02 Nisan 2012, Pazartesi 12:08:38

SHGM'Yİ THY Mİ YÖNETİYOR?

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta köşesinde SHGM-THY ilişkilerinin yanısıra pilotların İngilizce sıkıntıları ile Gazipaşa Havalimanı'ndaki son durumu kaleme aldı...
  • korlerle,sagirlar birbirini agirlar
  • yazari objektif olmaya davet ediyorum son derece yanli.Eger yorumlara cevap verirse sevinirim: 1-Atlas Jet gibi Pegasus da kayirilmistir. Ornegin Ankara-Erbilucuslari 2-THY sektorde lokomotiftir.Herkes tum havayollarinda sendikasiz iken THY de durum tersinedir.Biraz da bu konuyu islemekte yarar var.Biraz da sendikasiz calistiran havayollari ile ilgilensin yuregi varsa. 3-THY bazi hatlari da hizmet adina zararina da calistirmaktadir.Kosullar esit degil derken sadece THY yararina degil ayni zamanda zararina da esitsizlik soz konusudur. 4-Bir onceki soru baglaminda Pegasus,Atlas ve Onur ile ilgili hususlarda da biraz calismasini onerecegim. Ancak ozel havayollarinin nesiniyazacagim zaten kimse okumaz diyorsa o baska anlayisla karsilarim
Türk Hava Yolları Türkiye'nin havacılıkta her zaman lokomotifi  ve uluslararası yüzü olmuş ve son dönemlerde de özellikle Avrupa'da adından sıkça söz ettirmişti. 
 
Ancak Türkiye penceresine bakıldığında birçok tartışma çıkıyor ve özel şirketlerin THY'nin altında sorunlar yaşadığı gündemi sıkça meşgul ediyordu. Özel şirketlerin özellikle iç hatlarda otorite tarafından zor durumlarda bırakıldığı ve THY'ye ayrıcalık tanındığı havacılık camiasında sürekli konuşulan bir konu oluyordu.
 
Peki durum gerçek anlamda bu şekilde mi seyrediyor, yoksa SHGM'nin THY ile olan ilişkisi sanılandan daha mı farklı değerlendiriliyor gibi soruları Sefa İnan bu hafta köşesinden yanıtladı.
 
SHGM'nin geçmiş yönetimlerini de masaya yatıran İnan, THY'nin otoriteyi belli dönemlerde zayıflatmaya çalıştığını bazı tespitleriyle satırlarından aktardı.
 
SHGM THY'yi gerçekten kayırıyor mu?

Bazı izinler THY'ye ayrı, özel şirketlere ayrı mı uygulanıyor?

THY'ye ayrıcalık tanımayan SHGM liderleri safdışı mı ediliyor?

THY hangi yöntemlere başvuruyor?

Özellikle Irak uçuşlarında SHGM hangi kriterleri ele aldı?

İç hatlarda özel şirketler ne gibi sorunlar yaşıyor?

Ali Arıduru SHGM'den uzaklaştırıldı mı?

Mevcut SHGM THY'nin istediği otorite mi?
 
Türkiye'de uygulanan sivil havacılık kuralları THY'nin yönlendirdiği şekilde mi seyrediyor?
 
Ali Arıduru döneminde hayata geçirilmek istenen  tüm sektörde çalışanların tümünün güvenlik eğitiminden geçerek sertifikalandırmalarının istenmesinin ve yaklaşık 100.000 kişiyi kapsayan proje o dönemde ne hale geldi, bu sıradışı konuyu da Sefa İnan açıkladı.
 
Gazipaşa Havalimanı'ndaki son durumu da masaya yatıran İnan, bazı çıkarlar uğruna güvenlik konularının hiçe sayılmaması gerektiğini satırlarına ekleyerek tespitlerini okuyucularına aktardı.

SHGM'Yİ THY Mİ YÖNETİYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
korlerle,sagirlar birbirini agirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazari objektif olmaya davet ediyorum son derece yanli.Eger yorumlara cevap verirse sevinirim: 1-Atlas Jet gibi Pegasus da kayirilmistir. Ornegin Ankara-Erbilucuslari 2-THY sektorde lokomotiftir.Herkes tum havayollarinda sendikasiz iken THY de durum tersinedir.Biraz da bu konuyu islemekte yarar var.Biraz da sendikasiz calistiran havayollari ile ilgilensin yuregi varsa. 3-THY bazi hatlari da hizmet adina zararina da calistirmaktadir.Kosullar esit degil derken sadece THY yararina degil ayni zamanda zararina da esitsizlik soz konusudur. 4-Bir onceki soru baglaminda Pegasus,Atlas ve Onur ile ilgili hususlarda da biraz calismasini onerecegim. Ancak ozel havayollarinin nesiniyazacagim zaten kimse okumaz diyorsa o baska anlayisla karsilarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000