07 Nisan 2012, Cumartesi 10:15:10

ŞİRKETLER SIRAYA GİRDİ, SHGM’DEN İZİN ÇIKMIYOR

İner mi inmez mi tartışmaları arasında Antalya Gazipaşa Havaalanı’na ilk Boeing 737-800 tipi uçağın başarılı şekilde inmesi yabancı havayolu şirketlerinin iştahını kabarttı. Çok sayıda şirket uçuş izni istedi, ancak bu taleplere bir türlü onay çıkmadı.
  • ne yazıkki bürokrasimiz çözüm odaklı değil sorun odaklı çalışıyor herkes biliyorki dengeli gelir dağılımı ve ekonomik gelişme farklı yerlerdeki havalimanlarına fırsat verilmesiyle ortaya cıkar ne bölgesel göc olur nede farklı iş iş alanların da arayışalar turizm acısısndan her yönden bakir olan gazipaşa havalimanının değerledirmeye bir türlü alınmayışını anlayamıyorum antalya her yönden kalkınmış bir ilimiz olmasına rağmen sadece ticari kaygılarla ve bir kaç iş adamının baskısıyla bölgesel ve ekonomik cıkarlarını gözerek başka bölgelerimizi yada bakir turizm alanlarımızı zaafa uğratmya kimsenin hakkı yok lütfen sayın bürokratlar milletvkillerimiz ve devlet büyklerimiz konuya gereken hasssiyeti lütfen gsterin ve bu değerli yatırm yok etmeyn
  • SİVİL HAVACILIK NEYİ ZAMNINDA YETİŞTİRDİKİ BUNADA CVB VERSİN.NE KADAR KALİTESİZ ADAM VARSA DEVLET MEMURU YAPMIŞLAR.DAHA 10 SENEDİR JAR I CEVVİREMEDİLER.YANİ SALLA BAŞI AL MAAŞI:))
  • Kimin frenlediği belli. Müşteri kaybı kaygısına düşen ve idareden yoksun en yakın havalimanımız.
  • Teşekkür ediyorum. İyi Günler...
  • Cevabin bu linkte http://www.gzpairport.com/en-EN/contactus/Pages/ContactInformation.aspx
  • Gazipaşa'nın santral numarasını bilen var mı? DHMİ'nin sayfasındakiler yanlış. Teşekkürler
  • Değerli Krasnodar, madem geliyorsunuz, o halde ben de geliyorum. Sizi ve yolcularınızı bekliyoruz. Sizi nasıl tanıyacağız bilmiyorum ama belki kokpit camından kırmızı mendil sallarsınız :)
  • pistimiz de tüm seyrüsefer cihazlarımızda gayet iyi durumda koskoca pistlerde uçaklar .ıkıyor pist ten buzdan kardan kötü hava şartlarından 4 senedir emek veriyoruz biz buraya gecemizi gündzümüüze kattık inemez diyen arkadaşlar corendon ile ne olduğunu gördünüz inşallah shgm izinleri verir de herkes görür neyin ne olduğunu
  • 2400 m.lik piste B-747 jumbo iniyor(St.Marteen) 1800 m.lik piste A-320,B737-800 iniyor(Gronıngen)Kaldı kiGazipaşa 2000 m.rakımlı ,Olumsuz Basınç koşulları olan bir Havaalanı değil tam tersine sıfır rakımında..Yıllık Rürgar ortalamaları harika Ayrıca Dağlar rüzgarı kesiyor Pist one way olsa da denize doğru olduğu için kusursuz yaklaşabilme imkanı var.Corendon pilotlarının beyanatına göre de Simülatör de Piste teker koyma aşamasındayken dahi pas geçilebiliyor
  • Birileri Alanya'ya Gazipaşa'ya ve Anamur'a yazık ediyor.İniyor işte daha neyi bekliyorsunuz. Verin izni . Birileride buraya yorum yapıyor pistten çıkacak diye insanların kafasını karıştııyor.Hersene İstanbulda bir çok uçak pistten çıkıyor.
Gazipaşa Havaalanı’da sefer düzenleyebilmek için havayolu şirketleri adeta sıraya girdi. Yurtdışından Antalya’ya turist getirmek için uçuş izni isteyen havayolu şirketlerinin sayısı gün geçtikçe artarken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bazı şirketlerin izin talebine aylardır cevap vermediği iddia edildi.
 
Uzunluğu 1825 metreden 2 bine, genişliği 30 metreden 45 metreye çıkarılan piste iniş kalkış yapacak şirketlere, havaalanının özel durumu sebebiyle SHGM tarafından kurulan THY Performans Müdürü Kaptan Pilot Gökhan Karakuş başkanlığındaki bir komisyon karar veriyor.
 
Şu ana kadar çok sayıda havayolu şirketi Boeing 737-700, Airbus 319 ve Boeing 757 tipi uçaklarla uçmak için izin talep ederken, başvurunun üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen geri dönüş yapılmadı. Başvurulara cevap verilmemesi üzerine bazı şirketlerin uçuş planından Gazipaşa’yı çıkardıkları kaydedildi.
 
İŞTE GAZİPAŞA İÇİN ONAY BEKLEYEN ŞİRKETLER:
 
Jet Time : Haftanın her günü Kopenhag’dan Boeing 737-700 tipi uçakla uçmak istiyor.
 
SAS: Haftada 5 gün Oslo ve Stockholm’e Boeing 737-700 tipi uçakla uçmak istiyor. 
 
Air Finland: Haftanın her günü Boeing 757 tipi uçakla Helsinki’den uçmak istiyor.
 
Germania: Haftanın her günü Airbus 319 tipi uçakla Duseldorf’tan uçmak istiyor.
 
Transavia: Haftanın 4 günü Amsterdam’dan Boeing 737-700 tipi uçakla uçmak istiyor.
 
Olt Express: Haftada 4 gün Airbus 319 tipi uçakla Varşova ve Hamburg’dan uçmak istiyor. 

©AirportHaber Özel
ŞİRKETLER SIRAYA GİRDİ, SHGM’DEN İZİN ÇIKMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
ne yazıkki bürokrasimiz çözüm odaklı değil sorun odaklı çalışıyor herkes biliyorki dengeli gelir dağılımı ve ekonomik gelişme farklı yerlerdeki havalimanlarına fırsat verilmesiyle ortaya cıkar ne bölgesel göc olur nede farklı iş iş alanların da arayışalar turizm acısısndan her yönden bakir olan gazipaşa havalimanının değerledirmeye bir türlü alınmayışını anlayamıyorum antalya her yönden kalkınmış bir ilimiz olmasına rağmen sadece ticari kaygılarla ve bir kaç iş adamının baskısıyla bölgesel ve ekonomik cıkarlarını gözerek başka bölgelerimizi yada bakir turizm alanlarımızı zaafa uğratmya kimsenin hakkı yok lütfen sayın bürokratlar milletvkillerimiz ve devlet büyklerimiz konuya gereken hasssiyeti lütfen gsterin ve bu değerli yatırm yok etmeyn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SİVİL HAVACILIK NEYİ ZAMNINDA YETİŞTİRDİKİ BUNADA CVB VERSİN.NE KADAR KALİTESİZ ADAM VARSA DEVLET MEMURU YAPMIŞLAR.DAHA 10 SENEDİR JAR I CEVVİREMEDİLER.YANİ SALLA BAŞI AL MAAŞI:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kimin frenlediği belli. Müşteri kaybı kaygısına düşen ve idareden yoksun en yakın havalimanımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Teşekkür ediyorum. İyi Günler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cevabin bu linkte http://www.gzpairport.com/en-EN/contactus/Pages/ContactInformation.aspx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gazipaşa'nın santral numarasını bilen var mı? DHMİ'nin sayfasındakiler yanlış. Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Değerli Krasnodar, madem geliyorsunuz, o halde ben de geliyorum. Sizi ve yolcularınızı bekliyoruz. Sizi nasıl tanıyacağız bilmiyorum ama belki kokpit camından kırmızı mendil sallarsınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pistimiz de tüm seyrüsefer cihazlarımızda gayet iyi durumda koskoca pistlerde uçaklar .ıkıyor pist ten buzdan kardan kötü hava şartlarından 4 senedir emek veriyoruz biz buraya gecemizi gündzümüüze kattık inemez diyen arkadaşlar corendon ile ne olduğunu gördünüz inşallah shgm izinleri verir de herkes görür neyin ne olduğunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2400 m.lik piste B-747 jumbo iniyor(St.Marteen) 1800 m.lik piste A-320,B737-800 iniyor(Gronıngen)Kaldı kiGazipaşa 2000 m.rakımlı ,Olumsuz Basınç koşulları olan bir Havaalanı değil tam tersine sıfır rakımında..Yıllık Rürgar ortalamaları harika Ayrıca Dağlar rüzgarı kesiyor Pist one way olsa da denize doğru olduğu için kusursuz yaklaşabilme imkanı var.Corendon pilotlarının beyanatına göre de Simülatör de Piste teker koyma aşamasındayken dahi pas geçilebiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birileri Alanya'ya Gazipaşa'ya ve Anamur'a yazık ediyor.İniyor işte daha neyi bekliyorsunuz. Verin izni . Birileride buraya yorum yapıyor pistten çıkacak diye insanların kafasını karıştııyor.Hersene İstanbulda bir çok uçak pistten çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000