29 Mart 2012, Perşembe 10:50:41

SURİYE ADIMI THY'YE PAHALIYA MAL OLDU

Suriye’ye uçmama kararı THY'ye Ortadoğu’nun yüzde 10’una mal olacak
  • hissedar galiba, hissesini almış, boş boş konuşuyor, diktatörleşen bir Türkiye'yi övüyorsa, gideceği adres Esad'ın Suriye'sidir..
  • sanki sirketin ettigi zarar 5 tl den kar zarar kardesmis hangi matematik te yaziyor kardes diye bos bos konusup yazmayin bosuna bilip bilmezden tuturmususnuz kar zarar kardesmis
  • zarara yeni bir bahane daha,
  • Ne kadar sacmalamissin belki sen bile farkindasin.Ticarette kar da zarar da kardestir ilk once bunu ogren.Sonra insanlarin caninin riske atilamayacagini ogren.Sonra THY'den baska kac havayolu ucusunu durdurdu onu ogren.Sonra SSK zarar etmeye ne zaman kimin doneminde baslamis onu ogren.Sonra alt alta topla Tandogan meydanina kac kisi gelmis Sali gunu onu say.Senin savundugun adami kimse ciddiye almiyor efendi senide kimse ciddiye almaz.Artik senin ozlemini cektigin kapali Turkiye yok hukmeden Turkiye var.Ama bosver siz anlamazsiniz cunku deveye hendegi atlatmayi birak inglizce bile ogrettim ama sizin gibi ayni torna tezgahindan cikmis insanlara laf anlatacak ne makine icat oldu ne de insan peydah oldu.Suriye'ye ucus iptal oldu Van'a degil
  • thy ticari kuruluşmu hükümetin emrindemi.benim thy hissem var.beni nasıl zarar ettirir.ssk nın geçen yılki zararını öğren sen önce bakalım kaç liraymış.sonra thy zararını öğren.alt alt topla ve ödediğin vergiler nereye gitmiş gör
  • THY hükümet ile bilgi alışverişinde bulunur hep..Vardır bi bildikleri .. Karışacak Suriye 1-2 ay içerisinde..
  • Şam - istanbul arası ortalama uçuş 2 saat en fazla 2 saat 15 dakikadır ve o Ethiad, Royal jordan aktarmalarını hayali yapıyorlar galiba orası ıssız bir çöl gibi kimsenin uçmadığı sadece Suriye havayollarının olduğu meydanda afaki olarak neyin aktarması hesaplanmış merak ettim... birileri hala orada uçan şirket kaldıysa ricam buraya yazmasıdır tabiki güncel bilgilerle ... Elçimiz dahi 22 si itibarıyle çekilmiştir sizin başınaza gelebilecek en ufak olayda sizi koruyacak sığınacağınız bir Türk mevki. MakamKonsolosluk yok farkındamısınız ???
  • 2 ayda 17000 kisi demek ayda 8500 kisi demek. hadi gidis-donus biletide 600 USD olsun ortalama o zaman ayda eder 5.100.000 USD yani 9.000.000 TL. eder. 100.000.000 TL icin 1 sene beklemek lazim ki 1 sene esad dayanacak mi ki? Sonra bu isler bitince THY hemen ucmaya baslayacak o zamanda 2 kati bedelle ucacak digerleri gelene kadar yani acik kapanacak. bu hesabi yapan hangi uzmansa hangi hesaba gore yapmis acaba?? sanki her ay yuksek sezon fiyatlari gecerliymis gibi!! bu yanlis uyduruk hesapta burada haber oluyor. boyle hesap uzmanlari batirir memleketi valla birinin SSK'yi batirdigi gibi.
  • Yazar biraz sallamış..Halep ten İstanbula gitmek çok pahalı..Halep-Hatay 1 saat..Hemde çok daha ucuz..
  • şam istanbul en fazla 3 saat sürer. 1 saatte şamdan beyruta gidersin arabayla. oradan da 1 buçuk saatte istanbul..haleptende arbayla 2 saatte hatay 1 saatte istanbul..
Ortadoğu’da geçen yıl yüzde 46 büyüyerek satışlarını 1 milyar TL’nin üzerine çıkaran THY’nin ‘Suriye adımı’ pahalıya mal olacak. Güvenlik nedeniyle 1 Nisan’dan itibaren Suriye seferlerini durduracak olan THY’nin hattan kaybı, transit uçuşlar haricinde 100 milyon TL’yi bulacak

1 Nisan itibarıyla Suriye'ye bilet satışlarını durduran Türk Hava Yolları’na (THY) bu kararı, Ortadoğu ülkelerine yaptığı uçuşlardaki cirosu üzerinden yaklaşık yüzde 10’luk pazar kaybına neden olacak.

2 AYDA 17 BİN KİŞİ UÇTU
THY’nin, düşük dönem rakamlarına göre Halep ve Şam’dan İstanbul’a iki taraflı olarak taşıdığı yolcu sayısından sadece bilet satışlarından elde ettiği gelirde yaklaşık 100 milyon lira kaybedeceği hesaplanıyor. Suriye kararının THY’nin İstanbul üzerinden transit olarak yaptığı satışlarla diğer uçuş yaptığı bölgeleri de olumsuz etkileyeceği ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre 2012’de ocak ve şubat gibi doluluğun çok yüksek olmadığı iki ayda THY, Şam’dan 12 bin 291 yolcu taşıdı. Bu rakam Halep için 5 bin 116 olarak gerçekleşti. THY’nin Şam’a haftada 7, Halep’e ise 5 karşılıklı sefer yaptığı göz önüne alındığında, doluluğun ve uçak bileti fiyatlarının (tek yön 730 TL) yüksek olduğu yaz ayları kapsam dışında kalsa bile şirketin ciro kaybı 100 milyon lirayı buluyor. THY’nin son dönemde hizmet alanını genişletmesi ve karlı olduğu için İstanbul’dan transit uçuşlara ağırlık verme politikası da Şam ve Halep uçuşlarının kapanmasıyla olumsuz etkilenecek.

SURİYELİ İSTANBUL'A 15 SAATTE GELECEK
THY’nin Halep ve Şam seferlerini durdurmasıyla Suriyeli’nin İstanbul’a gelmesi zorlaşacak. Örneğin Şam’dan İstanbul’a 1 saat olan uçuş mesafesi, uçuşlar kapanınca Royal Jordanian ile Amman aktarmalı 5 saatte, Egypt Air ile Kahire aktarmalı 7 saatte, Ethiad ile Abu Dabi aktarmalı 15 saatte alınacak. İyi ilişkiler ile Arap Baharı hareketlerinin de etkisiyle Türkiye’ye Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’dan da gelen turist sayısındaki artış, THY’nin rakamlarını da yükseltmişti. THY, Ortadoğu’da 2011 yılının ilk 9 ayı için açıkladığı verilere göre bir önceki yıla göre cirosunu yüzde 46 artırarak, 751 milyon liradan 1 milyar liraya çıkarmıştı.

ORTADOĞU 39 ŞEHRE DÜŞTÜ
22 Ortadoğu ülkesinin 41 şehrine sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, Şam ve Halep seferlerini durdurunca bu rakam 39’a düşecek.
SURİYE ADIMI THY'YE PAHALIYA MAL OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
hissedar galiba, hissesini almış, boş boş konuşuyor, diktatörleşen bir Türkiye'yi övüyorsa, gideceği adres Esad'ın Suriye'sidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanki sirketin ettigi zarar 5 tl den kar zarar kardesmis hangi matematik te yaziyor kardes diye bos bos konusup yazmayin bosuna bilip bilmezden tuturmususnuz kar zarar kardesmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zarara yeni bir bahane daha,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne kadar sacmalamissin belki sen bile farkindasin.Ticarette kar da zarar da kardestir ilk once bunu ogren.Sonra insanlarin caninin riske atilamayacagini ogren.Sonra THY'den baska kac havayolu ucusunu durdurdu onu ogren.Sonra SSK zarar etmeye ne zaman kimin doneminde baslamis onu ogren.Sonra alt alta topla Tandogan meydanina kac kisi gelmis Sali gunu onu say.Senin savundugun adami kimse ciddiye almiyor efendi senide kimse ciddiye almaz.Artik senin ozlemini cektigin kapali Turkiye yok hukmeden Turkiye var.Ama bosver siz anlamazsiniz cunku deveye hendegi atlatmayi birak inglizce bile ogrettim ama sizin gibi ayni torna tezgahindan cikmis insanlara laf anlatacak ne makine icat oldu ne de insan peydah oldu.Suriye'ye ucus iptal oldu Van'a degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy ticari kuruluşmu hükümetin emrindemi.benim thy hissem var.beni nasıl zarar ettirir.ssk nın geçen yılki zararını öğren sen önce bakalım kaç liraymış.sonra thy zararını öğren.alt alt topla ve ödediğin vergiler nereye gitmiş gör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY hükümet ile bilgi alışverişinde bulunur hep..Vardır bi bildikleri .. Karışacak Suriye 1-2 ay içerisinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şam - istanbul arası ortalama uçuş 2 saat en fazla 2 saat 15 dakikadır ve o Ethiad, Royal jordan aktarmalarını hayali yapıyorlar galiba orası ıssız bir çöl gibi kimsenin uçmadığı sadece Suriye havayollarının olduğu meydanda afaki olarak neyin aktarması hesaplanmış merak ettim... birileri hala orada uçan şirket kaldıysa ricam buraya yazmasıdır tabiki güncel bilgilerle ... Elçimiz dahi 22 si itibarıyle çekilmiştir sizin başınaza gelebilecek en ufak olayda sizi koruyacak sığınacağınız bir Türk mevki. MakamKonsolosluk yok farkındamısınız ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2 ayda 17000 kisi demek ayda 8500 kisi demek. hadi gidis-donus biletide 600 USD olsun ortalama o zaman ayda eder 5.100.000 USD yani 9.000.000 TL. eder. 100.000.000 TL icin 1 sene beklemek lazim ki 1 sene esad dayanacak mi ki? Sonra bu isler bitince THY hemen ucmaya baslayacak o zamanda 2 kati bedelle ucacak digerleri gelene kadar yani acik kapanacak. bu hesabi yapan hangi uzmansa hangi hesaba gore yapmis acaba?? sanki her ay yuksek sezon fiyatlari gecerliymis gibi!! bu yanlis uyduruk hesapta burada haber oluyor. boyle hesap uzmanlari batirir memleketi valla birinin SSK'yi batirdigi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazar biraz sallamış..Halep ten İstanbula gitmek çok pahalı..Halep-Hatay 1 saat..Hemde çok daha ucuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şam istanbul en fazla 3 saat sürer. 1 saatte şamdan beyruta gidersin arabayla. oradan da 1 buçuk saatte istanbul..haleptende arbayla 2 saatte hatay 1 saatte istanbul..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000