28 Mayıs 2009, Perşembe 08:32:50

Star Alliance'a bir üye daha geliyor

THY’nin de şemsiyesi altında bulunduğu uluslararası havayolları işbirliği kuruluşu Star Alliance yeni bir üye daha katılacak...

THY’nin de şemsiyesi altında bulunduğu uluslararası havayolları işbirliği kuruluşu Star Alliance yeni bir üye daha katılacak. Star Allinace Yönetim Kurulu, Yunanistan’dan Aegean Airlines da kuruluşun 26 üyesinden biri olarak birliğe alınması yönünde karara vardı.

Atina’da yapılan bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan karara göre, 10 yıldır faaliyette olan Yunanistan merkezli Aegean Airlines gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Star Alliance üyesi olacak.

Filosunda 31 uçak bulunan Aegean Airlines, 23’ü içhat 24’ü dışhat olmak üzere 47 ulusal ve uluslararası uçuş noktasına günde 200 sefer gerçekleştiriyor.  12 ayda bitmesi beklenen prosedür işlemleri sonucunda Aegean Airlines’in Star Alliance’ın bünyesindeki 26 havayolu şirketinden biri olacak.

Star Alliance’ın halihazırda THY ile birlikte 21 üyesi bulunuyor. Günde 176 ülkedeki 1.000 ayrı noktaya 21 bin uçuş bağlantısı gerçekleştiren Star Alliance üyelerine gelecekteki üyelikleri karara bağlanan Aegean Airlines, Air India, Brüksel Havayolları, Continental Airlines ve TAM’ın da eklenmesiyle birliğin üye sayısı 26’ıya ulaşmış olacak.

Star Alliance'a bir üye daha geliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000