sacma yerlere geldi ama bizde ego sorunu var orasi kesin.. adamlar o yaziyi hangi dusunceyle yazdi bilmiyorum ama burda pilot olamamis veya kabine girememis kendini bilmez modellere gun dogmus orasi kesin :)) gencler fena para aliyoruz kudurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bom ~ 8 yıl önce
ama gerekli vitamini alamıyorsunuz.
FIRST OFFICER ~ 8 yıl önce
Besmelesiz mesleklerimizi ağzınıza almayın çarpılırsınız, hiçbiriniz bir pilot , bir kabin memuru, bir teknisyen etmezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo first ~ 8 yıl önce
böyle kafaların olduğu bir yerde etmemek daha hayırlısı koçum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000