07 Temmuz 2010, Çarşamba 12:07:03

SUNEXPRESS THY'Yİ DIVERT ETTİRDİ

İstanbul – Diyarbakır seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Diyarbakır Havaalanı’ndan Sunexpress’e ait uçakların zamanında kalkmaması nedeniyle havada bekletildi. “Emergency Yakıt” konumuna düşen THY uçağı yakıt ikmali için Şanlıurfa Havaalanı’na iniş yaptı.
  • ben sürekli uçan bir yolcuyum.havaalanında çalışan arkadaşların ne kadar özveri ile çalıştıklarını gözlemliyor ve biliyorum.sorun sadece uçak saatleri.saatlerin düzelmesi ile ne park sorunu ne de rötar olacağını sanmıyorum.sabah ve akşam saatlerinde aynı satte kalkan 4-5 uçak oluyor.rötar olduğu zamanlarda yolcuların tek yaptığı çelebi çalışanlarına bağırıp çağırmak.bu çok yanlış.çünkü rötar btamamiyle karşı istasyonun sorumluluğunda.burda çalışan arkadaşın bir suçu yok sonuçta.ama anlamadan dinlemeden herkes bağırmayı hak görüyor.yolcu bilet alırken uçağıda satın aldığını düşünüyor.yolcuların o kadar dengesiz davranışları oluyorki hayretle izliyorum çoğu zaman.bilinçli olmak gerekiyor.bilmeden araştırmadan konuşmayalım lütfen...
  • Kullanabileceğiniz 3 park yeriniz varken aynı saatlerde 3 uçağı planlayan zihniyeti merak ediyorum. 3 park yerinin dağılımı şu şekilde olmalıydı; 1 geceleme yapan, yatan uçak, 2 Gelip hemen dönecek uçak, 3 2nci uçaktan sonra gelip gidecek uçak 4 emniyet için rezerve edilmiş park yeri. Toplam 10 uçak geliyorsa her satte 1 uçak gelecek ve dönecek şekilde slot verilmelidir. Yoksa şirketlerin istediği şekilde verirseniz daha da beteri olabilir. Sorun park yeri sorunu değil, "YÖNETEMEME" sorunudur. Bilgisizlik, kabiliyetsizlik, basiretsizlik, pişmeden bir yerlere gelme. Ya da işin başka boyutu var. Yani ya bir "salaklık" var, ya da "iş bilenler akıllılığı". Sivil meydan mı lazım, hemen. 10 tirilyon yolla, bitirebilmekiçin 100 daha yolla gi
  • Orta büyüklükte meydanın (bir pist, apron ve bağlantı yolları) yapımı için bir çimento fabrikasının yaklaşık bir yıllık üretimi kadar çimento gerekir. Yaklaşık 5 senede bir (bulunduğu iklim şartları, kullanım sıklığı) pistlerin yenilenmesi gerekir. Bunun içindir ki çok pistli meydanlarda neredeyse her yıl bir inşaat koşuşturmasıdır gider. Sivil meydan yapılsın diyen arkadaşlarımızın bunu bilmesinde yarar var. Bir pisti bir uçak yakalşık kalkışta ve inişte birer dakika kullanır. Yani 10uçak 20 dakika. 23 saat 40 dakika o pist kullanılmaz. Onun içindir ki, neredeyse bütün dünyada pistler ortak kullanılır. 1 uçaklık yerin kullanılamaması emniyet ve operasyonla ilgilidir.
  • havacılığı bilmeyenler çok bilmiş yorumlar yapması sıkıyor adamın canını d.bakırdaki havaalanı askeri belli saatlerde kullanılıyor daha çok askeri amaçlı kullanılıyor sivil ve askeri havaalanının ayrı olması gerek ikisinde çalışma mantığı ve alanı farklı d.bakır askeri havaalanındır sivil havaalanı şart çünkü cidi bir potansiyel var
  • acaba turk hava yollarının ne kadar ekstra yakıtı varmıs soruyorum ? ayrıca hava alanında hava sartlarından dolayı veya f16 trafiginden dolayı 10 dakikalık bır beklemesi olsa acaba bu beklemeyi kritik yakıta dusmeden yapabilecekmiydi ? burada diğer şirketleri karalıyacagınıza haber olarak bu konuyu arastırmanızı tavsiye ederim , ucus planlarından ınceleyin dispatchten bakalım thy diyarbakır ıcın ne kadar ekstra yakıtla kalkmıs ???
  • atatürk bu ülkeyi kurarken, hakkariyi de edirneyi de bir tutarak kurdu.terörizme bakarak tüm bir yöreyi terörizmle ve devlet düşmanlığıyla tutmak, tam da teröristlerin ve bölücülerin istediği bir şey.seni bu ırkçı ve bölücü söyleminden dolayı utanmaya davet ediyorum..(bu arada İzmirliyim)
  • diyarbakırlılar önce devlete ve türkiyeye karşı vatandaş olma sorumluluğunu yerine getirsinler ondan sonra devletten yatırm istesinler hep türlü hainliği yap devlete vergi ödeme kaçak elektrik kullan ondan sonra herşeyide devletten bekle.
  • Yerde park yerinde gecikerek duran uçakların hepsi sunexpressmiymiş ?
  • biraz gecikme yapan bir şirketin uçağımı yoksa yetersiz park yeri olan hava alanımı ? yada sadece minumum extra yakıtla kalkan, THY uçağımı ? Diyarbakır askeri bir alan olduğundan oarada bekleme yapma ihtimali hep vardır. Tam diyarbakıra yaklaşırsın, hoppp F16 lar haraketdan gelir beklersin 30 dk. Diyarbakıra en az 30 dk extra bekleme yakıtı almadan gidilmez. ( Belki THY uçağı 30 dk beklemiştir onu bilmiyorum tabiki, ben genel konuşuyorum) Birde neden inip taxi yolunda falan apron boşalana kadar bekletilmemiş onu merak ettim. oda mı yasakmış ?
  • Önce edepli yazmayı, sonra da tartışmayı öğrenin ondan sonra yorum yazın.
Askeri Havaalanı olan ve üç slotu bulunan Diyarbakır Havaalanı’ndan saat 08.55’te kalkması planlanan Sunexpress’e ait yolcu uçağı rötar yaptı. Pistte park yerinin bulunmaması nedeniyle havada bekleyen ve 09.05’te Diyarbakır’a inmesi planlanan Türk Hava Yolları’na ait 134 yolcusu bulunan uçak “Emergency yakıt” konumuna düştü. Yakıt ikmali için Şanlıurfa’ya iniş yapan Türk Hava Yolları uçağı ikmalin ardından Diyarbakır Havaalanı’na gitmek için tekrar havalandı.

DHMİ Diyarbakır Havaalanı Müdürü Mustafa Durak’ın AirportHaber’e yaptığı açıklamada “ Bu sorunu her Çarşamba, Cuma ve Pazar’ları yaşıyoruz. Şimdi bu uçakların saatleri birbirine çok yakın ve Diyarbakır Havaalanı’nda 3 uçaklık park alanımız mevcut. Dördüncü yani Emergency slot’u kullandıramıyoruz. Bunun nedeni ise 28.03.2010 tarihinde Hava Kuvvetleri ile yaptığımız anlaşma. Bu anlaşmada, Diyarbakır Havaalanı 24 saat ve dış hat uçuşlarına açıldığı takdirde dördüncü slotun sadece acil durumlarda kullanılması planlandı. Bizim şu anda tek istediğimiz Sunexpress’in Antalya ve Sabiha Gökçen uçuşlarında kalkış saatlerini yarım saat ileri alması. Böylelikle bu sorunda ortadan kalkacaktır. Yoksa bakanımızın söylediği gibi bölgesel uçuşlarda bu rötarların ve bu tarz sorunların yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Çelebi şirketi ve Emniyet ile birlikte en hızlı şekilde uçak ve yolcu işlemlerini yapmaktayız” diye konuştu.

©AirportHaber Özel
SUNEXPRESS THY'Yİ DIVERT ETTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
ben sürekli uçan bir yolcuyum.havaalanında çalışan arkadaşların ne kadar özveri ile çalıştıklarını gözlemliyor ve biliyorum.sorun sadece uçak saatleri.saatlerin düzelmesi ile ne park sorunu ne de rötar olacağını sanmıyorum.sabah ve akşam saatlerinde aynı satte kalkan 4-5 uçak oluyor.rötar olduğu zamanlarda yolcuların tek yaptığı çelebi çalışanlarına bağırıp çağırmak.bu çok yanlış.çünkü rötar btamamiyle karşı istasyonun sorumluluğunda.burda çalışan arkadaşın bir suçu yok sonuçta.ama anlamadan dinlemeden herkes bağırmayı hak görüyor.yolcu bilet alırken uçağıda satın aldığını düşünüyor.yolcuların o kadar dengesiz davranışları oluyorki hayretle izliyorum çoğu zaman.bilinçli olmak gerekiyor.bilmeden araştırmadan konuşmayalım lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kullanabileceğiniz 3 park yeriniz varken aynı saatlerde 3 uçağı planlayan zihniyeti merak ediyorum. 3 park yerinin dağılımı şu şekilde olmalıydı; 1 geceleme yapan, yatan uçak, 2 Gelip hemen dönecek uçak, 3 2nci uçaktan sonra gelip gidecek uçak 4 emniyet için rezerve edilmiş park yeri. Toplam 10 uçak geliyorsa her satte 1 uçak gelecek ve dönecek şekilde slot verilmelidir. Yoksa şirketlerin istediği şekilde verirseniz daha da beteri olabilir. Sorun park yeri sorunu değil, "YÖNETEMEME" sorunudur. Bilgisizlik, kabiliyetsizlik, basiretsizlik, pişmeden bir yerlere gelme. Ya da işin başka boyutu var. Yani ya bir "salaklık" var, ya da "iş bilenler akıllılığı". Sivil meydan mı lazım, hemen. 10 tirilyon yolla, bitirebilmekiçin 100 daha yolla gi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orta büyüklükte meydanın (bir pist, apron ve bağlantı yolları) yapımı için bir çimento fabrikasının yaklaşık bir yıllık üretimi kadar çimento gerekir. Yaklaşık 5 senede bir (bulunduğu iklim şartları, kullanım sıklığı) pistlerin yenilenmesi gerekir. Bunun içindir ki çok pistli meydanlarda neredeyse her yıl bir inşaat koşuşturmasıdır gider. Sivil meydan yapılsın diyen arkadaşlarımızın bunu bilmesinde yarar var. Bir pisti bir uçak yakalşık kalkışta ve inişte birer dakika kullanır. Yani 10uçak 20 dakika. 23 saat 40 dakika o pist kullanılmaz. Onun içindir ki, neredeyse bütün dünyada pistler ortak kullanılır. 1 uçaklık yerin kullanılamaması emniyet ve operasyonla ilgilidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılığı bilmeyenler çok bilmiş yorumlar yapması sıkıyor adamın canını d.bakırdaki havaalanı askeri belli saatlerde kullanılıyor daha çok askeri amaçlı kullanılıyor sivil ve askeri havaalanının ayrı olması gerek ikisinde çalışma mantığı ve alanı farklı d.bakır askeri havaalanındır sivil havaalanı şart çünkü cidi bir potansiyel var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba turk hava yollarının ne kadar ekstra yakıtı varmıs soruyorum ? ayrıca hava alanında hava sartlarından dolayı veya f16 trafiginden dolayı 10 dakikalık bır beklemesi olsa acaba bu beklemeyi kritik yakıta dusmeden yapabilecekmiydi ? burada diğer şirketleri karalıyacagınıza haber olarak bu konuyu arastırmanızı tavsiye ederim , ucus planlarından ınceleyin dispatchten bakalım thy diyarbakır ıcın ne kadar ekstra yakıtla kalkmıs ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atatürk bu ülkeyi kurarken, hakkariyi de edirneyi de bir tutarak kurdu.terörizme bakarak tüm bir yöreyi terörizmle ve devlet düşmanlığıyla tutmak, tam da teröristlerin ve bölücülerin istediği bir şey.seni bu ırkçı ve bölücü söyleminden dolayı utanmaya davet ediyorum..(bu arada İzmirliyim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
diyarbakırlılar önce devlete ve türkiyeye karşı vatandaş olma sorumluluğunu yerine getirsinler ondan sonra devletten yatırm istesinler hep türlü hainliği yap devlete vergi ödeme kaçak elektrik kullan ondan sonra herşeyide devletten bekle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yerde park yerinde gecikerek duran uçakların hepsi sunexpressmiymiş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biraz gecikme yapan bir şirketin uçağımı yoksa yetersiz park yeri olan hava alanımı ? yada sadece minumum extra yakıtla kalkan, THY uçağımı ? Diyarbakır askeri bir alan olduğundan oarada bekleme yapma ihtimali hep vardır. Tam diyarbakıra yaklaşırsın, hoppp F16 lar haraketdan gelir beklersin 30 dk. Diyarbakıra en az 30 dk extra bekleme yakıtı almadan gidilmez. ( Belki THY uçağı 30 dk beklemiştir onu bilmiyorum tabiki, ben genel konuşuyorum) Birde neden inip taxi yolunda falan apron boşalana kadar bekletilmemiş onu merak ettim. oda mı yasakmış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce edepli yazmayı, sonra da tartışmayı öğrenin ondan sonra yorum yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000