04 Haziran 2013, Salı 08:40:04

SİİRT'E HAVAALANI TALEBİ!

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Siirt'e yeni bir havaalanı yapılmasını istediklerini belirtti.
  • Öncelikle böyle bir ihtiyacı dile getirmeniz i tebrik ederim lakin eyer siirt ve batman arası olacaksa ne anlamı var olduğu yerde genişletilmesi daha doğru olur hem merkeze yakın hem unuversiteye vsr her yere yakın olur siirt bunu hak ediyor sayın Cumhur Başkanımız buna el atmali biz millet te iş yok brokratlar i ve sivil örgütleri belediye başkanları buna zorlamamız gerekli.
  • batmanda havaalanı var ancak siirtte pistin uzatılması aprın ve terminalların genişletilmesi olur ama siirt batman arasına bir havaalanı yapılması mantıksız çünlkü batmana havaalanı yeni yaıldı sayılır doğru düşünüyorum herhalde.. siirt havaalanı genişletilsin..
  • öncelikle memleketin bu önemli ihtiyacını görüp teklif eden büyüklere teşekkür ediyorum.bir an evvel türkiyenin sanayi şehri olan siirte milyon yolcu kapasiteli havaalanı nın büyütülerek dış hatlarada açılması gerekir bana göre memleketin mühim konuları arasındadır

Kuzu, hava limanının pist uzunluğu yönünden ve coğrafi olarak büyük uçakların inişlerine müsait olmadığını belirterek, "Pistte uzatma çalışmaları ve kamulaştırma yapılmasında ödenek kullanılması yerine bölge illerine hitap edecek, Siirt-Batman arasında uygun bir noktada uçuş bağlantısı, sermayenin başkenti olan İstanbul'dan yatırımcı çekebilmemizi kolaylaştıracaktır" dedi.

Yeni bir havaalanı yapımının uzun bir süreci gerektirmesi nedeniyle en azından bu sürede Türk Hava Yolları vasıtası ile İstanbul' a direkt uçabilecek uçuş menziline sahip ve Siirt ve benzeri hava alanlarına iniş yapabilecek nitelikte uçaklarla havaalanına sefer eklenmesi gerektiğini anlatan Kuzu, "Bugün itibarı ile Ankara'ya her gün uçak seferi düzenlenmektedir. Ama yolcu yoğunluğu İstanbul'a daha fazla sayıda olduğundan İstanbul' a gitmek isteyen hemşerilerimiz Batman veya Diyarbakır havaalanlarını kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Siirt'e yeni bir havaalanı yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kuzu, toplam uzunluğu 146 kilometre Kurtalan-Cizre-Hudut demiryolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

SİİRT'E HAVAALANI TALEBİ!

Yorumlar

Mehmet zeki yıldız ~ 7 yıl önce
Öncelikle böyle bir ihtiyacı dile getirmeniz i tebrik ederim lakin eyer siirt ve batman arası olacaksa ne anlamı var olduğu yerde genişletilmesi daha doğru olur hem merkeze yakın hem unuversiteye vsr her yere yakın olur siirt bunu hak ediyor sayın Cumhur Başkanımız buna el atmali biz millet te iş yok brokratlar i ve sivil örgütleri belediye başkanları buna zorlamamız gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro.. ~ 11 yıl önce
batmanda havaalanı var ancak siirtte pistin uzatılması aprın ve terminalların genişletilmesi olur ama siirt batman arasına bir havaalanı yapılması mantıksız çünlkü batmana havaalanı yeni yaıldı sayılır doğru düşünüyorum herhalde.. siirt havaalanı genişletilsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi ya ~ 11 yıl önce
öncelikle memleketin bu önemli ihtiyacını görüp teklif eden büyüklere teşekkür ediyorum.bir an evvel türkiyenin sanayi şehri olan siirte milyon yolcu kapasiteli havaalanı nın büyütülerek dış hatlarada açılması gerekir bana göre memleketin mühim konuları arasındadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000