13 Aralık 2008, Cumartesi 10:02:03

"Skylife çok önemli"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cengiz Semercioğlu, Türk Hava Yolları uçağında ücretsiz verilen 'SkyLife' adlı derginin önemine dikkat çeken bir yazı yaşmış. İşte Semercioğlu'nun o yazısı...
  • Ama Skylife bir Istanbul rehberi degil ki sonucta. Iceriginde mutlaka Turkiye olmali ama her sayisi Istanbul'la dolup tasmamali. Ben cok seyahat eden biri olarak Skylife'ta onerilen diger ulkelerle alakali yazilari okumaktan cok keyif aliyorum. "Yani benim Samui'de yaptığım gibi bir yabancı Skylife'a güvenip İstanbul'a inse. İstanbul'u tanımadan geri döner." demissiniz. Bunu yapan kisi icin zaten yorumda bile bulunamiyorum. Istanbul'la alakali yazilmis tonla yazi verken ucakta verilen bir dergiye gore gezi sekillendirmekten buyuk bir aklievvellik de olamaz herhalde. Ozetle Skylife bence oldugu gibi devam etsin. Istanbul rehberine filan donusturmesinler guzelim dergiyi. Seyahat edenler de biraz bilinclensin. Siz de tabii Cengiz Bey!
  • cok haklı skylife ta gereksiz cok fazla reklam var
  • yorumsuz
  • Umarım THY basın ve halkla ilişkiler bu yazıyı okur da bir faydasını görür.
  • iyi bar, şık restoran, arkadaşları arasında konuşacakları şeyleri köşe yazısı diye yazıyorlar, üstüne para alıyorlar, hayret tam entel ya
  • Gerçekten çok haklı, sadece İstanbul değil diğer iller için de (İzmir, Ankara, Diyarbakır v.b.) Skylife içerisinde tanıtıcı ve yol gösterici bilgiler, reklamlar olmalı.

Yurtdışında hiç bilmediğim yere giderken genelde sıkı bir araştırma yaparım. Hangi restoran iyidir, hangi club popülerdir, ne yenir ne içilir...

Bu sefer öyle olmadı, çift pervaneli uçakla Samui'ye inerken Tayland'ın bu en gözde adası hakkında pek bir fikrim yoktu. İnerken yanıma THY'nin Skylife'ına muadil, Thaiair'in aylık dergisini aldım. Orada yer alan yazılara ve ilanlara güvenmeye karar verdim.

Bu kadar mı doğru çıkar...

Derginin kılavuzluğunda çok şık restoranlar, iyi barlar keşfettim. İstanbul'a gelen yabancılar için Skylife'ın ne kadar önemli olduğunu da anladım. Restoranlar ve clubler bu mecrayı ilan vererek iyi değerlendirmeli... Tabii Skylife'ın da iyi hazırlanması gerekiyor. Uzun süredir takip ediyorum, İstanbul'u anlatan iyi bir guide Özelliği ne yazık ki yok derginin. Yani benim Samui'de yaptığım gibi bir yabancı Skylife'a güvenip İstanbul'a inse. İstanbul'u tanımadan geri döner.
  
Cengiz SEMERCİOĞLU
HÜRRİYET

"Skylife çok önemli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Nilufer ~ 11 yıl önce
Ama Skylife bir Istanbul rehberi degil ki sonucta. Iceriginde mutlaka Turkiye olmali ama her sayisi Istanbul'la dolup tasmamali. Ben cok seyahat eden biri olarak Skylife'ta onerilen diger ulkelerle alakali yazilari okumaktan cok keyif aliyorum. "Yani benim Samui'de yaptığım gibi bir yabancı Skylife'a güvenip İstanbul'a inse. İstanbul'u tanımadan geri döner." demissiniz. Bunu yapan kisi icin zaten yorumda bile bulunamiyorum. Istanbul'la alakali yazilmis tonla yazi verken ucakta verilen bir dergiye gore gezi sekillendirmekten buyuk bir aklievvellik de olamaz herhalde. Ozetle Skylife bence oldugu gibi devam etsin. Istanbul rehberine filan donusturmesinler guzelim dergiyi. Seyahat edenler de biraz bilinclensin. Siz de tabii Cengiz Bey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
cok haklı skylife ta gereksiz cok fazla reklam var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz ~ 15 yıl önce
yorumsuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazar ~ 15 yıl önce
Umarım THY basın ve halkla ilişkiler bu yazıyı okur da bir faydasını görür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
iyi bar, şık restoran, arkadaşları arasında konuşacakları şeyleri köşe yazısı diye yazıyorlar, üstüne para alıyorlar, hayret tam entel ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 15 yıl önce
Gerçekten çok haklı, sadece İstanbul değil diğer iller için de (İzmir, Ankara, Diyarbakır v.b.) Skylife içerisinde tanıtıcı ve yol gösterici bilgiler, reklamlar olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000