21 Temmuz 2008, Pazartesi 12:32:17

Sunexpress'te müthiş büyüme

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2008 yılının ilk yarısında elde ettiği operasyonel sonuçları açıkladı...
  • herkez gibi ben de türkiyede diğer şirketler gibi sunex in de büyüesinden tarafım.adam gibi bir şirkete hakikaten bu ülkenin ihtiyacı var.ama bu ülkenin parası bu ülkede kalmalı.ilerisi için ne olacağına gelince lufthansa tecrübesiz ortaktan son derece memnun olmalı.ne diyeyim gelecek herşeyi bize gösterecektir.ve ben yanılmış olmayı diliyorum...bu kadar güzel bir şirketten istifa eden kaptanlarla konuşmak gerekir.gerçekleri öğrenmek için....
  • kaptan canını sıkma sunexpress büyümeğe dewam ediyor....
  • beyaz kuş ben sunexpresin bardaklarının üzerinde lufthansa yazdığını gördüm.artık reklam ücreti ödüyo mu ödemiyormu bilemem ,biliyorsan sen söyle .cevap a cevap bile vermek gerekmiyor acıtasyon ticaret hayatında geçerli değildir.garibim maribim denmez.ben lufthansa üretiyo demedim,bardak da dahil tüm hizmetler lufthansa dan alınıyor dedim.kim üretiyor bilemem.bir de bana genel prensip olarak sıfır b737 lerle sefer yapan ve çok iyi bir b737 operatoru olan sunex in eski b757 lerle sefer yapma isteğinin nerden geldiğini ve bu uçakların yaşlarının ne olduğunu bu uçakların lufthana aracılığı ile condor dan alınıp,durup dururken yaş ortalamasını büyüten sunex in ne yapmaya çalıştığını açıklarsanız sevinirim.
  • 1- hayır sunexpress boş koltukları kendi sahipleniyor, dolu koltukların hepsinden elde ettiği geliri THY'ye veriyor, garibim THY'nin buna çok ihtiyacı var, almasa batar matar allah korusun. 2- Lufthansa bir hava yolu şirketidir bardak üretim tesisi değil, SunExpress'in kullandığı malzemelerin üzerlerinde sunexpress yazar, servis arabaları catering firmasının malıdır, o arabaların çoğunun üzerinde lufthansa amblemi vardır. Her uçuştan önca ve sonra anonslarda ortak uçuş olarak THY'nin adı geçer.
  • Koltuklar thynindir. eğer sunexpressle uçarsanız bardakların üstünde ne yazdığını görürsünüz......
  • Benim Sunexprese sorularım olacak..1-uçuş yapılan sektörde önce satılan koltukları kendisinin satılmayan sona kalan koltukları thy nin gibi gösterip thy ye para vermediği hatta zarar gösterdiği doğru mu..2-kullandığı bardakların üzerinde dahi lufthansa yazdığı,hizmetlerin tamamının lufthansadan alındığı,thy nin adının geçmediği doğru mu.3-alman pilotlar ile türk pilotların farklı haklara sahip olduğu,almanlara ihtimas geçildiği doğru mu...teşekkürler
  • o buyumeyı yaparken bıde personelını dusunse o yonetıcıler.....
  • Eskişehir İzmir...Eskişehir Bordrum bekliyoruz.
  • Bursa'dan İzmir ve Antalya'ya da seferler 1 Eylül itibariyle başlıyor.
  • Low Cost diye kaliteyi düşürmeyen bir hava yolu görmek güzel...

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2008 yılının ilk yarısında elde ettiği operasyonel sonuçları açıkladı. SunExpress, yılın ilk 6 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla,  yolcu sayısını %35 artırarak 1.776.834’e, gelirini %31.3 artırarak 161.6 milyon Avro’ya ve uçuş sayısını da %28.3 artırarak 12.988’e yükseltti. Bu sonuçlarla, SunExpress 2008’in ilk yarısında üçte bir oranında büyümeyi başardı.

Türkiye’nin en yaygın bölgesel uçuş ağına sahip özel havayolu olan SunExpress, doluluk oranını da %2.9 artırarak, 2008’in ocak ve temmuz ayları arasında %75 dolulukla uçtu.

SunExpress’in Genel Müdürü Paul Schwaiger, “Sektörümüzün bu çalkantılı günlerinde, sürdürülebilir büyüme temel başarı kriteri oldu. SunExpress’in iş modeli başarısını kanıtladı. Aldığımız operasyonel sonuçlar, hepsi kıvrık kanat uçlarına sahip verimli, yeni ve modern uçaklarımız ve uyguladığımız masraf kısma programı şirketimizi artan yakıt masrafları karşısında çok kuvvetlendiriyor. Uçtuğumuz tüm pazarlarda yani İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir ve Antalya/Bodrum/Dalaman’da ciddi bir büyüme yakaladık. Yolcularımıza en yüksek kalite standartını sunmaya devam ederek, yıl sonu hedeflerimizi de yakalayacağımızdan eminiz.” dedi.

SunExpress’in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise “Geçen yıla kıyasla Haziran ayı sonuçlarımız da mükemmel. Yolcu sayımızı %46, gelirlerimizi de %35.8 artırdık. Sağlıklı bir sezon geçirebilmek bizim ölçülerimizdeki bir havayolu için çok önemli. Büyüme rakamlarımız bunu garantiliyor. Hatta 2008 yaz sezonundan o kadar umutluyduk ki 1 Boeing 737-800’ü ekibiyle birlikte kiraladık. Şu anda talebi karşılayabilmek için faaliyetlerimize 18 uçakla devam ediyoruz.” dedi.

SunExpress’in İstanbul SAW’dan düzenlediği uçuşların çok iyi başladığını ve uçuşların ilk 3 ayı olan Nisan - Haziran 2008 arasında 198.000 yolcu taşıdıklarını belirten Say, “İlk 6 ayda İzmir’e ulaşan ve İzmir çıkışlı uçuşlarımızda 589.000 yolcu taşıdık. Bu rakam önceki yıla oranla %25 büyüme demek. Ana iş kolumuz olan Antalya/Bodrum/Dalaman hatlarına turizm taşımacılığında ise yaklaşık 990.000 yolcuyu uçurarak %17.1 oranında büyüme elde ettik.” şeklinde konuştu.

SunExpress dış hatlarda halen Antalya’dan Amsterdam, Basel, Berlin, Bremen, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Dresden, Erfurt, Frankfurt, Friedrichshafen, Graz, Hamburg, Hanover, Karlsruhe, Leipzig, Linz, Muenster, Münih, Nuremberg, Paderborn, Rostock-Laage, Saarbrücken, Salzburg, Stuttgart, Viyana ve Zürih’e; İzmir’den Amsterdam, Berlin, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hanover, Münih, Nuremberg, Oslo, Paris, Stockholm, Stuttgart ve Zürih’e; İstanbul Sabiha Gökçen’den ise Berlin, Köln ve Hanover’e uçuyor.

SunExpress’in mevcut iç hat tarifesinde ise İzmir’den Antalya, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van’a; Antalya’dan Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Van’a; ve İstanbul Sabiha Gökçen’den Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Kars, Sivas, Trabzon ve Van’a aktarmasız seferler bulunuyor. Ayrıca Bursa ile Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon arasında da uçuşlar düzenleniyor.

Sunexpress'te müthiş büyüme

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

KAPTAN ~ 16 yıl önce
herkez gibi ben de türkiyede diğer şirketler gibi sunex in de büyüesinden tarafım.adam gibi bir şirkete hakikaten bu ülkenin ihtiyacı var.ama bu ülkenin parası bu ülkede kalmalı.ilerisi için ne olacağına gelince lufthansa tecrübesiz ortaktan son derece memnun olmalı.ne diyeyim gelecek herşeyi bize gösterecektir.ve ben yanılmış olmayı diliyorum...bu kadar güzel bir şirketten istifa eden kaptanlarla konuşmak gerekir.gerçekleri öğrenmek için....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain ~ 16 yıl önce
kaptan canını sıkma sunexpress büyümeğe dewam ediyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 16 yıl önce
beyaz kuş ben sunexpresin bardaklarının üzerinde lufthansa yazdığını gördüm.artık reklam ücreti ödüyo mu ödemiyormu bilemem ,biliyorsan sen söyle .cevap a cevap bile vermek gerekmiyor acıtasyon ticaret hayatında geçerli değildir.garibim maribim denmez.ben lufthansa üretiyo demedim,bardak da dahil tüm hizmetler lufthansa dan alınıyor dedim.kim üretiyor bilemem.bir de bana genel prensip olarak sıfır b737 lerle sefer yapan ve çok iyi bir b737 operatoru olan sunex in eski b757 lerle sefer yapma isteğinin nerden geldiğini ve bu uçakların yaşlarının ne olduğunu bu uçakların lufthana aracılığı ile condor dan alınıp,durup dururken yaş ortalamasını büyüten sunex in ne yapmaya çalıştığını açıklarsanız sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 16 yıl önce
1- hayır sunexpress boş koltukları kendi sahipleniyor, dolu koltukların hepsinden elde ettiği geliri THY'ye veriyor, garibim THY'nin buna çok ihtiyacı var, almasa batar matar allah korusun. 2- Lufthansa bir hava yolu şirketidir bardak üretim tesisi değil, SunExpress'in kullandığı malzemelerin üzerlerinde sunexpress yazar, servis arabaları catering firmasının malıdır, o arabaların çoğunun üzerinde lufthansa amblemi vardır. Her uçuştan önca ve sonra anonslarda ortak uçuş olarak THY'nin adı geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyaz kuş ~ 16 yıl önce
Koltuklar thynindir. eğer sunexpressle uçarsanız bardakların üstünde ne yazdığını görürsünüz......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 16 yıl önce
Benim Sunexprese sorularım olacak..1-uçuş yapılan sektörde önce satılan koltukları kendisinin satılmayan sona kalan koltukları thy nin gibi gösterip thy ye para vermediği hatta zarar gösterdiği doğru mu..2-kullandığı bardakların üzerinde dahi lufthansa yazdığı,hizmetlerin tamamının lufthansadan alındığı,thy nin adının geçmediği doğru mu.3-alman pilotlar ile türk pilotların farklı haklara sahip olduğu,almanlara ihtimas geçildiği doğru mu...teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çiko ~ 16 yıl önce
o buyumeyı yaparken bıde personelını dusunse o yonetıcıler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskişehirli ~ 16 yıl önce
Eskişehir İzmir...Eskişehir Bordrum bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Bursa'dan İzmir ve Antalya'ya da seferler 1 Eylül itibariyle başlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panzer ~ 16 yıl önce
Low Cost diye kaliteyi düşürmeyen bir hava yolu görmek güzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000