04 Haziran 2012, Pazartesi 09:30:44

SORU AYNEN BU...

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge, bugünkü köşesinde Türk Hava Yolları ve yolcuların Atatürk Havalimanı'nda yaşadığı sıkıntıyı ele almış...
  • Bu gerceklerin altinda da bazi gercekler var sorun burda iste..sizin gibi sazanlari kandirdigida senin yazindan belli oluyo zaten...sizin gibiler buzdagin gorunen kismina gore yorum yapan kisilersiniz...zavalli olmak boyle bisey olsa gerek...
  • arkadaş bu lodos icad oldu olalı herkez bilir kişi oldu. acaba thy den avantafor bilet alan kaç yazar var? ha birde neden bu havacılıkda ileri olan ülkelerde neden iniş kalkış hattına tek katlı bahçeli evler yaparlar anlamam. dik gök deleni arazi ucuz ne de olsa :P
  • Kim yazdırıyor böyle yazıları yahu ? Ne havacılıktan ne de ekonomiden anlamadığı belli yazarın.. Çok farazi bir açıklama olmuş, kar zarar açıklamak için, o iş bir kalemde,tek bir hava limanına tek bir piste ya da tek bir her hangi koşula açıklanacak gibi bir şey değildir. Şöyle düşünelim, yazarın dediği varsayımı (ki bence çok amatörce) doğruluk oranını test etmek için şöyle bir şey yapalım, yıllık lodos ve maliyet,ciro grafiklerini çıkaralım bu acaba yazarın dediğini doğrulamakta yeterli mi ? Bence değil. ya da diğer açıdan pegasus da AHL de uçuyor az da olsa, pegasus rötar lodos mağduru olmuyor mu ?pegasus da o zaman bu teoriye göre tüm AHL operasyonlarından zararda olması lazım, cünkü neredeyse 200 ucaklık filo sahibi havayolunun zararı rüzgara baglanmıs. Tamam gecikmeler,trafik ucaga,yakıta,calısan gücüne vs. zarar ama tüm zararı da buna baglama arkadaş..
  • Cozum belli Sabiha Gokcen. Arazi 3 paralel piste bile musait. Yolu otobani metrosu her seyi hazir. Istanbulun heryerine yapilacak olan 3. havalimanindan cok daha yakin ustelik. Bu sartlar altinda 3. havalimani sadece Sabanci'nin isine yarayacaktir.
  • ^bak git^ alkisliyorum seni!!! Herkesin dini imani para!!!
  • fatih çekirge bak git
  • Komik rumuzu ile yazan arkadaşımız konu Fatih Çekirge'nin bilgisizliği değil ki konu oğlunu ziyaret için gittiği İspanya uçuşları için ayrıcalık veya ucuz bilet. Bir de şu muhteşem gazeteci için birkaç soru; Bir şirketin bu kadar yakıt zararı varken acaba 35L pisti istikametindeki ikitelli civarındaki büyük binanın oraya yapılmasına izin verir mi ? bu bina 35L pist kalkışlarında ağırlık dolayısı ile sorun yaratır mesela uzun uçuşa gidecek büyük uçaklar için sorunludur bir de rüzgar güneyli olduğu zaman 18R pistinin kullanılmasına ILS ve VOR yaklaşmalarında süzülüş hattını ihlal ettiğ*i için sorunludur( Bilindiği gibi rüzgar güneyli olduğunda birsürü uçuş iptal olur ve bekleme süreleri artar), acaba bu pist ne zaman yapılmıştır ve kim yapmıştır ve de o bina neden yıkılamaz. Hadı bakalım büyük gazeteci bu soruların cevabı sana bedava bilet kazandırmaz ama böyle saçma sapan yazı yazmaktan belki vazgeçersin.
  • Problem çıkmadan çözüm üretilmez. Park yeri yok İstanbul da gelen ucaklar nolacak sorusuna Temel Kotilin verdigi cevap. Yoruma gerek yok.
  • Gerçek bir yönetici düşünür ve uygular.Gerçek bir gazeteci ise bunun neden böyle olduğunu sorar."NEDEN THY 200 YA DA 300 UÇAĞA ÇIKMA PLANI VARKEN HALA ATATÜRK HAVALİMANINI TEK BASE OLARAK KULLANIYOR?LH 4 YA DA 5 ANA BASE DEN UÇUYORKEN NEDEN BU THY YÖNEİCİLERİ TÜM BASE HALA ATATÜRK HAVALİMANINDA?"Ne bu soruyu soracak gazeteci var ortada ne de uygulayacak kadar yönetici vasıflarına vakıf bir yönetici.
  • angaje edelim.Sadece THY inip kalksın AHL ye!? Diğer şirketler başka meydanlara yallah???

Göz göre göre yılda 120 milyon Euro kaybeden şirket hangisi?

SORU aynen böyle:

-Siz hiç göz göre göre yılda 120 milyon Euro kaybeden bir şirket biliyor musunuz?

Ya da şöyle soralım:

-Bile bile, eski parayla 264 milyar lira kaybeder misiniz?

Daha da ileri gidersek:

-Siz patron olsanız. Şirketiniz gözlerinizin önünde yılda milyarlarca lira kaybetse çalışanlarınıza ne dersiniz?

Aslında iki başarılı isim var.

Hamdi Topçu ve Temel Kotil...

Türk Hava Yollarını bir “dünya şirketi” yaptılar.

Oğlum Kuzey tenis okuduğu için Barcelona’ya sık gidiyorum...

Oradan biliyorum THY markasının nasıl bir imaj yarattığını.

Barcelona futbol takımına sponsor olduğu için, inanılmaz bir etkisi var THY logosunun.

Yalnız Barcelona’da değil. Avrupa’da da bir marka oldu...

Her THY ofisi bir elçilik gibi çalışıyor mesela.

Soruya dönersek.

İşte burada başlıyor negatif cevap.

Türk Hava Yolları yaptığı hesaplara göre her yıl 120 milyon Euro kaybediyor.

Neden mi?

Atatürk Havalimanı’ndaki pist yetersizliği yüzünden.

Bir de lodos başlarsa...

İşte o zaman pist başı işkencesi de başlıyor.

22’nci sırada olan bir uçak en az bir saat pistte bekliyor.

İşte o kadar yakıt boşa gidiyor.

Havadaysa daha beter.

Pist yetmediği için Marmara üzerinde tur atan THY uçakları; geldiği yolun yarısı kadar yakıtı da havada tur atarken harcıyor.

Bitmedi...

Buna bir de standart uçuş saatini dolduran parçaların değişimi ekleniyor.

Gereksiz yere erken parça değişimleri oluyor.

Bitmedi...

Havada belli bir uçuş süresini aşmaları yasak olan pilotlar, gereksiz yere tur attıkları için uçuş saatlerini de gereksiz yere dolduruyorlar.

Ve elbette biz yolcular...

Çektiğimiz işkenceyi, uçağın içinde sıra beklerken üzerimize çöken o “silindirik esareti” zaten yaşıyoruz.

Bu yüzden soruyorum:

-Göz göre göre yılda 120 milyon Euro nasıl kaybedilir.

İşte böyle kaybedilir.

Bundan THY de rahatsız.

Ama bir türlü çözüm bulunamıyor.

Üçüncü havaalanının yapımı en az 5 yıl alır.

-Yani?

-Yani olimpiyatlara talip olan bir dünya kentinin, havadan girişte böyle bir huniye kapatılmasını aklım almıyor.

Ne yapacağız?

-Olimpiyatları alırsak o tarihlerde lodosa karşı poyraz duasına mı çıkacağız?

Fatih Çekirge / Hürriyet

SORU AYNEN BU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

real e gelsin ~ 12 yıl önce
Bu gerceklerin altinda da bazi gercekler var sorun burda iste..sizin gibi sazanlari kandirdigida senin yazindan belli oluyo zaten...sizin gibiler buzdagin gorunen kismina gore yorum yapan kisilersiniz...zavalli olmak boyle bisey olsa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çekirge git işine ~ 12 yıl önce
arkadaş bu lodos icad oldu olalı herkez bilir kişi oldu. acaba thy den avantafor bilet alan kaç yazar var? ha birde neden bu havacılıkda ileri olan ülkelerde neden iniş kalkış hattına tek katlı bahçeli evler yaparlar anlamam. dik gök deleni arazi ucuz ne de olsa :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leydiz end centılmın ~ 12 yıl önce
Kim yazdırıyor böyle yazıları yahu ? Ne havacılıktan ne de ekonomiden anlamadığı belli yazarın.. Çok farazi bir açıklama olmuş, kar zarar açıklamak için, o iş bir kalemde,tek bir hava limanına tek bir piste ya da tek bir her hangi koşula açıklanacak gibi bir şey değildir. Şöyle düşünelim, yazarın dediği varsayımı (ki bence çok amatörce) doğruluk oranını test etmek için şöyle bir şey yapalım, yıllık lodos ve maliyet,ciro grafiklerini çıkaralım bu acaba yazarın dediğini doğrulamakta yeterli mi ? Bence değil. ya da diğer açıdan pegasus da AHL de uçuyor az da olsa, pegasus rötar lodos mağduru olmuyor mu ?pegasus da o zaman bu teoriye göre tüm AHL operasyonlarından zararda olması lazım, cünkü neredeyse 200 ucaklık filo sahibi havayolunun zararı rüzgara baglanmıs. Tamam gecikmeler,trafik ucaga,yakıta,calısan gücüne vs. zarar ama tüm zararı da buna baglama arkadaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cozum belli ~ 12 yıl önce
Cozum belli Sabiha Gokcen. Arazi 3 paralel piste bile musait. Yolu otobani metrosu her seyi hazir. Istanbulun heryerine yapilacak olan 3. havalimanindan cok daha yakin ustelik. Bu sartlar altinda 3. havalimani sadece Sabanci'nin isine yarayacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
^bak git^ alkisliyorum seni!!! Herkesin dini imani para!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak git ~ 12 yıl önce
fatih çekirge bak git

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Komik rumuzu ile yazan arkadaşımız konu Fatih Çekirge'nin bilgisizliği değil ki konu oğlunu ziyaret için gittiği İspanya uçuşları için ayrıcalık veya ucuz bilet. Bir de şu muhteşem gazeteci için birkaç soru; Bir şirketin bu kadar yakıt zararı varken acaba 35L pisti istikametindeki ikitelli civarındaki büyük binanın oraya yapılmasına izin verir mi ? bu bina 35L pist kalkışlarında ağırlık dolayısı ile sorun yaratır mesela uzun uçuşa gidecek büyük uçaklar için sorunludur bir de rüzgar güneyli olduğu zaman 18R pistinin kullanılmasına ILS ve VOR yaklaşmalarında süzülüş hattını ihlal ettiğ*i için sorunludur( Bilindiği gibi rüzgar güneyli olduğunda birsürü uçuş iptal olur ve bekleme süreleri artar), acaba bu pist ne zaman yapılmıştır ve kim yapmıştır ve de o bina neden yıkılamaz. Hadı bakalım büyük gazeteci bu soruların cevabı sana bedava bilet kazandırmaz ama böyle saçma sapan yazı yazmaktan belki vazgeçersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
0 ~ 12 yıl önce
Problem çıkmadan çözüm üretilmez. Park yeri yok İstanbul da gelen ucaklar nolacak sorusuna Temel Kotilin verdigi cevap. Yoruma gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÖNETİCİ ~ 12 yıl önce
Gerçek bir yönetici düşünür ve uygular.Gerçek bir gazeteci ise bunun neden böyle olduğunu sorar."NEDEN THY 200 YA DA 300 UÇAĞA ÇIKMA PLANI VARKEN HALA ATATÜRK HAVALİMANINI TEK BASE OLARAK KULLANIYOR?LH 4 YA DA 5 ANA BASE DEN UÇUYORKEN NEDEN BU THY YÖNEİCİLERİ TÜM BASE HALA ATATÜRK HAVALİMANINDA?"Ne bu soruyu soracak gazeteci var ortada ne de uygulayacak kadar yönetici vasıflarına vakıf bir yönetici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk Hava Limanını THY ye ~ 12 yıl önce
angaje edelim.Sadece THY inip kalksın AHL ye!? Diğer şirketler başka meydanlara yallah???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000