09 Şubat 2009, Pazartesi 14:18:54

Sis, hava ulaşımını vurdu

Van'da sabah saatlerinde başlayan ve hafif şekilde başlayan kar yağışı ile etkili olan sis görüş mesafesini düşürünce kentin hava ulaşımı aksadı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) sabahki Ankara-Van ve İstanbul-Van seferlerini yapan uçaklar Muş'a yönlendirildi. Diğer tüm seferler iptal edildi.

Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden alınan bilgilere göre, kentte sabah saatlerinde hafif olarak başlayan yağışla birlikte oluşan sis hava ulaşımını engelledi. THY'nin öğleden önce Ankara-Van ile İstanbul-Van seferlerini yapan uçaklar sis sebebiyle 4 km'nin altına düşen görüş mesafesi sebebiyle Van'ı pas geçerek Muş Havaalanı'na iniş yaptı. Sunexpress'in İzmir-Van, Antalya-Van, İstanbul-Van, Pegasus'un İstanbul-Ankara-Van ile THY'nin öğleden sonra yapılması beklenen İstanbul-Van ile Ankara-Van seferleri de sis sebebiyle iptal edildi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklarla kar yağışının beklendiğini belirterek, zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışın olacağını söyledi. Yetkililer, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis sebebiyle görüş mesafesinin 4 km'nin altına düştüğünü kaydetti.

Sis, hava ulaşımını vurdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000