21 Nisan 2011, Perşembe 11:00:08

TARKİM'DEN GAU ÇIKARMASI

Tarkim Uçuş Okulu'nun üniversitelerde yaptığı tanıtım toplantıları serisinde en son toplantı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Girne Amerikan Üniversitesi'nde yapıldı. Panelde konuşan Kaptan pilot Oymak, pilot adaylarına tavsiyelerde bulundu.
  • Tebrik ediyorum. Mutlaka ticari amaç vardır, ancak sivil havacılıkta eğitim, fırsat, sonuç.... Bunun için de tanıtmak, anlatmak, yorulmak lazım. Siz bunu çok iyi yapıyorsunuz. Pırıl pırıl hocalarınız var. Üniversitelerdeki tanıtımlarınızı yakınen takip ediyorum. Hepsi çok başarılı. Sermet hocam ayrıca tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin. Uluslararası alanda da başarılarının devamını dilerim. TARKİM YOLA DEVAM....
  • TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN PROBLEMLER BİTTİ TARKİM Mİ KALDI?HANGİ HAMLEYİ YAPSA ÇİRKEF ATILMAYA ÇALIŞILIYOR, AYIP!BEN TARKİMDE FERHAT ARACILIĞIYLA BÜTÜN MAĞDURİYETİMİ GİDERDİM ALLAHA ŞÜKÜR.YAŞADIĞIMI BİLİRİM, GERİSİ BOŞ.
  • Çok uğraşılıyor bu isimle, ama ateş olmayan yerden duman tütmezmiş. Öğrenci öğretmen derslik vs. kalitesini bırakın. Mentalite kötü. Pilotları sevmeyen bir müdür ve yardımcı kardeşi... Bunlar nasıl pilot yetiştirebilir ki. Hüseyin Oymak'a da helal olsun... Bir bedava bilete USA'da bile TARKİM bayrağı sallandırır. Küçük çıkarlar için önemli hataları örtmeyin. Bu okul kapanmalı.
  • çekemeyenler gidin başka işle uğraşın. TARKİM TARKİM TARKİM...
  • Hoca kalitesi başlıklı yoruma aynen katılıyorum. Ben de TARKİM'li öğrenciyim. 14 dersin sadece 6 sına pilotlar giriyor. Yani yarısından fazlasına doktor, meteorolog, dispatcher, kuleci, teknik eleman ve uçak mühendisleri girer. TARKİM'de bomba gibi genç hocalar var. Doktor hem pilot hem cerrah, meteorologlar desen çok tecrübeli. 4 tane teknik ders var ki en çok bunlarda zorlanılıyor, bu dersleri konuya hakim biri anlatırsa rahat edilir. 1 ODTü'lü 1 de İTÜ'lü uçak mühendisi hoca var. Baş başa verseler uçak bile yaparlar. Sermet hocam seneye Amerika'ya yüksek lisans bursu kazanmış. Amerika-CalTech kaptı adamı, birileri daha burda hocaların kalitesinden bahsediyo, uyanın uyanın ...
  • Ferhat beyin pilot olarak işe giremeyen mezunlarımızdan bazılarına yer dersi öğretmenliği imkanı sağlıyoruz sözünü belli oluyo şimdi yer dersi öğretmenlerinizin kalitesinin niye böyle olduğu diyen arkadaş hiç konuyla ilgisiz galiba. Hava yollarında uçan pilot demek 1.sınıf insan da diğerleri 2.sınıf mı? Konuşmayı beceremeyen, insan ilişkisi sıfır bir süre kaptan var ama işini iyi yapıyor, gayet iyi uçuyor. Pilot olmayıp insan ilişkisi iyi olan, formasyon bilgisi olan, öğrenci psikolojisini anlayan çok kral hocalar var. Herşey pilotluk mu yani?
  • İşi bilen bilmeyen herkes eleştiriyo da, hiç kimse bi düşünüyo mu, bu okullar niye, neden seçilmiş? Birisi demiş ki İTÜ'yü kandıramazlar tabi gider GAU da sunum yaparlar diye. Bu arkadaş bilmiyor demek ki Tarkim sunum işine İTÜ de başladı ve en yoğun katılım da orada oldu. Türkiye'de kimse kanmaz tabi onlara bu yüzden Kıbrıs'a gittiler demişler, 2. sunum da AREL üni. İstanbulda oldu. 3.sünü de yurtdışında yapmaları güç ve kapasite gösterisi bir yerde. Merakla takip ediyorum devamını. Durmak yok TARKİM, devam........
  • Yetmez mi yorumunun üstüne yorum yapıp THY'de yada başka yerde okuyan bütün pilotları töhmet altında bırakan kişi, demek ki GAU'den de olsan ITU'den de olsan illaki bir torpil lazım. Madem öyle, kimse zorlamasın arkadaş, buradaki yakınmalar hükümet düşürmeyecek nasıl olsa. Bu arada GAU' nün akademik kadrosu mu değişti, ben mi başka yerde okuyorum(!)?
  • oymak kaptanında olduğu o seminere katılmak isterdim doğrusu.gerçekten çok tecrübeli bir kaptan.. tebrikler Tarkim ailesine..
  • BEN TARKİMDE ALDIM EĞİTİMİ ÇOKTA HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTİRİDİM,DİĞER ARKADAŞLARIM HALA BİTİREMEDİ EĞİTİMLERİNİ,PARALARI BATTI BAŞKA OKULLARDA REZİL OLDULAR EVLERİNİ SATTILAR.TARKİM BUGÜNLÜK DÜŞÜNÜP HAREKET ETMİYO İLERİYE DÖNÜK PLANLAR GİRİŞİMLER YAPIYOR.BENCE ŞU ZAMANDA TARKİMDE EĞİTİMLERE BAŞLACAK OLANLAR BU İMKANLAR SAĞLANDIĞI İÇİN ÇOK ŞANSLI..GERÇEKTEN TEBRİKLER TARKİM..

Girne Amerikan Üniversitesi  Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak İTÜ Uçak Mühendisi ve Tarkim çalışanı Sermet Şahaner, Tarkim Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Bayındır ve Pegasus Havayolları Kaptan Pilotu Hüseyin Oymak katıldı. Toplantıda ilk konuşmacı olan Sermet Şahaner sivil havacılık sektörünün geçmişi, bugünü ve geleceği ile ilgili bilgi paylaştı ve sektörün gelişimi ile ilgili istatistiklerle bu konuları pekiştirdi. Sonrasında kürsüyü alan Ferhat Bayındır ise Tarkim Havacılık'ın faaliyet alanları, tesisleri, uçakları ve eğitim sistemi ile ilgili konuştu. Son olarak kürsüye çıkan Kaptan Pilot Hüseyin Oymak ise hem ATPL eğitimi hem de pilotlukla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşırken 17 senelik havayolu pilotluğu kariyerine dayanarak dinleyicilere tavsiyelerde bulundu.

Toplantıya yaklaşık 50 kişi katılırken, yabancı öğrencilerin sayısının da az olmadığı göze çarptı. ATPL eğitimi ve Tarkim Uçuş Okulu'nun çalışmalarının anlatımından sonra soru cevap kısmına geçildi. Dinleyiciler arasında bu camiayla ilk defa tanışanlar olduğu gibi havacılık ve pilotajla ilgili kişiler de olması sonucunda ilginç sorular da ortaya atıldı.

"İşsiz pilotların özellikleri yetersiz"

Tarkim Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Bayındır, "Bazı forumlarda okumuş olabilirsiniz veya bazı yerlerden duymuş olabilirsiniz, 'Pilotajı bitirdim, evde oturuyorum ve beni hiç kimse işe almıyor. Nasıl pilot açığı var?' Bu bahsettiğimiz kriterlerdeki kişiler THY gibi Pegasus gibi şirketlere başvurularda bulunmuş ama özellikleri bu şirketlerde çalışmaya yetmediği için evde oturuyor olabilirler. İngilizce seviyeleri yeterli olmayabilir, simulatörde yetersiz olabilir, psikomotor veya DLR testinde başarısız olmuş olabilir. Bunun da çıkış yolu özel jetlerde uçmak, uçuş öğretmenliği yapmak, ve pilotajın sadece büyük gövdeli uçakları uçurmakla ilgili olmadığını göz önünde bulundurarak diğer alanlarda çalışmak. Bizim 7 tane jet uçağımız var ve öğrencilerimizden beğendiklerimizi, uygun gördüklerimizi kendi bünyemizde istihdam ediyoruz” dedi.

"Monoton bir hayatı sevmeyen her kişi pilot olmalıdır"

Hava Kuvvetleri'nden ayrıldıktan sonra çok sayıda askeri pilot gibi sivil havacılığa geçiş yapan ve 17 senedir havayolu pilotu olarak çalışan Kaptan Pilot Hüseyin Oymak, pilotlukta zamanın çok hızlı ilerlediğini ve çoğunlukla zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığını belirtti. "Cazip olan nedir acaba, bu soruyu ben sizin için yanıtlayayım... Monoton bir hayatı sevmeyen her kişi bence pilot olmalıdır" diye konuşan Oymak, konuşmasının devamında gündemdeki önemli konulara da değindi.

Türkiye'de 500'e yakın yabancı kaptan uçuyor

Kaptan Oymak Türkiye'de günümüzde varolan ve ilerleyen yıllarda oluşacak olan pilot ihtiyacından bahsederek "Şu anda Türk Hava Yolları'nda 240 tane, Pegasus Hava Yollarında 86 tane, Atlas’te 70'e yakın yabancı pilot uçuyor ki buna SunExpress'i de Onur Hava Yolları'nı da katabiliriz. Türkiye'de yaklaşık olarak 500'e yakın yabancı pilot uçuyor. Bu da ihtiyaç olduğunu gösteriyor. " dedi.

Kaptan Oymak pilotluk için artık lise mezunu olmanın yeterli olmadığını ve THY başta olmak üzere çok sayıda yerli taşıyıcının üniversite mezunu olmayan pilotları kabul etmediğine değindi.  "Bugün lise mezunu bir pilot adayına bir şeyler anlatmak, izah etmek çok zor. Üniversite bitirmiş arkadaşlara daha rahat anlatılıyor ve kavrama kapasitesi daha çok artıyor" diye konuşmasını noktalandırdı.







TARKİM'DEN GAU ÇIKARMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrik ediyorum. Mutlaka ticari amaç vardır, ancak sivil havacılıkta eğitim, fırsat, sonuç.... Bunun için de tanıtmak, anlatmak, yorulmak lazım. Siz bunu çok iyi yapıyorsunuz. Pırıl pırıl hocalarınız var. Üniversitelerdeki tanıtımlarınızı yakınen takip ediyorum. Hepsi çok başarılı. Sermet hocam ayrıca tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin. Uluslararası alanda da başarılarının devamını dilerim. TARKİM YOLA DEVAM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN PROBLEMLER BİTTİ TARKİM Mİ KALDI?HANGİ HAMLEYİ YAPSA ÇİRKEF ATILMAYA ÇALIŞILIYOR, AYIP!BEN TARKİMDE FERHAT ARACILIĞIYLA BÜTÜN MAĞDURİYETİMİ GİDERDİM ALLAHA ŞÜKÜR.YAŞADIĞIMI BİLİRİM, GERİSİ BOŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok uğraşılıyor bu isimle, ama ateş olmayan yerden duman tütmezmiş. Öğrenci öğretmen derslik vs. kalitesini bırakın. Mentalite kötü. Pilotları sevmeyen bir müdür ve yardımcı kardeşi... Bunlar nasıl pilot yetiştirebilir ki. Hüseyin Oymak'a da helal olsun... Bir bedava bilete USA'da bile TARKİM bayrağı sallandırır. Küçük çıkarlar için önemli hataları örtmeyin. Bu okul kapanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çekemeyenler gidin başka işle uğraşın. TARKİM TARKİM TARKİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hoca kalitesi başlıklı yoruma aynen katılıyorum. Ben de TARKİM'li öğrenciyim. 14 dersin sadece 6 sına pilotlar giriyor. Yani yarısından fazlasına doktor, meteorolog, dispatcher, kuleci, teknik eleman ve uçak mühendisleri girer. TARKİM'de bomba gibi genç hocalar var. Doktor hem pilot hem cerrah, meteorologlar desen çok tecrübeli. 4 tane teknik ders var ki en çok bunlarda zorlanılıyor, bu dersleri konuya hakim biri anlatırsa rahat edilir. 1 ODTü'lü 1 de İTÜ'lü uçak mühendisi hoca var. Baş başa verseler uçak bile yaparlar. Sermet hocam seneye Amerika'ya yüksek lisans bursu kazanmış. Amerika-CalTech kaptı adamı, birileri daha burda hocaların kalitesinden bahsediyo, uyanın uyanın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ferhat beyin pilot olarak işe giremeyen mezunlarımızdan bazılarına yer dersi öğretmenliği imkanı sağlıyoruz sözünü belli oluyo şimdi yer dersi öğretmenlerinizin kalitesinin niye böyle olduğu diyen arkadaş hiç konuyla ilgisiz galiba. Hava yollarında uçan pilot demek 1.sınıf insan da diğerleri 2.sınıf mı? Konuşmayı beceremeyen, insan ilişkisi sıfır bir süre kaptan var ama işini iyi yapıyor, gayet iyi uçuyor. Pilot olmayıp insan ilişkisi iyi olan, formasyon bilgisi olan, öğrenci psikolojisini anlayan çok kral hocalar var. Herşey pilotluk mu yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşi bilen bilmeyen herkes eleştiriyo da, hiç kimse bi düşünüyo mu, bu okullar niye, neden seçilmiş? Birisi demiş ki İTÜ'yü kandıramazlar tabi gider GAU da sunum yaparlar diye. Bu arkadaş bilmiyor demek ki Tarkim sunum işine İTÜ de başladı ve en yoğun katılım da orada oldu. Türkiye'de kimse kanmaz tabi onlara bu yüzden Kıbrıs'a gittiler demişler, 2. sunum da AREL üni. İstanbulda oldu. 3.sünü de yurtdışında yapmaları güç ve kapasite gösterisi bir yerde. Merakla takip ediyorum devamını. Durmak yok TARKİM, devam........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yetmez mi yorumunun üstüne yorum yapıp THY'de yada başka yerde okuyan bütün pilotları töhmet altında bırakan kişi, demek ki GAU'den de olsan ITU'den de olsan illaki bir torpil lazım. Madem öyle, kimse zorlamasın arkadaş, buradaki yakınmalar hükümet düşürmeyecek nasıl olsa. Bu arada GAU' nün akademik kadrosu mu değişti, ben mi başka yerde okuyorum(!)?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oymak kaptanında olduğu o seminere katılmak isterdim doğrusu.gerçekten çok tecrübeli bir kaptan.. tebrikler Tarkim ailesine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BEN TARKİMDE ALDIM EĞİTİMİ ÇOKTA HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTİRİDİM,DİĞER ARKADAŞLARIM HALA BİTİREMEDİ EĞİTİMLERİNİ,PARALARI BATTI BAŞKA OKULLARDA REZİL OLDULAR EVLERİNİ SATTILAR.TARKİM BUGÜNLÜK DÜŞÜNÜP HAREKET ETMİYO İLERİYE DÖNÜK PLANLAR GİRİŞİMLER YAPIYOR.BENCE ŞU ZAMANDA TARKİMDE EĞİTİMLERE BAŞLACAK OLANLAR BU İMKANLAR SAĞLANDIĞI İÇİN ÇOK ŞANSLI..GERÇEKTEN TEBRİKLER TARKİM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000