11 Kasım 2008, Salı 14:56:27

SunExpress filosu gençleşiyor

SunExpress, filosundaki 3 adet Boeing 757-200 uçağın, daha genç Boeing 737-800 modelleriyle değiştirilmesinin onaylandığını açıkladı. 2009'da filosuna 3 yeni Boeing 737 daha ekleyecek olan Sun Express, yirmi uçaklık bir filoya sahip olacak.
  • değişen uçakların haricinde 3 uçak daha gelecek sanırım
  • Anlamadığım bir şey var. Sun Espress 3 tane B757 uçağını 3 tane B737-800 uçağı ile değişirse nasıl büyüyor. B757 in daha fazla yolcu kapasitesi yok mu?
  • bizim niye kendimize güvenimiz yok? Dünya havayolları ne yapıyorsa burada da yapılabilir. Bu çok zor bir iş değil nitekim dünyada şu krizde batan kaç tane havayolu var türkiye'de buradan okuduğum kadarı ile eften püften firmalar dışında hepsi ayakta kaldı... Şu kadro şişirme olayını da tam olarak anlayabilmiş değilim çok karşıyım tabi ki ama mesela kadrolaşma adı altında alınan kişiler eğer görevlerini iyi yapmasalar Thy dünden daha iyi durumda mı olurdu daha mı kötü burada bir ikileme düşüyorum, eğer kadrolaşma varsa çok kötü tabi bunu ben bilemem ama adamların hizmet kalitesini de filolarını da uçtukları yer sayısını da karlarını da arttırdıkları çok net ortada bence. Diğer havayollarına gelince onlarda da aynı şey, herkes küçülürken türkiye'deki havayolları büyüyor ben gurur duyuyorum şahsen, şu an küçülmeye çalışan lurthansa disiplini yerine havacılıkta Türk disiplini denilen bir kavram yaratılamayacaksa ve bu istenmiyorsa söylediğim herşeyi geri alıyorum.
  • Utopia ve objektif rumuzlu arkadaşalara aynen kaatılıyorum.Malesef gavur eli değmeden bu displin ve eğitim kalitesi sağlanamazdı.SunEx'in ekipleri dünyanın önde gelen bütün şirketlerinde uçabilecek kalitedeler.İnşallah bizim %100 Türk şirketleride aynı standardı yakalarlar!SunEx'e tekrar emniyetli uçuşlar..
  • tamamen türk olup THY deki gibi siyasetçiler, sabancı gibi yöneticiler tarafından yönetileceğine, yarısı alman kalsında yurtdışında, standartlarıyla, kalitesiyle, kısıtlı imkanlarına rağmen büyüyebilen, başarılı bir şirket olarak kalsın.
  • "Death Grind" rumuzlu arkadaşa: Temennilerin olumlu, takdire şayan ama şunu herkes kabul etmelidir ki eger SunExpress bugün 100% Türk firması ve Türk mentalitesiyle yönetilmiş olsaydı - yani özünde Lufthansa mayası,disiplini olmasaydı- şu an diğerlerinden bir 'fark'ı olmayacağı gibi, THY'nin muzdarip oldugu siyasi hükümetlerin kadro şişirmesine maruz kalacaktı...
  • Sunexpress Ankaraya gelse, hatta THY Anadolu Jet'i iptal edip o uçakları Sunexpress filosuna katsa ve Sunexpress hisselerini daha çok (belki de 100%) Türkleştirebilsek keşke keşke ))) Lufthansa ile ortak olmaları dışında hiç bir rahatsız durum yok benim açımdan, ben uçmadım ama arkadaşlarım uçtu Sunex'le, çok memnun herkes..
  • Öncelikle acenta değil acente olacak ufak bir hatırlatma. Ve SunExpress olarak e-ticket uygulamasını çoktandır kullanmaktayız. Burdada me kadar bilgili olduğunuzu yine göstermektesiniz bilet satıyorsunuz ama ne bilet kurallarını biliyorsunuz ne de kampanyalardan bir haberiniz var ayrıca hala doğum tarihlerini yanlış giriyorsunuz. Bilginize
  • yurt içi meydan kolaylıkları daha güzel ve daha emniyetli olunca iç hat uçuşları daha da artacak ve daha fazla yolcu taşınabilecek. fakat meydanlarımız CAT II ve CAT III koşullarına haiz değil; radarlarımızda hava radarı (weather radar) yok. ışıklandırmalar yeterli değil. Apronlar yetersiz. bunlar düzeltildikçe çok daha güvenli ve iptal olmamış uçuşlarımız olacak. Tüm tayyarecilere emniyetli uçuşlar
  • Eeee şirket adam gibi olunca yorumlarda ona göre oluyor.Allah kaza bela vermesin,hepinize emniyetli uçuşlar.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan Sun Express'in Genel Müdürü Paul Schwaiger yaptığı yazılı açıklamada, küresel havacılık sektöründe zor günler yaşandığını belirterek, "Küresel mali krize rağmen SunExpress olarak, büyüme planlarımız doğrultusunda hem uçuş ağımızı hem de kapasitemizi büyütmemiz gerekiyor. Bu nedenle 2009'da filomuzu yenileyecek ve büyüteceğiz" dedi.

SunExpress'in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarıyla oldukça kuvvetli bir başlangıç yaptıklarını kaydederken, "Yeni filo yapımız, yolcularımıza daha iyi hizmet ve daha fazla seçenek sunmamıza yardımcı olacak" dedi.

SunExpress filosu gençleşiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Rumuz ~ 15 yıl önce
değişen uçakların haricinde 3 uçak daha gelecek sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Anlamadığım bir şey var. Sun Espress 3 tane B757 uçağını 3 tane B737-800 uçağı ile değişirse nasıl büyüyor. B757 in daha fazla yolcu kapasitesi yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
bizim niye kendimize güvenimiz yok? Dünya havayolları ne yapıyorsa burada da yapılabilir. Bu çok zor bir iş değil nitekim dünyada şu krizde batan kaç tane havayolu var türkiye'de buradan okuduğum kadarı ile eften püften firmalar dışında hepsi ayakta kaldı... Şu kadro şişirme olayını da tam olarak anlayabilmiş değilim çok karşıyım tabi ki ama mesela kadrolaşma adı altında alınan kişiler eğer görevlerini iyi yapmasalar Thy dünden daha iyi durumda mı olurdu daha mı kötü burada bir ikileme düşüyorum, eğer kadrolaşma varsa çok kötü tabi bunu ben bilemem ama adamların hizmet kalitesini de filolarını da uçtukları yer sayısını da karlarını da arttırdıkları çok net ortada bence. Diğer havayollarına gelince onlarda da aynı şey, herkes küçülürken türkiye'deki havayolları büyüyor ben gurur duyuyorum şahsen, şu an küçülmeye çalışan lurthansa disiplini yerine havacılıkta Türk disiplini denilen bir kavram yaratılamayacaksa ve bu istenmiyorsa söylediğim herşeyi geri alıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keyf ~ 15 yıl önce
Utopia ve objektif rumuzlu arkadaşalara aynen kaatılıyorum.Malesef gavur eli değmeden bu displin ve eğitim kalitesi sağlanamazdı.SunEx'in ekipleri dünyanın önde gelen bütün şirketlerinde uçabilecek kalitedeler.İnşallah bizim %100 Türk şirketleride aynı standardı yakalarlar!SunEx'e tekrar emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
objektif ~ 15 yıl önce
tamamen türk olup THY deki gibi siyasetçiler, sabancı gibi yöneticiler tarafından yönetileceğine, yarısı alman kalsında yurtdışında, standartlarıyla, kalitesiyle, kısıtlı imkanlarına rağmen büyüyebilen, başarılı bir şirket olarak kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utopia ~ 15 yıl önce
"Death Grind" rumuzlu arkadaşa: Temennilerin olumlu, takdire şayan ama şunu herkes kabul etmelidir ki eger SunExpress bugün 100% Türk firması ve Türk mentalitesiyle yönetilmiş olsaydı - yani özünde Lufthansa mayası,disiplini olmasaydı- şu an diğerlerinden bir 'fark'ı olmayacağı gibi, THY'nin muzdarip oldugu siyasi hükümetlerin kadro şişirmesine maruz kalacaktı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Sunexpress Ankaraya gelse, hatta THY Anadolu Jet'i iptal edip o uçakları Sunexpress filosuna katsa ve Sunexpress hisselerini daha çok (belki de 100%) Türkleştirebilsek keşke keşke ))) Lufthansa ile ortak olmaları dışında hiç bir rahatsız durum yok benim açımdan, ben uçmadım ama arkadaşlarım uçtu Sunex'le, çok memnun herkes..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Öncelikle acenta değil acente olacak ufak bir hatırlatma. Ve SunExpress olarak e-ticket uygulamasını çoktandır kullanmaktayız. Burdada me kadar bilgili olduğunuzu yine göstermektesiniz bilet satıyorsunuz ama ne bilet kurallarını biliyorsunuz ne de kampanyalardan bir haberiniz var ayrıca hala doğum tarihlerini yanlış giriyorsunuz. Bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sunny ~ 15 yıl önce
yurt içi meydan kolaylıkları daha güzel ve daha emniyetli olunca iç hat uçuşları daha da artacak ve daha fazla yolcu taşınabilecek. fakat meydanlarımız CAT II ve CAT III koşullarına haiz değil; radarlarımızda hava radarı (weather radar) yok. ışıklandırmalar yeterli değil. Apronlar yetersiz. bunlar düzeltildikçe çok daha güvenli ve iptal olmamış uçuşlarımız olacak. Tüm tayyarecilere emniyetli uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keyf ~ 15 yıl önce
Eeee şirket adam gibi olunca yorumlarda ona göre oluyor.Allah kaza bela vermesin,hepinize emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000