27 Nisan 2010, Salı 12:09:08

TACİZCİ THY PİLOTU HOSTESİ İSYAN ETTİRDİ

THY’de görev yapan bir kabin memuru, uçuş sırasında bir pilot tarafından sürekli taciz edildiğini iddia etti. Genç kabin memuru, tacizle ilgili yaşadıklarını kurum içi mail sisteminden herkese duyurdu. Tacizci pilot işten atıldı.
  • BENDE BİR SENE HOSTES OLMAK İÇİN TANINMIŞ BIR SİRKETE BASVURU YAPMIŞITIM VE ORDAKI GEO BANA İĞRENÇ TEKLİFLERDE BULUNMUŞTU .. VE BEN BU İNSANI TERSLEYINCE BIR DAHA BU SİRKETE BAŞVURU YAPMA DEDİ.. AMA BEN BU INSANI ŞİKAYET EDEMEDIM MAALESEF. BU OLAYLARDAN SONRA HAKIKATEN BÖYLE İNSANLARI ŞİKAYET ETMEK GEREKİYORMUS . BENDE HOSTES ARKADASIMIZI KUTLUYORUM İYİ YAPMISSIN ARKADASIM ŞİKAYET ETMEKLE .. BÖYLE İNSANLARI Kİ THY GİBİ BİR ŞİRKETTE TUTMAMAK LAZIM .. SAYGILAR..
  • Yaklaşık 2 yıl önce de THY sağlık müdürü R.E. de kabin memuru işe alımları sırasında adaylara tacizde bulunmustu ama adaylar işe giriş aşamasında olduklarından yazılı beyan verememişlerdi, THY yöneticileri de kendi siyasal görüşlerinden olan doktoru koruyup kollamışlar bir türlü taciz lafını ağızlarına alamamışlardı........ Tacizci her meslekten olabiliyor..... ve iş akitlari fesh edilse bile yine bir yerlerde iş bulup devam ediyorlar, tacizci doktoru da sağlık bakanlığı kaptı.....
  • bu tarz olaylar bayadır devam ediyo arkadaşlar yazışma formuna yazdılarda ne oldu en iyisini yaptı hiç olmazsa herkes duydu neyin ne oldugu görüldü bndan sonra umarım herkes aygaını denk alır umarım kabin hizmetler müdürü de bişeyler yapar artık hiç bişeden haberi olmadan oturmakla olmuyo bu işler...
  • haklısın arkadaşım erkek hostesleride gaziantep te gördük .hostes bulamayınca erkegine mi sulanmıştı
  • ya bir kadının hırsından dolayı olduysa bu olay o zaman o pilotun ailesi yada arkadaşları arasındaki durumu ne olucak sen yıllarca oku çalış çabala bir gün sizden intikam almak isteyen biri belki bu işini yapmadıgı için kaptan tarafından rapor edilen biriyse .... kaptanlar tarafından rapor edilen ekiplerin savunmalarını okuyun öncelikle kaptan bize kötü davrandı uçuş motivasyonumuzu bozdu o onu yaptı bu bunu yaptı ama kendisi hiç hata yapmadı şeklindedir.kendinizi birde kaptanın yerine koyup iftiraya ugradıgınızı düşünün
  • tüm THY ekibi otellerinde kamerayla izlensin özel yolcular sokun uçaga ekipleri izlesin ekiplere zührevi kontroller yapılsın bu arada kabin memuru e mail atmış genel siteye diyorlar peki bu memurun üst makamı yokmuymuş neden bunlara şikayet etmemiş demekki kimse bu kuruma güvenmiyor o üst makam da görevinden alınsın....
  • e oldu olacak toplumu sana kazandıralım normal çocuk psikolojide normal insan yoktur bilirsin :)
  • bizde iki steward ın gaziantepte neler yaşadıgını unutmadık :) birde kızları bize emanet edin demezlermi :) haaa bide sao paolo olay vardı dimi......
  • hahaha ne adamlarsınız yaa.erkek kabin amirlerimizi de biliyoruz.arkadan kızı cagırıp bizi arkaya attıkları günleri de gördük.neymiş kokpite kız bakıcakmıs.yalaaann koca bir yalan.kıza orda YAZACAK kabin amirimiz tüm amacı o,kac kere yasadım bunu,bana da gaz verıyor aklı sıra :))"arkada sana ihtiyac var kocumm orayı sen toparlayıver ben de bu kızla ugrasıcam bütün ucus uff puff ".bizi arkaya atıyor camuru da kokpite atıyor.burdan da martaval okuyor.cookk komik bir toplumuz biz yaaa :)))
  • HAKLISIN ARKADAŞIM. KABİN AMİRİ ERKEK KABİN AMİRİ OLAYDI BUNLAR OLMAZDI. ONUN İÇİN BÜTÜN AMİRLER ERKEK OLMALI.

Türk Hava Yolları’nda 10 aylık kabin memuru, bir pilotun tacizlerine daha fazla dayanamayınca çığlığını bütün çalışanlara yolladığı e posta ile duyurdu.

“Bir kaptanımızın bana yaptıklarını tek tek anlatacağım çünkü sizin kızınız veya eşinizin başına bu olaylar gelse ne yapardınız bilmek istiyorum” diyerek çalışma arkadaşlarına seslenen genç kabin memuru, kendisine yapılan tacizin başka kabin memurlarına yapıldığını da belirtiyor.

KOKPİTTE MASAJ İSTEDİ

Adı gizli tutulan kabin memuru yaşadığı taciz olayını şöyle anlatıyor:

“Bundan 2-3 ay önce uçuş için alana geldim. Bir dış hat seferinden sonra İzmir’e geldik. Hepsinde aynı kaptanımız vardı. Önce uçakta adımı sorup bana, ‘sen önde misin’ dedi. Bana, ‘çok iyi aferin çayımı kahvemi hep sen getir’ dedi. Çay kahveyi nasıl içersiniz diye sormaya gittiğimde, ‘sen parmağını koy öyle içerim’ dedi. Ben anlamadım. Kendisi bana dönerek ‘şeker sensin’ dedi. Dışarı çıktım. Amirimize anlattım. O da bana ‘tarzı biraz garip’ deyip ‘fazla konuşma’ dedi. Kalkıştan sonra içeri girdim. Bana ‘şekerim hoş geldin’ dedi ve sonra omzunun ağrıdığını masaj yapmamı istediğini söyledi. Ben de ‘kaptanım amirimi çağırayım o baksın’ dediğimde, çok nazlandığımı kaptan ne derse onu yapmam gerektiğini söyledi. ‘Biraz sıksan iyi gelir’ dedi.

Henüz göreve yeni başlayan genç kabin memuru, kaptan pilotun ısrarlı davranışlarının sürdüğünü, sözlü tacizlerin fiziki tacize döndüğünü anlatıyor.

‘ÇÖP ŞİŞ YER, KORDON’A AKARIZ’

“Dışarı çıktım ve amirim beni uçağın arka bölümüne servise yolladı. Servisin sonunda önlüğümü önde değiştirirken kaptanımız kokpitten çıkarak acil çıkış kapısının önünde beni sıkıştırdı. Çok güzel koktuğumu söyledi. Boynumdan koklamak için üstüme geldi. Bende aradan sıyrılarak kaçtım. Gömlekle kabine çıktım. Çok korkmuştum. Durumu amirimize anlattım. Beni arkaya gönderdi. Kaptanımız arkayı arayarak beni öne çağırdı. Ben işim olduğunu söyledim. Bana ‘sana gel dedim o kadar’ deyip telefonu kapattı. Öne geldim. Amirimiz içeri geçmemi kaptanımızın sarkması durumunda terslememin işe yarayacağını belirtti. İçeri girdim. Beni oturttu. Bana nerde oturduğumu, yatıda ne yapacağımı sordu. Bende yatıda dinleneceğimi yemeğe çıkmayacağımı söyledim. Bana ‘çöp şişci var gel, oradan Kordon’a akarız’ dedi. Ben de teşekkür ettim, gelemeyeceğimi söyledim. Allah’tan iniş başlamıştı ve ısrar edemeden dışarı kaçtım.”

ETEĞİNİN ALTINA KOKU SIKTI

E.G isimli kaptan pilotun, uçak indikten sonra çöp poşetini takması için kendisini çağırdığını anlatan taciz mağduru genç kabin memuru, o anı ise şu sözlerle aktarıyor:

“Yerde iken kaptanımız kokpite çöp poşeti takmamı söyledi. Tam poşeti takarken koltuğunu arkaya iterek beni sıkıştırdı. Ardından yine zor kaçtım. Daha sonra air fresh’i alarak benim eteğim altında doğru tutarak sıktı. ‘Güzel koksun iyi olur’ dedi

Hostes, yemek teklifini geri çevirdiği için kaptan pilotun kendilerini yolculara ters davranmakla ve izinsiz dışarı çıkmakla suçladığını da anlatıyor.

“ Amirimiz beni arkaya yollayıp arkada bağlanacağımı söyledi ve bir erkek arkadaşımızı öne aldı. Dönüşte kaptanımız ve amirimizin suratı beş karıştı. Otele geldikten sonra kaptanımız ‘bana yemek sözün var unutma’ dedi.  Bende çıkmayacağımı belirttim. Arkadaşlarım bir saat sonra beni arayıp dışarı yemeğe çağırdılar. Aşağı indiğimizde kaptanımız lobide oturuyordu. ‘Çıkmayacaktın bu ne peki?’ dedi. Ben ve arkadaşlarım çok şaşırmıştık. Kaptanımız sanki orda bizi bekliyordu. Bende kararımı değiştirdiğimi arkadaşlar arayınca karar verdiğimi söyledim. Kaptanımız ‘kime haber verdiniz dışarı çıktınız?’ dedi. Biz de amirimizin haberinin olduğunu söyledik. Kaptanımızla sanki davet bekler gibi bize bakıyordu. Kaptanımıza saygılı bir şekilde ‘iyi akşamlar’ deyip çıktık.  Ertesi gün kaptanımız bizi geç indiğimizden tutun da yolcuya ters davranıyorsunuz dâhil her şeyle suçladı.”

Genç kabin memuru şikayet mektubunu şu sözlerle tamamladı:

“Şimdi büyüklerime amirlerime kaptanlarımıza soruyorum. Airbus 320 kaptanımız E.G’nin yaptığı ne kadar doğrudur? Ben artık kendisini koridorda dahi görünce korkuyorum. Ben sadece namusumla para kazanmayı düşünüyorum.Lütfen bu kaptanımızla konuşun lütfen…”

Genç kabin memurunun bu mektubu sonrası THY yönetimi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonucu kaptan pilot E.G’nin işine son verildi. E.G’nin şu anda özel bir havayolu şirketinde görev yaptığı kaydedildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

TACİZCİ THY PİLOTU HOSTESİ İSYAN ETTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (187)

Misafir ~ 14 yıl önce
BENDE BİR SENE HOSTES OLMAK İÇİN TANINMIŞ BIR SİRKETE BASVURU YAPMIŞITIM VE ORDAKI GEO BANA İĞRENÇ TEKLİFLERDE BULUNMUŞTU .. VE BEN BU İNSANI TERSLEYINCE BIR DAHA BU SİRKETE BAŞVURU YAPMA DEDİ.. AMA BEN BU INSANI ŞİKAYET EDEMEDIM MAALESEF. BU OLAYLARDAN SONRA HAKIKATEN BÖYLE İNSANLARI ŞİKAYET ETMEK GEREKİYORMUS . BENDE HOSTES ARKADASIMIZI KUTLUYORUM İYİ YAPMISSIN ARKADASIM ŞİKAYET ETMEKLE .. BÖYLE İNSANLARI Kİ THY GİBİ BİR ŞİRKETTE TUTMAMAK LAZIM .. SAYGILAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaklaşık 2 yıl önce de THY sağlık müdürü R.E. de kabin memuru işe alımları sırasında adaylara tacizde bulunmustu ama adaylar işe giriş aşamasında olduklarından yazılı beyan verememişlerdi, THY yöneticileri de kendi siyasal görüşlerinden olan doktoru koruyup kollamışlar bir türlü taciz lafını ağızlarına alamamışlardı........ Tacizci her meslekten olabiliyor..... ve iş akitlari fesh edilse bile yine bir yerlerde iş bulup devam ediyorlar, tacizci doktoru da sağlık bakanlığı kaptı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu tarz olaylar bayadır devam ediyo arkadaşlar yazışma formuna yazdılarda ne oldu en iyisini yaptı hiç olmazsa herkes duydu neyin ne oldugu görüldü bndan sonra umarım herkes aygaını denk alır umarım kabin hizmetler müdürü de bişeyler yapar artık hiç bişeden haberi olmadan oturmakla olmuyo bu işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haklısın arkadaşım erkek hostesleride gaziantep te gördük .hostes bulamayınca erkegine mi sulanmıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bir kadının hırsından dolayı olduysa bu olay o zaman o pilotun ailesi yada arkadaşları arasındaki durumu ne olucak sen yıllarca oku çalış çabala bir gün sizden intikam almak isteyen biri belki bu işini yapmadıgı için kaptan tarafından rapor edilen biriyse .... kaptanlar tarafından rapor edilen ekiplerin savunmalarını okuyun öncelikle kaptan bize kötü davrandı uçuş motivasyonumuzu bozdu o onu yaptı bu bunu yaptı ama kendisi hiç hata yapmadı şeklindedir.kendinizi birde kaptanın yerine koyup iftiraya ugradıgınızı düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tüm THY ekibi otellerinde kamerayla izlensin özel yolcular sokun uçaga ekipleri izlesin ekiplere zührevi kontroller yapılsın bu arada kabin memuru e mail atmış genel siteye diyorlar peki bu memurun üst makamı yokmuymuş neden bunlara şikayet etmemiş demekki kimse bu kuruma güvenmiyor o üst makam da görevinden alınsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
e oldu olacak toplumu sana kazandıralım normal çocuk psikolojide normal insan yoktur bilirsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizde iki steward ın gaziantepte neler yaşadıgını unutmadık :) birde kızları bize emanet edin demezlermi :) haaa bide sao paolo olay vardı dimi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hahaha ne adamlarsınız yaa.erkek kabin amirlerimizi de biliyoruz.arkadan kızı cagırıp bizi arkaya attıkları günleri de gördük.neymiş kokpite kız bakıcakmıs.yalaaann koca bir yalan.kıza orda YAZACAK kabin amirimiz tüm amacı o,kac kere yasadım bunu,bana da gaz verıyor aklı sıra :))"arkada sana ihtiyac var kocumm orayı sen toparlayıver ben de bu kızla ugrasıcam bütün ucus uff puff ".bizi arkaya atıyor camuru da kokpite atıyor.burdan da martaval okuyor.cookk komik bir toplumuz biz yaaa :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAKLISIN ARKADAŞIM. KABİN AMİRİ ERKEK KABİN AMİRİ OLAYDI BUNLAR OLMAZDI. ONUN İÇİN BÜTÜN AMİRLER ERKEK OLMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000