30 Haziran 2009, Salı 09:22:40

Sivil havacılık meyvelerini vermeye başladı

Türkiye'nin öncülüğünde D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanında işbirliğinin tesis edilmesi amacıyla düzenlenen D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Çalışma Grubu Toplantıları meyvelerini veriyor.
  • türk sivil havacılığı akademik eğitimini almış ekibi ile yakında ab ye beş basacak.ama biraz siyasetten uzaklaşması lazım yönetimin.ulaştırma bakanı sivil havacılığı destekliyo sivil havacılık şirketlere dengesiz cezalar veriyor.bi uyumsuzluk var.sizin ceza verdiğiniz şirketler dava açınca kazanacak diye bekliyorum.çünki bi dayanağınız yok.trafik polisi gibi akşamlık emirmi alıyonuz napıyonuz.nakit sıkıntınız mı var veya hazinenin.emirkulu olmak zor iş.

Geçtiğimiz yıl 17-18 Haziran 2008 tarihleri arasında Endonezya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Denpasar Bali'de düzenlenen toplantıda, Türk ve Endonezya Sivil Havacılık Otoriteleri arasında tüm sivil havacılık konularında iş birliği yapılmasına ilişkin anlaşma imzalanmış, iki ülke arasında imzalanan bu anlaşma çerçevesinde, Türk Hava Yolları ile PT Garuda Indenosia Havayolu  arasında  işbirliği anlaşmaları da imzalanmıştı.

Gelinen bu süreçte, 20 Temmuz 2009 itibarı ile, THY İstanbul-Cakarta arasında Singapur aktarmalı direk uçuşlara başlayacak. Konuyla ilgili D-8 Ülkeleri Genel Sekreteri Dipo ALAM'dan Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü ve D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ali ARIDURU'ya gönderilen teşekkür mektubunda, D-8 ülkeleri arasındaki havayolları işbirliğinde yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Genel Sekreter ALAM mektubunda, yine D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanında yapılan  işbirliği neticesinde Şubat 2009'da, İran Mahan Air, Cakarta'nın Soekomo-Hatta Havaalanına operasyon gerçekleştirerek Tahran-Cakarta istikametinde uçtuğunu, Temmuz 2009 itibarı ile, Endonezya'dan Umre şirketleri için, Umre-İran ziyareti konularında Mahan Air ile işbirliği yapılmasının planlandığını ve Yüzlerce Endonezyalı için Umre paketi ile Umre-Kahire,İstanbul ve Dubai'nin  ziyaret edilmesinin planlandığını kaydetti.

Son olarak D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Çalışma Grubuna, D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Çalışma Grubu Başkanı ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU'ya ve Havayolları topluluklarına başarıları için teşekkür eden Genel Sekreter ALAM,  gelecekteki işbirliklerinde daha fazla ilerleme kaydedileceğini de vurguladı.

D-8 işbirliğinin son ilerlemeleri hakkında http://www.developing8.org/ web sitesinde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Sivil havacılık meyvelerini vermeye başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
türk sivil havacılığı akademik eğitimini almış ekibi ile yakında ab ye beş basacak.ama biraz siyasetten uzaklaşması lazım yönetimin.ulaştırma bakanı sivil havacılığı destekliyo sivil havacılık şirketlere dengesiz cezalar veriyor.bi uyumsuzluk var.sizin ceza verdiğiniz şirketler dava açınca kazanacak diye bekliyorum.çünki bi dayanağınız yok.trafik polisi gibi akşamlık emirmi alıyonuz napıyonuz.nakit sıkıntınız mı var veya hazinenin.emirkulu olmak zor iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000