08 Nisan 2014, Salı 10:10:51

ŞOK! THY PİLOTU İKİ KİŞİYİ SİLAHLA REHİN ALDI

2012'de arızalanan THY uçağını piste indirmeyi başaran pilot Yavuz Ö., "Beni ajanlar takip ediyor" diyerek iki kişiyi rehin alınca hastaneye yatırıldı
  • Bu arada " Üst düzey Yorumcu ", hangi erkek adam profiline " Süpermen " ( ! ) resmi koyarak; " Pink Blue " ( !!! ) diye bir isim kullanır? Acaba senin çocukluktan kalma bir cinsel sapma dürtülerin mi var? Aslında pek şaşırmam yorumlarını okuyup, resmine bakınca....herşeyi açıklıyor. Saklamana gerek yok.
  • Ben kim olduğumu biliyorum, " üst düzey yorumcu " ( ! ) . Ama ilk aklına gelen hakaret bu olduğuna göre herhalde senin özelliğin öyle birinin çocuğu olmak. Ayrıca yaptığın yorum senin ne kadar " aşağı düzey yorumcu "olduğunu ortaya koyuyor.
  • Bu derece ilerliyeceğini ve böyle bir olay yapıcağını tahmin etmezdim ama rahatsız olduğuna dair sinyaller hep vardı. Sürekli bir numara olmak ya da öyle bilinmek ve bencilliği çok belirgindi.
  • Çok yazık çokkkk insani olmayan yorumlar bunlar... Bir kaptan rahatsızlanmış acil şifalar dilerim...Şu yorumları okuduktan mühendis asker bilmem ama ruh sağlığı iyi olmayan ne çok pilot varmış meğer...Bence pilot olmaktan önce insan olabilseydi iz....Gerçekten acınası insanlarsınız...Tabi bu sözlerim sadece su yorumlarda insan olamamış pilotlara...
  • Captain Ironbutt misin nesin, gercekten tam bir klavye delikanlisisin. Hic bir kaptana yakisiyormu boyle agizlar bu sekilde ithamlar? Sen o guzelim kiyafetleri giyip bir de surada laf ettigin insanlarla el sikisip kokpite mi giriyorsun? Su konusma kalitesine bak, lol falan yazmissin. Isin gucun buraya oturup abuk subuk yorumlar yazmak, sana biri cevap verdi mi falan diye duzenli bu sayfa yorumlarini takip etmek falan degil mi? Ip adresi bulunamiyor demissin, eminmisin??? Bence sen buna pek guvenme, sonra iron olayin olmasin bir anda soft? LOL !!
  • Önce sivil kökenli pilot arkadaşlara; babanızın asker kökenli pilot olma olasılığı varmıydı yokmuydu? Sonra asker kökenli arkadaşlarıma ; oğlunuzun veya arkadaşınızın sivil kökenli pilot olma olasılığı varmıydı yokmuydu? Bırakın bu kısır çekişmeleri çirkinlikleri, birbirimizi sevelim, sayalım ve eksiklerimizi hep beraber konuşup doğruyu bulalım ve dünya havacılığına Türk havacıları olarak örnek olup isim yapalım. Bu kadar zormu sivilmiş askermiş unutmak, pilotuz, meslektaşız, arkadaşız.Son verin artık şu şaçma çekişmeye.
  • Şurada okuduklarıma inanamıyorum resmen millet yine birbirine saldırmış. Bu nasıl bir CRM veya kader birliğidir burada askeri sivil Amerikalı akademili vs... Birbirinize hakaret edeceğinize bir geçmiş olsun yazsaydınız yeterdi bu neyin kavgası bunu gören vatandaş bizlere ne söylese haklı konuma sokuyoruz durumu yazık
  • Cpt. Ironbutt'a : Onun için mi 2 kişiyi rehin aldı ve siz de bu kadar uzun bir cevap ile savunma yapmak gereğini duydunuz? Gulf Air'den niçin ayrılmış onu da açıklar mısınız?
  • DÜŞÜNSENİZE YOLCULARLA BERABER HAVADA OLSAYDI...UÇAĞI İSRAİL E DOĞRU YÖNLENDİRSEYDİ NE OLURDU,İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI O UÇAĞI İNDİRSEYDİ
  • Burada bir tane asker kokenli yorumcu var, ip numarasindan bulunmasini ve hakkinda islem yapilmasini istiyorum. Muhendis kokenli pilotlara 'pilotcuklar' seklinde abuk subuk tabirlerde bulunup THY nin yatirim yaptigi kanal hakkinda hakaretlerde ve asagilamalarda bulunuyor kendisi. Havayolu pilotlugunda dokumanlara iyi hakim olmak, ucak sistemlerini iyi ogrenmek, acil durumlarda ne yapilmasi gerektigini iyi bilmek duzenli calismak ve kitabi bilgiye hakim olmaktan gecer. Bunlari yapabilmek icin THY nin ilanindaki gibi ingilizce seviyesinin iyi olmasi ve universite mezunu olmasi gibi ozellikler adaylarin psikomotor yeteneklerinin yani sira oldukca yeterlidir. Buna zaten sirket ve otoriteler karar veriyorlar, vermisler. Asker kokenli pilotlar havayolu pilotluguna basladiginda gecmislerinde bir OM-PART A, OM-PART B gibi FCOM gibi FCTM bir bilgi birikimleri olmaz, onlar da herkes gibi oturur kitap okur ve calisir, ogrenir. Bu isi savas ucagi pilotlugu ile kiyaslamak cok mantiksiz cunku onlarin T41 lerle aldiklari egitimin aynisini THY zaten sivil pilot adaylarina sagliyor ve sonucunda CPL inizi aliyorsunuz, bu da sivil havayolu pilotlugu icin yeterli ve gerekli birsey. Bunun uzerine tatbikatlar yapmaniz, daglari bombalamaniz gerekmiyor. Havayolu pilotlugunu lise mezunu insanlar bile oldukca iyi sekilde idame edebiliyorlar, kitabi calismayi universite mezunu insanlar kadar rahat ve kolay yapamasalar da bunun ustesinden gelebiliyorlar. Bu isi yapmak icin F16 ucurmus olmak gerekmiyor. Hatta F16 ucuran insanlarin bu kadar sakin ve de duragan bir isi yapmak istemeleri, islerinden istifa edip gelmeleri asil ilginc olan konudur. Ama kendi tercihleridir, yasal olarak kabul goren bir konudur, kendileri bilir. Muhendis kokenli pilotlari bu denli asagilayan bir insan, bu denli hakaret eden bir insan CRM olarak ucus emniyetine cok aykiridir. Bu insan ya da insanlar hakkinda yetkililerin islem yapmasini talep ediyorum. Saygilarimla

2012'de arızalanan THY uçağını piste indirmeyi başaran pilot Yavuz Ö., "Beni ajanlar takip ediyor" diyerek iki kişiyi rehin alınca hastaneye yatırıldı.

İki yıl önce İstanbul- Washington-seferini yapmak üzere havalandıktan sonra iniş takımları kapanmayan uçağı başarıyla piste geri indirerek adını duyuran pilot Yavuz Ö., Ataköy'de girdiği bir işyerinde 2 kişiyi silahla rehin aldı. Mossad ajanlarınca takip edildiğini iddia eden pilot, polis müdürü tarafından ikna edilerek etkisiz hale getirildi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Yavuz Ö., geçen cuma, Atrium alışveriş merkezine gitti. Burada, bir emlakçıya giren pilot Yavuz Ö., silahını çıkartıp, masadaki 2 kişiye doğrulttu. "Beni Mossad ajanları takip ediyor" diyen pilot Yavuz Ö., içerideki iki kişiyi rehin aldı. Sürekli ajanlardan bahseden pilot, polise ihbar edildi. Alarma geçen polis ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleri işyerine geldi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde Güvenlik Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde HDP Milletvekili Sebahat Tuncel'den tokat yediği için gündeme gelen, daha sonra Bakırköy Emniyet Müdürü olan Murat Çetiner de olay yerine geldi. Rehine müzakere eğitimi alan Çetiner, 20 dakika konuştuğu pilotu ikna ederek etkisiz hale getirdi. Ruhsatlı tabancası Emniyet Müdürü Çetiner tarafından elinden alınan pilot Yavuz Ö. gözaltına alındı. Pilot, ifadesinin ardından şizofreni kuşkusuyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı.

PLANLI UÇUŞLARI VARDI

Pilot Yavuz Ö.'nün THY'de aktif olarak çalıştığı, Mart, Nisan, Mayıs ayında planlanan uçuşları olduğu, olay günü de uçuşu olduğu öğrenildi.

ŞOK! THY PİLOTU İKİ KİŞİYİ SİLAHLA REHİN ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

B-52 ~ 10 yıl önce
Bu arada " Üst düzey Yorumcu ", hangi erkek adam profiline " Süpermen " ( ! ) resmi koyarak; " Pink Blue " ( !!! ) diye bir isim kullanır? Acaba senin çocukluktan kalma bir cinsel sapma dürtülerin mi var? Aslında pek şaşırmam yorumlarını okuyup, resmine bakınca....herşeyi açıklıyor. Saklamana gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ( ! ) ~ 10 yıl önce
Ben kim olduğumu biliyorum, " üst düzey yorumcu " ( ! ) . Ama ilk aklına gelen hakaret bu olduğuna göre herhalde senin özelliğin öyle birinin çocuğu olmak. Ayrıca yaptığın yorum senin ne kadar " aşağı düzey yorumcu "olduğunu ortaya koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu derece ilerliyeceğini ve böyle bir olay yapıcağını tahmin etmezdim ama rahatsız olduğuna dair sinyaller hep vardı. Sürekli bir numara olmak ya da öyle bilinmek ve bencilliği çok belirgindi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy personeli ~ 10 yıl önce
Çok yazık çokkkk insani olmayan yorumlar bunlar... Bir kaptan rahatsızlanmış acil şifalar dilerim...Şu yorumları okuduktan mühendis asker bilmem ama ruh sağlığı iyi olmayan ne çok pilot varmış meğer...Bence pilot olmaktan önce insan olabilseydi iz....Gerçekten acınası insanlarsınız...Tabi bu sözlerim sadece su yorumlarda insan olamamış pilotlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Captain Ironbutt misin nesin, gercekten tam bir klavye delikanlisisin. Hic bir kaptana yakisiyormu boyle agizlar bu sekilde ithamlar? Sen o guzelim kiyafetleri giyip bir de surada laf ettigin insanlarla el sikisip kokpite mi giriyorsun? Su konusma kalitesine bak, lol falan yazmissin. Isin gucun buraya oturup abuk subuk yorumlar yazmak, sana biri cevap verdi mi falan diye duzenli bu sayfa yorumlarini takip etmek falan degil mi? Ip adresi bulunamiyor demissin, eminmisin??? Bence sen buna pek guvenme, sonra iron olayin olmasin bir anda soft? LOL !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Önce sivil kökenli pilot arkadaşlara; babanızın asker kökenli pilot olma olasılığı varmıydı yokmuydu? Sonra asker kökenli arkadaşlarıma ; oğlunuzun veya arkadaşınızın sivil kökenli pilot olma olasılığı varmıydı yokmuydu? Bırakın bu kısır çekişmeleri çirkinlikleri, birbirimizi sevelim, sayalım ve eksiklerimizi hep beraber konuşup doğruyu bulalım ve dünya havacılığına Türk havacıları olarak örnek olup isim yapalım. Bu kadar zormu sivilmiş askermiş unutmak, pilotuz, meslektaşız, arkadaşız.Son verin artık şu şaçma çekişmeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şurada okuduklarıma inanamıyorum resmen millet yine birbirine saldırmış. Bu nasıl bir CRM veya kader birliğidir burada askeri sivil Amerikalı akademili vs... Birbirinize hakaret edeceğinize bir geçmiş olsun yazsaydınız yeterdi bu neyin kavgası bunu gören vatandaş bizlere ne söylese haklı konuma sokuyoruz durumu yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cpt. Ironbutt'a : Onun için mi 2 kişiyi rehin aldı ve siz de bu kadar uzun bir cevap ile savunma yapmak gereğini duydunuz? Gulf Air'den niçin ayrılmış onu da açıklar mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. Ironbutt ~ 10 yıl önce
Memnuniyetle açıklarım birazcık okusanız etrafınızla ilgilenseniz,sadece paychecke değilde Dünyamızdaki havacılıkta neler oluyor azıcık ilgilenseniz sizde rahatlıkla Y. kaptanın niye GF den ayrıldığını anlayabilirdiniz. Vaktiyle dünyanın sayılı firmalarından olan GulfAir Emirates Ettihad Qatar ve OmanAir kendisinden ayrıldığı için sürekli küçülme halinde olan bir firmadır.Bu küçülme neticesinde birçok expat pilot GF den ayrılmıştır. Yavuz kaptan ve beraberinde ayrılan 7-8 kişi daha thy ye direk kaptan olarak girmişlerdir. Hali hazırda GF de hiçbir Türk pilot kalmamıştır. Bilginize.
ASAF... ~ 10 yıl önce
DÜŞÜNSENİZE YOLCULARLA BERABER HAVADA OLSAYDI...UÇAĞI İSRAİL E DOĞRU YÖNLENDİRSEYDİ NE OLURDU,İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI O UÇAĞI İNDİRSEYDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Burada bir tane asker kokenli yorumcu var, ip numarasindan bulunmasini ve hakkinda islem yapilmasini istiyorum. Muhendis kokenli pilotlara 'pilotcuklar' seklinde abuk subuk tabirlerde bulunup THY nin yatirim yaptigi kanal hakkinda hakaretlerde ve asagilamalarda bulunuyor kendisi. Havayolu pilotlugunda dokumanlara iyi hakim olmak, ucak sistemlerini iyi ogrenmek, acil durumlarda ne yapilmasi gerektigini iyi bilmek duzenli calismak ve kitabi bilgiye hakim olmaktan gecer. Bunlari yapabilmek icin THY nin ilanindaki gibi ingilizce seviyesinin iyi olmasi ve universite mezunu olmasi gibi ozellikler adaylarin psikomotor yeteneklerinin yani sira oldukca yeterlidir. Buna zaten sirket ve otoriteler karar veriyorlar, vermisler. Asker kokenli pilotlar havayolu pilotluguna basladiginda gecmislerinde bir OM-PART A, OM-PART B gibi FCOM gibi FCTM bir bilgi birikimleri olmaz, onlar da herkes gibi oturur kitap okur ve calisir, ogrenir. Bu isi savas ucagi pilotlugu ile kiyaslamak cok mantiksiz cunku onlarin T41 lerle aldiklari egitimin aynisini THY zaten sivil pilot adaylarina sagliyor ve sonucunda CPL inizi aliyorsunuz, bu da sivil havayolu pilotlugu icin yeterli ve gerekli birsey. Bunun uzerine tatbikatlar yapmaniz, daglari bombalamaniz gerekmiyor. Havayolu pilotlugunu lise mezunu insanlar bile oldukca iyi sekilde idame edebiliyorlar, kitabi calismayi universite mezunu insanlar kadar rahat ve kolay yapamasalar da bunun ustesinden gelebiliyorlar. Bu isi yapmak icin F16 ucurmus olmak gerekmiyor. Hatta F16 ucuran insanlarin bu kadar sakin ve de duragan bir isi yapmak istemeleri, islerinden istifa edip gelmeleri asil ilginc olan konudur. Ama kendi tercihleridir, yasal olarak kabul goren bir konudur, kendileri bilir. Muhendis kokenli pilotlari bu denli asagilayan bir insan, bu denli hakaret eden bir insan CRM olarak ucus emniyetine cok aykiridir. Bu insan ya da insanlar hakkinda yetkililerin islem yapmasini talep ediyorum. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ~ 10 yıl önce
Maalesef, TK'ya birileri zamanında bir nifak tohumu atmış...kimse kurtulamıyor bundan....saygı ve sevgi ortamı yok...her fırsatta kavga... özellikle kokpit ekibi arasında müthiş bir çekememezlik var...sivil-asker,nakliyeci-jetçi,havacı-karacı, Anadolu üniversiteli-THK'lı, Amerikalı-Akademili...kafalar değişmediği müddetçe bu liste daha sürer gider...kafalar değişir mi? o da biraz zor...çünkü isim ve para olduğu için genelde ego'ları yüksek insanlar oraya koşuyor, problem burda....Kaptana geçmiş olsun!
Cpt. Ironbutt ~ 10 yıl önce
""Burada bir tane asker kokenli yorumcu var, ip numarasindan bulunmasini ve hakkinda islem yapilmasini istiyorum."" Yahu bu ne rezilliktir arkadaşım ?? Bir meslektaşımızın başına son derece elim bir olay gelmiş nerdeyse zil takıp oynamadığınız kaldı. Mühendismisin ne haltsan öncelikle git biraz kitap oku da öğren. İP numara olayının türkiyede tespitinin neredeyse imkansız olduğunu (static ip meselesi ) ip dene olay rahatça manipüle edilebileceğinden kimse kimseye buradan bi halt edemez bunu bil. Velevki şahıslar belli ne yani sen dedin diyemi işlem yapılacak ???? L o L. Şimdi burada kaptanımızın arkasından atıp tutanlara sesleniyorum önce ADAM olun geçmiş olsun demeyi öğrenin sonra vatanı kurtarırsınız. Halka açık bu gibi yerlerde iftira ve karalamalarla sadece ekmek yediğiniz yere ihanet etmekle kalırsınız ve bu sizin ne kadar aşağılık olduğunuzun da ispatıdır. Siz siz olun ekmek yediğiniz yere sahip çıkın. Meslektaşımıza ve ailesine sabırlar diliyorum. Herkeze Güvenli Uçuşlar.
B-52 ~ 10 yıl önce
İşlem yapmak mı?....Tabiiiii..emrin olur...( ! ) IP numarasını Airport Haber dergisi vermez. Bu onun yayın politikasına ve güven duyulması konusunda Airport Haber etik kurallarına aykırı. Yorum yaptığın dergiyi tanı önce.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000