08 Mayıs 2009, Cuma 18:53:15

SUNEXPRESS BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, hem sektörde geride bıraktığı 20 yılı hem de İzmir merkezli uçuşlarındaki 3 yılını kutladı.
  • İzmir base 4 uçakla uçuyor SunExpress ama bırakın orada büyümeyi varlığını zor devam ettiriyor. İzair enselerine binmiş, ekonomi class uçuş dersleri verirken zor büyürler bu gidişle..
  • Sunexpress acentalık sistemini kaldırıyor. Yeni satış politikası ile bireysel satışa başlayan sunexpress bilet satışı için kendi elemanlarıyla şirket şirket dolaşıp bilet pazarlıyor. Gel kardeşim gel tanesi sezonunda 99 lira hem isim değişikliği yapılır hem de 5 te bir bedava. Acentadan alma benden al; dahası uçamadığın bilet iade
  • sun ex bu sene yaptğı anlaşmalar cevresinde teknik esteğini thy den almaktadır ayrıca thy nin daha once zarar ettiğ iç hatları yapıpı bu hatları karlı hale cevirmiştir. her hattında 45 thy koltuğu olup direk parasını thy almakta ayrıca diğer kardan da payını almaktadır. lufthansa izmir hattını tamamen sun ex e bırakarak diğer bağlantı ucuslarından onceki karınıda thy ile paylaşmıstır bir nevi. sun ex lufthansaya ne veriyorsa fazlasını thy ye vermekte ayrıca ulkeye yaptığı katkı ile en buyuk katkıyı turkiyeye yapmaktadır. bu şirketi eleştirmeden once bir izmire bakın. 3 senede bu şirket sayesinde ne hale geldi. buyu sun express sen buyudukce izmir buyuycek, izmirle beraber turkiye buyuycek
  • evet dogru,duzeltiyorum %50 turk,%40 alman ve %10 u da ozel kuruluşlara ait turk bayragı tasıyan ozel bir şirkettir.ama bu diğer gercekleri değiştirmiyor!!!
  • Bay Az Bilmiş, SunExpress'in THY'na ne kattığı konusunda, teknik hizmetleri nereden aldığını araştır, geçen yıllar içerisinde ne kadar temettü dağıttığı hakkında da bir araştırma yap.Ne kadar istihdam yarattığını öğren. Böylece daha mantıklı yorumlar yapabileceğini düşünüyorum. Araştırmadan yorum yapmak, görüş bildirmek hiç de hoş olmuyor.
  • SunExpress'in halka arz edilmiş hisse senedi yoktur, bilip bilmeden atmayın.
  • Almanya ic hatlarda niye ucmuyor? Bence ucsun. LH tr ichatlardan para kazaniyorsa, TK almanya ichatlardanda para kazanmali!
  • Hatay-İzmir seferlerini bekliyoruz Yazda geldi hala tık yok..
  • Milliyetçilik adı altında Türkiye deki bütün yabancı şirketler derhal kapatılaa;Coca Cola yerine Kristal kola içileee,toyota,fiat ve renault fabrikaları kapatılaa ,yerine tekrar Anadola binileeee,microsoft kullanılmaya yerine abaküs kullanılaa...Komik olmayın arkadaşlar bu milliyetçilik yorumları yapanların ya tayyarecilik ile alakası yok ya da Sunexpress in mülakatlarını gecemeyip istihdam edilmeyen kişiler oldugu aleni belli.Bilmiyorsanız ögrenin:Sunexpress Türk bayragı taşıyan hisselerinin yaklaşık %50 si türk,%40 ı alman %10 u halka arz edilmiş bir şirkettir.Musait oldugunuzda Antalya ya gelip şirketin diğer şirketlerde olmayan işleyişini bir gorun lutfen.Bu arada Almanya da Air Berlin ile içhatlar uçacak olan Pegasusada başarılar!!!!
  • airberlinde yuzde 15 i turk ne olacak yani oda almanyadami ucmasin cin ali yorumcularini salarken meydana kendine baksin once sunexpress in yerine oturmayi dusunuyorsa ona yer ayirdik ...

20. yaşında, turizm ve havacılık sektöründe yeni hedeflerle yoluna devam eden SunExpress’in, bugüne kadarki operasyonlarını değerlendirmek ve 2009 yılının ilk çeyreğine ait performansı ile yeni büyüme adımlarını açıklamak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İzmir Swiss Otel Grand Efes’te düzenlenen basın toplantısında SunExpress ve Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, SunExpress Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Stefan Lauer, SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger ve Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da hazır bulundu.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığında 1989 yılında kurulan SunExpress, 20. yaşına girerken, ilk kez İzmir’de yapılan yönetim kurulu toplantısında kararı alındığı açıklandı. SunExpress filosuna, 3’ü Boeing’den direkt alınmak üzere, toplam 8 adet 737-800 daha ekleyeceğini duyurdu. Operasyonel sonuçlarını da açıklayan SunExpress, 2009’un ilk 4 ayında taşıdığı yolcu sayısını, bir önceki yıla göre %45.25 artışla 1 milyondan 1.45 milyona, cirosunu %21 artışla 102.1 milyon Avro’ya, toplam uçuş saatini de yaklaşık %30 artışla 24.984’e çıkardı.
 
Yönetim kurulu toplantısının ardından İzmir’de düzenlenen basın toplantısında konuşan THY ve SunExpress’in Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, “Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın stratejik ortaklığı olan SunExpress’in, havacılık sektöründe değişen trendlere rağmen, faaliyet gösterdiği tüm pazarlardaki rekabetçi konumundan ve sürekli büyümesinden gurur duyuyoruz.” dedi.

SunExpress’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lufthansa’nın Yönetim Kurulu Üyesi Stefan Lauer ise “THY ve Lufthansa’nın 1989’da büyük bir heyecanla hayata geçirdiği ortaklığı SunExpress’in, kuruluşundan bu yana sürekli çıtayı yükselterek örnek bir iş modeli sergilemesini mutlulukla izliyoruz. SunExpress ekibini, 20 yıllık büyüme serüvenleri boyunca sundukları yüksek kalite, güvenlik ve hizmet standartları nedeniyle yürekten kutluyorum.” dedi.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger yaptığı açıklamada, “20. yıldönümümüzün arifesinde, yönetim kurulumuzun verdiği yetkiyle, filomuzdaki uçak sayısını 2010 yılı sonu itibarıyla 20’den 25’e çıkarıyoruz. Alınan kararla, 2010 yılında teslim edilmek üzere 3 adet Boeing 737-800 satın alacak, 5 adet Boeing 737-800 daha kiralayacak ve filomuzdaki 3 Boeing 757-200 uçağını iade edeceğiz. Böylece 2010 yılı sonu itibarıyla kapasitemizi 25 uçağa ve 4.725 koltuğa çıkararak, tek tip uçaklardan oluşan, Türkiye’nin en genç ve verimli filolarından birine sahip olacağız.” dedi.
 
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da, “20. yıldönümümüz vesilesiyle düzenlenen etkinlikleri, bizim için çok önemli bir kilometre taşı olan güzel İzmir’de başlatıyoruz. İç hat uçuşlarımıza ilk kez, Antalya’dan sonra ikinci merkezimiz olan İzmir’den başladık. SunExpress İzmir’de 3 yıl gibi kısa geçmişine rağmen, 2009 ilk çeyrek sonu itibarıyla dış hat pazarında %51’lik payla liderliğini sürdürüyor. 2006’dan bugüne, İzmir merkezli olarak yaklaşık 3.5 milyon yolcu taşıdık. İzmir uçuşlarımız başladığı günden bu yana sürekli büyüyen ve uçtuğu şehirlerin sayısını sürekli artıran SunExpress olarak, İzmirlilere bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

SunExpress’in 20. yılı ve İzmir merkezli uçuşlarının 3. yılını kutlamak amacıyla bu akşam SunExpress Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışanları ve iş ortaklarının katıldığı bir resepsiyon düzenlenecek. Resepsiyondan ve toplantıdan tüm detaylar SunExpress ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ile diğer yöneticilerin yaptığı önemli açıklamalar yine AirportHaber ve Airport TV’de olacak.

SUNEXPRESS BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 15 yıl önce
İzmir base 4 uçakla uçuyor SunExpress ama bırakın orada büyümeyi varlığını zor devam ettiriyor. İzair enselerine binmiş, ekonomi class uçuş dersleri verirken zor büyürler bu gidişle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sunexpress acentalık sistemini kaldırıyor. Yeni satış politikası ile bireysel satışa başlayan sunexpress bilet satışı için kendi elemanlarıyla şirket şirket dolaşıp bilet pazarlıyor. Gel kardeşim gel tanesi sezonunda 99 lira hem isim değişikliği yapılır hem de 5 te bir bedava. Acentadan alma benden al; dahası uçamadığın bilet iade

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sun ex bu sene yaptğı anlaşmalar cevresinde teknik esteğini thy den almaktadır ayrıca thy nin daha once zarar ettiğ iç hatları yapıpı bu hatları karlı hale cevirmiştir. her hattında 45 thy koltuğu olup direk parasını thy almakta ayrıca diğer kardan da payını almaktadır. lufthansa izmir hattını tamamen sun ex e bırakarak diğer bağlantı ucuslarından onceki karınıda thy ile paylaşmıstır bir nevi. sun ex lufthansaya ne veriyorsa fazlasını thy ye vermekte ayrıca ulkeye yaptığı katkı ile en buyuk katkıyı turkiyeye yapmaktadır. bu şirketi eleştirmeden once bir izmire bakın. 3 senede bu şirket sayesinde ne hale geldi. buyu sun express sen buyudukce izmir buyuycek, izmirle beraber turkiye buyuycek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet dogru,duzeltiyorum %50 turk,%40 alman ve %10 u da ozel kuruluşlara ait turk bayragı tasıyan ozel bir şirkettir.ama bu diğer gercekleri değiştirmiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bay Az Bilmiş, SunExpress'in THY'na ne kattığı konusunda, teknik hizmetleri nereden aldığını araştır, geçen yıllar içerisinde ne kadar temettü dağıttığı hakkında da bir araştırma yap.Ne kadar istihdam yarattığını öğren. Böylece daha mantıklı yorumlar yapabileceğini düşünüyorum. Araştırmadan yorum yapmak, görüş bildirmek hiç de hoş olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SunExpress'in halka arz edilmiş hisse senedi yoktur, bilip bilmeden atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Almanya ic hatlarda niye ucmuyor? Bence ucsun. LH tr ichatlardan para kazaniyorsa, TK almanya ichatlardanda para kazanmali!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hatay-İzmir seferlerini bekliyoruz Yazda geldi hala tık yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Milliyetçilik adı altında Türkiye deki bütün yabancı şirketler derhal kapatılaa;Coca Cola yerine Kristal kola içileee,toyota,fiat ve renault fabrikaları kapatılaa ,yerine tekrar Anadola binileeee,microsoft kullanılmaya yerine abaküs kullanılaa...Komik olmayın arkadaşlar bu milliyetçilik yorumları yapanların ya tayyarecilik ile alakası yok ya da Sunexpress in mülakatlarını gecemeyip istihdam edilmeyen kişiler oldugu aleni belli.Bilmiyorsanız ögrenin:Sunexpress Türk bayragı taşıyan hisselerinin yaklaşık %50 si türk,%40 ı alman %10 u halka arz edilmiş bir şirkettir.Musait oldugunuzda Antalya ya gelip şirketin diğer şirketlerde olmayan işleyişini bir gorun lutfen.Bu arada Almanya da Air Berlin ile içhatlar uçacak olan Pegasusada başarılar!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
airberlinde yuzde 15 i turk ne olacak yani oda almanyadami ucmasin cin ali yorumcularini salarken meydana kendine baksin once sunexpress in yerine oturmayi dusunuyorsa ona yer ayirdik ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000