29 Aralık 2008, Pazartesi 07:45:33

Son dakika uçuşları Türkiye için ayrıldı

Avrupalı tur operatörleri geçmiş yıllarda iyi satışlar yaptığı Türkiye'ye çok sayıda son dakika uçağı ayırdı. Mart ayına kadar pazarlama iyi yapılırsa turizm bu yıl rahat nefes alacak..
  • Anlamadım, son dakiki Türkiye'ye uçak ayırtmak iyi mi? Yani, evelden pahalı yerlere satalım, baktık son anda boş yer var o zaman ucuzcu olan Türk pazarına veririz. Yoksa ben mi yanlış anladım? Ballı müşterilere ilk olarak daha cazip ülkeleri satamadıktan sonra bizi can simiti olarak kullanacaklar. Bizde tabi kuzu kuzu uyacağız. Umarım ben yanlış anladım...

Turizm sektörü, nefesini tuttu tanıtımda yapılacak çalışmalara odaklandı. Mart ayına kadar tanıtım ve pazarlama çalışmaları aktif bir şekilde yapılabilirse Türk turizmi 2009 yılını rahat geçirecek. Almanya olmak üzere Avrupalı pek çok tur operatörü önceki yıllarda iyi satışlar gerçekleştirdikleri Türkiye'yi opsiyonlu uçuşlara listesinde bekletiyor.

Eğer Ocak ayından itibaren etkili çalışmalar yapılabilirse bu uçakların yönü Türkiye'ye çevrilecek. Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi (ETTC) Başkanı Hüseyin Baraner 'Türkiye diğer ülkelere nazaran şanslı. Ancak satışlar marta kadar iyi gitmezse operatörler bu uçakların yüzde 20'sini iptal ederler" dedi. Alman Tur Operatörleri bu yıl Türkiye için 3 milyon 600 bin koltuk ayırdı. THY'nin 1 milyonluk kapasitesiyle bu rakam 4 milyon 600 bin oluyor. Geçen sene ise 4 milyon 400 bin idi. İç pazarda ise ciddi düşüşler bekleniyor. Yılda 1.5-2 milyon dolar civarında gerçekleşen turizm yatırımlarının bu sene yarı yarıya inmesi hatta durabileceği konuşuluyor. Turizmde en büyük sıkıntı ise tanıtım bütçesinde. Turizmciler geçen sene 140 milyon dolar olan bu sene ise 100 milyon YTL olarak açıklanan tanıtım bütçesinin yeterli olmadığını düşünüyor. Ek bütçesi getirilmesini talep ediyor.

Son dakika uçuşları Türkiye için ayrıldı

Yorumlar

Cenap ~ 15 yıl önce
Anlamadım, son dakiki Türkiye'ye uçak ayırtmak iyi mi? Yani, evelden pahalı yerlere satalım, baktık son anda boş yer var o zaman ucuzcu olan Türk pazarına veririz. Yoksa ben mi yanlış anladım? Ballı müşterilere ilk olarak daha cazip ülkeleri satamadıktan sonra bizi can simiti olarak kullanacaklar. Bizde tabi kuzu kuzu uyacağız. Umarım ben yanlış anladım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000