21 Ekim 2010, Perşembe 10:07:30

SKY HAVAYOLLARI İDDİALI GELİYOR

İç hatlardaki rekabet eden şirketler arasına SKY Havayolları da giriyor. Antalya merkezli şirket iç hat uçuşlarına ne zaman başlayacak, hangi şehirlerde base kuracak, fiyat politikası ne olacak? Genel Müdür Tahir Görgülü, AirportHaber’e anlattı.
  • Rötar yapmadan ciddiyetle hizmet verirlerse Van'dan talep olacağını düşünüyorum.
  • Samsun'u seferlere eklerler umarım,hiç pişman olmazlar
  • Antalya'da yedek ucak bekleyecek, Izmir,Ankara ya da Istanbul'da teknik arizadan dolayi sorun cikarsa Antalya'daki yedek ucak hemen devreye sokulacak,boylece yolcunun gecikmesi onlenecek..ben bu konsepti anliyamadim?Antalya'dan ucagi goturecek pilotlar ucakta mi yatacak?Adamlarin evlerinden alinip ucagin basina gelmeleri en az 1.5 saat.2 saatte kalktilar diyelim,ariza yapan ucagin bulundugu yere ucus suresi var (min.1saat), yani nereden baksan en az 3 saat gecikme (en iyi sartlarda).Ama bizim insanimiz atarken sinir tanimaz,sallamayi severiz (gercekci olmasa bile).Zaten SKY'in kisin Antalya'da yatan cok ucagi var, yedek ucak bulmakta zorluk cekilmez sanirim.Hayirlis diyelim...
  • istanbul uçuşlarını sabiha gökçenden gerçekleşcek.saw dan antalya,adana,izmir ve diyarbakıra uçacak.günde 2 sefer antalyave izmir günden 1 sefer adana ve diyarbakır.
  • tüm havayolu şirketleri trabzon hattına iyi bir zam yapmış, fiyatlar bayağı yüksek, bazılarının reklamı da var bir hafta önce bilet al fiyatlar 59 tl diye, nerdee... bütün şirketlerde fiyatlar uçmuş, bayram arefelerine bir baktım bire beş artmış, artırmışlar, bizde döndük otobüslere ne yapalım
  • Sayin Airporthaber bu konu üzerinde bir arastirma yapabilirmisiniz ? Hiç bir taraf açiklama yapmiyor, ne oldugu belli degil ama daha önce satisa açilan XQ direkt seferler hem XQ tarafindan satisa kapatildi hemde Öger sisteminden sildi o seferleri ?
  • Istanbul oldukca onemli Ataturkte sansi yok zaten slotda yok.SAW olursa ilk low cost olamayn firma olacak sansi var.Izmirde olur herhalde ama Nakara biraz zor gorunuyor. Iyi bir hizmetle low cost cularin musterilerini alabilir ki buna Anadolu Jet de dahil.Ama Pegasus yolcusunu iyi bir operasyonla almamasi icin hic bir sebep yok.Herkes sikayetci zira
  • Samsundan istanbul ankara ve izmir karşılıklı olarak seferlere bakmazlar mı burada ıstanbul ankara bıle iyi olur bır arkadasın yazdığı gibi doluluk tahmini temennidir
  • ama genel olarak bakıldıgında söyledim genel olarakta bakıldıgında sonuç aynı degilmi
  • O kadar iç hat uçan firma derken... Ankara'dan iç hat uçanlar: THY İstanbul'a Anadolujet Turkuaz Borajet (düzensiz) Türkiye sadece İstanbul'dan müteşekkil değil arkadaşım.

İç hatlardaki rekabetin yeni oyuncusu SKY Havayolları oluyor. 22 Eylül’de Turkuaz Havayolları’nın Ankara’dan başlattığı operasyonlardan sonra bu kez bir başka şirket iç hat seferleri için geri sayıma başladı. Uzun süredir iç hatlara yönelik çalışmalarını sürdüren Antalya merkezli SKY Havayolları, Kasım ayının sonundan itibaren iç hatlarda tarifeli seferlere başlayacak.

Peki, SKY Havayolları, kaç uçakla, hangi noktalar arasında iç hat seferleri yapacak, konsept nasıl olacak? Bu soruları SKY Havayolları’nın başarılı Genel Müdürü Tahir Görgülü cevapladı.

AirportHaber: SKY Havayolları, ne zaman iç hat operasyonlarına başlayacak?

Görgülü:  Kasım ayının sonunda üç uçakla iç hat operasyonlarına başlayacağız. İç hat seferlerimiz, Sky Havayolları’nın normal tarifesinin dışında ayrı bir operasyon olarak tutulacak.

AirportHaber: İç hat seferleri hangi noktalardan yapılacak?

Görgülü: Bir uçak Ankara’da, biri İzmir’de, biri de İstanbul’da base edilecek. Bir uçak da Antalya’da hazır bekletilecek. Herhangi bir teknik arıza ya da olumsuzluk durumunda yedekte beklettiğimiz uçak sefere verilecek. Böylece, yolcularımız saatler süren rötarlar yaşamayacak. Örneğin İstanbul’dan sefere çıkan bir uçak, Diyarbakır, Adana, Ankara, Ercan... seferlerini tamamladıktan sonra tekrar İstanbul’a dönecek. Uçaklar, günde 6’şar sefer yapacak. Toplam 18 gidiş dönüş sefer yapılacak. Operasyonlarda Boeing 737 serisi uçakları kullanacağız.  Yazın Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya tarifeleri ile iç hat tarifeleri entegre edilecek.

AirportHaber:  ‘Önceliğimiz konfor ve fiyat olacak’ demiştiniz. Bunun için nasıl bir konsept uygulayacaksınız?

Görgülü: Uçakta ilk iki sıra comfort class olacak. Uçakların koltuklarını yeniliyoruz. İngiltere’de bir şirketten koltuk sipariş ettik. Bugün itibariyle yola çıktı. O yeni koltuklar iç hat seferi yapacak uçaklarımıza yüklenecek.  Uçakların dış boyası THY Teknik’te yeniden yapılacak. Konfor ve fiyat odaklı operasyon yürüteceğiz.  İkram ücretsiz olacak. Türk Hava Yolları’nın iç hatlardaki konseptine yakın bir ikram konsepti uygulanacak. İkram hizmetini LSG SKY Chiefs’ten satın alacağız.  Kademeli fiyat politikası uygulayacağız. Önümüzdeki günlerde de tanıtım kampanyalarına başlayacağız.

AirportHaber: İç hat operasyonları için personel istihdamı yapılacak mı?

Görgülü: İstanbul, İzmir ve Ankara’da istasyon ve satış ofisleri kuracağız. Bunun için çok fazla personel istihdam etmeye gerek yok. İstasyon müdürleri ve supervizör alarak işlerimizi yürüteceğiz. Bölgelere satış temsilcilikleri kurmak için görüşmelerimiz sürüyor.

AirportHaber: SKY Havayolları’nın iç hatlardaki yolcu hedefi nedir?

Görgülü: Bu kış sezonunda iç hatlarda 1 milyon yolcu taşımayı planlıyoruz. Avrupa’nın en iyi charter şirketi ödülünün hakkını iç hatlarda vereceğiz.

AirportHaber:  SKY Havayolları’nın şu an kaç uçağı var? Yeni uçaklar filoya dahil edilecek mi?

Görgülü: Şu anda filomuzda 17 uçak var. Üç uçak daha almak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bir uçak da Almanya’daki şirketimiz German SKY’da var.
 

SKY HAVAYOLLARI İDDİALI GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 13 yıl önce
Rötar yapmadan ciddiyetle hizmet verirlerse Van'dan talep olacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Samsun'u seferlere eklerler umarım,hiç pişman olmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalya'da yedek ucak bekleyecek, Izmir,Ankara ya da Istanbul'da teknik arizadan dolayi sorun cikarsa Antalya'daki yedek ucak hemen devreye sokulacak,boylece yolcunun gecikmesi onlenecek..ben bu konsepti anliyamadim?Antalya'dan ucagi goturecek pilotlar ucakta mi yatacak?Adamlarin evlerinden alinip ucagin basina gelmeleri en az 1.5 saat.2 saatte kalktilar diyelim,ariza yapan ucagin bulundugu yere ucus suresi var (min.1saat), yani nereden baksan en az 3 saat gecikme (en iyi sartlarda).Ama bizim insanimiz atarken sinir tanimaz,sallamayi severiz (gercekci olmasa bile).Zaten SKY'in kisin Antalya'da yatan cok ucagi var, yedek ucak bulmakta zorluk cekilmez sanirim.Hayirlis diyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istanbul uçuşlarını sabiha gökçenden gerçekleşcek.saw dan antalya,adana,izmir ve diyarbakıra uçacak.günde 2 sefer antalyave izmir günden 1 sefer adana ve diyarbakır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tüm havayolu şirketleri trabzon hattına iyi bir zam yapmış, fiyatlar bayağı yüksek, bazılarının reklamı da var bir hafta önce bilet al fiyatlar 59 tl diye, nerdee... bütün şirketlerde fiyatlar uçmuş, bayram arefelerine bir baktım bire beş artmış, artırmışlar, bizde döndük otobüslere ne yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayin Airporthaber bu konu üzerinde bir arastirma yapabilirmisiniz ? Hiç bir taraf açiklama yapmiyor, ne oldugu belli degil ama daha önce satisa açilan XQ direkt seferler hem XQ tarafindan satisa kapatildi hemde Öger sisteminden sildi o seferleri ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Istanbul oldukca onemli Ataturkte sansi yok zaten slotda yok.SAW olursa ilk low cost olamayn firma olacak sansi var.Izmirde olur herhalde ama Nakara biraz zor gorunuyor. Iyi bir hizmetle low cost cularin musterilerini alabilir ki buna Anadolu Jet de dahil.Ama Pegasus yolcusunu iyi bir operasyonla almamasi icin hic bir sebep yok.Herkes sikayetci zira

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Samsundan istanbul ankara ve izmir karşılıklı olarak seferlere bakmazlar mı burada ıstanbul ankara bıle iyi olur bır arkadasın yazdığı gibi doluluk tahmini temennidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ama genel olarak bakıldıgında söyledim genel olarakta bakıldıgında sonuç aynı degilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O kadar iç hat uçan firma derken... Ankara'dan iç hat uçanlar: THY İstanbul'a Anadolujet Turkuaz Borajet (düzensiz) Türkiye sadece İstanbul'dan müteşekkil değil arkadaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000