18 Kasım 2010, Perşembe 12:57:12

SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ FİYASKOSU

Sivil Havacılık Akademisi geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, Sivil Havacılık Akademisi'ni kurulduğu andan bugüne kadar yaptıklarını bu haftaki köşe yazısına taşıdı. İşte Ali Kıdık'ın bu haftaki yazısı...
  • neden pegasus uçakları imişte tekeri sanki düşermiş gibi vuruyorlar yere, tabi itercih değişiyor sonrasında....
  • Benim bildiğim özel sektörün ölümlü bir Birgen kazası var, bir de malum Atlas/World Focus. Birincisinde Birgen'in suçsuzluğu belirlendi, diğerinde o havayolunu işletenler kadar denetleyenler de sorumlu gibi görünüyor. Yargı karar verecek. YHT'nin kaza adedi ise epey yüksek. Uçulan kilometre bazında da özel sektörden yüksek. Dolayısıyla THY'deki uçuş güvenliği konusu gündeme getirilmeyecek de ne yapılacak? deve mi kesilecek?
  • niye araştırmadan yazıyorsunuz anlamadım. pegasus merkez size bir telefon kadar uzakta. açıp sorsaydınız 2005 yılında filonuzda kaç uçak vardı diye.
  • Sayın Kıdık, incelemeniz çok doğru.
  • sayın kıdık gene döktürmüş. elinize sağlık.
Akademi akademi olalı böyle zulüm görmemiş, eminim akademinin ilk kurucusu Eflatun’un kemikleri hiç bu kadar sızlamamıştır.

Akademi ilk kurulduğunda, herhalde havacılık sektöründeki personele eğitim verecek bir kurum diye düşünmüştük. Öyle ya, akademi denilince akla başka ne gelebilir ki... Ama işin aslını öğrendik ki , ortada ne eğitim var ne bilim adına herhangi birşey... Var olan tek şey, birkaç gönüllü havacılık sektörü çalışanının, mevcut düzendeki bilinen konuları ve eksiklikleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze sunması...

Bu ülkenin tek havayolu şirketi THY mi? Kontrolsüz büyüme, personel eğitiminde yetersizlik, alt yapı sorunları sadece THY’de mi var? Kaza istatistikleri verilirken bile THY’yi değerlendirmeye alıyorlar, özel şirketleri bunun dışında tutuyorlar...

Şimdi soruyorum, sizce bu Akademi gerçekten bağımsız mı? Bağımsız kaza kırım heyeti oluşturulması istediklerini her fırsatta yineleyen Akademi’nin bu THY düşmanlığı ortadayken bağımsızlığından nasıl söz edebiliriz?

ALİ KIDIK'IN YAZISININ TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ FİYASKOSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
neden pegasus uçakları imişte tekeri sanki düşermiş gibi vuruyorlar yere, tabi itercih değişiyor sonrasında....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim bildiğim özel sektörün ölümlü bir Birgen kazası var, bir de malum Atlas/World Focus. Birincisinde Birgen'in suçsuzluğu belirlendi, diğerinde o havayolunu işletenler kadar denetleyenler de sorumlu gibi görünüyor. Yargı karar verecek. YHT'nin kaza adedi ise epey yüksek. Uçulan kilometre bazında da özel sektörden yüksek. Dolayısıyla THY'deki uçuş güvenliği konusu gündeme getirilmeyecek de ne yapılacak? deve mi kesilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
niye araştırmadan yazıyorsunuz anlamadım. pegasus merkez size bir telefon kadar uzakta. açıp sorsaydınız 2005 yılında filonuzda kaç uçak vardı diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Kıdık, incelemeniz çok doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın kıdık gene döktürmüş. elinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000