29 Mayıs 2012, Salı 15:15:47

TALPA: "HUKUK ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİN"

TALPA’dan THY çalışanlarının eylemine destek geldi. Dernek bir açıklamayla grevin en doğal insan hakkı olduğunu vurgularken, üyelerinin hukuki çerçevede davranmalarını istedi.
  • arkadaşlar ! grev yapılır ama hukuk çerçevesinde.. hepimiz bu yasa tasarısının karşısındayız haklarımızı istiyoruz ama dikkat edin sendika bizi topun önüne koyup kandırıyor gencecik insanları ! grev kararı hukuk çerçevesinde alınır , kafana göre ben bugün işe gitmeyeceğim diye alınmaz. haklı bile olsak haksız duruma düşeriz.. Sendika bu işi başta bitirecekti ama olay bu noktaya geldi. Kardeşim de Yurtdışında sınavını kaçırıyordu son dakika yetişti.. yoksa 2 senesi boşa gidecekti.. yolcuları mağdur etmeden hakkımızı arayalım.
  • naritaya hala 77 ler mi ucuyo??orda bı nagazakı dıe dıspecer vardı ..ne guzel dıspec ederdı yaa..hey gıdı narıta..kac mılden ınıs takımı cıkarırdık mılletın kafaya buz dusurmeyelım dıye..
  • Talpadan geç kalınmış bir açıklama..şimdiye kadar ne ise yaramış ki sünnet düğünlerine çelenk gondermekten başka..dün neredeydi diye sormak isterim yasal zeminden çıkmalarının sebebi zaten yasal hakları olan grev haklarının ellerinden alınacak olması we ses getirmeye çalışan onca insanın elinde eylem yapmak protesto etmek dısında banka bı seçenek olmaması..talpa çalışanlarla weya üyeleriyle bu kadar yakından ilgileniyor olsaydı eğer 23.mayis basın açıklaması yapıldığı gün yada Atilay Aycin ulusal TV'de konuşma yaptıgı gün grev yasağı kararının mecliste görüşülmeye başlandığını haber aldığımızda eylem yapılacak demişti..çok daha onceden devreye girmeliydi. Sadece aidat toplamakla dernek olunmaz..
  • Bir damla vicdanı olan herkes, kokpitte dahil, bu arkadaslarımızı korumak için elinden geleni yapar,
  • Yerinde bir tavır, tebrikler...
  • bir hava trafik kontrolörü olarak pilot arkadaşlarımın bu duruşunu sonuna kadar destekliyorum.
  • darbe gibi ani grev yüzünden işim aksadı mağdurum sizce ben de mi grev yapmalıyım. önce grevin nasıl yapılacağını öğrenin sonra hep beraber hakkınızı ve hakkımızı savunalım. ama siz sadece kendini düşünüyorsunuz. hiçbir suçu günahı olmayan bu kadar mağdur yolcu size hakkını helal edecek mi sizce?
  • Kolpa ve Ka2 .... Müthişş
  • Kabin ekiplerinin dik duruşunu takdiir ediyorum
  • Yaziklar olsun diyorum bugun ucan tum pilotlara,artik size saygi duymuyoruz.biliniz ki bundan sonra her gordugumzde yuzunuze olmasada icimizden k*f*r ediyor olucsz size, brifing yaparken her ne kadar sizi dinliyor olsakta icimizden " adam misin da konusuyosun" diycez.artik ciddiye almiyoruz sizi.paranin esiri olmussunuz.korkaklikta uzaysiniz hepiniz.yaziklar olsun.

İşte TALPA'dan yapılan o açıklama;

"Basına ve Kamuoyuna;
Hava işkolunda grev yasağını içeren kanun teklifi ilk olarak 11 Mayıs 2012 tarihinde meclis alt komisyonundan geçerek bugün meclis gündemine gelmiş bulunuyor.  Hava iş kolunda grev yasağı getiren bu kanun teklifi yasallaşması halinde TBMM dünyanın hiçbir demokratik uygulamasında görülmemiş bir karara imza atmış olacaktır. Grev hakkı en temel vatandaşlık haklarından olup, anayasanın 90. maddesiyle de teminat altına alınmıştır.  Grev hakkı sadece ulusal değil Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır.  Grevi yasaklama girişimi başta İLO’nun 87 ve 98 sayılı sözleşmeleri olmak üzere, Avrupa sosyal şartı, BM ekonomik/sosyal/kültürel haklar sözleşmesine de aykırıdır.

TALPA olarak havacılık işkolunda çalışanların grev hakkını elinden alan bu yasa tasarısına karşı ECA ve IFALPA gibi tüm üst örgütlerimizi de devreye sokmuş bulunmaktayız.

Bu konuda, Hava-İş Sendikası’nın kanun teklifi ile ilgili hassasiyetini anlıyor ve yasal zeminde kalma kaydı ile destekliyoruz.

Ancak; içinde bulunduğumuz süreçte salık verilen uygulamanın üyelerimize zarar vereceği endişesini taşıyor ve meslektaşlarımızın sağduyulu davranarak hukuk çerçevesinde hareket etmelerini tavsiye ediyoruz.  

Bu süreci yine hukuk çerçevesinde değerlendirip takip etmekte ve üyelerimizin zarar görmemesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.  

Uçuş güvenliğini riske atmamak kaydıyla,  kararları ne olursa olsun, tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu havacılık işkolu çalışanlarına ve kamuoyuna duyururuz.

TALPA ( Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Yönetim Kurulu)

TALPA: "HUKUK ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

amir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar ! grev yapılır ama hukuk çerçevesinde.. hepimiz bu yasa tasarısının karşısındayız haklarımızı istiyoruz ama dikkat edin sendika bizi topun önüne koyup kandırıyor gencecik insanları ! grev kararı hukuk çerçevesinde alınır , kafana göre ben bugün işe gitmeyeceğim diye alınmaz. haklı bile olsak haksız duruma düşeriz.. Sendika bu işi başta bitirecekti ama olay bu noktaya geldi. Kardeşim de Yurtdışında sınavını kaçırıyordu son dakika yetişti.. yoksa 2 senesi boşa gidecekti.. yolcuları mağdur etmeden hakkımızı arayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
narita ~ 12 yıl önce
naritaya hala 77 ler mi ucuyo??orda bı nagazakı dıe dıspecer vardı ..ne guzel dıspec ederdı yaa..hey gıdı narıta..kac mılden ınıs takımı cıkarırdık mılletın kafaya buz dusurmeyelım dıye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölmeyiz ki,, ~ 12 yıl önce
Talpadan geç kalınmış bir açıklama..şimdiye kadar ne ise yaramış ki sünnet düğünlerine çelenk gondermekten başka..dün neredeydi diye sormak isterim yasal zeminden çıkmalarının sebebi zaten yasal hakları olan grev haklarının ellerinden alınacak olması we ses getirmeye çalışan onca insanın elinde eylem yapmak protesto etmek dısında banka bı seçenek olmaması..talpa çalışanlarla weya üyeleriyle bu kadar yakından ilgileniyor olsaydı eğer 23.mayis basın açıklaması yapıldığı gün yada Atilay Aycin ulusal TV'de konuşma yaptıgı gün grev yasağı kararının mecliste görüşülmeye başlandığını haber aldığımızda eylem yapılacak demişti..çok daha onceden devreye girmeliydi. Sadece aidat toplamakla dernek olunmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vicdan ~ 12 yıl önce
Bir damla vicdanı olan herkes, kokpitte dahil, bu arkadaslarımızı korumak için elinden geleni yapar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yerinde bir tavır, tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 12 yıl önce
bir hava trafik kontrolörü olarak pilot arkadaşlarımın bu duruşunu sonuna kadar destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuyum mağdurum ~ 12 yıl önce
darbe gibi ani grev yüzünden işim aksadı mağdurum sizce ben de mi grev yapmalıyım. önce grevin nasıl yapılacağını öğrenin sonra hep beraber hakkınızı ve hakkımızı savunalım. ama siz sadece kendini düşünüyorsunuz. hiçbir suçu günahı olmayan bu kadar mağdur yolcu size hakkını helal edecek mi sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Kolpa ve Ka2 .... Müthişş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Kabin ekiplerinin dik duruşunu takdiir ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka2 ~ 12 yıl önce
Yaziklar olsun diyorum bugun ucan tum pilotlara,artik size saygi duymuyoruz.biliniz ki bundan sonra her gordugumzde yuzunuze olmasada icimizden k*f*r ediyor olucsz size, brifing yaparken her ne kadar sizi dinliyor olsakta icimizden " adam misin da konusuyosun" diycez.artik ciddiye almiyoruz sizi.paranin esiri olmussunuz.korkaklikta uzaysiniz hepiniz.yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000