07 Nisan 2008, Pazartesi 08:40:57

Star Alliance’den THY’ye ilk gol

Türk Havayolları Star Alliance’ye üye oldu. THY bu üyelikle Türkiye’de büyük sükse yaptı. Ancak bu üyeliğin bir ayağı eksik kaldı. Deyim yerinde ise Star Alliance THY’ye ilk golünü attı. İşte ayrıntılar.
  • Istedigimiz an bu ittifaktan cikabiliriz. Star Alliance olmazsa olmaz bir ortak olmadigi gibi cikarlarimiza uygun olmayan herhangi bir durumda anlasmanin tek tarafli fesih edilmesi mumkundur, bekleyip cikarlarimiza uyup uymadigini gozlemlemeliyiz.
  • Durumu cok bulandiriyor ve karistiriyorsunuz. Star Alliance da THY dahil 24 Havayolu var. VE sitedeki dil sayisi 9dur. Yani her havayolu icin o ülkenin dili sitede yer ayrilmamis. United,US ve Air Canada ingilizce konusuyor olsun.Ama diger ülkeler ne durumda ? Ortada kazik felan yok,zira kimsede kazik yemeye niyeti yok.

Geçen hafta Türk Havayolları için tarihi bir hafta idi. Hem Star Alliance’e girildi hem de AnadoluJet markası ile iç pazarda rekabete başladı. THY Star Alliance’e girişi muhteşem organizasyonla kutladı. Ancak, Star Alliance ile dünya ile bütünleşen THY’ye ilk kazık atıldı. THY Türkiye’nin milli havayolu şirketi. Star Alliance’in internet sitesine girenler THY’nin nasıl gol yediğini fark edecekler.

 

AirportHaber bu ayrımcılığı hemen tespit etti. Star Alliance’e üye olan dünyanın değişik ülkelerindeki havayolu şirketlerinin ülkeleri ile ilgili ayrı ayrı birer bölüm açılmış. Bu bölümlerde farklı dili konuşan ülkelerin dillerinde diğer havayolu şirketlerinin bilgileri yer almış. Örneğin Çin Havayolları için Çince bölüm yer almış. THY ile ilgili bilgiyi Çince, Fransızca, Portekizce, Japonca, Almanca, İngilizce, İspanyolca görebiliyorsunuz. THY’nin dolayısı ile Türkiye’nin nasıl göz ardı edildiği ve önemsenmediği bir kez de burada karşımıza çıkmış bulunuyor.

 

Star Alliance’in internet sayfasında ortak dili kullanmayan ülkelerin kullandığı dillerde açıklama yapılmış olmasına rağmen, uzun süredir THY’nin ortaklı çalışmaları yapılırken, Türkçe için neden çalışma yapılmadığı anlaşılamadı. THY’nin bu yönde talepte bulunup bulunmadığı ise merak konusu.

 

Şimdi sormak gerekiyor…

 

Havacılığın dili İngilizce ise neden diğer devletlerin dillerinde bilgiler yer alıyor?

 

THY, Türkçe'nin de Star Alliance sitesinde yer alması için talepte bulunacak mı?

 

Türk Havayolları Yöneticileri Star Alliance grubunun internet sitesinde bir kelime bile olsa Türkçe bulunmamasını içine sindirebiliyor mu?

AirportHaber Özel

Star Alliance’den THY’ye ilk gol

Yorumlar

commender ~ 16 yıl önce
Istedigimiz an bu ittifaktan cikabiliriz. Star Alliance olmazsa olmaz bir ortak olmadigi gibi cikarlarimiza uygun olmayan herhangi bir durumda anlasmanin tek tarafli fesih edilmesi mumkundur, bekleyip cikarlarimiza uyup uymadigini gozlemlemeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
infocu ~ 16 yıl önce
Durumu cok bulandiriyor ve karistiriyorsunuz. Star Alliance da THY dahil 24 Havayolu var. VE sitedeki dil sayisi 9dur. Yani her havayolu icin o ülkenin dili sitede yer ayrilmamis. United,US ve Air Canada ingilizce konusuyor olsun.Ama diger ülkeler ne durumda ? Ortada kazik felan yok,zira kimsede kazik yemeye niyeti yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000