24 Eylül 2008, Çarşamba 13:33:31

SunExpress'ten yolculara güvence

SunExpress, yolcularının hakkını güvence altına alan “Yolcu Taahhütnamesi” uygulamasına başladı.
  • bu ugulamaya başmakta bu kadar geç kaldıkları için bir ikle imza atıldı sanırım sunexpress'te.tüm havayolu şirketleri bu imkanları yolcularına tanıyor zaten.Niteliksiz bir haber olmuş.
  • Biraz geç olmuş,Pegasus gecikmelerde bilet iadesi ve bedava bilet uygulaması başlatalı ne kadar oldu hatırlamıyorum bile..
  • Hımmmm , broşürü inceledim ... "Zorlayıcı Sebep" kısmı çok esnek , isterlerse her olayı bu tanımın içine sokup bu indirimlerin hiçbirini yapmazlar . Bu nedenle uygulama bence sadece göz boyamadır , reklamdır , fiiliyata dökülemez :( Kabaca inceleyelim , Havayolunu neler bağlamaz ; Bir başka havayolu nedeni ile yaşanan gecikme ( emercensi vb. durumları ) , Meydan otoritesi nedeni ile yaşanan gecikme ( radar arızası , pist bakımı vb. ) , Bomba ihbarı , Yolcu bagajının uçağa yüklenmemesi/gecikmesi , Yolcu bagajlarının son anda tekrar kontrolünün gerekmesi , Boarding'in bitmemesi ya da sorun olması ve gecikmesi , Olumsuz hava durumları , Yasaklar , Savaş , sıkıyönetim vb. ... Peki havayolunu neler bağlar ; Uçak olmaması , Ekip olmaması , Planlama yapılmamış olması (ki bunda kıvırmak mümkün olabilir bir iki bahane bulup ) , Uçağın bakım gecikmesi nedeni ile uçuşa hazırlanamaması (ki bu da istenirse Boeing'e ya da anlaşmalı bakım merkezine, yedek parça tedarikçisine top atılarak -bizi bağlamaz- sınıfına sokulabilir ) ... Velhasıl sözün özü bu kampanya yukarıda da dediğim gibi gerçekleşebilecek bir kampanya değildir, pazarlama ve reklamdan öte gitmez , tüketiciyi yanıltır , hele hele Türkiye gibi havacılık olgusunun tam gelişmediği , halkın bilinçsiz olduğu ülkelerde tamamen karmaşa ve kavga yaratır :( Her havayolu ve havacılık ilgilisi kişi bilir ki profesyonel her havayolunun yaşadığı gecikmelerin tamamına yakını havayolunun elinde olmayan nedenlerle meydana gelir ve bu kanıksanmış bir durumdur . İyi yönetilmeyen , eksik ekip ve uçaklı havayoluna da zaten pek havayolu denemez ... Saygılar
  • Bu yolcu tahattutnamesi 2 ay onceden fazladır olan bi olay yeni degil sadece haberi yeni yapılıyor
  • Fotokopi rumuzlu arkadaş, tavsiyenin sebebini izah eder misin? Ne demek istedin merak ettim de.
  • Bence sunexpress logosunu sarı kırmızı yapsın...
  • Hikayeden nağmelere devam... :)))
  • bide hava atarlar
  • BU UYGULAMANIN DAHA İYİSİNİ ÇOK ÖNCE PEGASUS YAPTI BİLMİYORMUSUNUZ...
  • Aman ne güzel. Darısı Pegasus'un başına..

SunExpress, yolcularının hakkını güvence altına alan “Yolcu Taahhütnamesi” uygulamasına başladı. SunExpress yeni uygulamayla, iç hat uçuşlarında istenmeyen aksamalardan doğacak rötar ve sefer iptali durumlarında, yolcularına bir sonraki uçuşlarında indirim, bilet ücretini geri ödeme veya bileti başka uçuşla değiştirme gibi haklar tanıyor.

Sivil havacılıkta bir çok ilke imza atan THY ve Lufthansa ortaklığı SunExpress, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı kapsamında, yolcularının hakkını güvence altına alan “Yolcu Taahhütnamesi” uygulamasını başlatarak bir ilke daha imza attı. Yeni uygulamayla, iç hat uçuşlarında istenmeyen aksamalardan doğacak rötar ve sefer iptali durumlarında, yolculara bir sonraki uçuşlarında indirim, bilet ücretini geri ödeme veya bileti başka uçuşla değiştirme gibi haklar tanınıyor.
Yolcuların hakları, zorlayıcı bir sebep* olmaksızın meydana gelen gecikme veya iptal durumlarında geçerli oluyor.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, uygulamayla ilgili olarak, “Her ne kadar istenmeyen bir durum olsa da, uçuşlardaki gecikme ve iptaller sivil havacılık sektörünün gerçekleri arasında yer alıyor. Havayolu şirketlerinin önlenemeyen bu gibi durumlardaki rolü, yolcuların mağdur olmasını engellemektir. Yolcularımızın hakları yurtdışı uçuşlarında uluslararası mevzuatlarla güvence altında. Müşteri odaklılık anlayışımız, bize iç hatlarda da yolcularımıza haklarını tüm şeffaflığıyla duyurma görevini yüklüyor. Gecikme ve sefer iptallerini ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışsak da, yolcularımıza yansıyan durumlardaki sorumluluğumuzu resmi bir taahhütnameyle duyuruyoruz. Yolcularımızın memnuniyeti hizmet kalitemizin anlayışımızın en önemli parçası.” dedi.

SunExpress’in “Yolcu Taahhütnamesi”ne göre, yolcular, uçuşun zorlayıcı bir sebep olmaksızın 2 ila 4 saat arasında gecikmesi durumunda, bir sonraki iç hat uçuşlarında 50 YTL; 4 saatin üzerinde gecikme söz konusu olduğunda ise bir sonraki iç hat uçuşlarında 100 YTL indirim hakkı elde edecek. Uçuşun zorlayıcı bir sebep olmaksızın iptal edilmesi durumunda yolcular bilet ücretinin tamamını geri alacak veya daha sonraki bir uçuşla değiştirebilecek. Uçuş, 24 saatten daha az bir süre kala iptal edilirse, yolculara ayrıca bir sonraki uçuşlarında 100 YTL indirim de uygulanacak. Rezervasyonlu bileti olduğu halde herhangi bir sebepten uçakta yer bulamayanlar bilet ücretini geri alır veya başka bir uçuşla değiştirirken, bir sonraki uçuşları için 100 YTL indirim hakkı da elde edecek. İndirimler 6 ay boyunca, iç hat uçuşlarında yolcunun kendisi tarafından ve çağrı merkezi ile SunExpress bilet satış ofislerinden yaptırılan rezervasyonda kullanılabilecek.

Yolcular, SunExpress’in “Yolcu Taahhütnamesi”yle ilgili tüm şartlara www.sunexpress.com web sitesinden, SunExpress acenta ve havalimanı ofislerinde dağıtılan broşürlerden ulaşabiliyor. Ayrıca 444 0 797 no’lu SunExpress Çağrı Merkezi’nden de bilgi alınabiliyor.

 

 

SunExpress'ten yolculara güvence

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

lastrose ~ 16 yıl önce
bu ugulamaya başmakta bu kadar geç kaldıkları için bir ikle imza atıldı sanırım sunexpress'te.tüm havayolu şirketleri bu imkanları yolcularına tanıyor zaten.Niteliksiz bir haber olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 16 yıl önce
Biraz geç olmuş,Pegasus gecikmelerde bilet iadesi ve bedava bilet uygulaması başlatalı ne kadar oldu hatırlamıyorum bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih KOZ ~ 16 yıl önce
Hımmmm , broşürü inceledim ... "Zorlayıcı Sebep" kısmı çok esnek , isterlerse her olayı bu tanımın içine sokup bu indirimlerin hiçbirini yapmazlar . Bu nedenle uygulama bence sadece göz boyamadır , reklamdır , fiiliyata dökülemez :( Kabaca inceleyelim , Havayolunu neler bağlamaz ; Bir başka havayolu nedeni ile yaşanan gecikme ( emercensi vb. durumları ) , Meydan otoritesi nedeni ile yaşanan gecikme ( radar arızası , pist bakımı vb. ) , Bomba ihbarı , Yolcu bagajının uçağa yüklenmemesi/gecikmesi , Yolcu bagajlarının son anda tekrar kontrolünün gerekmesi , Boarding'in bitmemesi ya da sorun olması ve gecikmesi , Olumsuz hava durumları , Yasaklar , Savaş , sıkıyönetim vb. ... Peki havayolunu neler bağlar ; Uçak olmaması , Ekip olmaması , Planlama yapılmamış olması (ki bunda kıvırmak mümkün olabilir bir iki bahane bulup ) , Uçağın bakım gecikmesi nedeni ile uçuşa hazırlanamaması (ki bu da istenirse Boeing'e ya da anlaşmalı bakım merkezine, yedek parça tedarikçisine top atılarak -bizi bağlamaz- sınıfına sokulabilir ) ... Velhasıl sözün özü bu kampanya yukarıda da dediğim gibi gerçekleşebilecek bir kampanya değildir, pazarlama ve reklamdan öte gitmez , tüketiciyi yanıltır , hele hele Türkiye gibi havacılık olgusunun tam gelişmediği , halkın bilinçsiz olduğu ülkelerde tamamen karmaşa ve kavga yaratır :( Her havayolu ve havacılık ilgilisi kişi bilir ki profesyonel her havayolunun yaşadığı gecikmelerin tamamına yakını havayolunun elinde olmayan nedenlerle meydana gelir ve bu kanıksanmış bir durumdur . İyi yönetilmeyen , eksik ekip ve uçaklı havayoluna da zaten pek havayolu denemez ... Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milen ~ 16 yıl önce
Bu yolcu tahattutnamesi 2 ay onceden fazladır olan bi olay yeni degil sadece haberi yeni yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Fotokopi rumuzlu arkadaş, tavsiyenin sebebini izah eder misin? Ne demek istedin merak ettim de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fotokopi ~ 16 yıl önce
Bence sunexpress logosunu sarı kırmızı yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Hikayeden nağmelere devam... :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
bide hava atarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
BU UYGULAMANIN DAHA İYİSİNİ ÇOK ÖNCE PEGASUS YAPTI BİLMİYORMUSUNUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Aman ne güzel. Darısı Pegasus'un başına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000