27 Ekim 2009, Salı 16:26:20

STAR ALLIANCE’TAN TRANSFER BOMBASI

Üyeleri arasında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu Star Alliance grubunun yeni ortağı Amerikalı Continental oldu.
  • süparişi var diyo zaten:)
  • haberin metnini okumuyor musunuz? 787 ve 777'lerden oluşan 87 uçaklık siparişi bulunuyor yazılmış. yani, continental havayolları, bu adı geçen iki tip uçaktan 87 adet sipariş etmiş. yani, bu uçaklar üretilip teslim edilecek. yani, içinde 787'nin de olduğu bu 87 uçak "şimdilik" continental filosuna dahil değil.. anlatabildim mi?
  • 787 ne zaman ucmaya basladi.???

Daha önce Air France ve Delta'nın başını çektiği Skyteam grubunun üyesi olan havayolu, bu hareketi ile 100 milyon dolarlık ek gelir elde etmeyi planlıyor. Türk Hava Yolları da Continental Havayolları'nın Star Alliance'a katılmasıyla özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde ciddi bir bağlantı ağına kavuşmuş oldu.

Uçak sayısına göre dünyanın en büyük 5. havayolu şirketi olan Continental, Star Alliance üyeliğine Newark Havalimanı’nda gerçekleştirilen törenle katıldı.

Continental şirketi CEO'su Lawrence Kellner, stratejik olarak Star Alliance'in kendilerine birçok avantaj sunduğunu ve bu nedenle Skyteam'den çıktıklarını dile getirdi.

Continental Havayolları’nın gerçekleştirdiği bu hamle sayesinde United Airlines ile birleşme şansının arttığı iddia edildi. Bundan 18 ay önce iki şirket dünyanın en büyük havayolu firmasını kurmak üzere karar vermiş fakat Continental, kısa süre sonra bu karardan vazgeçmişti.

Aralarında Türk Hava Yolları’nın yanı sıra dünya devi Lufthansa, United, Singapur gibi 25 havayolunun bulunduğu Star Alliance'ın çok önemli bir ortak aldığına dikkat çeken ittifakın CEO'su Jaan Albrecht, "Continental'in bizi tercih etmesi Star Alliance'a önemli bir güç kazandırdı. Bu sayede uçuş noktamız 952'ye, uçak filomuz da 3 bin 500'e ulaştı" dedi.

41 bin çalışanı bulunan Continental, geçen yıl 47 milyon yolcu taşıdı.  343 uçağa sahip olan şirketin çoğu uzun menzilli Boeing 787 ve 777'lerden oluşan 87 uçaklık siparişi de bulunuyor. Ana merkezi New York, Houston ve Cleveland olan havayolu 265 noktaya sefer yapıyor.

STAR ALLIANCE’TAN TRANSFER BOMBASI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
süparişi var diyo zaten:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haberin metnini okumuyor musunuz? 787 ve 777'lerden oluşan 87 uçaklık siparişi bulunuyor yazılmış. yani, continental havayolları, bu adı geçen iki tip uçaktan 87 adet sipariş etmiş. yani, bu uçaklar üretilip teslim edilecek. yani, içinde 787'nin de olduğu bu 87 uçak "şimdilik" continental filosuna dahil değil.. anlatabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
787 ne zaman ucmaya basladi.???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000