20 Mart 2012, Salı 11:12:32

SHGM'NİN YETKİLERİ İPTAL Mİ EDİLİYOR?

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık bakım konusunda yaşanan sıkıntıları köşesine taşıdı...
  • SGHM denetlermı acaba MATS ı. ??? anlayan anladı.
  • MATS ZATEN BU SEKTÖRDE HİZMET VEREBİLECEK KABİLİYETE SAHİP DEĞİL KASIM AYINDAN BERİ YAPTIĞI İŞLERİ DENETLESLER NE BİÇİM KURAL DIŞI BULGULAR BULUR SGHM NİN DENETÇİLERİ..
  • maalesef devlet memuru zihniyetiyle iş yapan bir sv.hv.cılık var karşımızda nedenide gerçekten iş bilen insanlar yok.bir örnek verelim;özel bir hvyolu egitim dept.için müracaatta bulundu her türlü doneleri yerine getirdi,ardından sv.hvc.lık denetledi hemde kaç defa ama herhangi bir bulgu engel olmamasına rağmen yaklaşık bir aşkın süredir yetkiyi vermiyorlar.problem olmamasına rağmen korkularından dolayı veremiyorlar niye?sebep ne bilinmez,cevap yok.bu sebepten dolayı birçok insanda kurs ve yetki için beklemekte.kalite,sorumluluk vede avrupa ile yarışıyoruz derken bune şimdi.hata endişesinden dolayı korkuyorlar.cesaret biraz beyler elbette hatalar olur önemli olan hatayı görüp düzeltmek işi yavaşlatmak değil.
  • Madem öyle, kaliteni ıspatla, onların önünde ol sende..!!! Kolaya alışmayın...
  • öyle 6 aylık kurslarla elaman alıp biz shyo okuyanları mesleğe küstürürseniz ne gibi kalite bekliyodunuz ki önüne gelen teknisyen olmya başladı
  • EASA kabul edilmelidir ki, artık dünya'da ki en etkin ve geniş kapsamlı otoritedir. SHGM' sadece kendi ülkesinde kural koyucu olabilir, fakat yaptırımları ve işleyiş sistemi EASA'yı talitten başka bişey değildir, zaten EASA' yakın zamanda, '' sen çek elini SGHM ben hallederim'' diyecek ve SHGM dahada gücünü yitirecektir ki, olması gerekende budur, havacılıktan bihaber bi kurum. EASA Türkiye'ye temsilciğini açacak ve otorite ve havacılık dersini hem SHGM ye, hemde ingilizcenin önemini dahi bilmeyen şirketlere gösterecektir.
Hatırlanacağı üzere EASA Ankara'da THY Teknik'te yaptığı denetimde birçok konuda bulgular bulmuş ve yaptırıma gideceği iddia edilmişti. SHGM'nin de çaresiz kaldığı ortalıkta dolaşan replikler arasındaydı.

Kural koyucu olan EASA'nın SHGM'den istediği 'Teknik A.Ş.'deki kriterleri incele ve yönet' tavrının uygulamasında SHGM'nin başarısız olduğunu gösteriyor. Öyle ki EASA'nın yaptığı denetimde özellikle yabancı dil konusu başta olmak üzere birçok konuda eksiklikler tespit ettiği ve yaşanan süreci beğenmediği anlaşılmıştı.
 
Gelinen nokta itibariyle Türkiye'deki bakım kuruluşlarının yetersiz kaldığı ve her an sıkıntı yaşanabileceği gözler önüne serilmiş oldu.
 
AirportHaber'in Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu hafta köşesinde MRO'lar-THY Teknik A.Ş.-SHGM-EASA arasında yaşanan süreci tüm detaylarıyla açığa vurdu.

Türkiye'de bakım yapan şirketlerin eksikleri neler, Teknik A.Ş. ne durumda ve EASA'nın tavrı ne olacak gibi soruları tüm çıplaklığıyla kaleme aldı.
 
Peki ya EASA'nın Antalya hamlesinde neler olacak? İşte bu konuyu da derinlemesine araştıran deneyimli gazeteci, yaptığı uyarılarda tehlike çanlarına vurgu yaptı.
 
SHGM'nin akreditasyonu iptal mi ediliyor?

EASA yaptığı denetimlerde hangi bulgulara rastladı?

EASA'nın Ankara ve Antalya ayağında neler yaşandı, neler yaşanacak?

THY Teknik A.Ş., MNG Teknik, MNGJET, My Technic, Prima Aviation'da neler oldu?

SKY ve Mats'ı neler bekliyor?

Türkiye bakım konusunda sınınfta mı kaldı?

Uçaklarımızın güvenliğinde sıkıntı mı var?

SHGM'nin görevlendirdiği 4 denetçi kim?

Bu kişiler SHGM'de mi görev yapıyorlar?
 
'Türkiye'nin EASA yetkileri can çekişiyor' diyen Ali Kıdık, yaşananları, denetimleri ve denetlenecek olanların yaşaması muhtemel olan sorunların yanısıra bundan sonraki EASA sürecini de okuyucularıyla paylaştı.

SHGM'NİN YETKİLERİ İPTAL Mİ EDİLİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
SGHM denetlermı acaba MATS ı. ??? anlayan anladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MATS ZATEN BU SEKTÖRDE HİZMET VEREBİLECEK KABİLİYETE SAHİP DEĞİL KASIM AYINDAN BERİ YAPTIĞI İŞLERİ DENETLESLER NE BİÇİM KURAL DIŞI BULGULAR BULUR SGHM NİN DENETÇİLERİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
maalesef devlet memuru zihniyetiyle iş yapan bir sv.hv.cılık var karşımızda nedenide gerçekten iş bilen insanlar yok.bir örnek verelim;özel bir hvyolu egitim dept.için müracaatta bulundu her türlü doneleri yerine getirdi,ardından sv.hvc.lık denetledi hemde kaç defa ama herhangi bir bulgu engel olmamasına rağmen yaklaşık bir aşkın süredir yetkiyi vermiyorlar.problem olmamasına rağmen korkularından dolayı veremiyorlar niye?sebep ne bilinmez,cevap yok.bu sebepten dolayı birçok insanda kurs ve yetki için beklemekte.kalite,sorumluluk vede avrupa ile yarışıyoruz derken bune şimdi.hata endişesinden dolayı korkuyorlar.cesaret biraz beyler elbette hatalar olur önemli olan hatayı görüp düzeltmek işi yavaşlatmak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Madem öyle, kaliteni ıspatla, onların önünde ol sende..!!! Kolaya alışmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
öyle 6 aylık kurslarla elaman alıp biz shyo okuyanları mesleğe küstürürseniz ne gibi kalite bekliyodunuz ki önüne gelen teknisyen olmya başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
EASA kabul edilmelidir ki, artık dünya'da ki en etkin ve geniş kapsamlı otoritedir. SHGM' sadece kendi ülkesinde kural koyucu olabilir, fakat yaptırımları ve işleyiş sistemi EASA'yı talitten başka bişey değildir, zaten EASA' yakın zamanda, '' sen çek elini SGHM ben hallederim'' diyecek ve SHGM dahada gücünü yitirecektir ki, olması gerekende budur, havacılıktan bihaber bi kurum. EASA Türkiye'ye temsilciğini açacak ve otorite ve havacılık dersini hem SHGM ye, hemde ingilizcenin önemini dahi bilmeyen şirketlere gösterecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000