12 Aralık 2009, Cumartesi 09:26:53

"Suriye'ye yeni uçak seferleri düzenlenmeli"

Türkiye ve Suriye arasındaki vize uygulamasının kaldırılması, Suriye'den Türkiye'ye son iki ayda gerçekleşen ziyaret sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80'in üzerinde artış göstermesini sağladı...
  • evet hty-ist günde 3 hty-saw çarş ve pazar günlerine cekiliyor.Hatay şam olursa aboov Antakya'da adam kalmaz:D:D
  • lh nin 150-200km lik kisa mesafeli ucuslari var. yakin yerlerden insanlar frankfurt ve munih e getiriliyor oradan da dunyaya dagiliyor. neden izmitli isadami yarim saatte istanbula oradan da devam etmesin? tabii bunun icin 737-800 kaldirmiyor, 30-40 kisilik jetler kaldiriyor. neden olmasin
  • yok artık daha neler. mardin diyarbakır arası da istermisiniz?? nasıl olsa kara yoluyla çok kişi geçiyor diyarbakıra. yakında izmit iztanbul arası uçak seferleri de başlıycak :)
  • ŞAM-MARDİN ARASINDAN SEFER KONULURSA ÇOK İYİ OLUR.ZATEN KARA YOLU İLE BAYAĞI İNSAN GEÇİŞ YAPIYOR
  • Anladığım kadarıyle Hatay-Şam seferleride rağbet görebilir..Bu arada artan yolcu trafiğinden dolayı THY Hatay-İstanbul segerleri 24 Aralıkta günlük 3 sefere çıkartılıyor..
  • thy sabiha gökçen uçtugu yeni noktalarda oldukca memnun.saw suriye seferleri olsa yüksek doluluk yakalar.thy uçmasada pegasus veya sky aır uçmalı.

Türkiye ve Suriye arasındaki vize uygulamasının kaldırılması, Suriye'den Türkiye'ye son iki ayda gerçekleşen ziyaret sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80'in üzerinde artış göstermesini sağladı. Şam Kültür ve Tanıtma Ataşesi Vehip Özdemir,- "Suriye'ye yeni uçak seferleri düzenlenmeli." dedi.

Türkiye ve Suriye arasındaki vize uygulamasının kaldırılması ve son dönemde iki ülke arasında gittikçe gelişen ilişkilerin de etkisi ile Suriye'den Türkiye'ye son iki ayda gerçekleşen ziyaret sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80'in üzerinde artış gösterdiğini belirten Şam Kültür ve Tanıtma Ataşesi Vehip Özdemir, TurizmdeBuSabah'a özel açıklamalarda bulundu. Vehip Özdemir'in açıklamalarını dikkatinize sunuyoruz.

"Özellikle Suriye pazarı çerçevesinde bakıldığında artan turizm hareketliliğini karşılamak üzere mutlak surette hava yolu taşımacılığının yeniden ele alınması ve bu kapsamda Türk Hava Yolları'nın sefer sayıları ve uçuş noktalarının artırılması (özellikle Şam - Antalya seferi son derece önemli), bu firmanın yüksek fiyat politikasının yeniden değerlendirilmesi, bunun yanı sıra özel hava yollarının da Suriye pazarında faaliyet gösterebilmeleri için gerekli işlemlerin yerine getirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Türkiye ve Suriye arasındaki hava yolu taşımacılığına özel sektörün de dahil edilmesinin rekabeti arttıracak olması nedeniyle bu durum, hem hizmet kalitesini arttıracak hem de fiyatlarda tüketici lehine sonuçlar verecektir. Zira hali hazırda Suriye'den Türkiye'ye turist götüren seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin en büyük şikayeti, sefer sayısının azlığı ve bilet fiyatların yüksekliğidir. Bu durum Suriye'deki birçok tur operatörü ve seyahat acentesini farklı arayışlara yönlendirmektedir. Örneğin son dönemde artan talebi karşılamak üzere birçok tur operatörü ve seyahat acentesinin müşterilerini Hatay'a kadar karayolu ile götürdükleri ve bu şehrimizden ucuz iç hat bileti temin ederek hava yolu ile başta İstanbul olmak üzere seyahat ettirdikleri belirtilmektedir.

Konunun içinde bulunduğunuz turizm ve medya sektörünce değerlendirilmesi, konu ile ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması ve bu yönde bir kamuoyu oluşturulmasının, Suriye'den ülkemize yönelik turizm hareketinin artarak devam etmesi bakımından faydalı olacağı düşünülmektedir."

"Suriye'ye yeni uçak seferleri düzenlenmeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
evet hty-ist günde 3 hty-saw çarş ve pazar günlerine cekiliyor.Hatay şam olursa aboov Antakya'da adam kalmaz:D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lh nin 150-200km lik kisa mesafeli ucuslari var. yakin yerlerden insanlar frankfurt ve munih e getiriliyor oradan da dunyaya dagiliyor. neden izmitli isadami yarim saatte istanbula oradan da devam etmesin? tabii bunun icin 737-800 kaldirmiyor, 30-40 kisilik jetler kaldiriyor. neden olmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yok artık daha neler. mardin diyarbakır arası da istermisiniz?? nasıl olsa kara yoluyla çok kişi geçiyor diyarbakıra. yakında izmit iztanbul arası uçak seferleri de başlıycak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞAM-MARDİN ARASINDAN SEFER KONULURSA ÇOK İYİ OLUR.ZATEN KARA YOLU İLE BAYAĞI İNSAN GEÇİŞ YAPIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anladığım kadarıyle Hatay-Şam seferleride rağbet görebilir..Bu arada artan yolcu trafiğinden dolayı THY Hatay-İstanbul segerleri 24 Aralıkta günlük 3 sefere çıkartılıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy sabiha gökçen uçtugu yeni noktalarda oldukca memnun.saw suriye seferleri olsa yüksek doluluk yakalar.thy uçmasada pegasus veya sky aır uçmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000