24 Mart 2011, Perşembe 13:18:36

SHGM'DEN YAZ SAATİ UYARISI

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yaz saati uygulaması nedeniyle uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması ve gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı.
  • Bizi yonetenlerin basiretsizligi, bilgisizligi, ongoruslu olmamalari, detayli dusunme yetenegine sahip olmamalarinin bir ornegi. Sinav oldugu icin sadece ogrenciler etkilenmesin diye (kim bilir kimin cocugu sinava giriyor, yoksa genel vatandasin cocugunu dusunerek boyle bir karar aldiklarina inanmiyorum) diger herkesi, otomatik degisim yapan tum sistemleri etkileyecek boyle bir karar almak ancak bizi yonetenlere yakisir bir tavir. O sinav tarihi tespit edilirken boyle bir hata yapanlari da, bu hatayi duzeltmek icin saatin degisim zamaninin tarihini degistirenleri de 'basarilarindan dolayi tebrik' ediyorum. Bu ulkeye yakisir yoneticiler...
  • Sadece sınav saatinin değiştirilmesi ile çözülecek bir durum için, herşeyi etkileyen karar almasını başaran bakanlar kurulunu tebrik ediyorum.
  • çok komik s11 yaz slotları ne olacak acaba???????????? süper bir kadro ile bu işi çooook iyi bilen de ha me iiii ne yaptı acaba...
  • KİMBİLİR HANGİ SİYASİLERİN TEMBEL ÇOCUKLARI SABAH GEÇ KALMASINLAR DİYE SAATLERİ 1 GÜN SONRA DEĞİŞTİRİYORUZ. TÜM DÜNYA (TABİKİ UYGULAYAN ÜLKELER) AYNI ANDA SAATLERİ DEĞİŞTİRİYOR OYSAKİ BİZ, BUNU BİLE PEŞKEŞ ÇEKİYORUZ..
  • zaten bu saatlerin ileri geri alınması ayrı bir saçmalık. sınava girecek olanlar içinde dünyayı ayağa kaldırmanında bir anlamı yok. 1 sene önceden belli idi ygs sınav tarihi ile çakışma olacağı. niye 1 hafta öncesine alınmadı???
SHGM tarafından 17 Mart'ta yayımlanan ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgede, 10 Mart 2011 tarih ve 27870 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı hatırlatılarak, 2011 yaz saati uygulamasının 27 Mart yerine 28 Mart'a alınması nedeniyle havayolunu kullanan yolcuların muhtemel aksaklıklardan etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.

Sözkonusu genelge ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Havaalanları İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Türk Hava Yolları (THY)'nin yanısıra sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm gözetim ve yönetim işletmeleri değişiklik hakkında bilgilendirilerek önlem alınması konusunda uyarıda bulunuldu.

Ayrıca, Uluslararası Hava Taşıyıcılar Birliği (IATA) Başkanı Giovanni Bisignani'ye de konu ile ilgili 16 Mart 2011 tarihinde bir yazı gönderilerek, 2011 yaz saati uygulamasının Türkiye'de bir gün geç başlayacak olmasından dolayı uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için ülkemize sefer yapan tüm IATA üyesi hava taşıyıcılarının uyarılması konusunda yardımcı olunması istendi.

Türkiye'nin yaz saati uygulamasına bir gün geç girmesi nedeniyle IATA'nın 2011 yaz tarifesinde kalkış/varış saatlerinde bir saatlik fark oluşuyor. Bu nedenle söz konusu tarihte havayolunu kullanacak yolcuların iç hatlarda iki, dış hatlarda ise üç saat önce havaalanlarında hazır bulunması önem arz ediyor.

Havayolunu kullanacak yolcularımızın mağduriyet yaşamamasını teminen kamuoyuna saygıyla arz olunur.
SHGM'DEN YAZ SAATİ UYARISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bizi yonetenlerin basiretsizligi, bilgisizligi, ongoruslu olmamalari, detayli dusunme yetenegine sahip olmamalarinin bir ornegi. Sinav oldugu icin sadece ogrenciler etkilenmesin diye (kim bilir kimin cocugu sinava giriyor, yoksa genel vatandasin cocugunu dusunerek boyle bir karar aldiklarina inanmiyorum) diger herkesi, otomatik degisim yapan tum sistemleri etkileyecek boyle bir karar almak ancak bizi yonetenlere yakisir bir tavir. O sinav tarihi tespit edilirken boyle bir hata yapanlari da, bu hatayi duzeltmek icin saatin degisim zamaninin tarihini degistirenleri de 'basarilarindan dolayi tebrik' ediyorum. Bu ulkeye yakisir yoneticiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece sınav saatinin değiştirilmesi ile çözülecek bir durum için, herşeyi etkileyen karar almasını başaran bakanlar kurulunu tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok komik s11 yaz slotları ne olacak acaba???????????? süper bir kadro ile bu işi çooook iyi bilen de ha me iiii ne yaptı acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KİMBİLİR HANGİ SİYASİLERİN TEMBEL ÇOCUKLARI SABAH GEÇ KALMASINLAR DİYE SAATLERİ 1 GÜN SONRA DEĞİŞTİRİYORUZ. TÜM DÜNYA (TABİKİ UYGULAYAN ÜLKELER) AYNI ANDA SAATLERİ DEĞİŞTİRİYOR OYSAKİ BİZ, BUNU BİLE PEŞKEŞ ÇEKİYORUZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaten bu saatlerin ileri geri alınması ayrı bir saçmalık. sınava girecek olanlar içinde dünyayı ayağa kaldırmanında bir anlamı yok. 1 sene önceden belli idi ygs sınav tarihi ile çakışma olacağı. niye 1 hafta öncesine alınmadı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000