06 Mart 2010, Cumartesi 20:22:25

SHGM'DEN TARİHİ ADIM... ŞİRKETLERE KESİLEN CEZALAR AÇIKLANDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda açıkladığı gibi havacılık şirketlerine yaptığı denetim sonuçlarını ve bu denetimlerde ortaya çıkan sonuçları açıklayacağınız duyurmuştu. SHGM, bu kararını bugün resmen uygulamaya koydu.
  • sizin aksinize havacıyım. ama siz havacı değil kendini havacı zannedenler hala shgm yi ısrarla savunuyorsunuz. shgm nin ve yetkililerinin ne yaptığı ortada asla savunulur bir tarafı olamaz .açıkça taraf tutuğuda ortada çünkü bu verilen para cezasının hiç bir açıklaması olamaz kendinizi kandırmayın. shgm iktidarın işlerini yaparken hepinizide uyutuyor...
  • PGS sırf sen buraya saçma sapan yorum yaz diye maaş veriyor belli. Kar rakamı açıkla, millete çamur at, ahkam kes, iş tanımın bu mu? 737 ile 7474 farkını bilmeyeni SHGM değil alsa alsa PGS işe alır şirkete Teknik müdür yapar. Nasıl boyle uzman oldun? Nesin soyle ona göre yorum yapalım. Mühendis mi? Teknisyen mi? Pilot mu? ikramcı mı? Yer personeli mi? Hostes mi? Yoksa GEYİK Mİ?
  • İşi bilmiyor dediğiniz adamlar easa tarafından yetkilendirilmiş ve EASA'ya göre denetleme yapan mühendisler. SHGM den bu adamları almak için kırk takla atıyorsunuz şirketinize. Bir çoğu dubai başta olmak üzere yurt dışında çok rahat uzman olarak iş buluyor yorum yazanların kaçı bu özellikte? 737 ile 747 ayıramıyor diyorsunuz ben helikopter pisti ile voleybol sahasını ayıramayan teknik müdür tanıyorum!!
  • NORMALDİR .YANE BU KADAR DA OLMAZ DİYECEKSİNİZ; AMA ADAM NEREDEYSE 747 İLE, 737 Yİ AYIRT EDEMEYECEK. DALGA GEÇİLMESİ ÇOK NORMAL...
  • Sivil havacılıktan bir haber denetmenlerle bu işi yaparsanız havacılık piyasasında komik hale düşersiniz. Herkes SHGM denetmenleri ile dalga geçiyor. Haberiniz var mı ?
  • bu kadar tepki alındığına göre shgm doğru yolda
  • bi filancete bi sarı yelek alsan denetim.havacılık bilgisi var mı biz göremedik.buyrun size shgm.buyrun size denetim.bari uçağın tip kursunu görseydiniz.bize ama airbusta böyle yok boeing de böyleydi diyen denetimçilerin kartını mı alsaydım.gülmekten katılırdınız.gayri ciddi insanlarda soruşturulmayan yetkiler.buyrun shgm.
  • ya arkadaşlar saçmalamayın sefa inan`ın köşesini okuyun ondan sonra konuşun shgm nin pegasus`a verdiği cezanın arkasında çok başka şeyler yatıyor. kanıtlandı şimdi mahkemedede ispatlanıcak shgm nin bilgisiz ve havacılıktan anlamayan personeli müdürlerini memnun etmek için alakasız şeylere para cezası kesmiş. ama merak etmeyin herşeyin olduğu gibi shgm saltanatınında sonu gelicek. yanlış anlamayın tabiki kontroller olmalı ,uçuş güvenliğini en ufak riske sokucak herşeyin gereği yapılmalı .ama shgm nin amacı bu değil ,eğer amacı bu olsaydı niye pegasus tc-apd uçağının motorunda bir sorun olmadığını en yüksek mercilerin raporlarıyla shgm ye kanıtladıktan sonra niye hala ceza kaldırılmadı. ama adalet yerini bulucak ve shgm de özür dileyecektir..
  • Kesinlikle herşeye rağmen yola devam. Herşeye rağmen SHGM ye rağmen, sisteme rağmen ya sev ya terket değil ya sev ya sev SHGM ya bizleri sev yada sev yoksa seve seve sevdireceğiz.
  • Bu listeye bakınca denetleme yapılan diğer şirketlerin sağlam ve güvenilir olduğumu anlaşılmalı? Bakıyorum piyasada, denetlene ve eksiği olduğu görülen yada denetlenmemiş olmasına rağmen, eksikliği alenen belli olan bir takım firmaların adı bu listede yok. Acaba neden? Yoksa iş içinde başka iş mi var?

Şirketlere yapılan denetimler sonucunda bulunan bulgular ve bunlara karşı verilen cezalar açıklandı. En çok cezayı Pegasus Havayolları’nın aldığı ortaya çıktı. SHGM’nin açıklamasında Türk Havayolları’ndan, Corendon Havayolları’na kadar pek çok şirkete ceza verildiği görüldü. Öte yandan DUHA Havacılık şirketinin uçakları uçurma yetkisi de iptal edildi.

İŞTE SHGM’nin yaptığı o açıklama…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik 2010 yılı Ocak-Şubat ayları itibariyle gerçekleştirmiş olduğu denetimlerde 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler uyarınca aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmiştir.

İşlemler sonucunda ilgili işletmelere çeşitli idari yaptırımlar uygulanmış olup, tespit edilen bulguların işletmeler tarafından giderilmesi halinde yaşanacak diğer gelişmeler de yine kamuoyu ile paylaşılacaktır.

• 17-18 Aralık 2009 tarihlerinde operasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla PEGASUS HAVA TAŞIMACILIK A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 07/01/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 29-30 Aralık 2009 tarihlerinde bakım faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla PEGASUS HAVA TAŞIMACILIK A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonu TC-AAD ve TC-APD tescil işaretli hava araçlarının "Engine Bleed Sysyem" arızasının Onaylı Standartlarda giderilmediği tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 07/01/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 24-25 Aralık 2009 tarihlerinde operasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla ONUR HAVA TAŞIMACILIK A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 08/01/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 28-29 Aralık 2009 tarihlerinde operasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla TURİSTİK HAVA TAŞIMACILIK A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 11/01/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 06 Ocak 2010 tarihinde THY A.O.'ya ait TC-JCZ  tescil işaretli hava aracına yapılan denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir.  İşletmeye 12/01/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır. • KALE-AIR HAV. SAN. ve TİC. A.Ş.'nin mevzuat gerekliliklerini yerine getirememesi sebebiyle uçuşları  26/01/2010 tarihi itibariyle durdurulmuştur.

• 22 Ocak 2010 tarihinde operasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla SANTAY HAV. ve TİC. LTD. ŞTİ.'ye yapılan denetimlerde uçuş emniyetini olumsuz yönde etkileyebilecek bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmenin uçuşları 27 Ocak 2010 tarihinden itibaren durdurulmuştur.

• 21 Ocak 2010 tarihinde bakım faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla HAVACILIK TEKNİK A.Ş.'ye  yapılan denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 29/01/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 20-21 Ocak 2010 tarihlerinde Konya Havaalanı yer hizmetleri denetimine ilişkin olarak HAVAALANLARI YER HİZMETLERİ A.Ş.'ye (HAVAŞ) gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 03/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 02 Şubat 2010 tarihli Esenboğa Havaalanı yer hizmetleri denetimine ilişkin olarak THY DO&CO İKRAM HİZMETLERİ A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 05/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• PEGASUS HAVA TAŞIMACILIK A.Ş.'ye ait TC- APD tescil işaretli hava aracının 5 Eylül-9 Ekim 2009 tarihlerinde yaptığı 236 uçuşa elverişsiz uçuş için mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 03/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Bakımdan Sorumlu Yönetici Personelin Form–4' ü iptal edilmiştir.

• 13 Ocak 2010 tarihinde GÖREME BALONCULUK GENEL HAVACILIK REKLAMCILIK TURİZM SANAYİ TİCARET A.Ş.'ye yapılan operasyon ve bakım denetlemesinde TC-BRM tescil işaretli balonda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 08/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca hava aracının uçuşları eksiklikleri giderilinceye kadar durdurulmuştur.

• 24 Haziran 2009 tarihli operasyon denetlemesi ve ardından yapılan inceleme süreçleri sonucunda SERTUR HAVACILIK A.Ş.'nin mevzuat gerekliliklerini yerine getiremediği tespit edilmiştir. Söz konusu işletmenin işletme ruhsatı 08/02/2010 tarihinde iptal edilmiştir.

• 05 Şubat 2010 tarihinde bakım faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla LİMAK HAVACILIK İLETİŞİM EĞİTİM TİCARET A.Ş.'ye  yapılan denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 08/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 27-29 Ocak 2010 tarihlerinde bakım faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla ATLASJET HAVACILIK A.Ş.'ye yapılan denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 09/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 20 Ocak 2010 tarihinde operasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla ARKAS DENİZCİLİK VE NAKLİYAT A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 10/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 21 Ocak 2010 tarihinde operasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla ARKASAIR HAVACILIK VE TİC. A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 10/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 04-05 Şubat 2010 tarihli Atatürk ve Antalya Havaalanları yer hizmetleri denetimlerine ilişkin olarak LSG SKY CHEFS HAVACILIK HİZMETLERİ A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 11/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 04-05 Şubat 2010 tarihli Atatürk ve Antalya Havaalanları yer hizmetleri denetimlerine ilişkin olarak THY DO&CO İKRAM HİZMETLERİ A.Ş.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 11/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 13 Ocak 2010 tarihinde SULTAN BALONCULUK HAVACILIK TURİZM REKLAMCILIK LTD. ŞTİ.'ne yapılan operasyon ve bakım denetlemesinde TC-BOO ve TC-BEE tescil işaretli balonlarda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 17/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca hava araçlarının uçuşları eksiklikleri giderileceğine kadar durdurulmuştur.

• 12 Şubat 2010 tarihli Esenboğa Havaalanı yer hizmetleri denetimine ilişkin olarak FLY HAVA KARGO SERVİS HAV. ve TUR. HİZ. LTD. ŞTİ.'ye gerçekleştirilen denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 17/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 17/02/2010 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında PEGASUS HAVA TAŞIMACILIK A.Ş.'ye ait hava aracına yapılan SANA denetimi sırasında mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 18/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 13 Ocak 2010 tarihinde ÜRGÜP BALONCULUK HAVACILIK TURİZM REKLAMCILIK LTD. ŞTİ.'ye yapılan operasyon ve bakım denetlemesinde TC-BUB tescil işaretli balonda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 18/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 04 Şubat 2010 tarihinde DUHA HAVACILIK UÇUŞ OKULU VE HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ'ne yapılan denetleme sonucunda işletmenin, mevzuat gerekliliklerini yerine getiremediği tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye ait TC-AEZ, TC-DUH, TC-CHY, TC-SMM tescil işaretli hava araçlarının 22/02/2010 tarihi itibariyle operasyon yapma yetkisi askıya alınmıştır.

• PELİKAN HAVACILIK ORG.TUR. REK. TAŞ. VE TİC. LTD. ŞTİ.'nin operasyonları sırasında mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye 17/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

• 23 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen denetleme ve ardından yapılan inceleme süreçleri sonucunda METAIR HAVACILIK işletmesinin mevzuat gerekliliklerini yerine getiremediği tespit edilmiştir. Söz konusu işletmenin işletme ruhsatı 23/02/2010 tarihinde iptal edilmiştir.

• 08-11 Şubat 2010 tarihlerinde bakım faaliyetlerinin gözden geçirilmesi amacıyla THY A.O.'ya yapılan denetleme sonucunda mevzuat ihlali olarak değerlendirilen bulgular tespit edilmiştir. İşletmeye 24/02/2010 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır.

SHGM'DEN TARİHİ ADIM... ŞİRKETLERE KESİLEN CEZALAR AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
sizin aksinize havacıyım. ama siz havacı değil kendini havacı zannedenler hala shgm yi ısrarla savunuyorsunuz. shgm nin ve yetkililerinin ne yaptığı ortada asla savunulur bir tarafı olamaz .açıkça taraf tutuğuda ortada çünkü bu verilen para cezasının hiç bir açıklaması olamaz kendinizi kandırmayın. shgm iktidarın işlerini yaparken hepinizide uyutuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PGS sırf sen buraya saçma sapan yorum yaz diye maaş veriyor belli. Kar rakamı açıkla, millete çamur at, ahkam kes, iş tanımın bu mu? 737 ile 7474 farkını bilmeyeni SHGM değil alsa alsa PGS işe alır şirkete Teknik müdür yapar. Nasıl boyle uzman oldun? Nesin soyle ona göre yorum yapalım. Mühendis mi? Teknisyen mi? Pilot mu? ikramcı mı? Yer personeli mi? Hostes mi? Yoksa GEYİK Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşi bilmiyor dediğiniz adamlar easa tarafından yetkilendirilmiş ve EASA'ya göre denetleme yapan mühendisler. SHGM den bu adamları almak için kırk takla atıyorsunuz şirketinize. Bir çoğu dubai başta olmak üzere yurt dışında çok rahat uzman olarak iş buluyor yorum yazanların kaçı bu özellikte? 737 ile 747 ayıramıyor diyorsunuz ben helikopter pisti ile voleybol sahasını ayıramayan teknik müdür tanıyorum!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NORMALDİR .YANE BU KADAR DA OLMAZ DİYECEKSİNİZ; AMA ADAM NEREDEYSE 747 İLE, 737 Yİ AYIRT EDEMEYECEK. DALGA GEÇİLMESİ ÇOK NORMAL...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılıktan bir haber denetmenlerle bu işi yaparsanız havacılık piyasasında komik hale düşersiniz. Herkes SHGM denetmenleri ile dalga geçiyor. Haberiniz var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar tepki alındığına göre shgm doğru yolda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bi filancete bi sarı yelek alsan denetim.havacılık bilgisi var mı biz göremedik.buyrun size shgm.buyrun size denetim.bari uçağın tip kursunu görseydiniz.bize ama airbusta böyle yok boeing de böyleydi diyen denetimçilerin kartını mı alsaydım.gülmekten katılırdınız.gayri ciddi insanlarda soruşturulmayan yetkiler.buyrun shgm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadaşlar saçmalamayın sefa inan`ın köşesini okuyun ondan sonra konuşun shgm nin pegasus`a verdiği cezanın arkasında çok başka şeyler yatıyor. kanıtlandı şimdi mahkemedede ispatlanıcak shgm nin bilgisiz ve havacılıktan anlamayan personeli müdürlerini memnun etmek için alakasız şeylere para cezası kesmiş. ama merak etmeyin herşeyin olduğu gibi shgm saltanatınında sonu gelicek. yanlış anlamayın tabiki kontroller olmalı ,uçuş güvenliğini en ufak riske sokucak herşeyin gereği yapılmalı .ama shgm nin amacı bu değil ,eğer amacı bu olsaydı niye pegasus tc-apd uçağının motorunda bir sorun olmadığını en yüksek mercilerin raporlarıyla shgm ye kanıtladıktan sonra niye hala ceza kaldırılmadı. ama adalet yerini bulucak ve shgm de özür dileyecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle herşeye rağmen yola devam. Herşeye rağmen SHGM ye rağmen, sisteme rağmen ya sev ya terket değil ya sev ya sev SHGM ya bizleri sev yada sev yoksa seve seve sevdireceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu listeye bakınca denetleme yapılan diğer şirketlerin sağlam ve güvenilir olduğumu anlaşılmalı? Bakıyorum piyasada, denetlene ve eksiği olduğu görülen yada denetlenmemiş olmasına rağmen, eksikliği alenen belli olan bir takım firmaların adı bu listede yok. Acaba neden? Yoksa iş içinde başka iş mi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000