12 Mayıs 2014, Pazartesi 14:16:12

SHGM'DEN PİLOTLARA ALKOL DENETLEMESİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, THY Pegasus ve Atlasjet pilotlarından bazılarına habersiz alkol denetlemesi yapıldığını ve olumsuz bir duruma rastlanmadığını açıkladı.
  • Bence hosteslerede alkol denetlemesi yapmaları lazım :))
  • bu koklu sırketlerı sghm denetlıyecegıne alkolle sorunlu kaptanların toplandıgı tailwindi denetlesin.kaptanların cogu zaten baska sırketlerden alkolden atılma yıne aynı ucusa alkollu gelmeler devam edıyor.gıtsın orayı denetlesın
  • İşsiz pilotlar gene devrede
  • Yanımda sigara içen kaptanı aynen şirkete bildiririm umrumda olmaz sonrası , hiç kimse de bana bu konuda hava civa yapamaz. Kural net ve kesin .
  • Hava taxi işletmelerini kontrol edin denetçiler çok yoğundu heral 8 pilotu kontrol edebilmişler geceleri trafikte kontroldeler heralde
  • Ya alkol alipta ucus guvenligini tehlikeye atmayin onca insanin guvenliginden siz sorumlusunuz degilmi?
  • olması gereken bir kontrol pilotların uçmadan hemen önce alkol alıp almadıklarnın tespiti önemlidir..8-10 saat öncede alsalar ciddi orandan alkol kanlarında çıkabilir.. almayacaklar kullanmayacaklar..gerçi bazı kesimlere göre de efendim özgürlük vardır demokrasi vardır anayasal haktır içki içmek özellikle pilotlar için göreve çıkmadan önce bol bol içsinler..
  • ATLASJET pilotlarını her uçuşta kontrol etmeleri lazım. Özellikle de her uçuşta kokpitten gelen sigara konusuna bir çözüm bulmaları lazım.
  • Yalnızca Türk pilotlara uygulana bu testler çok güzel, harika ve hatta muhteşem... Her zamanki gibi ayrıcalıklıyız... Soruyorum size: Bu ayrıcalıklı kitle ne zaman aşalanmaktan kurtulacak? Ne zaman? Arkadaş silkin. Bir bak bakalım,sana yapılan bu uygulamalar havacılık nosyonuyla uyuşuyormu? HAYIR. Peki koyun gibi güdülen Türk pilotlarının güvendiği bir kurum veya kuruluş var mı? HAYIR. Eee o zaman bunuda kabul et. Aman şu yabancılara dokunmayalım, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyelim diyenlere kapak olsun. Biz hala bu ülkede yaşıyoruz. Yarın o koltuklarınızdan ayrıldığınızda rahat uyuyacakmısınız. Evet belki uyursunuz ama ALLAH o Kalp gözünüzü açtığında Vijdan azabıyla yanacaksınız. Yönergede çok eksikler var. Bu eksiklerden dolayı bir TÜRK pilotunu damgalarsanız NE olacak? Ne olacak biliyormusun? İşte sende onu bilmiyorsun. SGN.
  • SHGM yi kim denetlio acaba?? Allah razi olmasin bizim problemerimizle cok iyi ilgilniolar.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, THY Pegasus ve Atlasjet pilotlarından bazılarına habersiz alkol denetlemesi yapıldığını ve olumsuz bir duruma rastlanmadığını açıkladı.

Uçucu ekiplere yönelik SHT-3M talimatı çerçevesinde alkol denetlemesi yapılacağını daha önceden duyuran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), söz konusu talimat çerçevesinde denetlemere başladı.

THY'den 4, Pegasus'tan 2 ve Atlasjet'ten 2 olmak üzere toplamda 8 pilota habersiz alkol denetlemesi yapan SHGM, olumsuz bir duruma rastlanmadığını açıkladı.

SHGM'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada: 'Bu hafta THY 4, Pegasus 2, Atlas 2 olmak üzere toplam 8 Pilota habersiz alkol kontrolü yapılmış mevzuata aykırı durum tespit edilmemiştir' açıklamasını yaptı.

PEKİ SHT-3M NE ANLAMA GELİYOR?

"Uçuş Personeli Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin Talimat" olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan SHT-3M çerçevesinde yapılacak kontroller; rastgele olarak uçuş görevi öncesinde veya sonunda, makul şüphe durumunda uçuş görevi öncesinde veya sonunda, makul şüphe durumunda uçuş personeli sağlık muayenelerinde, sivil havacılık işletmeleri tarafından talep edilen durumlarda havacılık tıp merkezlerince gerçekleştirilecek sağlık muayenelerinde yapılabilecek.

Alkol ölçüm sonucu 0,2 promil üstünde tespit edilmesi durumunda test sonucu pozitif ve limit dışı alkol kullanımı olarak değerlendirilecek. Tarama ve/veya doğrulama testi için numune alımı esnasında numuneyi etkileyecek şekilde davrananlar ile sorumluluklarına aykırı davrananların test sonuçları pozitif olarak varsayılacak.

©AirportHaber

SHGM'DEN PİLOTLARA ALKOL DENETLEMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence hosteslerede alkol denetlemesi yapmaları lazım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bune ~ 10 yıl önce
bu koklu sırketlerı sghm denetlıyecegıne alkolle sorunlu kaptanların toplandıgı tailwindi denetlesin.kaptanların cogu zaten baska sırketlerden alkolden atılma yıne aynı ucusa alkollu gelmeler devam edıyor.gıtsın orayı denetlesın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İşsiz pilotlar gene devrede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yanımda sigara içen kaptanı aynen şirkete bildiririm umrumda olmaz sonrası , hiç kimse de bana bu konuda hava civa yapamaz. Kural net ve kesin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hava taxi işletmelerini kontrol edin denetçiler çok yoğundu heral 8 pilotu kontrol edebilmişler geceleri trafikte kontroldeler heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya alkol alipta ucus guvenligini tehlikeye atmayin onca insanin guvenliginden siz sorumlusunuz degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
olması gereken bir kontrol pilotların uçmadan hemen önce alkol alıp almadıklarnın tespiti önemlidir..8-10 saat öncede alsalar ciddi orandan alkol kanlarında çıkabilir.. almayacaklar kullanmayacaklar..gerçi bazı kesimlere göre de efendim özgürlük vardır demokrasi vardır anayasal haktır içki içmek özellikle pilotlar için göreve çıkmadan önce bol bol içsinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
ATLASJET pilotlarını her uçuşta kontrol etmeleri lazım. Özellikle de her uçuşta kokpitten gelen sigara konusuna bir çözüm bulmaları lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 10 yıl önce
Kokpitteki sigaranın sana zararı ne(eğer F/O değilsen)?
Uzman ~ 10 yıl önce
O sigara kokusu bütün kabine havalandırma yoluyla yayılıyor kaptan bey.. Bir daha sigara içme kokpitte.. Kapalı yerde sigara içme yasağı var.. o yasak sana da uygulanır ..Klavyeden atıp tutmak gibi olmaz sonra..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yalnızca Türk pilotlara uygulana bu testler çok güzel, harika ve hatta muhteşem... Her zamanki gibi ayrıcalıklıyız... Soruyorum size: Bu ayrıcalıklı kitle ne zaman aşalanmaktan kurtulacak? Ne zaman? Arkadaş silkin. Bir bak bakalım,sana yapılan bu uygulamalar havacılık nosyonuyla uyuşuyormu? HAYIR. Peki koyun gibi güdülen Türk pilotlarının güvendiği bir kurum veya kuruluş var mı? HAYIR. Eee o zaman bunuda kabul et. Aman şu yabancılara dokunmayalım, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyelim diyenlere kapak olsun. Biz hala bu ülkede yaşıyoruz. Yarın o koltuklarınızdan ayrıldığınızda rahat uyuyacakmısınız. Evet belki uyursunuz ama ALLAH o Kalp gözünüzü açtığında Vijdan azabıyla yanacaksınız. Yönergede çok eksikler var. Bu eksiklerden dolayı bir TÜRK pilotunu damgalarsanız NE olacak? Ne olacak biliyormusun? İşte sende onu bilmiyorsun. SGN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutulanlar ~ 10 yıl önce
SHGM yi kim denetlio acaba?? Allah razi olmasin bizim problemerimizle cok iyi ilgilniolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000